|
Invasion!
|
| CSL_Lekk |
Přidané 28-11-2017 10:55
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 164
Založený: 31.01.16
|
někde možná mám puvodní mis fily...takže ti z toho mužu udělat žánrové fotečky bojiště. |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 28-11-2017 23:14
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11156
Založený: 26.01.13
|
To by bylo dobrý, díky
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| CSL_Lekk |
Přidané 29-11-2017 09:13
|

Rozkoukaný

|
ok dej mi PMko co bys rád měl na fotkách...večer to zkusím znova nahrát. |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 26-12-2017 23:35
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11156
Založený: 26.01.13
|
Invaze mýma očima 6 let poté, aneb ohlédnutí se za největší speciálkou všech dob 
Invasion!
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| Zifi |
Přidané 27-12-2017 12:42
|

Uživatel

Příspěvek: 1859
Založený: 21.03.15
|
Pěkné čtení |
| |
|
|
| clone9cz |
Přidané 27-12-2017 15:16
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 5064
Založený: 09.10.05
|
Je to jako jeden bonbónek z bonboniéry. Dost tomu chybí intro zabývající se vlastním scénářem s cíly každé z bojujících stran a pak přerod z denních bombardovacícho akcí na noční s potřebou zvládnout navigaci podle radiomajáků.
|
| |
|
|
| 1stCL_PETRAS |
Přidané 28-12-2017 15:14
|

Uživatel

Příspěvek: 876
Založený: 30.10.07
|
...celé jsem to přečetl jedním dechem !
A jako účastník této velkolepé akce musím uznat, že to bylo prostě to mé virtuální NEJ.
Někde mám ještě audio z TS rozlučky po akci, kde se s náma Afrodita loučí tato :" ...už vás nikdy nechci slyšet na TS" 
Salute |
| |
|
|
| Lanc |
Přidané 28-12-2017 23:12
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 280
Založený: 02.01.11
|
boha to je uz 6 rokov? my bezni piloti sme samozrejme nevideli do vasej oficierskej obyvacky, ale pamatam sa ako sme boli za tuto Invaziu vdacni este velmi dlho. a na ts to spomenieme este aj teraz. spotene ruky aj zadky a jak sme to prezivali..tie vykriky do ts ked mal niekto spita za sebou, to clovek musel zazit
2/JG26_Krak
|
| |
|
|
| Achileus |
Přidané 03-01-2018 22:55
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 169
Založený: 29.07.08
|
jj byla to pecka diky !!! |
| |
|
|
| Indy |
Přidané 03-01-2018 23:28
|

Nováček

Příspěvek: 88
Založený: 21.10.05
|
O 3:50 mi zvoni budik a nenapadne sa sukam z manzelskeho loze.
Manzelka: Co robis?
Ja: O desat minut startujeme nad Normandiu.
Manzelka: Co?
Ja: Ved s letkou.
Manzelka: Vy nie ste normalni.
Letka_13/Indy
|
| |
|
|
| saldy |
Přidané 04-01-2018 11:25
|

Diskutující

Příspěvek: 3725
Založený: 29.01.09
|
Jo lidi na to stále vzpomínaj, a diví se, že jsem se neúčastnil, ale to já ještě nesledovat komunitu a neměl jsem o tom ani ponětí. Mám pocit, že se později připravovala podobná akce, ale nedotáhlo se to. |
| |
|
|
| ZVP_ALEX |
Přidané 04-01-2018 12:30
|

Uživatel

Příspěvek: 529
Založený: 22.04.07
|
Indy napsal:
Všude stejný, ale stálo to za to  |
| |
|
|
| alfik |
Přidané 05-01-2018 12:40
|

Stařešina

Příspěvek: 5203
Založený: 21.04.06
|
ZVP_ALEX napsal:
Indy napsal:
 Všude stejný, ale stálo to za to 
Já neměl manželku... tak jsem si musel vynadat sám!
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
|
| |
|
|
| Hoper |
Přidané 06-01-2018 00:49
|

Fusioner

Příspěvek: 12133
Založený: 29.09.05
|
jak se chce někdo po zvonění budíku nenápadně "sukat" ? :)
Jinak abych trošku potěšil Fučiho ego - Invaze byla, je a bude nezapomenutelná.
Byla to jedna z posledních velkých akcí, kde se ještě sešla stará garda (mno, ta nejstarší ilovská již moc ne) a pak spousta "mlaďochů". A proto zůstane dlouho v nás. Ač bylo x Lekkových (a dalších autorů) misí, tahle byla VELKÁ.
Berlín a Wilde Sau byly nezapomenutelné, ale tolik pamětníků už nebude :)
Minimálně během nějakých 10-15 let rozsahem podobná akce jako Invaze nebude. Je to smutné, ale nebude. Vývojáři si hrají na co nejdokonalejsí modely letadel a jejich systémů, ale systém vlastní hry mají hooodně jednoduchý. Takže na něm stavět nějaké promakané a sofistikované speciálky jaksi nejde (třeba RRR skončilo s modovaným Ilem a v DCS taky moc nefunguje).
Moje dojmy:
zátěžové testování - ehm... první spuštění vlastní hry - jasně(é) :))
loučení s operátkorkou někde v Kanálu...
utekl jsem Fučimu zpod kanonů jak malými klukovi (revanš za lekci z prehistorického ila a jeho neviditelných stromů ;)
jedny P-47 hlídkují celkem v klidu v x km, slovenské P-47 umírají dole...
"zesměšňovací" dávka na Pagiho dvojku
hlídání dvou sektorů nad plážemi Francie osamělou P-47 (ač to zní děsně jednoduše a prostě [LW byla již out], tohle byl jeden z nejsilnějších zážitků celé akce)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
už chápu, jak si staří bardi z reál válek dokážou pamatovat 50+ let staré výjevy z určitých bitev...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]

