In this DCS: F-16C Viper video, it’s time to review the basics of the air-to-air radar. We’ll review Range While Scan (RWS), Situational Awareness Mode (SAM), and Single-Track Target (STT) mode. As the product continues development in parallel with the F/A-18C Hornet, we will be adding other radar modes like Track While Scan (TWS) and RAID/EXPAND. We’ll also look at the basics of using the AIM-120 air-to-air missile with radar guidance.
This is based on a USAF F-16C Block 50 circa 2007 and may be a bit different than you are used to.
YouTube Video
---------------------------------------------
Close Air Combat
In this DCS: F-16C Viper video we’ll explore the basics of using the Viper within visual range air combat. This includes the EEGS gun funnel, the AIM-9 Sidewinder, Air Combat Maneuvering (ACM) radar modes, the Helmet Mounted Cueing System (HMCS), and the Dogfight Switch.
This is based on a USAF F-16C Block 50 circa 2007 and may be a bit different than you are used to. This is specifically true with the Dogfight mode HUD as it has changed greatly in later years.
toto rychle vysypali ty videa, plus dnes release (?) .. to jim asi už dost teče do bot ..
kupovat jsem to na hned nechtěl, čekám až dodělaj 18ctku .. ale asi bych to měl finančně podpořit ty jejich vejplaty ...
Tak jsem toho falcona koupil, ale nemám z toho radost Teď to zase bude rok ležet ladem než to dodělaj .. no ale aspoň mají ruští vývojáři na pirožky a boršč ..
[img]https://img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpg[/img] is not a valid Image.[img]https://img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpg[/img] is not a valid Image.
Já určitě ne. Je to takový muj splněný " sen " v DCS. Jen je mi líto těch všech modulů co mám, protože na ty se ted už vubec nedostane. Však dojdi večer na Discord, budeme s Michalem testovat.
Tohle se mi třeba líbí na Hornetu. Že si nastavíš laser kod bomby přímo v letadle. F16 tohle umět nebude, tady by se ta cartridge hodila.
Ve skutečnosti se laser kód nastavuje na samotné bombě. Za letu ho tedy nelze změnit. Podle dostupných informací se i v reálné F/A-18 zadává laser kód ještě z nějakého důvodu mimo tělo bomby i do mission computer v letadle. Asi nejlépe to má implementované v DCS Mirage 2000 kde se laser kód nastaví před letem na zemi v kneeboardu, jako by ti ho na zemi nastavil technik.
Upravil/a Martin2487 dne 03-10-2019 15:04
Martin2487 napsal:
Ve skutečnosti se laser kód nastavuje na samotné bombě. Za letu ho tedy nelze změnit.
Ano, to vím. Bylo mi divné, proč to jde i v Hornetu, ale když to tam mají, tak to asi nějaký důvod má.
A toto má perfektně zpracováno BMS. Před letem si nastavíš kod bomby, klidně pro každé letadlo v balíčku zvlášt a pak si ho jenom nahraješ přes DTC do letadla. Kéž by takovou funkci udělali i v DCS. Před letem si vytvořit na F10 mapě letový plán, zadat si potřebné kody, klidně i frekvence, a pak jen v letadle naloudouvat...
Na tu datacard se také těším. Velmi bych ocenil kdyby bylo možné vygenerovat soubor a ten poslat ostatním. Pro létání na veřejných serverech v MP by to bylo skvělé. Pro plánování letů na složitější mise používáme v DCS CombatFlite a umí to užitečné věci. Autor programu je velice šikovný a již dnes to umožňuje si připravit trať a tu poslat autorovy mise (program generuje miz soubory).
Known Bugs we are tracking already as of 10-03-2019
Dear Pilots,
These are a list of known issues that are currently open, or fixes have not made it to Open Beta release yet. If you see your bug here, please do not report it, if it's listed here, it is reported.
• All things Damage Model are currently WIP
• Pilot body WIP
• Wing Flex WIP
• DED symbols not affected by reflection
• Seat Shadows in the cockpit not complete
• LAU-3 firing issues after reload
• RWS Search Target Symbols should have history Option
• RWS Search altitude display missing
• LERX vortexes only on-air start
• Some stores alignment issues remain
• Tanker can send ‘transfer complete’ in error
• OBOGS BIT Switch isn't clickable
• MPO check shows nothing
• Depressible Reticle Switch doesn't affect on HUD
• Some MP sync issues remain
• AoA bracket is bouncing around while taxiing under 60kts.
• No animation on the engine inlet fans
• Pilot shows still in the cockpit after ejection
• EQUIP HOT caution light doesn't illuminate after for AIR SOURCE selected OFF
• AWACS Declare not available
• ENG CONT switch doesn't affect nozzle position
• Trying to eject with seat unarmed causes ejection soon as the seat is armed
• HUD IAS delta is too big comparing with info bar
• In certain cases, Afterburner flame overlaps engine nozzle
• HUD velocity switch doesn't display Ground Speed
• AR floodlight and other lights on fuselage doesn't work
• ALT GEAR Handle isn't clickable
• HUD Brightness Control Switch not functioning
• EMER Jettison and GRND jettison not functioning
• Seat adjustment moves POV but not model
• PNEU label is not displayed
• Hook doesn't extend
• Infobar shows wrong flaps value
• Stores Drag WIP
No je to pěkný ta 16ctka .. ale zatím je to dost "early" ..
jsem nemohl za prase najít ovládání předního kola a ono bylo pěkně namapované na hogu
taky jsem hledal klapky ale marně, je tam automatika ..
jedno velké plus..kluci se zjevně inspirovali s nastavením HW u konkurence, protože na plynovce se vše nastavilo automaticky uplně stejně jako v BMS, u páky jsem to čekal, protože ta je identická s tou realnou, ale jinak je to hooooodně early že nejdou odhodit nádrže ani nouzově ( jelikož SJ nějak nefunguje ), to je fakt divný..no, je toho vícero, ale zatnu zuby a budu čekat
nový WP si přes ICP + DED lze zadat, ale to bylo všechno..žádné info na HUD
přeprogramovat odhoz protiopatření se mi taky nepovedlo
při odhozu GBU jsem si sice označil TPODem cíl na zemi, ale linka odhozu byla na HUD uplně mimo
TACAN stále v režimu OFF
a ten odraz, to " zrcadlení " v těch MFD..no, snad na to někdo udělá nějakej mod
Prvé dojmy zo Zmije - no, je to early access ako sa patrí. Ovšem lieta sa s tým krásne, na elektroniku úrovne F18 si budeme musíeť počkať. Osobne mi asi najviac chýba IFF. Čo sa mi neskutočne páči je pohľad z kabíny, ten je bezkonkurenčne najlepší zo všetkých strojov v DCS. Ako píše Saburo, je to na dobrej ceste. Zhrnutie - som veľmi spokojný
v nastavení je pak potřeba si přiřadit nějaký to tlačítko k funkci :
Chaff/Flare Dispense Button ( je to takový to velký tlačítko na levý straně kokpitu nad plynovkou ) a tím se spouští program č.5 ( obdoba Panic programu v M2C ). Sice to vyhodí dvě flary na jedno stisknutí ( jednu jakoby při stisknutí toho velkýho tlačítka a druhou při jeho puštění ) ale pořád lepší než to co je tam defaultně.
Program č.1 mi pak na jedno stisknutí odhodí jednu chaffu.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.