Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
|
magot |
Přidané 13-07-2019 10:10
|
Fusioner
Příspěvek: 17618
Založený: 19.06.08
|
Když se udělá klikací kokpit, tak používání kláves nezmizí. Prostě máš obě možnosti. Můžeš létat stále ve starém stylu. Zavděčíš se více lidem. Já třeba preferuju ten klikací.
Na druhou stranu klikací kokpit dá mnohem více práce. |
|
|
|
Saburo |
Přidané 13-07-2019 10:55
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 218
Založený: 22.12.08
|
1stCL_Jiricek napsal:
... ale opak je pravdou - v rálu děláš všechno po hmatu resp. po paměti. Nikam nekoukáš...
To ale vůbec nemáš pravdu, ostatně proč by jinak vymýšleli takové věci jako HUD, přilbový dispay a nebo HOTAS.
(možná to tvé platí pro nějaké ull s pár čudlíkama, ale pro plnokrevná letadla rozhodně ne)
Jinak o tom jestli ovládání hlodavcem v kokpitech BoX letadel bylo i vlákno na jejich foru, minimálně 2/3 přispěvatelů byli silně proti...
Já bych to neočekával, přeci jen z toho moc nekápne.
Další letadla a mapy budou jednoznačně výnosnější. |
|
|
|
Hot_Dog |
Přidané 13-07-2019 11:03
|
Diskutující
Příspěvek: 4034
Založený: 15.10.14
|
Ohledně klikacího kokpitu plně souhlasím s Jiříčkem, mačkání jakýchkoliv kláves je realističtější než ježdění myší, ale přesně jak píše magot, používání kláves to neodstraní, takže když to někdo chce, prosím... Akorát, kdyby to teda bylo na pořadu dne, by mohli udělat klávesu na on/off klikací kokpit, aby ty, co ho nepoužívaj si ho mohli vypnout a nejezdila jim tam myš...
Výhoda klikacího kokpitu by pro mě byla ta, že by s ním dost možná přibyly další fíčury, které můžu na letadle ovládat a moh si je nastavit na tlačítka, páčky, přepínače, klávesy, ... |
|
|
|
petsild |
Přidané 13-07-2019 11:29
|
Diskutující
Příspěvek: 4105
Založený: 30.11.14
|
Pro začátek bude stačit implementace klapek na osu.
|
|
|
|
Hot_Dog |
Přidané 13-07-2019 11:36
|
Diskutující
|
Trim by samozřejmě taky mohli, no, problém s tímhle je, jak už sem tu několikrát psal, že né že by na to neměli čas, nebo to byl nějakej problém, ale oni jednoduše nechtěj |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-07-2019 11:39
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Je mi jasné, že patřím k poněkud úchylné minoritě, ale mít možnost občas si projít pomocí myši celou startovací proceduru u spita či mustanga je jediný důvod, proč mi DCS ještě zabírá místo na HD. Mít tu možnost v BoX, jsem šťasten, jak jen blecha umí být.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
606_Druindin |
Přidané 13-07-2019 12:27
|
Diskutující
Příspěvek: 4090
Založený: 18.01.10
|
Klikací kokpit bude možná dobrej pro VR, jinak sou samozřejmě dležitější věci k dodělání - třeba taková blbost, jako defaultní zimní skin na zimní mapy pro custom skiny, již zmíněny trimy na osu i pro ostatní letadla než befka, fronta na plné servery, apod.
Ale hlavně ať si s těma novyma fičurama nehrajou na úkor chybějícího planesetu do BP.
Upravil/a 606_Druindin dne 13-07-2019 12:57
|
|
|
|
petsild |
Přidané 13-07-2019 12:39
|
Diskutující
|
Na befka nepřiřadíš osu!
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-07-2019 12:44
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
On myslí naklápění stabilizátoru výškovky. To snad na osu jde, nebo ne (německé plečky nelétám)?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
606_Druindin |
Přidané 13-07-2019 12:56
|
Diskutující
Příspěvek: 4090
Založený: 18.01.10
|
jo myslim "trim", píšu klapky
|
|
|
|
petsild |
Přidané 13-07-2019 13:02
|
Diskutující
|
jo tak
|
|
|
|
Hot_Dog |
Přidané 13-07-2019 13:10
|
Diskutující
|
Sice Druindin napsal trim, myslí stabilizátor, půlka lidí stejně neví, v čem se to liší, nic to ale nemění na tom, že se to používá uplně stejně pro tu uplně samou věc, jako trim. U Befek je to extra důležité a extra účinné, více než trim u 99% ostatních letadel, ale na ose to je. U trimu se bojej, že to lidi na ose budou zneužívat. Že to ale mužou lidi zneužívat daleko víc u befek jim od prvopočátku hry nevadí... Takže právě a jen a pouze u Befek osu přiřadíš!
Tohle mi fakt hlava nebere, jak sou ty vývojáři tupí...
