November 09 2025 15:14:35
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
Strangy
Nevíte jestli mají v plánu upravit ty zubatý letadla před mrakama? Ať mám nastavení jaký chci, tak je to furt hnusný. Delší dobu jsem nelítal, ale i po několika updatech mi to přijde stejný. Pamatuju si že kdysi tam tento hnus nebejval. Dost to kazí pocit z letu Zamračený
Případně pokud někdo má nějakej tip jak grafiku nastavit, aby to nevypadlo tak hnusně?

Rumcajs
Ten hnus tam asi býval vždy. Je to nějaký principielní problém, způsobený tím, že textura mraku je mnohem hrubší než textury letadel. Pak když se vykreslí letadlo před mrakem, tak se to naseká na ty kostičky.
Předpokládám, že to je nějaký kompromis mezi hezkostí mraků a jejich počtem na jedné straně a zobrazením objektů před mraky na straně druhé. Na opačném pólu je CloD, kde, myslím, kostičkování není, ale hra neutáhne větší množství mraků a tak vzdálenější mraky nevykreslují a skokově mizejí a objevují se, což podle mě působí mnohem horším dojmem.

Leonell
Ad Po-2: už je to dávno a název té knížky z hlavy nedám, ale bylo to o vojákovi Wehrmachtu, který narukoval jako mladík na stalingradskou frontu. Popisoval tam hrůzu, jakou měli z těchto letadel. V noci přilétaly potichu, bez motoru nad jejich zákopy, snažily se nalézt jejich kryty a shazovaly bomby. Pak nahodily motor a frnkly zpátky k Rusům. Co si pamatuji, tak tam psal něco o komínech, které vedly z provizorních kamínek , zřejmě že si museli dávat pozor na jiskry, nebo možná dokonce že raději kvůli tomu netopili vůbec, nepamatuji si přesně. Rozhodně jsem z toho popisu pochopil, že tohle "muzeální" letadélko nebylo tak "úsměvné", jak by se zdálo.

karel88l
Mam zakladni verzi IL2:BOS,kdyz si koupim battle of moscow nebo kuban tak dostanu jen letadla navic ? Mam v tom fakt gulas...

AJaromir
Seznam letadel, které dostaneš s BoM:
https://il2sturmo...m/about/#5

Seznam letadel, které dostaneš s BoK
https://il2sturmo...m/about/#9

ringlett
karel88l napsal:

Mam zakladni verzi IL2:BOS,kdyz si koupim battle of moscow nebo kuban tak dostanu jen letadla navic ? Mam v tom fakt gulas...

ještě mapu pro off-line a nějaké kariéry ...

Baron
karel88l napsal:

Doplním Jaromíra - okrem lietadiel aj mapy, kariéru misie atď. Každý z produktov je samostatná hra, ktorá nepotrebuje iné diely. Teda za predpokladu, že kupuješ z ich stránky a nie cez Steam. Tam sa myslím vyžaduje mat aj BoS. Steam je v tomto prípade nie veľmi šťastné riešenie, ale ako by povedal klasik: "buzinec je buzinec".
Upravil/a Baron dne 27-12-2018 01:02
Hals - und Beinbruch!

ringlett
Je jedna věc s kterou se v téhle hře nedokážu vyrovnat.

Každou chvíli mi nadává do throttlů ...

310_cibule
ringlett napsal:

Je jedna věc s kterou se v téhle hře nedokážu vyrovnat.

Každou chvíli mi nadává do throttlů ...

A co teprve pedał... http://www.prekla..._slov.html
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

saldy
Leonell napsal:

Ad Po-2: už je to dávno a název té knížky z hlavy nedám, ale bylo to o vojákovi Wehrmachtu, který narukoval jako mladík na stalingradskou frontu. Popisoval tam hrůzu, jakou měli z těchto letadel. V noci přilétaly potichu, bez motoru nad jejich zákopy, snažily se nalézt jejich kryty a shazovaly bomby. Pak nahodily motor a frnkly zpátky k Rusům. Co si pamatuji, tak tam psal něco o komínech, které vedly z provizorních kamínek , zřejmě že si museli dávat pozor na jiskry, nebo možná dokonce že raději kvůli tomu netopili vůbec, nepamatuji si přesně. Rozhodně jsem z toho popisu pochopil, že tohle "muzeální" letadélko nebylo tak "úsměvné", jak by se zdálo.

Nezapomeň na zlé časy, Gunther Koshorrek

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
1stCL_Punkey
Tím, že v nové verzi 3.009 se můžeme naklonit blíže k zaměřovači, to odkrylo chybějící texturu? Nebo co to je? Je to viditelné u F-2 a F-4.

i.postimg.cc/1z3WDX57/2018-12-27-13-32-27.png

i.postimg.cc/C1Zm628j/2018-12-27-13-32-33.png

Barone,

vím, že se to nějak řešilo, že nejde zabít pilot na padáku? Jak to s tím je? Proč nejde zranit ani zabít pilot bez padáku?Úsměv

YouTube Video

Baron
Neviem Punky, nikdy ma nenapadlo strielat po pilotovi na padáku. Zopárkrát ma ale na padáku obdaril flak slušnou dávkou olova, ktorú som nerozchodil. Takže asi "zabitelny" je. Pozriem sa na to.
Hals - und Beinbruch!

CSW_RH_Killer
Včera na TAW do mojeho padáku střílel i vlastní. Je to v lidech. Ale to sem nepatří.

Baron
A zabili ta?
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Punkey
Zabít na padáku jo, samotného mě zabil několikrát výbuch vlastního letadla, ale zastřelit myslím nejde.

CSW_Cassius Chaerea
1stCL_Punkey napsal:

Zabít na padáku jo, samotného mě zabil několikrát výbuch vlastního letadla, ale zastřelit myslím nejde.
Potvrzuji, mají to nějaké z ku..., Nebo to mají jen na TAWu "vyplé". Každopadně taky mě tam týpek nezabil, i když to prolétalo mnou.

A plně se zasazuji o opravu tohoto bugu, protože i MY máme právo, střílet druhým do padáků...Mrknutí
Upravil/a CSW_Cassius Chaerea dne 27-12-2018 15:49
CSW
Investice do likvidace ruských okupantů, kterou zařizuje Olexij a jeho tucet špinavců: 670100-2210248265/6210

1stCL_SaBot
Pankaci ten rusak s tebou pekne vyjebal :-D.
IMHO nejde pilota zabit pokud provadi graficky "script". A ten je od vyskoku z ka biny az po otevreni padaku. Behem tohodle ukonu je pilot ironman :-)

1stCL_Punkey
Tak oprava, právě mě na WoL zastřelili na padáku.

Takže moje otázka zní, proč nejde zabít vrtulí?

Sabote to si nemyslím, mám dojem, že jsem byl při výskoku zabit i jsem někoho při výskoku zabil.....respektive zastřelil.

CSW_Cassius Chaerea
Já už na padáku visel, možná jsem se houpal, ale už sem visel na padáku, když do mě střílel.
CSW
Investice do likvidace ruských okupantů, kterou zařizuje Olexij a jeho tucet špinavců: 670100-2210248265/6210

Rumcajs
Hm, tak to je to blbej sim. Třeba v ROFku mě na padáku nikdy nezabili.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,493,471 návštěv