Tak planeset na Západě na přelomu let 44-45 byl asi následovný:
Za spojence, spousta velkých a malých letadel všude nad Německem.
A za Němce, trocha letadel ještě neobjevených a nezničených na zemi a pár přeživších ve vzduchu.
Německá super akce Bodenplatte je asi o jedné tisícovce operačních letů. A ten samý den, kdy toho byla Luftwaffe schopná, udělala 8. armáda USAAF své průměrné strategické číslo 845 bombardérů a 725 stíhačů nad Německem.
9. letecká armáda nejvíce zasažena operací Bodenplatte, udělala se 190 středními bombardéry útoky převážně na dopravní cíle v Belgii a Německu.
15. letecká armáda pro špatný počasí neoperovala, jen průzkumné akce.
12. letecká armáda řádí od Milána po Parmu, převážně s Jabo.
Němci měli relativně dost dobrých letadel a když už něco z toho dokázali poslat do vzduchu, tak hlavně to nejlepší, jenže jen ten Amík v tu dobu dělal asi desetkrát víc operačních letů. Tempesty se v těch počtech spojeneckých letadel naprosto ztrácí. Těch káček bude relativně mnohem více z toho poměru co Němci dokázali poslat do vzduchu.
Když už je tedy řeč o těch P 51 a D9 a K4 a ten Spit nějako mi to nedá spát, ale když se dívám na videa z DCS, tak souboje mezi těmito éry jsou dosti vyrovnané což na mě působí dosti realisticky a rozhoduje spíše chyba pilota.
Ale v Bosu, mám dojem opačný a to, že jsou spojenecká letadla udělaná líp, líp točí a líp drží energii. Hlavně K4 my přijde mastná a neslaná oproti DCS. Jaké máte dojmy vy?
Barone hodlá se ještě nějako šáhnout na tu P47D k lepšímu či celková revize?
K IL2 a DCS - tu mám presne opačný názor. Jedna vec je zhliadnuť video a druhá vec byť na tom serveri. Typickým príkladom (výstražným) sú videá zo starého ClODu. Myslím si, že stroje v IL2 sú urobené v rámci možností korektne, i keď by sa dalo polemizovať o TTD hlavne sovietskych strojov. Ono tie údaje totiž presne sedia na ideálne spravený stroj, v reále však tieto stroje lietali trochu inak - typicky LaGG, ktorý bol často upravovaný na letiskách personálom, ktorý často nemal ani tušenia o tom, čo vlastne majú opraviť/upraviť (napr. "manuál" k LaGGu prišiel k väčšine jednotiek až koncom zimy 1941). Keď to spočítam s nekvalitou výroby, tie stroje nedosahovali plánovanú úroveň LaGGov ani omylom. Aj preto mali sovieti také strašné straty hlavne v prvých dvoch rokoch, Nemci mali jednoducho výzbroj na úplne inom kvalitatívne leveli. V hre však máme perfektne pripravené stroje, bezvadne pripravené na každý let.
K P47: Neviem Arte, vývojári sú v tomto docela nevyspytateľní. Z chýb, ktoré sú im nahlásené, niečo opravia rýchlo, a niektoré veci im pripomienkujem prakticky obdeň a nič. Osobne s P47 lietam rád.
Upravil/a Baron dne 21-10-2019 16:36
Budu trošku prudit: a Lua scripty u A-8? Hodně lidí (včetně mne) sedlá Doru pravděpodobně i z tohoto důvodu. Je strašná škoda, že v podstatě "páteřní" letoun Luftwaffe ze 44 roku má takovou fatální chybu....Asi jako jediný v celé BOX sérii:-(
Vy co létate A8, jak řešíte ten nevycentrovaný výhled z A8? Nejsem schopný to nastavit, tak aby to pro mě bylo létatelné. Vůbec nechápu, jak tohle může zůstat neopravené
Těžko:-( Musíš přes F12 a hledat optimální polohu s kompromisem, že zase neuvidíš v podstatě ani pedály a spodek kokpitu a je omezený výhled ven dospodu. TrackIr tě tam prostě nepustí...
Pánové co lítáte na maďarech, to vám nevadí ta megastupidní dohlednost letadel 1km nebo co to je? To se vůbec nedá lítat. Proletím kolem někoho a za 5s zmizí. Otočka a zas se zjeví kilometr možná míň přede mnou. A navíc to poškubávání je taky žůžo. Proč nechodíte na combat box? Zajímá mě k čemu je v simulátoru online někomu dobrý nechat zmizet letadla a lítat tam doslova slepou bábu. Naprosto nepochopitelná věc.
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala. Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně.
Oni si nechali odhlasovat novu ficuru, ktora 'pomohla' velmi hre. Ja tam mam odvtedy pocit, ze lietam v opare a vidim bacov fas.
