November 26 2024 00:28:08
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 1
AB1Richard

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
magot
Voyk napsal:
No tak mě se to před hotfixem líbilo taky vic, včera se my dokonce stalo ze po mě někdo střílel já se ohlíd dozadu a viděl se jen proud střel ale na konci nebylo žádný letadlo.

Odfláklej net kód, kterej nejsou schopný fixnout. Naprosto tristní .. Jak dlouho se tenhle bug asi vyskytuje že?

Lanc
Ked sa naklonim do strany, mam zvuk vetra akoby som vyklonil hlavu spoza krytu, jak u hadraplanu. Spominal to niekto Baron?
2/JG26_Krak

http://squadron.achileus.cz/
RH_Killer
Zas to něco stahuje. 476MB
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala. Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně.

Baron
Lanc napsal:

Ked sa naklonim do strany, mam zvuk vetra akoby som vyklonil hlavu spoza krytu, jak u hadraplanu. Spominal to niekto Baron?

Ano, je to tak úmyselne.
Hals - und Beinbruch!

Lanc
Baron napsal:

Lanc napsal:

Ano, je to tak úmyselne.

V lietadle s kabinou je to umyselne? Preco, ked mozem byt tak smely?
2/JG26_Krak

http://squadron.achileus.cz/
Baron
Nuž, to je otázka na vývojárov. Ale treba povedať aj to, že veľa ľuďom sa to páči. Ďalej bez komentára.
Hals - und Beinbruch!

RH_Killer
A ten minigun u P-51 se jim zdá taky v pohodě ne? 4x20 mm u Tempesta je proti tomu účinkem jak pískovačka.
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala. Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně.

606_Druindin
Půlpalce jsou účinný furt stejně. Dost záleží kam to jde. Někdy stačí 15 zásahů, jindy tam nasypeš 100 než jde k zemi. Úsměv

Ale ty 4 Hispana v Tempestu jsou divný. V porování s kombinací 2 Hispana+2 půlpalce u spita IX je to znatelně horší.

RH_Killer
Zdá se mi ten sestřel až moc snadnej s P-51. Přeci P-40 má to samý a porovnej to. Třeba je to jen pocit. Nevím

Hot_Dog
Tak 6x .50 browning bylo za války považováno za jednu z nejlepších výzbrojí, proti stíhačkám a jednomotorům možná vůbec ta nejlepší. V porovnání s tím jak fungujou jiný typy výzbroje, a to jak na modrý tak na červený straně mi to přijde zcela adekvátní. Že to z americkejch letadel dělá najednou úplně něco jinýho, než na co sme byli zvyklí z Il2-1946 je pravda, ale myslím si, že je to tak v zásadě správně... Nikde se člověk moc nedočte, "tak sem to do něj sypal 6 půlpalcema, vystřílel sem všechno, dostal přes 50 zásahů a letěl dál" Spíš se dozvíš, že si vymontovávali 2 browningy, protože i 4 byly dostatek na to, aby sundaly všechno co letí a stálo jim to za těch 100 nebo kolik ušetřenejch kilo...

PS: K tý P-40, mustanga zatím nemám moc nalítanýho, ale pokud se dostanu s P-40 do stejný střelecký pozice jako s Mustangem, tak u mě teda P-40 jednoznačně vede v tom, jak snadný je s ní sundat nepřítele...
Upravil/a Hot_Dog dne 05-10-2019 00:09

RH_Killer
To je pravda s tím starým šturmem. Tam to bylo zas naopak. Tak asi jo no. Co mám s váma dělat. Mrknutí

Hot_Dog
Killer napsal:

Tak asi jo no. Co mám s váma dělat. Mrknutí

Lítat za správnou stranu a máš vyřešenoŠklebící se

RH_Killer
Klidně se přidám. Nemám s tím problém. Mrknutí

LesniHU
Hot_Dog napsal:

Tak 6x .50 browning bylo za války považováno za jednu z nejlepších výzbrojí, proti stíhačkám a jednomotorům možná vůbec ta nejlepší.
Ne tak uplne, pouzivany byly proto, ze americani blbe zkopirovali Hispano a to potom proto nespolehlive. Takze jim zustaly jen ty pulpalce.

Saburo
Oni ty američani Hispana zase tak blbě nezkopírovali, ty kanony byly zpočátku špatný, viz. Spity Mk.Ib a Mk.IIB...

Když pak došlo k doladění těch kanonů a jejich namontování na F4U-1C, byly přijaty námořníky tak vlažně, že jich kolem 40 posledních přestavěli "zpět" na kulometné F4U-1"D".

I na konci války US piloti většinou referovali 0.5cal před 20mm z prostých důvodů, víc zbraní, větší kadence a hlavně víc munice i když uznávali, že dvacky jsou v cíli efektivnější.

Proti tomu proti čemu US piloti bojovali byly 0.5cal naprosto dostačující.
Kromě několika výjimek jako třeba u nočních stíhačů.
Oni nebojovali proti těžce chráněným Il-2 nebo proti Létajícím pevnostem.

To se změnilo až v Korejské válce...

606_Druindin
Co se týče půplapců ve "starym šturmovi" tak tam když jsi trefil těmi cca 15 zásahama, tak jsi měl většinou sestřel / pravděpodobnej sestřel. Samozřejmě ne hned, musel dozrát Úsměv

LesniHU
Saburo napsal:

Oni ty američani Hispana zase tak blbě nezkopírovali, ty kanony byly zpočátku špatný, viz. Spity Mk.Ib a Mk.IIB...

