| DCS WWII | 
| petsild | Přidané 18-02-2017 22:24 | 
|  
 Diskutující

Příspěvek: 4221
 Založený: 30.11.14

| Jo čučel jsem na velkém plátně, parádní podívaná  Michale blahopřeji k vítěství. 
 | 
|  | 

| 
|  | 
| TozziFan | Přidané 18-02-2017 23:44 | 
|  
 Uživatel

Příspěvek: 1431
 Založený: 05.05.08

| Bohužel děcka mě "nedovolila" koukat na ekšn, ale i tak GRATULACE       . Jen ze skromnosti...    byl jsem první upřímnej  . | 
|  | 

| 
|  | 
| Kukuloo | Přidané 19-02-2017 00:17 | 
|  
 Uživatel

Příspěvek: 1053
 Založený: 08.11.14

| Skukol som prvu polhodku. Velmi zaujimave a napinave. Gratulujem! Nac ta skromnost?! 
 Letka_13/Kukulo | 
|  | 

| 
|  | 
| petsild | Přidané 19-02-2017 09:00 | 
|  
 Diskutující

Příspěvek: 4221
 Založený: 30.11.14

| Saburo napsal:
Díky pánové, ale mě se vlastně moc nedařilo... 
vyhráli borci z 9./27 a já se jen svezl    
edit: koukl jsem na záznam a dvakrát jsem zdechl protože jsem si omylem vysunul klapky.. já blb    musím změnit namapování Nač ta skromnost sundal jsi tři borce
  jedny z nejlepších co létají WWII. Já myslel že klapky máš vysunuté schválně pro lepší kroucení. 
 | 
|  | 

| 
|  | 
| AJaromir | Přidané 19-02-2017 09:07 | 
|  
 Diskutující

Příspěvek: 3188
 Založený: 01.05.06

| to si nejsem jistý, petsilde. S klapkami to totiž jde mnohem rychleji urvat. | 
|  | 

| 
|  | 
| Baron | Přidané 19-02-2017 14:52 | 
|  
 Moderátor

Příspěvek: 4845
 Založený: 18.02.10

| Gratulujem Saburo. Da sa niekde zhliadnut ten zaznam? 
 Hals - und Beinbruch! | 
|  | 

| 
|  | 
| Aces_Wild | Přidané 19-02-2017 15:09 | 
|  
 Diskutující

Příspěvek: 4056
 Založený: 06.08.15

| Baron napsal:
Gratulujem Saburo. Da sa niekde zhliadnut ten zaznam? Zde. Začátek v čase 1:43:50.
 | 
|  | 

| 
|  | 
| Baron | Přidané 19-02-2017 16:04 | 
|  
 Moderátor

| Dakujem, idem pozriet. 
 Hals - und Beinbruch! | 
|  | 

| 
|  | 
| AJaromir | Přidané 19-02-2017 19:53 | 
|  
 Diskutující

| By mě zajímalo, jak přesně funguje bodování v DCS, co se týče sestřelů. Dnes jsem sundal 2 stroje, ani nevím jak. Protože mi příjde, že jsem nic netrefil.  | 
|  | 

| 
|  | 
| 1stCL_Fucida | Přidané 19-02-2017 21:46 | 
|  
 Hlavní administrátor

Příspěvek: 11134
 Založený: 26.01.13

| Saburo, když jsem viděl na videu tu bídu, nechybí ti občas mnohem reálnější a zajímavější bojůvky z původního Šturma nebo i BOSka? 
 Mně tedy ten nekonečný furball z videa přišel opravdu hodně jednoduchý a nudný.

