December 04 2024 19:45:53
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Film o Lýdii Litvyakové
Tyler Durden
Das Boot, Gettysburg, Waterloo, Nebeští jezdci a Cross of Iron, osobní TOP 5.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

310_cibule
Vojna a mír. Tedy jako když i Gettysburg a Nebeští jezdci...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Tyler Durden
Něco co má v názvu slovo mír nemůže být dobrý válečný film :-)
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

310_cibule
Hanebný parchanti? ; ) To zní líp a taky je to dobrý.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Baron
310_cibule napsal:

Vojna a mír. Tedy jako když i Gettysburg a Nebeští jezdci...

Gettysburg je vážne skvelý film
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Bezpochyby. Já jen, že jsem měl dojem (možná mylný), že se a ) tematicky debatuje o 20. století a b ) jen nových filmech. Pokud ne, patří tam podle mne vedle Gettysburgu i Vojna a mír.

Hoper
Tyler Durden napsal:

Das Boot, Gettysburg, Waterloo, Nebeští jezdci a Cross of Iron, osobní TOP 5.

Waterloo s Hrušínským a Kačírkovou? ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

CSW_Cassius Chaerea
Jo to bylo skvělé.

Hoper
Al CZ napsal:
... Třeba tenkou červenou linii jsem nikdy neviděl do konce...

Nevyvracím ti tvůj názor / dojem (ono lidi dost často Tenkou červenou z nějakého důvodu nemá rádo nebo nemusí), ale já tenhle film beru pro mne jako jeden z nejlepších. I když blbě ("blbě") skončí.

Hlava 22 (i ten seriál vypadá dobře), We were soldiers, A bridge too far, první díl Tuctu špinavců
Práče

Jarhead a docela se mi líbil i Generation Kill

Devátá rota a Hvězda (ta z roku 2002), Srpen 1944

Ač se mi knížka celkem dost líbila, snad nikdy jsem se nedostal ke zkouknutí Hájili jsme hrad. A přitom se to dějově drží předlohy. Asi to mám bez titulků...
A docela bych bral vidět zfilmované Veterány a Nazí a mrtví :)

žluté třeba časem ;)

ovarek.cz/hamster.gif

Koty
Devátá rota měla dobrý rozjezd.
Druhá půlka filmu mě ale odradila razantní divergencí od původního příběhu skutečné deváté roty, tj. když se z toho stala napodobenina Hollywoodu; ten skutečný příběh by byl spíš o napětí než akci Vyděšený

Čtyřicítka chlapů co uvízne někde na kopci, kolem dokola jen dušmani a nebo útes - a čekají na ráno, protože dřív se k nim pomoc nedostane. Namísto toho ale dostaneme film, kde všichni, kromě jednoho, zařvou. Zamračený
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Toobone
https://sponsr.ru...

Citate (provinile, google) :

Přátelé!
Na této stránce je národní kampaň zaměřená na získávání finančních prostředků na film o Lydii Litvyakové. Jakýkoli reálný příspěvek ke společné věci nás přibližuje ke společnému cíli!

Rozpočet filmu je 400 milionů a tyto prostředky určitě najdeme.

Chcete-li se stát účastníkem fundraisingu, musíte si vybrat svůj příspěvek, který bude proveditelný.
Všichni účastníci fundraisingu jsou si rovni.
To znamená, že každý, kdo pomohl filmu, má přístup ke VŠEM publikacím projektu.
Co budou tyto publikace? Budeme mluvit o průběhu filmu.
Pravidelně budou zveřejňovány zprávy o fotografiích a videu o tom, jak se vše vyvíjí vpřed a jaký pokrok byl dosažen během sledovaného období
.

P.S.:

Piloti segmentů CZ a veteráni Mod IL-2!

