December 04 2025 14:32:40
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Nastavení ovládání
alfik

Takže pár postřehů. Směrovka je v BOSku poměrně citlivá a to zejména u Bf 109. Nicméně i ostatní letadla reagují na výchylky směrovky celkem citlivě. Obecně vládně přesvědčení, že snaha směrovky rollovat s letadlem je přehnaná v kontextu stihaček z WW2. Možná je to dáno původem enginu z ROFka, kde je to asi v pořádku.

Bít tě rozhodně nebudu - podle tohohle cos napsal to vypadá že to mají prostě v programu "přešvihlé", no a já tím že jsem byl zvyklý na Ila a Cloda tak holt možná mám moc "tvrdou" ruku...
Ta snaha "rollovat" by to vysvětlovala.
Dík.
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček

Letka13TD_Luky
Mám joystick G 940. Pri pohybe krídeliek sa mi automaticky vychýli aj smerovka.
Pritom na samotné pedále reaguje smerovka správne. V čom to môže byť?

PS: Mám hru dva dni, takže robí to len ked je lietadlo na zemi. Vo vzduchu som to otestoval a reaguje to správne.Mrknutí
Aby som nešíril zbytočnú paniku.
Upravil/a Letka13TD_Luky dne 15-02-2015 22:15

Rumcajs
Dano10 napsal:

Mám joystick G 940. Pri pohybe krídeliek sa mi automaticky vychýli aj smerovka.
Pritom na samotné pedále reaguje smerovka správne. V čom to môže byť?

PS: Mám hru dva dni, takže robí to len ked je lietadlo na zemi. Vo vzduchu som to otestoval a reaguje to správne.Mrknutí
Aby som nešíril zbytočnú paniku.
Nemáš zapnutý "Rudder assist" v nastavení náročnosti?

Hele nejsnazší je zajít na TS a optat se místních veteránů. Rovnou ti povím, že BOSko není až tak složitý a vůbec se nevyplatí lítat na složitost menší než maximální. Totiž získáš tím úplně blbý návyky. Navíc pokud máš zaplé ikony, přijdeš o polovinu hry. Půlka zábavy je vůbec najít cíl. Další půlka zábavy je ten cíl správně identifikovat. Další půlka se trefit bez pomocníků na zaměřování a další půlka je pak vrátit se domů bez pomoci ikony letadla na mapě. Je těch půlek tolik, že to vyjde na víc jak 100%? No tak alespoň vidíš, o jak moc přicházíš. Pff
Non est specifica

clone9cz
Nejlepší půlka je, když najdeš cíl a on tě nenajde, protože sám nemáš ikonu.

http://www.wwii-illusion.net
AH_Poti
Ahoj, měl bych pár dotazů ohledně ovládání Stuky, ale předpokládám, že to bude pro ostatní letadla podobné.

1. Lze nastavit ovládání magnet na samostatné tlačítko a startovat manualně nebo musí probíhat start přes E (automamtická sekvence)
2. Když jsem v kokpitu tak jsem umístěn hodně nízko a nevidím přes palubní desku. Lze pohled posunout nahoru? Používám track-ir.

www.malovidy.cz
Baron
1. iba E
2. postup: vypni TrackIr (defaultne F9), pohlad si nastav klavesami INSERT, HOME, PAGEUP, PAGEDOWN, END, DELETE, potom pohlad zafixuj klavesou F10. Znovu aktivuj TrackIr. Hotovo.
Hals - und Beinbruch!

AH_Poti
moc díky

www.malovidy.cz
MIKI
Dá sa v kampani vypnut trasenie hlavy?...Je to hruza. Ako keby bol pilot v gumových popruhoch...Nastavujem ako divý a lety v kampani su nervy drasajuce...Nie je problém po výstrele ostat hlavou dolu...Tá nestabilita lietadla sa mi zda viac nez nerealna.

Rumcajs
MIKI napsal:

Dá sa v kampani vypnut trasenie hlavy?...Je to hruza. Ako keby bol pilot v gumových popruhoch...Nastavujem ako divý a lety v kampani su nervy drasajuce...Nie je problém po výstrele ostat hlavou dolu...Tá nestabilita lietadla sa mi zda viac nez nerealna.
Dá se to vypnou všeobecně, je fuk zda v kampani, misi, či online.

Normálně za letu zmáčkni ESC -> Settings -> Camera -> v levém horním rohu je "Head shake" ... tak si to vypni.

Pak ještě v tom samém dialogu by sis mohl chtít vypnout ty "Cinematic". To je vlevo dole. To zas dělá to epileptické rozmazávání pohledu při rozhlížení.

1stCL_Novotny
Nemůžu si pomoct. Ale popis problému mi říká, že má problém i někde jinde. Že se třese hlava nepřirozeně ok, ale že po vístřelu zůstane pohled k podlaze?? Nevím. . . co Rume?!

Rumcajs
Tak mě se stává, že po výstřelu mi kule spadnou do kalhot, co by se jemu nemohla votočit hlava?

Jinak jistě je to zvláštní, to spíš vypadá na polámaný TIR nebo něco takového.

Zifi
Myslím, že má stejný problém jako já. Který mi tady nikdo nepomohl vyřešit. To houpání hlavy a on to nazval jako gumové popruhy. Je to totální kravina v té hře. S nastavením třesení kamery to nemá nic společného (tím se jen zapnou a vypnou otřesy v kabině)

MIKI
Aby som upresnil..Po výstrele sa mi otočí celé lietadlo...tým som myslel tu hroznú nestabilitu...

"Head shake" -som vypol...ale mám dojem,že v kampani je stále aktívny...

magot
To bych chtěl vidět na videu Miki, to si ani neumím představit ..

Zifi
Pokud jsi se dostal pod minimální rychlost, tak je to možné

CSW_RH_Killer
Nemáš na tlačítko střelby namapovanýho něco z ovládání letadla? Projdi si nastavení. Nebo to dělá joy.

MIKI
Joy mam nový...tlačítka v pohode...chcel som len povedať,že to trasenie hlavy + nestabilita,je hrozná kombinácia...Lietanie je potom utrpenie...Ak by to bolo v reale,piloti by boli radi že lietajú a na strelbu a súboje by sa z bezpečnostných dovodov vykašlali...Šklebící se

Zifi
Tlačítka můžeš mít v pohodě, ale špatně namapované.

CSW_RH_Killer
Jak psal Magot. Nahraj to a hoď to sem. Půjde to asi poznat. To co popisuješ normální není. Lítá se s tím a střílí naprosto v pohodě.

Lanc
Mam zufale Thrustmaster pedaly, rad by som nastavil brzdy ale BoS ich nevidi a ignoruje slapky. Mam ich namapovane este zo stareho ulozeneho data suboru ale ked chcem premapovat tak nic. Pri starte su v kabine v polohe hore. Ked stupnem na brejky a pustim, tak sa uz uplne hore nevratia a zostanu vysiet tak na 72%. Cize pri rolovani to vrzga a brzdi a ja som v letke potom za Brzdu (skryty bullying).

Smerovka je ok, to vidi. Komplet pedaly kalibrovane a system v pc vidi a miluje vsetko jak smerovku tak slapky.
Riesil niekto takyto problem? Bo ja uz neviem co robit
2/JG26_Krak

http://squadron.achileus.cz/
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

10-11-2025 10:38
Den válečných veteránů 11. 11. https://www.daruj.
..ojekt/1812

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

38,680,179 návštěv