"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt." | 
|  | 

| 
|  | 
| magot | Přidané 19-02-2017 21:59 | 
|  
 Fusioner

Příspěvek: 18205
 Založený: 19.06.08

| A proč jako vytahujou podvozek v boji? Jakože vzdušná brzda? To je nějakej přežitek/ cheat z trubek? Všiml jsem si toho na obou stranách ...
 | 
|  | 

| 
|  | 
| Baron | Přidané 20-02-2017 11:20 | 
|  
 Moderátor

| Docela by ma zaujimalo, podla coho hodnotis ila ako sracku. DCS ma klikatelny kokpit, co BoXY nema, na druhej strane dost hracov DCS vypina takyto kokpit a pouziva klavesovu skratku. Letove vlastnosti su imho porovnatelne, v niecom si myslim ze ma BoXY navrch. V neposlednom rade je online na jednom serveri ovela viac ludi ako v DCS, pri viacerych ludoch - napr 19 - zacina docela nechutna cukatura a warpovanie na DCS.
 Lietam obidva programy a nemyslim, ze by bol DCS vyrazne lepsi ako BoXY ak vobec. Ak si aj odmyslim ceny za jeden modul, ktore DCS pyta, v grafike povrchu zaostava za BoXY hodne vzadu. O pocte ludi na serveri som uz pisal a letovych vlastnostiach tak isto. Preto ma zaujima, v com je teda IL sracka.

Hals - und Beinbruch! | 
|  | 

| 
|  | 
| AJaromir | Přidané 20-02-2017 11:38 | 
|  
 Diskutující

| Cena strojů je zanedbatelná vzhledem k cenám strojů pro ostatní simy, jako FSX, P3D a X-Plane. S IL-2 bych to vůbec nesrovnával. Tam se klade důraz víc na hru, než na simulaci. Povrch myslíš čeho? Letadel nebo terénu? V IL-2 má vše strašně málo polygonů a textury s nízkým rozlišením a aby to nebylo moc poznat, tak je na to naplácáno dvacet post processingových filtrů, aby to jako vypadalo dobře. Mapa Kavkazu je z roku 2000, ještě ze starého původního Flamming Clifs. Počkal bych si na Normandii, která pojede na verzi 2.1, potom bych hodnotil. Vše v DCS dělám ručně, má to obrovskou výhodu v tom, že vím, jak mám stroj nakonfigurovaný a nemusím kontrolovat, co je jak špatně nastavené nějakým automatickým skriptem, který navíc funguje pouze za ideálních atmosférických podmínek. V BoXY je problém, kterého si musí všimnout každý, a to je špatně nasimulované "přetěžování" jakéhokoliv motoru. Funguje tam doslova jako časovač, který napočítá do deseti a pak ti zruší motor, a je mu jedno, že v daných podmínkách (např je dostatečně chlazen) může jet v takovém výkonu mnohem déle. Co mi v BoXY nejvíc vadí oproti DCS, je nemožnost vytvořit individuální nastavení ovládání pro jednotlivé stroje. V 1946 to tak sice bylo taky, ovšem mnohem přehledněji. Upravil/a AJaromir dne 20-02-2017 12:03
 | 
|  | 

| 
|  | 
| magot | Přidané 20-02-2017 11:52 | 
|  
 Fusioner

Příspěvek: 18205
 Založený: 19.06.08

| Dovolím si nesouhlasit. Kavkaz nepočítej je to stará zmršenost z ranných let DCS.
 Nevada je solidní, Normandie a Perský záliv jistě taky bude.
 Rozšířený ROF engine je taky celkem pěkný ale v celkovém dojmu působí místy zastarale a chudě. Malá variabilita terénu a textur a omezené vykreslování z výšky bych tipoval na engine z roku 2009 ..

Myslím že Normandie nasadí laťku výše kam BOS nebude mít šanci dosáhnout, ale zase to bude jen jedna blbá mapa která časem omrzí ..

