December 04 2024 19:46:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Smrt Jamamota
Al CZ
Tamiya nyní vydala nádherný čtvrtkový model P-38 a jako hlavní "dekálová" verze je tam mašina na které Rex "Tex" Barber sestřelil admirála Jamamota. A upřímně řečeno - docela mne překvapilo, že tahle slavná akce, která vyvrcholila v zabití nejslavnějšího japonského vojevůdce není ještě zpracována ve filmu. Vždyť je to v podstatě western a příběh o náročné cestě za pomstou, kdy Američané naplánovali a uskutečnili operaci, která byla na hraně tehdejších možností, k eliminaci muže který naplánoval přepadení Pearl Habouru, sestřelil ho Texasan a admirál prý měl jednu kulku v hlavě, druhou v hrudi a v ruce držel tasenou katanu když nejspíše vydal poslední rozkazy osádce aby čelila protivníku. Ten příběh je tak nesmírně americký (Don´t mess with us), nesmírně patetický a přímo volající po zpracování v Hollywoodu. Krom útoku na Tokio USA neuskutečnilo ikoničtější útok proti Japonsku. Navíc nástroj Jamamotovy smrti - P-38 je vlastně dědeček současných F-22 a F-35 (konečně druhý jmenovaný stroj je podle jména jeho přímý následník)a bezpochyby nádherné letadlo a o verzi "G" která sundala Jamamota to platí obvžlášť protože přece jen provedení chladičů bylo mnohem elegantnější nežli u "J"a co si budeme povídat - palebná síla soustředěná v přídi P-38 nebyla nezanedbatelná a díky zbraním v ose letadle byl Lightning opravdu něco jako létající "šestiraňák". A samo tu nechybí ani trochu té tragiky, v podobě ztráty jednoho stroje včetně pilota. Opravdu nechápu, že to nikdo nepřevedl do podoby hollywoodského trháku. Nebo že by tahle testosteronová story nepasovala do dnešních "politicky korektních" měřítek ? Přiznám se že Zabití Jamamota zpracované v opulentnosti starých eposů ze 60. by se mi sakra líbilo ! A vzhledem k tomu že adm. Jamamoto zemřel se ctí (jako samuraj) by se určitě daly sehnat peníze i z Japonska... A pár letuschopných pé třicet osmiček ještě k dispozici je, verze by se nakonec ve finále řešit nemusela... A scénář by se k tomu psal sám (vždyť Jamamoto pobýval v USA a prý byl svým způsobem tak trochu amerikanofil). Takže by se to dalo táhnout od jeho cesty do Ameriky, samo přes plánování P.H., Midway až po jeho smrt... Ale v Hollywoodu holt teď radši točí divný komixový filmy. (Nicméně Spielberg nebo Cameron by se toho mohli ujmout a myslím že v jejich případě by to byla událost roku...)

Hans-Assi
Nejsem si úplně jistý, ale mám dojem, že Japonci už natočili

Bierglass
Hans-Assi napsal:

Nejsem si úplně jistý, ale mám dojem, že Japonci už natočili

Ty voe pošli odkaz.

magot
Rengô kantai shirei chôkan 2011

Tyler Durden
YouTube Video

Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

saldy
My jsme to dokonce zažili Vyděšený

sturmovik1946.estranky.cz/img/original/2105/druhy-utok2.jpg

sturmovik1946.estranky.cz/img/original/2110/treti-utok.jpg

sturmovik1946.estranky.cz/img/original/2107/konec.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
310_cibule
Ze kdy jsou ty záběry? To je ta akcička, co jsme letěli někdy před deseti lety?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

311_Mart
Myslím, že je to březen 2016, ještě mám track a dokonce i záznam z TS. Nechybí legendární Permonovo: "Kdo mě sundá, dostane do držky" Úsměv
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png

310_cibule
Tak to jsme asi letěli nějakou ještě dřív. Pamatuji si, že tam byl Ikar, a ten už 2016, myslím, nelítal.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Al CZ
Díky - to jsem netušil že už to existuje, jdu hledat celý film.
A ano, závěrečnou scénu jsem si představoval nějak přesně takhle, samozřejmě ještě se záběry z kokpitu Lightningů.

Tyler Durden
Scéna po bitvě u Midway, kdy Jamamoto srká rýžovou polévku a Nagumo pláče je nezapomenutelná. Šklebící se
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

saldy
Taky zajímavý, že to tam furt leží.
YouTube Video

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Ajvn
https://uloz.to/file/RjYZT2rJ/admiral-yamamoto-2011-dvdrip-ac3-x264-lookmane-mkv

Ajvn
Titulky : https://www.titulky.com/?Fulltext=Admiral%20Yamamoto

CSW_Cassius Chaerea
saldy napsal:

Taky zajímavý, že to tam furt leží.
YouTube Video

No moc zásahů jsem neviděl. Jen jednu dírku od půlpalce uprostřed pod kormidlem na trupu na levé straně.

310_cibule
A je sichr, že je to opravdu ta bettyna, co nesla Jamiho?

Al CZ
Tak vždyť Bettyna byla papírová. A pokud hnedka začala hořet a spadla do džungle, tak asi američtí letci neměli moc velký zájem plýtvat municí na evidentně sestřelený stroj, ze kterého nikdo nevyskakoval. A velká část stroje se evidentně nedochovala, admirál seděl vpředu, ne někde u ocasu....

CSW_Cassius Chaerea
Al CZ napsal:

Tak vždyť Bettyna byla papírová. A pokud hnedka začala hořet a spadla do džungle, tak asi američtí letci neměli moc velký zájem plýtvat municí na evidentně sestřelený stroj, ze kterého nikdo nevyskakoval. A velká část stroje se evidentně nedochovala, admirál seděl vpředu, ne někde u ocasu....
Co je mi do toho kde kdo seděl. Pouze jsem konstatoval jen jeden průstřel půlpalcem pod kormidlem, nic víc jsem tam nezahlédl a nějaké teorie o zájmech a nezájmech amerických pilotů jsem do toho netahal.

alfik
310_cibule napsal:

A je sichr, že je to opravdu ta bettyna, co nesla Jamiho?

Nezpochybnitelně.
Jednak tam leží obě, a jednak byly všechny ostatky vyzvednuty, ohledány a s přísl. obřady pohřbeny. Podle ohledání Jamamoto zahynul po zásahu do těla, do hrudi/břicha. Pravděpodobně jej zasáhla střela už z první dávky, kterou am. pilot vypálil.
Jinak je zajímavé, že piloti nahlásili 6 sestřelů Zer (byla jen poškozená a vrátila se) a 3 (sic!) Betty... a na tu v níž seděl Jamamoto pravděpodobně stříleli dva - to je to, nač naráží Cassius, protože to vedlo po nějaké době k nechutné tahanici o sestřel. Ale protože byl znám ten výsledek ohledání (to o zabití pravděp. první dávkou), byl sestřel potvrzen tak, jak to bylo hned po akci.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

310_cibule
Tak to je fakt zajímavý.

Je to uprostřed džungle, prosekávají se tam. Asi bylo hodně náročné vyzvednout a dát někam do muzea. Škoda.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

36,064,178 návštěv