Nevim, ale vzhledem k tomu, ze moderni joysticky maji vnitrni algoritmy kalibrace, vyzkousel bych jeste nasledujici:
-vytahnout z pocitace a znovu zapnout. Je mozne, ze usb port mas stale napajeny a joystick po zapnuti spusti nejake auto-neco (a ted to nedela, protoze je stale pod napajenim).
-to same, ale pri zapnuti drzet stisknute tlacitko joysticku
V obou pripadech pritom projet vsechny krajni polohy
Při Win rekalibraci si můžeš zaškrtnout čtení hodnot axis, pokud se přeruší čtení výchylky ještě před max. dorazem, půjde o hw problém.
Ano, byl to HW problém. Při odečítání se dělo přesně cos popisoval. Už už jsem se to chystal rozebrat , ale před tím se podíval na "Dissassemble video" Fightersticku, co mám cca očekávat. Tam chlápek ukazoval, jak jednotlivé osy fungují. Tak jsem začal kontrolovat i svoje osy a jednotlivé "kolečka" os kolem kniplu (viz obrázek níže).
Vlevo je plynovka (takže pro mě nezajímavé). Ta navíc nevykazovala problémy.
Uprostřed je něco jako "trim" křidélek ale s tím nebyl taky problém. Navíc kolečko bylo ve středové poloze. Vpravo je něco jako "trim" výškovky. Tam byl kámen úrazu !!!!! Na tuhle osu jsem nikdy (ani před 9 lety, když jsem aktivněji létal) nesáhl. Kolečko bylo vždy ve vycentrované poloze. Při nějaké manipulaci jsem musel tohle kolečko posunout úplně dozadu. To pak způsobilo , že se při kalibraci kniplu nebral v potaz celý rozsah osy Y. Při navrácení kolečka vpravo do vycentrované pozice a následné kalibraci se vše vrátilo do normálu.
Podtrženo a sečteno:
1) Hlavní problém byl mezi židlí a kniplem
2) Do budoucna vždy centrovat 568 CH COMBASTICK s kolečkami pro osy X a Y ve vycentrované poloze.
3) Malý hack: Pokus chci aby Y osa měla fyzicky kratší dráhu třeba při přitažení (něco jako SW saturace), tak kolečko vpravo od kniplu vychýlím směrem k sobě a pak kalibruji.
P.S. Mile mě překvapilo, že po cca třech letech používání cca 2000h letu (odečetenu tehdy z XFireu) a devíti let ve skříní, jsem to jenom zapojil a funguje to krásně včetně centrování.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.