January 20 2026 22:22:55
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DCS World 2016
Baron
310_cibule napsal:

Od té doby, co je ve hře spit, se befkům holt nechce do vzduchu...

Ani by som nepovedal... Minimalne o jednom Bf by som vedel,co si spravil zarez na pazbe Šklebící se (tiez vo Fw). Spit je momentalne vo faze Beta, ostatne ako dost dalsich modulov v DCS, som zvedavy na finalny produkt. Spita som si zaletel, lieta sa s nim pekne to je fakt. Druha vec je, ze ak ma proti sebe skuseneho pilota vo Fw pripadne v Bf, ma problem. To vsak plati vseobecne, da sa to pokojne pouzit i v obratenom garde Úsměv
Hals - und Beinbruch!

Mira
Děje se mi to online i offline Smutný Ještě zkusím odmapovat kompletní ovládání a namapovat znova, jestli se mi někde něco nepere..co mně ale fakt překvapuje, že letadlo vlastně nenastartuje a přitom mi to hlásí že ano..

Aces_Wild
Velmi pěkný příspěvek od uživatele Chief Instructor na ED fóru - Essay: Why taildraggers are tricky and how to overcome it! (anglicky)

Pár citací jak bídná ta simulace pojíždění v DCS je: Mrknutí

Having read all of the comments on the new Spitfire forums here, as well as most of the other forums, I wanted to reassure those of you who are finding the ground handling difficult, that what you are experiencing is quite normal and to be expected. I’ve read several posts which question the overall difficulty levels involved and how they are modelled. Some suggest that the DCS Spit (and other TW aircraft) are perhaps too difficult. On balance, I think that they are pretty representative of what real world TW ops are like, and here’s why…

Is it more difficult in DCS than in the real world?

For those who doubt the validity of how DCS TW aircraft behave, and the difficulties they simulate, I can say with some authority that they are pretty much spot on. Therefore, the problems being described on these forums are also very much representative of the real world. The thing that sets DCS apart from other PC based simulations, and a number of commercial simulators, both leisure and certified which I have experienced, is that so many of these factors deemed undesirable in the real world, are faithfully modelled, along with the challenges they bring.

I have read a number of contributions which ask the following question:
“Is it more difficult in a fixed base simulation such as DCS because you can’t “feel” the physical movement of the aircraft?” Well, you may find it surprising but my answer to this is a fairly emphatic “NOT REALLY!”, and here’s why…

SepiaX
Divochu raději nám prozraď kdy bude Normadie, páč bych raději parašutil ve Francii:-)
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Aces_Wild
Tak to zrovna vím naprosto přesně - přibližně 6. června... Vyděšený

SepiaX
Ty vrahu mych snu toho sesteho odvolas:-) A ted vazne, rekni ze jsi si zaprehanel?
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

magot
No teď to nebude, NTTR taky dělali "10" let ..

Aces_Wild
SepiaX napsal:

Ty vrahu mych snu toho sesteho odvolas:-) A ted vazne, rekni ze jsi si zaprehanel?

media.giphy.com/media/LQ4P0D3kYw1Da/giphy.gif

Paulus
Paulus napsal:

