November 24 2024 22:32:44
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Poraďte s kúpou PC
Rumcajs
rudidlo napsal:

Paulus napsal:
i5 nema HT

Taky je to prvni vec, kterou na tech procesorech vypinam.
A není to náboženství?

rudidlo
Rumcajs napsal:

rudidlo napsal:

Paulus napsal:
i5 nema HT

Taky je to prvni vec, kterou na tech procesorech vypinam.
A není to náboženství?
Ne.

http://silicon-remarks.blogspot.com
Rumcajs
Tak tak nějak bych řekl, že je. Máš snad reprodukovatelné měření potvrzující opak?

ukulele
https://pctuning....ny?start=6

Ryzen 5 3500X je pouze 6ti vláknový CPU. Je to velice známá a spousty měřeními ověřená věc, že HT a obdobné řešení u AMD je u většiny her spíše na obtíž

Rumcajs
Zifi, především je řeč o HT. HT je technologie Intelu. Mno není to technologie AMD. Takže ta moje otázka byla vůči vypnutí HT. A relevanci vůči výkonu .. ať již obecně či hernímu.
No a současně si všimni, u těch AMD, že mezi 3500X a 3600 jsou rozdíly v hrách na úrovni .. no dobře, do dvou procent, pokud vůbec. To nemáš jako člověk šanci postřehnout. Navíc za to do jisté míry mohou Windows svojí strategií přehazování zátěže z vlákna na vlákno. Ale to je nakonec fuk.
Co ale bude znát znatelně, je chybějící výkon v případě zpracování třeba videa či jiných úloh již optimalizovaných pro vícejádra. Jakmile se vypne HT (či SMT), spadne to skoro na polovinu.
No tak jo kucí, kdysi před lety, když bylo HT nové, byly skutečně problémy, kdy se vyplatilo HT vypnout. Ale netrvalo to dlouho. A je to dekádu pryč. Pokud dnes nějaký SW válčí s HT, pak je mimořádně blbě napsaný a pravděpodobně trpí i jinýmy problémy, pro které nemá smysl jej používat. Jestli chcete diskutovat na téma vypínání HT v roce 2020, pak se rovnou můžete jít zavřít na Oravu do toho skanzenu, co tam uchovávaj z devatenáctého století.

Tak jestli tedy máte koule, zveřejněte nějaký "novější" test, který by reprodukovatelně potvrdil výhodnost vypnutí HT. No a vlastně i SMT. Kde je třeba říct, že ztráta 2% herního výkonu v některých hrách skutečně není argument.

ukulele
Rume jsi umělec v tom jak naspat tisíc a jedno zbytečné slovo.

Ajvn
Co je to HT?

Rumcajs
HT je Hyper-Threading je intelovská technologie. Viz třeba zde https://en.wikipe...-threading

Je to velmi jednoduše tak, že jedno fyzické jádro se umí tvářit jako dvě jádra logická. Zvyšuje to tak dosažitelný paralelismus CPU. Víc radši k přečtení v odborné literatuře. Na netu se toho válí mraky.
AMD má ekvivalent, kterýmu říkají SMT.

Při stoupajícím počtu fyzických jader nemusí HT vést k lepším výsledkům. HT s sebou nese i nějaké bezpečnostní problémy. Ovšem po letech existence HT jsou OS i softíky na HT připraveny a zapnutí či vypnutí je spíš otázka preferencí.

Co jsem třeba zkoušel na svém současném AMD, tak vypnutí či zapnutí SMT nevedlo u většiny mnou provozovaných aplikací k měřitelným či postřehnutelným rozdílům. Stejně jsem v posledních x letech nezaznamenal, že by vypnutí HT či dnes SMT vedlo k odstranění škubání ve hrách. Při příchodu nových AMD to prý nějaký čas tak bylo, ale v době, kdy jsem si to pořídil já, tak už to asi bylo v těch dvo hrách, co mám, vyřešeno. Ovšem klasiké poměřování CPU přes Cinebench HT či SMT brutálně protěžuje, protože tam je to skoro dvojnásobek výkonu. Podobně pak hodně vláknově optimalizované softy z HT hodně těží.

Fishbed64
Zifi napsal:

Ryzen 5 3500X je pouze 6ti vláknový CPU. Je to velice známá a spousty měřeními ověřená věc, že HT a obdobné řešení u AMD je u většiny her spíše na obtíž

Sorry ,ale to ses tezce mimo, HT(SMT) je u nekterejch her u sesti jader hodne znat,akorat nesmis koukat na pseudo testy na PCpudinku(-: kde ti daj jenom prumerny FPS a to jeste u par starsich her...
Treba v Battlefieldu 5 ma ten Ryzen 3500x horsi minimalni FPS nez starsi Ryzen 5 1600...v Red Dead Redemption 2 ty sestijadra bez SMT taky padaly pod sestijadra s SMT atd...
Doba proste poskocila naroky na CPU jdou kazdym rokem nahoru,a uz dneska je videt ze HT a SMT je uz i u tech sestijader vyhoda i ve hrach.

Rapier
Už ani nevím kdo se tady ptal na nové PC s výhledem na 5+ let.

V roce 2011 jsem kupoval i5-2400 Sandy Bridge s 4 cores. Ačkoliv jsem měl s Intelem více méně dobré zkušenosti, asi bych si dnes o 9 let později nechtěl koupit i5 CPU s "jen" 2 cores navíc.

V současnosti to +/- stačí, záleží na hře ale kdo ví co bude po vydání nové výkonné Microsoft konzole, má tam prý běhat nějaký Ryzen 3000 + RX 5700 XT.

