November 26 2024 10:30:47
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
RH_Killer
Je po dvacetiminutovym klidnym letu tak utahanej, že ani nevystoupí z letadla, když je třeba a sedí tam dál jak ocas. Vlastně ani nevím, že bych za poslední dobu chcípnul jinak. Rád bych taky dostal vysvětlení co je tohle za kravinu. Díky
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala. Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně.

606_Druindin
Baron napsal:

606_Druindin napsal:

Baron napsal:

606_Druindin napsal:

Dotaz na Barona - je v enginu hry modelováno uspávání jako vlastnost letadla, nebo vlastnost pilota?
Někdy mám pocit že pilot starších "nebodenpplatovských" typů se neuspávají tolik jako těch "bodenpplatovských".
Třeba když je za mnou (já v P-51) Bf109 K4 tak ju uspím a když je za mnou Bf109 G6 tak ne.

"Uspanie" pilota zavisi od viacerych veci, napr. od rychlosti, prudkosti pritiahnutia, atd. Tiez sa rata cas, ktory pilot stravil v kokpite, ci je raneny, a podobne. Ale aby som odpovedal - ide o vlastnost pilota, nie lietadla, aj ked su tieto vlastnosti previazane.

Dík za odpověď. Trochu mě tam zaráží ten čas strávený v kokpitu. To jako spojeneckej pilot v antiG kalhotách po hodinovym letu bude mít podobnou odolnost jak pilot osy po 20 minutovym letu, nebo jak to vývojáři myslej ??? Úsměv

AntiG oblek zvyšuje odolnosť voči G, ale nie proti únave.

To je jasny, ale pokud tam je časovej vliv únavy, zajímá mě jak moc velkej ten vliv je. Věřim že v reálu po třech hodinách v mustangu se chtělo chrápat každymu druhymu pilotovi, navíc v monotóních otáčkách motoru a v rovnym letu. Ale leteckej souboj musel každýho probrat tak, že na uspání ve smyslu ztráty vědomí při G zatíženích už to žádnej podstatnej vliv nemělo. To by tam rovnou mohli taky dát náhodnou konstantu vlivu únavy před letem, jako že se jeden špatně vyspal, druhej musel kopat latrýnu a třetí odhrnoval sníh z ranveje.

Alan Grey
[img]http://www.alan-grey-page.cz/wp-content/uploads/2019/11/novinky_nahled_0023.jpg[/img] is not a valid Image.

https://forum.il2...ent-845358

Hurrááááááááá ... další 3 roční období Mrknutí

http://www.alan-grey-page.cz/
rudidlo
milan555 napsal:

rudidlo napsal:

Poletis nemu a kdyz nezacne strilet, je to spojenec :-)

A co když se potkají dva nepřátelé, kteří oba vidí jen šmouhu ? -)
Jednomu z nich to určitě dojde dřív 😀

http://silicon-remarks.blogspot.com
ringlett
rudidlo napsal:

milan555 napsal:

rudidlo napsal:

Když to ke mě míří čelně automaticky pod kilometr střílím ...
Bůh už si to přebere. Radši sednu s nulou než vůbec.

Mimochodem, pro tyhle účely jsem si u modrých oblíbil Doru, šest Orkánů čelně zatím nic nerozchodilo.

310_cibule
Alan Grey napsal:

Hurrááááááááá ... další 3 roční období Mrknutí

Nádhera, fakt pěkný.

October has ended and we'll release the next update very soon - once again it will be a huge and very important milestone for our project. Version 4.001 is the release of Bodenplatte and Flying Circus, but it is also a huge step forward for Tank Crew.

Takže bych to viděl na příští týden. Verze 4.001, co tedy ještě pak bude zbývat dodělat?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Bierglass
ringlett napsal:

rudidlo napsal:

milan555 napsal:

rudidlo napsal:

Když to ke mě míří čelně automaticky pod kilometr střílím ...
Bůh už si to přebere. Radši sednu s nulou než vůbec.

Mimochodem, pro tyhle účely jsem si u modrých oblíbil Doru, šest Orkánů čelně zatím nic nerozchodilo.

Správně, přesně podle zásady nejdřív střílej až potom přemýšlej.Jinak ti na přemýšlení nezbude čas.Šklebící se

Art

Někdy mu utkvělo v paměti, že piloti Fw by měli také lépe snášet G a to díky posazení. Pamatuji si to dobře? Pokud ano, je to dohry zavedeno? Případně u jiných letadel?