Na Spita jsem se velice těšil, ani dospat jsem nemohl. A jak popsali skuteční piloti své zkušenosti se Spitem, má to být HODNÉ letadlo.
V DCS je vše jen NÉ HODNÉ LETADLO!Vyděšený
Taxi pojíždění je utrpení a nepomůže tomu ani efektní jiskření pod křídlem když škrtá o beton. Takhle blbě se nepojíždělo donedávna ani v BOS!
Start … neuvěřitelné! Mustanga jsem po delším cviku zvládl, Dora je POHODOVÉ letadlo. A Spit … proč to kurva padá na jednu či druhou stranu ať s tím dělám, co chci. Přeci nejsem debil, v noci nespím, od 2 do 5 ráno zkouším, co mne napadá jak odstartovat. To je noční můra! Z padesáti pokusů TŘIKRÁT se odlepím. To není start to je padoucnice. Naštvaný
A vlastní let? Stále je nutné korigovat let, trimovat jak se dá, to NENÍ STABILNÍ LETADLO!
Přistát se mi sice daří ale vždy s piruetou na konci dráhy. Horší jak v BOS.
Kdyby takhle fungoval Spit v CLODu tak tady na SVK bude řev, až budou uši zaléhat!
Tak tohle soudruzi z DCS posrali. Měl jsem si raději koupit ve slevě BOM.
Jedinou nadějí je že to je beta verze. Jsem zvědavej, jak dlouho bude trvat, než z tohoto paskvilu udělaj opravdového Spitfira. Snad se toho dožiju.Smutný

To co jsem napsal výše, stále platí!
Ale stačí natavit „Pomoc při startu“ pouze na 6% a Spit je hodné letadlo, tak jak si to představuji.
Mrknutí
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Aces_Wild
Chuck Owl vydal průvodce pro Spitfire. Odkaz ke stažení.

Barthek uvolnil novou verzi svého Ground Texture Mod. Odkaz ke stažení.

ukázka GTM 7

[img]http://www.lockonfiles.com/screenshots/monthly_2016_12/Screen_161218_225554.jpg.df94a6c1bb0a8b797d8adc17528d9cfb.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.lockonfiles.com/screenshots/monthly_2016_12/Screen_161218_225518.jpg.d7ff8533d848be6679eaa436663d3872.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.lockonfiles.com/screenshots/monthly_2016_12/Screen_161218_224018.jpg.40f7cf9bf7a0c34e93feaa6776ec6c88.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.lockonfiles.com/screenshots/monthly_2016_12/Screen_161218_223751.jpg.677efc6d67414e322fbb7e32b01dfa24.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.lockonfiles.com/screenshots/monthly_2016_12/Screen_161218_222705.jpg.b3eaa98435192cbaa4abb475b384a624.jpg[/img] is not a valid Image.

AJaromir
No, já nevím, ale mně příjde spit v DCS skutečně jako hodné letadlo. Asi nejhodnější ze všech. Nemám problém držet rovný let. S trimem moc nešachuji. Nastavím jej jednou, a ono to letí samo. Takže nevím, kde tkví vaše problémy. Co se týče pojíždění, krom horšího výhledu před sebe s tím nemám žádný problém. Vzlety a přistání jsou neuvěřitelně jednoduché díky efektivitě ocasního kormidla. Nemusím ani skoro kopat do pedálů (všechny asistenty mám vypnuté). Jinak joy mám HOTAS WARTHOG a pedály MFG Crosswind.

Edit: rumcajsi, k tomu fyzikálnímu enginu v DCS. Fyzikální engine je nezávislý na jádru hry. Hra dovoluje aplikovat pro jednotlivé letové modely vlastní fyzikální engine. Nejedná se tudíž o nic univesálního a může být každému stroji ušitý na míru, protože není závislý na jádru hry. (Stejně jako např. A2A má vlastní externí fyzikální engine pro modely svých letadel do FSX a P3D)

Co se týče švejkova serveru, má tam aktuálně teplotu -10°C, takže třeba u 109 musíte dávat hodně primáru, aby to chytilo.
Upravil/a AJaromir dne 19-12-2016 17:00

Baron
Chlapi, potrebujem poradit: od posledneho patchu mi v DCS nefunguje na TrackIr klavesa F9 (pauza na TI) a F12 (centrovanie TI). Skusal som aj odstranit tieo dve klavesy z nastaveni DCS ale nepomhlo to. Vie niekto poradit?

P.S. Mozno je to len placebo ale s Bf a Fw sa teraz ovela lahsie vzlieta. Mustang bol pohoda aj predtym, ten ide do luftu skoro sam. Spita zatial nemam celkom v ruke (myslene na zemi).