Upravil/a Hot_Dog dne 13-07-2019 13:29
|
|
|
|
311_Mart |
Přidané 13-07-2019 14:43
|
Uživatel
Příspěvek: 1636
Založený: 22.08.10
|
Taky nechápu proč je problém mít trimy na osách, pokud i u předlohy na osách byly. V "přiblblým WT" jde (nebo aspoň šlo) udělat virtuální osu ze dvou tlačítek. Tady už léta čekám, zda budu moct využít svoje "točítka", když je ty mašiny v reálu měly... Rychlost změny výchylky omezit jde viz stavění vrtule u některých typů, takže proč by to nemohlo jít i u trimu a zamezit tak jejich zneužívání?
|
|
|
|
Aces_Wild |
Přidané 14-07-2019 14:30
|
Diskutující
Příspěvek: 4049
Založený: 06.08.15
|
Hot_Dog napsal:
Ohledně klikacího kokpitu plně souhlasím s Jiříčkem, mačkání jakýchkoliv kláves je realističtější než ježdění myší, ale přesně jak píše magot, používání kláves to neodstraní, takže když to někdo chce, prosím... Akorát, kdyby to teda bylo na pořadu dne, by mohli udělat klávesu na on/off klikací kokpit, aby ty, co ho nepoužívaj si ho mohli vypnout a nejezdila jim tam myš...
Výhoda klikacího kokpitu by pro mě byla ta, že by s ním dost možná přibyly další fíčury, které můžu na letadle ovládat a moh si je nastavit na tlačítka, páčky, přepínače, klávesy, ...
Chápu správně, že ovládat klikatelný kokpit myší je nerealistické zatímco ovládat ho mačkáním kláves na klávesnici je realistické?
Po nastavení HOTAS opravdu v DCS nelítám s kurzorem po obrazovce. Vy ano?
Ono např. zapomenout si odjistit zbraně či zapnout zaměřovač má také své kouzlo, v BoX jsou podobné věci zjednodušeny či zcela chybí. Tam stačí jenom čučet z kokpitu.
A znáte CaptoGlove? |
|
|
|
Hot_Dog |
Přidané 14-07-2019 14:46
|
Diskutující
|
Ne, pochopil si to naprosto spatne, pokud rozumis psanemu textu, tak sem prohlasil, ze "mackani klaves je REALISTICTEJSI, nez jezdeni mysi po kokpitu". |
|
|
|
Aces_Wild |
Přidané 14-07-2019 14:49
|
Diskutující
|
Hot_Dog napsal:
Ne, pochopil si to naprosto spatne, pokud rozumis psanemu textu, tak sem prohlasil, ze "mackani klaves je REALISTICTEJSI, nez jezdeni mysi po kokpitu".
Taky dobrej. |
|
|
|
Tapi |
Přidané 14-07-2019 15:38
|
Uživatel
Příspěvek: 1141
Založený: 08.04.09
|
Vypadá to dost zajímavě. Ale nenašel jsem nikde video, kde by bylo vidět, že lze rukavice používat v kombinaci s HW joystickem a plynovkou. Myslím tím, že pokud by se to dalo používat jako DOPLŇEK k lítacímu HW, bylo by to suprový. Pokud by to bylo BUĎ rukavice NEBO lítací HW, tak nevím nevím... Jde o to, že pokud pohybuješ svojí HW plynovkou, nebo HW joyem či případně mačkáš HW čudlíky, aby to nevyhodnocovalo zároveň pohyb rukavice a nebyl tam mix vstupů a tím pádem problém...
|
|
|
|
Aces_Wild |
Přidané 14-07-2019 16:35
|
Diskutující
|
Tapi napsal:
Vypadá to dost zajímavě. Ale nenašel jsem nikde video, kde by bylo vidět, že lze rukavice používat v kombinaci s HW joystickem a plynovkou. Myslím tím, že pokud by se to dalo používat jako DOPLŇEK k lítacímu HW, bylo by to suprový. Pokud by to bylo BUĎ rukavice NEBO lítací HW, tak nevím nevím... Jde o to, že pokud pohybuješ svojí HW plynovkou, nebo HW joyem či případně mačkáš HW čudlíky, aby to nevyhodnocovalo zároveň pohyb rukavice a nebyl tam mix vstupů a tím pádem problém...
V tuto chvíli je to buďto rukavice nebo HOTAS. Ta technologie musí dozrát.
Našel jsem ještě HaptX. |
|
|
|
Tapi |
Přidané 16-07-2019 14:20
|
Uživatel
Příspěvek: 1141
Založený: 08.04.09
|
Mě přijde, že by stačilo, kdyby CaptoGlove měly fotocitlivý nebo dotekový vypínač/spínač na dlani: když čapnu knipl nebo plynovku, tak se senzory na rukavici vypnou. Jakmile je pustím, senzory se zapnou a můžu v klidu cvakat čudlíkama nebo ovládat virtuální páčky...
|
|
|
|
Hot_Dog |
Přidané 17-07-2019 13:37
|
Diskutující
|
Baron napsal:
Ohľadne Mustanga, Tempestu, Lightningu a Mitchella - mali by vyjsť podľa zverejneného plánu. To sa týka aj mapy BP.
Barone, pokud mužeš odpovědět, jseš furt ohledně toho vydání Mustanga podle plánu optimista? Plán zněl Mustang v červnu, možná s lehkým spožděním v červenci. Popravdě sem teda čekal, že si ho včera zalítám... Díky za případnou odpověď
PS: Musím si postesknout, že jako spojenecký pilot jsem dostal poslední letadlo 24. května 2018 P-47 budu zahrnovat, až jí opravěj ten DM (draku i motoru) |
|
|