Baron, velmi si nam pomohol ty sukromnik
To vysvětluje, proč to není opravené. A pravděpodobně nebude. Víš Barone tvoje reakce jdou tady často dost nekonkrétní. Mě často smysl úplně nedávají. Když si někdo stěžuje na zláštně negativní vlastnosti nějakého letounu. Tak ty většinou odpovíš. " Je to miláček. Záleží na schopnostech pilota". Používáš takové politické odpovědi. Člověk se z nich nic nedozví. Viz tvoje nedávné prohlášení, že na západní frontě spojenecké letouny převyšovaly letouny LW. Až na Me 262, K4, Doru a G14. Ještě jsi to prohlášení označil za objektivní. Tohle mi taky dost zamotalo hlavu.
Mě je simpatické, že máš na BOX vždy pozitivní náhled. Ale jako tester bys možná mohl být více konkrétní a konstruktivně kritický
Upravil/a ukulele dne 22-10-2019 05:51
Zifi, vážne nemám problém s A8. Co sa týka tvojho ďalšieho textu, ako tester nesmiem uverejniť nič, čo sa testu týka, ani čo sa chystá atď. Niežeby som nechcel, jednoducho nemôžem. No a Zifi, trochu sa mýliš - mam veľké výhrady voči niektorým veciam tak v FM ako aj v DM, tie sú ale trochu inej povahy, ako na čo sa sťažujú hráči. Už som to písal na inom mieste, robím co sa da, bombardujem vývojárov obrázkami, grafmi a neviem čim všetkým este. Čosi opravia, na niečo s*ru. Nemám možnosť to nijak ovplyvniť. Ak niečo oznacim za miláčika, znamená to, že s tým lietam rad, a častejšie ako s inými typmi. Nie je ich veľa tých mojich miláčikov Co sa týka toho, že záleží hlavne na pilotovi, nuž, za tým si stojím. Faktom je, že veľké množstvo hráčov ma niektorý typ "vypichnutý" a potom sa stávajú k nemu nekriticky. Potom chcú, aby dane lietadlo tocilo ako akrobatický special, výzbroj najlepšie ako krížik, a rýchlosť na úrovni F16 a pancierovanie ako Koenigstiger. . Akákoľvek odchýlka od tohoto vedie ku kriku ako je celý il2 sprasený. Písal som to s nadsazkou, ale podstata zostáva. Bohužiaľ. Co sa týka mojej objektivity, nuž, vždy ide o subjektívny pohľad na vec. Ak porovnám ako sa majú mašiny správať, lietajú + - korektne. Aj napriek všetkým nedostatkom ktoré v IL2 sú.
Edit: ohľadne porovnania lietadiel v BP - písal som o MP, kde často lietajú napr. G4 alebo G6. Nemám dojem ze by som napísal niečo neobjektívne. Fw190A3, A5, Bf109F4 až G6 na spojenecké stroje v BP nestačia. A to už nepíšem o He111, Ju88, HS, Mc202. Planeset videný pred časom na KOTA.
Upravil/a Baron dne 22-10-2019 08:02
Co to přibylo v nastavení za fičuru Alternativní dohled, nebo tak něco ? Když to zapnu, tak to vypadá jak ten nesmysl v DCS, když vidím pomalu přes celou mapu fleky na obloze, které po přiblížení zmiznou. To je nějaká novinka co má zlepšit spotování letadel ?
Proč už nekdo prostě neokopíruje systém Smart Scaling z BMS YouTube Video
Kdyby se ohledně viditelnosti dotů vrátili do stavu před patchem 3.201, bylo by to lepší než ty dvě volitelny možnosti co máme teď.
Kdyby to původní zvedly z 10km na 15km, bylo by to ideální.
Barone a Teda, když sedneš do A8, tak máš pohled krásně vycentrovaný stejně jako u všech ostatních mašin? Zvláštní, že jsi tady před nějakou dobou psal, že tento problém budeš reportovat.
Já mám třeba u A8 vycentrováno uplně stejně, jako v každym jinym fokáči. Normálně na zaměřovač. Žádnej problém u sebe nepozoruju. Používám OpenTrack. Kam by ten pohled měl bejt jako posunutej???
Hm, jako fokáče sem zkoušel když ho vydali, a pak dejme tomu co tři měsíce do toho zkusil sednout, nikdy sem nic podobnýho nezažil... Vzhledem k tomu, kolik potkávám online A8 bych se divil, kdyby s tím nějaká větší část hráčů měla problém. Můžeš mít něco poškozenýho ve hře, že jo... Zkoušel někdo, kdo s tím má problém prostě třeba přeinstalovat hru?
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.