November 22 2024 13:57:17
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna(od v.4.004)
petsild
Zase FC tak TC nemá žádného podobného konkurenta.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Ajvn
Toš zrovna jsem FC koupil. Je to skvělá zábava.Úsměv
Nevím jak se jim to podařilo, ale ta perspektíva pohledu -výhledu z kokpitu směrem v před je výborná. Prostě taj nějak mi baldahýn křídla nepřipadne tak šíleně rušivý jako v RoF. Nevím třeba je to jen můj pocit, ale jsem prostě nadšený.
Akorád taková maličkost: Nedá se s tím lítat. Šklebící se Kvůli vyvážení výžkovky na ocas. V boji je to ohromná bitva ne z nepřítelem , ale s pružinama.
Hoši nedávno sem někdo dával odkaz na nějaký virtuální joy, pomocí kterého by se dálo ero vyvážit. Nevzpoměl by si někdo? Jinak jsem v dupě.
Vím, že tady o tomhle byla debata. Takový Rumcajs to řešil nějakým šíleným čítem.Úsměv

310_cibule
Nastavil jsem si ve hře co nejzakřivenější průběh os. Na začátku jen velmi pozvolný, teprve na konci strmý. Mně to pomohlo.

Jinak baldachýn jak u čeho. Třeba "vembloud" v pohodě, jiná éra dost vopruz.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
ROF rulezz .. a jsou tam i hadro-hydro plány a kanál ..

Ajvn
Jo Cibule to mě taky napadlo. Ještě jsem nevyzkoušel.
Jo a ještě jsem zapoměl, že se ty letadla chovají hodně stabilně. V ROF trdlovaly jak kozy. Musel jsem je v nastavení křivek fest štelovat. Tady jsem nedělal nic a pohoda. (Až na na to vyvážení...)

A vůbec se mi zdá, že se všechny letadla v BoX chovají již delší dobu hodně stabilně. Po delší době jsem skusil letadla ve WT . Poáč tam dali můj oblíbený:
Curtiss-Wright CW-21 Denon Interceptor. Co já jsem si s ním ve šturmu užil zábavy...)Úsměv
Divil jsem se i ušima. Situace se převrátila. Prostě souhrnem uhrnem lítá to tam ouplně na PRD. S BoX nesrovnatelně hůř.

310_cibule
S jakým érem létáte ve FC nejraději? Poraďte mi nějaké triky (a nemyslím zrovna pravou zatáčku u dromedára ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Ajvn
Právě jsem začal, takže na rady nemám...

310_cibule
Já ho mám asi týden (a RoF jsem měl, ale nelétal), proto se ptám : )

310_cibule
Chtělo by to nějakou kampaň.

LEON
magot napsal:

ROF rulezz .. a jsou tam i hadro-hydro plány a kanál ..

ROF má pěkné vychytávky, které FC bohužel nepřevzal. Například v ROF pohyb hlavy panáčka v letadle odpovídá pohybu hlavy hráče s TIR/OT, krásně tak vidíš, kam se pilot vedle letícího letadla ve formaci dívá, jestli Tě vidí apod., to FC neumí. Nebo ta krásná unikající pára z prostříleného kotle lokomotivy, to byla v ROF také nádhera, ve FC opět nic... Zkrátka jeden krok vpřed a dva vzad Šklebící se Nicméně v ROF už není proti komu si online zalétat, ve FC jsou v noci na FC Jasta 5 serveru lidi vždycky, každou neděli kolem 22h je navíc i totálně plný server, což příjemně evokuje vzpomínky na začátky ROF... :-)

310_cibule napsal:

S jakým érem létáte ve FC nejraději? Poraďte mi nějaké triky (a nemyslím zrovna pravou zatáčku u dromedára ; )

To samé co v ROF, létat, létat, létat... je potřeba ta éra dostat do ruky... Jinak hadraplány ve FC Ti odpustí o něco víc, než hadraplány v ROF. Ve FC mohu dělat manévry s Dolphinem při takových géčkách, kdy mi v ROF už tleskala křídla o sebe. Nebo při převrácení Dolphina na záda při přistávání v ROF následovala v drtivé většině smrt (dalo se přežít při skrčení hlavy), ve FC nikdy. Zajímalo by mě, jestli to je špatně ve FC, nebo to bylo přehnaně přísné v ROF.

310_cibule napsal:

Chtělo by to nějakou kampaň.

Každou sobotu se létá kampaň FIF, ale to by Ti dal bližší info nejspíš Baron, naše letka tam ještě reglá není...
Upravil/a LEON dne 01-03-2020 13:54

https://www.rcfree.eu
310_cibule
: ) Jdu létat.

LEON
Ajvn napsal:

Jo Cibule to mě taky napadlo. Ještě jsem nevyzkoušel.
Jo a ještě jsem zapoměl, že se ty letadla chovají hodně stabilně. V ROF trdlovaly jak kozy. Musel jsem je v nastavení křivek fest štelovat. Tady jsem nedělal nic a pohoda. (Až na na to vyvážení...)