Za mě: dnes nemá o Intelu smysl ani uvažovat. R5 3600 přinese zhruba stejný výkon jako i5-9600K ve hrách + bonus v podobě SMT navíc.

ukulele
Fishbed64 napsal:

Zifi napsal:

Sorry ,ale to ses tezce mimo, HT(SMT) je u nekterejch her u sesti jader hodne znat,akorat nesmis koukat na pseudo testy na PCpudinku(-: kde ti daj jenom prumerny FPS a to jeste u par starsich her...
Treba v Battlefieldu 5 ma ten Ryzen 3500x horsi minimalni FPS nez starsi Ryzen 5 1600...v Red Dead Redemption 2 ty sestijadra bez SMT taky padaly pod sestijadra s SMT atd...
Doba proste poskocila naroky na CPU jdou kazdym rokem nahoru,a uz dneska je videt ze HT a SMT je uz i u tech sestijader vyhoda i ve hrach.

Těžce mimo jsi tak leda ty, protože jsi nepochopil to moje souvětí. Nemíním ti vysvětlovat co jsem napsal. Ale když si pozorně přečteš slovo od slova a použiješ slovník na slova, která jsou pro tebe méně srozumitelná (jako třeba " u většiny " a "spíše" ), tak ti to třeba dojde. Mě vysvětlování k smrti nebaví.

Paulus
Ajvne jak tady čteš každý má jiný názor a trvá si na svém. Pokud si chceš postavit PC sám je potřeba si o tom něco nastudovat. Několik PC jsem si už sám postavil a nemám s tím problém. Přesto jsem mněl třeba problém s instalací Win 10. Stále mi nešly nainstalovat dokonce jsem reklamoval procesor a desku. Pak jsem našel na internetu jednoduchou poznámku, kde je problém a už to frčí.
Tím chci říct, že pokud si nechceš za dlouhých zimních večerů nastudovat problematiku tak si raději nech PC postavit. To, co tady učeně píšou ostatní není až tak důležité. Důležití je, co sám od PC očekáváš.
He to tu bude zase řev!Úsměv
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Ajvn
JÚsměvo díky Paulusi.
Musím se od něčeho odrazit.
Takže ten monitor který si mi doporučil se mi fakt líbí.
No a k tomu monitoru si nechám postavit PC (s tím oznámením co na něm chci dělat) S tím že za procesor tolik a tolik. S tím, že za kartu tolik a tolik. S tím aby mi to šlapalo. Za desku tolik a .....
Všechno sladěno tak aby se z toho dal ždímat maximální výkon.
Ještě jednou dík.ÚsměvMrknutí

Joe Hallenbeck
Já v roce 2013 kupoval Intel I7 3930K (Sandy Bridge E), kvalitní desku s podporou 64GB RAM na 1800 MHz a dodnes neřeším požadavky....
313_FlyBoy
RY-C

1stCL_Fucida
Joe Hallenbeck napsal:

Já v roce 2013 kupoval Intel I7 3930K (Sandy Bridge E), kvalitní desku s podporou 64GB RAM na 1800 MHz a dodnes neřeším požadavky....

Ono je to dané hodně tím, že procesorový výkon z pohledu her od roku 2013 vzrostl jen minimálně (tedy alespoň u Intelu). Vlastně už od Sandy Bridge, tedy od generace před tím tvým Ivy Bridgem. Mnohem větší pokrok udělaly grafické karty (v roce 2013 to byly myslím GF 7xx) - zhruba o 200%.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Alan Grey
Já mám v košíku momentálně připraveno následující.... jen GK si nechám zatím svojí stařičkou 1070 Úsměv

https://www.czc.c...53006/kody

Ale mám dotaz.... když tohle přehodím za původní komponenty, SSD se systémem Win10 mám (z původních Win zdarma), půjde výměna a Win poběží na starém SSD (jen přeinstalace ovladačů k nové desce)? Nebo budu muset koupit novou licenci na Win10? Snad jsem to napsal srozumitelně.

A nebo se na to vykašlat a koupit k tomu co mám novou grafiku (GF 2070).

Ještě současná sestava:
Moje sestava:

Intel(R) Core(TM) i5-4670K CPU @ 3.40GHz - Socket 1150 LGA
Mainboard SABERTOOTH Z97 MARK 2
2 x Kingston 4096 MBytes PC3-12800J (800 MHz)
NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti - 8 GB Memory type: GDDR5 (ovladače 441.41)
Windows 10 na SSD KINGSTON SV300S37A120G
Simulátory na HDD WDC WD5000AADS

Díky za rady
Upravil/a Alan Grey dne 07-01-2020 14:44

http://www.alan-grey-page.cz/
Rumcajs
Alane, nevím, zda windows pojedou s starou instalací na novým HW. Ale na e-bay jsem našel Windows 10 PRO za 43 korun. Normálně zaplatíš třeba přes pay-pal a za minutu za dvě ti do mailu přijde klíč. Od těch dob, co jsem si zvyknul kupovat windows takhle na hubičku, jsem tyhle detaily přestal řešit. Mám takhle koupených už asi 6 windows. Člověk se diví, nevěří, ale zadáš klíč asi lépe až po instalaci Windows (některé klíče se hned při instalaci nemusí chytit) a za pár vtěřin ti M$ gratulují k aktivaci. Tedy vše legálně s dokladem o koupi a řádně zaregistrovaný.

1stCL_Fucida
Já kupuju Windows sice dráž (za stovku), ale v přímo ČR Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Rumcajs
1stCL_Fucida napsal:

Já kupuju Windows sice dráž (za stovku), ale v přímo ČR Šklebící se
No jistě, pán je nacionalista. Cool

Ajvn
Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,037,657 návštěv