Když pak došlo k doladění těch kanonů a jejich namontování na F4U-1C, byly přijaty námořníky tak vlažně, že jich kolem 40 posledních přestavěli "zpět" na kulometné F4U-1"D".

I na konci války US piloti většinou referovali 0.5cal před 20mm z prostých důvodů, víc zbraní, větší kadence a hlavně víc munice i když uznávali, že dvacky jsou v cíli efektivnější.

Proti tomu proti čemu US piloti bojovali byly 0.5cal naprosto dostačující.
Kromě několika výjimek jako třeba u nočních stíhačů.
Oni nebojovali proti těžce chráněným Il-2 nebo proti Létajícím pevnostem.

To se změnilo až v Korejské válce...

Ano, s tema kanonama byly zpocatku problemy, v kridle lezely na boku, coz nemely rady, byla tam zima atd. Ale amici udelali cast s blbymi rozmery, takze tam byl navic problem, ze udernik nemel dost sily odpalit naboj. Oni to vubec vyrabeli s prilis velkymi tolerancemi.
S tou Koreou, podivej, prazdna hmotnost migu 15 neco pres 3.5 tuny, prazdna hmotnost FW-190 zdibec pod 3.5 tunama. Tudiz odolnost +-stejna, ale ukazalo se, ze velke mnozstvi migu po zasahu odleti domu. Rozdil byl v tom, ze nebyl cas. Proto bych ja rozhodne nenapsal naprosto dostacujici. Ale napsal bych dostacujici. Kdyz je cilem ochranit bombardery a je vam vicemene jedno, jestli dotycny nakonec spadne nebo ne, pripadne kdyz mate tak velkou prevahu, ze mate cas do protivnika strilet a strilet a strilet, tak potom jsou dostacujici. A kdyz nemate nic lepsiho, tak stejne nemuzete nic delat :-)

Rumcajs
Je to fajn. Zas jsem si byl zalítat online. Na těch Knights či jak se to jmenuje. Lítalo se u Stalingradu, ale prý jako preview na Německo. Takže koncoválečný letadla. Samo s sebou že Němců bylo zas jednou málo. To nakonec není tak špatná volba skočit do Dory. Tak jsem si to hned mastil směrem k tušenému prasomlejnu u nádraží. Chilku koukám jak tele a mám něco v zádech. Tak jsem zkusil to nové uspávací zařízení. On to tedy zkusil taky a po probuzení jsem ho měl za sebou kus stranou. Tak manévr a bum bác a bylo hned po něm. Krása, ohlídnu se, za mnou stín, prudce přitáhnu a v tu ránu zcela bezbolestně nežiju. PKáčka jsou celkem oblíbená kratochvíle. Asi je to vliv těch větších kalibrů.
Druhej let jsem pojal méně velkoryse a vrátil se ke své osvědčené taktice. Někde stranou nastoupat a vočmuchávat z výšky příletové trasy k nějakému cíli. A ejhle, má to dva motory a někam to letí. P38. To je prima cíl, nemá to střelce, nechá se klidně posadit do zaměřovače. Ovšem jsem to přehnal s rychlostí, takže jsem byl trochu vyosenej a už neměl čas korigovat, tak jsem mu slavnostně zapálil motor a jak blbec ho předletěl. Abych vzápětí koupil dávku do křídla. Super jakej jsem vůl. Tak jsme si asi minutu hráli na kočku a myš a pak se rozlomil a spadnul. Křídlo drželo, nic nekouřilo, lov pokračoval. Koukám, něco letí zas k nádraží. A20. Nojo, tučné sousto. Jenže na to se těší každej. Takže jsem nebyl první. Udělám průlet někde nad a vidím, jak se něco žene dolů. Nemá to eliptická křídla, tak si nejprve myslím, že to bude našinec. Ale ale, je to nějaké stříbrné. Poník! Rozhodnutí padlo, tohle bude můj první Poník. A byl. Zas to vypadalo na PK. Chudák umřel hned po výstřelu.

Tak postřehy.

Na serveru s reálnou mapou a cca 80 lidma spadly FPS na tom mém novém pekáčku někam na 70+. Proti offline s konstantní 120 je to změna. Ale nějak to nevadilo, furt to bylo plynulé.

Viditelnost povrchu země, lesů, měst a tak je fakt fajn. S tím už se dá skutečně vizuálně navigovat.

Viditelnost letadel je ... no je asi lepší než bývala. Ale zoom je částečně kontraproduktivní. Při přibližování pohledu se mi letadlo kolikrát ztrácí aby se pak při větším zvětšení zas ukázalo. Nakonec bych řekl, že nejlepší je nechat to na pohled úplně do dálky, protože při něm jsou doty vidět líp než při částečném přiblížení. Inu má to svoje meze.

Uspávání. Za mě je to skvělé. Blackout se dá použít jako účinná taktika. Konečně to není jak v ROFku, kde vítězí nejtočivější lítadlo. Dá se s tím hrát, podle mě je to tak mnohem realističtější. Dnes jsem dvakrát úspěšně použil dive a vysoké g pro únik. To by dřív nešlo.

Já jsem veskrze spokojenej.

RH_Killer
Tak na tenhle server sem šel třikrát za asi čtyři dny a je to tak brutální lagovačka, že to může lítat jen blázen. Začne tam vyskakovat hláška o přetížení a je to v hajzlu. To je věc, co mě na tom sere nejvíc. Máme čím lítat, ale není kde. Dost problém řekl bych.

Fecht
Chlapi můžu si změnit fotku na palubovce za vlastní a jestli ano tak jak? Díky

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,046,566 návštěv