|
| |
|
|
| MaP |
Přidané 06-01-2018 17:43
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 190
Založený: 07.09.09
|
Když se tady tak sentimentálně vzpomíná, tak se taky přidám.
Z mého pohledu byla mnohem zapamatelnější Palba 1938 - jednak jsem s ní měl mnohem více práce, beze mě by byla mnohem horší a nakonec by se beze mě asi ani vůbec nekonala (a 150 naštvaných lidí by šlo ulovit Fučiho, že je v sobotu ráno vytáhnul z postele v 6 hodin ráno a nic nefunguje). A pak celodenní bitevničení s He-51 na Československem.
Z přípravy Invaze si jen vzpomínám na nějaké drobky - nejvíc asi na "Tajfunový ping-pong" s Fučim. Udělal jsem pro něj letový model tak nějak podle dostupných údajů a poslal Fučimu. Tomu se zdál Tajfun moc dobrý, tak jsem ho zhoršil a zase se mu zdál pořád moc dobrý. A takhle jsme si asi snad 10x přepinkli letový model, než se zdál Fučimu dostatečně špatný.
A z vlastní invaze - byl jsem opět bitevník, tentokrát na Tajfunu. Bohužel jsem měl nějakou práci, tak jsem se mohl zůčastnit jen v sobotu odpoledne a v neděli. V hledání tanků jsme moc úspěšní nebyli (našli jsme je jen snad jen jednou) a tak jsme útočili nejvíc na letiště - ty jsou velká a nepohybují se.
Sestřelený jsem byl 2x (umřel jednou).
Jednou, když naše Tajfuny při hledání tanků dostaly výprask (myslím, že jsme zbyli dva - já jsem to kupodivu přežil), tak při návratu místo vytouženého přistání jsme byli posláni hlidkovat nad pláže do 5 kilometrů. I s prostřílenejma Tajfunama ověšenými stromečky raket. Myslím si, že jsme byli obětováni jako návnada, aby si letiště na pláži oddychlo. A dopadlo to, jak muselo - najednou se ozvalo BUM, BUM, BUM a motor se zastavil. Naštěstí jsem doklouzal blízko letíšte ve Francii a úspěšně nouznově přistál.
A podruhé to bylo v neděli chvíli před koncem - další rutinní útok ma letiště, na rychloměru přes 450 mil/hod, odhodit bomby, přitisknout se k zemi a najednou konec - letadlo se z ničehonic rozpadlo. Buď flak, nebo výbuch bomb na zemi, nebo jen neopatrné přitažení.
A z mých úspěchů - snad jsem něco trefil na zemi a počechral jsem pérka jednomu modráskovi. Ovšem jsem měl už málo střeliva, které rychle došlo. Tak sem se za jeho směrovku přiblížil na pár metrů a doufal jsem, že zazmatkuje a praští s letadlem o zem. Pak mě napadlo, že bych do něj mohl drochu drcnout aby spadnul, ale pak jsem si řekl - nejsme v Rusku ale ve Francii. Tak jsem ho milostivě propustil.
Takže nakonec se musí poděkovat Fučimu - jednak, že něco takového zorganizoval a potom, jak na nás (myslím ty co speciálky připravovali) tlačil, tak z nás vytlačil to nejlepší. Mnohem lepší, než jsme si mysleli, že v nás je. |
| |
|
|
| CSL_Lekk |
Přidané 06-01-2018 22:51
|

Rozkoukaný

|
Hoper napsal:
...Minimálně během nějakých 10-15 let rozsahem podobná akce jako Invaze nebude...
Hmmmm.....tak 10-15 let říkáš jo?
Právě jsi me nasral Hopr!!!! 
Upravil/a CSL_Lekk dne 06-01-2018 23:21
|
| |
|
|
| Indy |
Přidané 08-01-2018 13:37
|

Nováček

Příspěvek: 88
Založený: 21.10.05
|
... jak se chce někdo po zvonění budíku nenápadně "sukat" ?  ...
To uz musis byt experienced manzel
Letka_13/Indy
|
| |
|
|
| Hoper |
Přidané 08-01-2018 21:14
|

Fusioner

Příspěvek: 12133
Založený: 29.09.05
|
CSL_Lekk napsal:
Hoper napsal:
...Minimálně během nějakých 10-15 let rozsahem podobná akce jako Invaze nebude...
Hmmmm.....tak 10-15 let říkáš jo?:o
Právě jsi me nasral Hopr!!!!:o:o;)
Lekku, neboj, vem si v kolika lítal Permon. My se tý poslední velký speciálky ještě dožijem aktivně ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]

|
| |
|