Nevím, v jakém tématu se zeptat na tuto otázku..Zamračený

Tato ocenění Československa 1939-1945 jsou napsána správně nebo ne:

Ceskoslovensky kriz 1939 s lipovou ratolesti

Ceskoslovensky kriz 1939 se dvema lipovymi vetvemi

Cheskoslovensky hvezda "Za vitezstvi"

Upravil/a Toobone dne 10-10-2019 14:36

Tyler Durden
Československý válečný kříž 1939 s lipovou ratolestí

Československý válečný kříž 1939 se dvěma ratolestmi

(ratolesti byly za opětovné udělení)

Hvězda za vítězství mi nic neříká.
Upravil/a Tyler Durden dne 10-10-2019 15:38

Hoper
Koty napsal:

Druhá půlka filmu mě ale odradila razantní divergencí od původního příběhu skutečné deváté roty, tj. když se z toho stala napodobenina Hollywoodu; ten skutečný příběh by byl spíš o napětí než akci Vyděšený

Čtyřicítka chlapů co uvízne někde na kopci, kolem dokola jen dušmani a nebo útes - a čekají na ráno, protože dřív se k nim pomoc nedostane. Namísto toho ale dostaneme film, kde všichni, kromě jednoho, zařvou. Zamračený

o tom, kolik jich v reále přežilo, jsem se dočetl teprve nedávno a docela mne to překvapilo - ano, v tomhle světle to tomu trochu ublížilo

ovarek.cz/hamster.gif

Koty
Hoper napsal:

Koty napsal:

o tom, kolik jich v reále přežilo, jsem se dočetl teprve nedávno a docela mne to překvapilo - ano, v tomhle světle to tomu trochu ublížilo

Jo, a taky to jak vlastně zemřeli - teda, za jakých podmínek.

Ve filmu je prostě převálcovali a postříleli.
Ve skutečnosti se, vzhledem k tomu, že celý boj se odehrával v noci a v mlze, potýkali hlavně se zimou, krvácivými ranami - a nemožností raněné evakuovat - protože hory, v noci a v mlze - to je hodně blbej nápad snažit se tam někoho evakuovat. A ze stejného důvodu jim i docházelo střelivo. A protože veškerá viditelnost byla na prd, nemohli se spoléhat ani na dělostřelectvo. Až do rána teda. A teda musím zmínit, co si pamatuju, tak i pár hodin do noci, než přišla oblačnost a mlha, jim tam vrtulníkáři ještě lítali - a to to počasí už tak bylo na prd.

No a jak začla sedat oblačnost, tak to prostě zabalit museli. A zbytek známe.
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Richi
Nemám nic proti ruským nebo sovětským filmům. Jako dítě to do nás hustili horem dolem a až na kapku jinou ruskou mentalitu, která i jejich filmy dělá s určitým jedinečným patosem, proč ne.
Ale u 9. roty, kde si již nepamatuji moc děj, se mi vybavuje jedna konkrétní vzpomínka.
Hned jak jsem to dokoukal, letělo DVD rovnou do koše. Taková to byla/je sračka film.
A teď mě tak zrovna napadá, že jak jsem se kdysi těšil na český film Tobruk, že jak to je natočeno poctivě a výpravně, že to byla uplně stejná bezduchá a zbytečná sračka.

Jako kluka mě očaroval film Nebeští jezdci. Ten mě dostal. A ta parádní filmová muzika. Top film.
Staré válečné filmy mají svou kvalitu, z novějších vede Bratrstvo neohrožených a vojín Ryan. Ale i ten seriál z Pacifiku nebyl špatnej.
Tenkou červenou linii jsem zkoušel v TV koukat asi 2x, ale vždy, když jsem to na ten film přepnul, tak se tam jen kecalo a kecalo. Stejně jako Nepřítel před branami. Kde tam je ta oceňovaná akce a napětí, to mi je v tomto užvaněném sitkomu záhadou. Úsměv
Upravil/a Richi dne 11-10-2019 00:32

CSW_Cassius Chaerea
Richi běž na tu novou Midway, tu určitě oceníš, tam bude akce až až.

magot
To jo, to bude taková pochoutka jako Pearl Harbor Šklebící se

kopeda
Spíš Pearl Harbor na druhou Šklebící se.
Jinak moje osobní top filmy: Bitva o Británii, Brest, Eternal Zero, Bílý Tygr, Memphiská kráska

Richi
CSW_Cassius Chaerea napsal:

Richi běž na tu novou Midway, tu určitě oceníš, tam bude akce až až.

Jj, viděl jsem ukázky. Proti tomu jsou Avengers kvalitní válečné filmy.

Mira
Má tu někdo, něco proti Avengers Šklebící se

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

36,064,174 návštěv