Pocitově - let nad Las Vegas (v noci/ ve dne) a let nad Stalingradem/ Moskvou, jednoznačně vede DCS ...
 Upravil/a magot dne 20-02-2017 12:01
 | 
|  | 

| 
|  | 
| Baron | Přidané 20-02-2017 12:11 | 
|  
 Moderátor

| No vidite  - a ja to vidim viac-menej opacne  Kazdopadne dakujem za vysvetlenie. 
 Hals - und Beinbruch! | 
|  | 

| 
|  | 
| TozziFan | Přidané 20-02-2017 12:13 | 
|  
 Uživatel

Příspěvek: 1431
 Založený: 05.05.08

| Až se bude dát nainstalovat jedna verze DCS, ve které budou všechny letadla a mapy a přibližně ve stejné kvalitě, určitě to na SSD vrátím. Ale současný stav (beta verze, beta-beta verze, nevímužanijaká verze), kde na jedné jde toto a na druhé zas ono, mě rozhodně neláká. BoXY je na tom u mě stejně. Chce to víc map z různých bojišť a přívětivější FMB. | 
|  | 

| 
|  | 
| Rumcajs | Přidané 20-02-2017 12:45 | 
|  
 Stařešina

Příspěvek: 6043
 Založený: 12.05.12

| Tak mám pocit, že se zde nemluví o stavu ale o budoucím stavu. Navíc se porovnává neporovnatelné. BOS(x) je zaměřené na hru na bojového pilota, DCS na detail ovládání bojového letounu. Trošku rozdílné pojetí. Ano, DCS směřuje i k WW2 bojišti. No tak až tam bude, tak se tedy uvidí. Budeme mít Normandii, snad CloD TF 5 a navrch BOK. Co víc si nakonec můžeme přát? Jinak samozřejmě že ten "trash talk" je spíš trapnej než zajímavej. Jako sorry

Non est specifica | 
|  | 

| 
|  | 
| 310_cibule | Přidané 20-02-2017 13:50 | 
|  
 Fusioner

Příspěvek: 15148
 Založený: 29.09.05

| Rumcajs napsal:
Tak mám pocit, že se zde nemluví o stavu ale o budoucím stavu. Navíc se porovnává neporovnatelné. BOS(x) je zaměřené na hru na bojového pilota, DCS na detail ovládání bojového letounu. Trošku rozdílné pojetí. Ano, DCS směřuje i k WW2 bojišti. No tak až tam bude, tak se tedy uvidí. Budeme mít Normandii, snad CloD TF 5 a navrch BOK. Co víc si nakonec můžeme přát? 
Jinak samozřejmě že ten "trash talk" je spíš trapnej než zajímavej. Jako sorry   
 A možná ještě ty Wings Over The Reich. Já nevím jak vám, ale mně to připadá jako totální úpadek žánru, jak tu občas někdo avizuje :-) A to už teď kromě občasného offline polétání nestíhám.

"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem." | 
|  | 

| 
|  | 
| AJaromir | Přidané 20-02-2017 14:24 | 
|  
 Diskutující

| 100 lidí, 100 chutí. Mně vyhovují detaily. | 
|  | 

| 
|  | 
| Tyler Durden | Přidané 20-02-2017 15:36 | 
|  
 Diskutující

Příspěvek: 2840
 Založený: 07.10.14

| 310_cibule napsal:
Rumcajs napsal:
Tak mám pocit, že se zde nemluví o stavu ale o budoucím stavu. Navíc se porovnává neporovnatelné. BOS(x) je zaměřené na hru na bojového pilota, DCS na detail ovládání bojového letounu. Trošku rozdílné pojetí. Ano, DCS směřuje i k WW2 bojišti. No tak až tam bude, tak se tedy uvidí. Budeme mít Normandii, snad CloD TF 5 a navrch BOK. Co víc si nakonec můžeme přát? 
Jinak samozřejmě že ten "trash talk" je spíš trapnej než zajímavej. Jako sorry   
A možná ještě ty Wings Over The Reich. Já nevím jak vám, ale mně to připadá jako totální úpadek žánru, jak tu občas někdo avizuje :-) A to už teď kromě občasného offline polétání nestíhám. 
 Kvantita není kvalita.

Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!" | 
|  | 

|