LesniHU
Art napsal:

Někdy mu utkvělo v paměti, že piloti Fw by měli také lépe snášet G a to díky posazení. Pamatuji si to dobře? Pokud ano, je to dohry zavedeno? Případně u jiných letadel?
Ve hre nevim, ve skutecnosti "ano, ale" :-)
Ano, pilot tam byl skutecne posazen o trochu vice nalezato, zaplatil za to horsi moznosti otacet hlavu dozadu, at uz z hlediska uhlu, tak i narocnosti (unavy). Britove to v jednu dobu vyresili tim, ze na pedaly pridali dalsi pricku umistenou vyse, takze piloti mohli v boji letat s nohama nahore, docilili tim podobneho efektu minus ten problem s koukanim dozadu.

Mimochodem, to sklapeni sedadla moc nepomaha, jde o rozdil vysky hlavy vuci dolni casti tela, takze dokud neni uhel fakt naplocho, rozdily jsou prakticky nulove. Mam pocit, ze tohle je presne ten argument zveliceneho teoretickeho detailu, kterych se nam na internetu pohybuje dost.

310_Snakes
Nemáte někdo zkušenost s ReShade v aktuálním BoX? Chtěl jsem to zkusit, páč svého času SweetFX v RoF nebo COD hře docela přidalo a ReShade by mělo být to samé... asi.
ReShade (4.4.1) jsem spustil, spároval s il2.exe a ... nejde spustit hra Úsměv Černá obrazovka. Hláška "Problém způsobil, že Il-2 přestal fungovat". Pomáhá jen Alt+F4.
Win7, 64bit, GTX1070Ti, verze ovladače 441.08.

Po "odpárování" ReShade s Il-2.exe zas všechno v pořádku. Nevíte, kde by mohla být chyba? Dík
www.311raf.com/images/signature/sigsmall_Snakes.jpg

Rumcajs
Mě to dycky padalo. Zkusil jsem to v průběhu života BOS několikrát, ale pokaždé zas vyhodil. Tak hodně štěstí.

310_Snakes
Hmm... podle příspěvků na Il-2 fóru to lidi používají. Tak třeba někdo bude vědět co s tím ...

petsild
Je škoda RS mi funguje v pořádku, ještě máte možnost použít ten nový Nvidia interní, jen musíte splnit dvě podmínky:

- nainstalované GE
- Box musí být na seznamu podporovaných her (nemám tušení)

Dokud bude RS fungovat externě, nikdo mě instalovat GE dobrovolně nedonutí.

img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/Il-2_2019_11_04_07_08_33_862.jpg
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

1stCL_SaBot
Bez ReShade se na to nemuzu koukat. Taha mi to oci Úsměv

zapnuto mam:
Clarity
Tint (vypinam na zimnich proslunenych mapach....jinak je to docela "prepaleny"Mrknutí
AdaptiveSharpen

Ve strurmu vsechny filtry vypnuty

310_Snakes
SaBot, Petsild - jakou verzi RS používáte? A jakou verzi ovladače GK? Win? A co nastavení grafiky ve hře? Všechno naplno? Přemýšlím, s čím by to mohlo kolidovat. Vypnout HDR? AA? SMAA nebo co to je...

Předem dík Mrknutí

1stCL_SaBot
To vemu nejak poporade

Pri instalaci ReShade vybiram pro IL2 parametr DirectX 10

Nastaveni ve sturmu:
Ultra
Filtry, SSAO, HDR atd vypnuto (ale fongovalo mi to i s tim.

Win 10 Pro
Ovladace grafarny nejnovejsi
ReShade nejnovejsi.

Sestava:
Ryzen 5 1600
GF 1060 3Gb
8GB Ram

310_cibule
Zjistil jsem, že mám prakticky úplně plný systémový harddisk, kde mám historicky nainstalován i BOX.

Dá se složka 1C Games bez újmy přenést na jiný disk?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

rudidlo
To bych nedelal. Ja bych na tvem miste zazalohoval vsechny konfiguraky, vystoupil (odinstaloval), nastoupil (nainstaloval) a konfiguracni soubory prepsal.

http://silicon-remarks.blogspot.com
1stCL_SaBot
310_cibule napsal:

Zjistil jsem, že mám prakticky úplně plný systémový harddisk, kde mám historicky nainstalován i BOX.

Dá se složka 1C Games bez újmy přenést na jiný disk?

starej sturmal tuhle operaci schroupnul
u toho novyho uvidis....kdyztak to preinstalujes Úsměv

CSL1_Talbot
Uplne bez problemov tak robim
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,048,836 návštěv