A vůbec se mi zdá, že se všechny letadla v BoX chovají již delší dobu hodně stabilně. Po delší době jsem skusil letadla ve WT . Poáč tam dali můj oblíbený:
Curtiss-Wright CW-21 Denon Interceptor. Co já jsem si s ním ve šturmu užil zábavy...)Úsměv
Divil jsem se i ušima. Situace se převrátila. Prostě souhrnem uhrnem lítá to tam ouplně na PRD. S BoX nesrovnatelně hůř.

Ono ve FC s těma křivkama nic moc neuděláš, ani kdybys chtěl. O takovém detailním asymetrickém nastavení průběhu křivky, jaké se dalo udělat v ROF, si ve FC můžeme nechat zdát. Když si vezmu, že jsme kdysi v AB1 dělali i speciální křivky na křidélka Nieuportů, které se snažily kompenzovat i klopivý moment rotačního motoru... Na druhou stranu jak píšeš tady jsou ta letadla krapet hodnější, tak to zase tolik nevadí...

https://www.rcfree.eu
Ajvn
Jo Leone a ještě se mi zdá DM méně vymakaný než v ROF.
Průstřely v křídlech jsou jen takové nějaké malé dírky. Šprušle jsou asi z betonu... Nevím , ale fakt se mi zdá , že v ROF byl DM propracovanější.
Prozatím jsem omezený pouze na 2 letatdla. Takové které tak moc nervou nahoru. Bez "vyvážení na střed" mi to protě naplno nikdy nepujde.
No nic jdu ty osy skusit nějak pokroutit.Úsměv

Timofejic
LEON napsal:
Každou sobotu se létá kampaň FIF, ale to by Ti dal bližší info nejspíš Baron, naše letka tam ještě reglá není...
FIF se ale létá v ROFku ne? Nebo už je to jinak a přešlo se na FC?

petsild
Je vidět že FC dostalo pouze Smutný minimální péči. Podle toho co Leone popisuješ, je ořezaná i nonverbální komunikace.
Přeci jen mělo své kouzlo, když tě pilot kamarád za letu vizuálně pozdravil zamáváním.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

310_cibule
No, též mi to přijde poněkud nedodělané (viz třeba ty kampaně).

BTW dá se nějak odblokovat zaseklý kulomet? Biggles do něj vždycky bušil a vetšinou to pomohlo ; ) Ale vážně, někde jsme četl, že si kvůli tomu někteří brali do letadla kladívko.

Timofejic
310_cibule napsal:
BTW dá se nějak odblokovat zaseklý kulomet? Biggles do něj vždycky bušil a vetšinou to pomohlo ; ) Ale vážně, někde jsme četl, že si kvůli tomu někteří brali do letadla kladívko.
Kladívko se skrývá pod "reload all guns."
Upravil/a Timofejic dne 01-03-2020 15:22

310_cibule
Super!

Timofejic
petsild napsal:
Je vidět že FC dostalo pouze :( minimální péči. Podle toho co Leone popisuješ, je ořezaná i nonverbální komunikace.
Přeci jen mělo své kouzlo, když tě pilot kamarád za letu vizuálně pozdravil zamáváním.

310_cibule napsal:No, též mi to přijde poněkud nedodělané (viz třeba ty kampaně).
No jo, vypadá to tak, ale třebas se to časem zlepší, že jo, co Barone?
A vůbec, pojďte krafat sem, ať tu neděláme druhoválečníkům čurbes:
https://vwings.ne...owstart=40

Baron
Timofejic napsal:

LEON napsal:
FIF se ale létá v ROFku ne? Nebo už je to jinak a přešlo se na FC?

FIF sa už v ROF nelieta. Definitívne sa prešlo na FC.

Ohľadne nárekov na ovládanie - IMO je to lepšie ako v ROF, osobne nepociťujem žiadnu potrebu upraviť krivky. A to vrátane Dr. 1 (to co je v FC sa nedá porovnať s Dr. 1 v ROF, v podstate bez problémov vymanevrujes čokoľvek za predpokladu, že ho zvládneš. To v ROF nebolo celkom možné, proti Camelovi si bol spravidla mŕtvola. Tu je to skôr naopak). Mimochodom, piloti z WW1 často používali gumu na u viazanie knipla, aby ho nemuseli tlačiť od seba. Len pre zaujímavosť.

Sťažnosti k DM - celý DM je prerabaný (týka sa celej série IL2), momentálne je to v teste.

Čo sa týka animácie pilotovej hlavy - je tam, a pilot sa pozerá tam, hráč. Je ale menej výrazný pohyb hlavy. Tiež sú tam animácie pilota, ktoré v ROF neboli.

Nakoniec - FC venujú hodne pozornosti, aj keď to tak nemusí vyzerať. Viac zverejniť nemôžem.
Hals - und Beinbruch!

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,016,004 návštěv