P.P.S. Tie nove textury od Bartheka su bozie Úsměv
Hals - und Beinbruch!

Koty
AJaromir napsal:

No, já nevím, ale mně příjde spit v DCS skutečně jako hodné letadlo. Asi nejhodnější ze všech. Nemám problém držet rovný let. S trimem moc nešachuji. Nastavím jej jednou, a ono to letí samo. Takže nevím, kde tkví vaše problémy. Co se týče pojíždění, krom horšího výhledu před sebe s tím nemám žádný problém. Vzlety a přistání jsou neuvěřitelně jednoduché díky efektivitě ocasního kormidla. Nemusím ani skoro kopat do pedálů (všechny asistenty mám vypnuté). Jinak joy mám HOTAS WARTHOG a pedály MFG Crosswind.

Však. Ono je to ale dost možná o tom, jak je člověk vylítanej. Sice bych měl radši trochu víc stability, ale nic co se nedá zvládnout. Člověk si za pár vzletů zvykne. Pojíždění? No šak taky člověk nesmí pojíždět 60km/h Šklebící se

Kolik používáš na trimu? Já většinou tak půl až čtvrt dílku nahoru, pak na to člověk vážně skoro nešahá. Směrovku si netrimuju.

Přistání taky bez problému... skoro... ono mi to furt odskakuje... Smutný Ale prej pomůže trocha tlaku do brzd.

...no, teď ještě tu 14ku spita. Notak, nejlíp s vysokým hřbetem...
Rien n'est parfait; c'est la vie!

CSL1_Talbot
Tie nove textury od Bartheka su bozie Úsměv

Ale to kockate ohranicenie miest a dedin je pekne hnusne a kvoli tomu som to odinstaloval.

[img]http://www.jpeg.cz/images/2016/12/19/tKjX.png[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

Aces_Wild
CSL1_Talbot napsal:
Ale to kockate ohranicenie miest a dedin je pekne hnusne a kvoli tomu som to odinstaloval.

Mě to přijde naprosto v pořádku.

severozápadní Minnesota
i.imgur.com/NJ7aYUz.jpg

Aces_Wild
Špatné zprávy. MiG-23 nebude. RAZBAM z několika důvodů nedostane na 23ku licenci aneb před tím než oznámí modul se mají domluvit s ED. MiG-19 zatím zůstává.

AJaromir
Baron napsal:

Chlapi, potrebujem poradit: od posledneho patchu mi v DCS nefunguje na TrackIr klavesa F9 (pauza na TI) a F12 (centrovanie TI). Skusal som aj odstranit tieo dve klavesy z nastaveni DCS ale nepomhlo to. Vie niekto poradit?

P.S. Mozno je to len placebo ale s Bf a Fw sa teraz ovela lahsie vzlieta. Mustang bol pohoda aj predtym, ten ide do luftu skoro sam. Spita zatial nemam celkom v ruke (myslene na zemi).

P.P.S. Tie nove textury od Bartheka su bozie Úsměv

S TIRem neporadím. Možná zkusit přemapovat klávesy v GUI. ZKontroluj, jestli máš v natavení TIRu u těchto tlačítek zatrhnuto "enabled" Já jinak mám centrování namapované na joystick.

U obou lehce poladili letový model, ale spíš to bude to placebo. Prostě jsi tak dobrej a nechceš si to přiznat Mrknutí

magot
Aces_Wild napsal:
severozápadní Minnesota

Jaká Minnesota?! Vždyť to je na Kavkaze ne?

AJaromir
Koty napsal:

Však. Ono je to ale dost možná o tom, jak je člověk vylítanej. Sice bych měl radši trochu víc stability, ale nic co se nedá zvládnout. Člověk si za pár vzletů zvykne. Pojíždění? No šak taky člověk nesmí pojíždět 60km/h Šklebící se

Kolik používáš na trimu? Já většinou tak půl až čtvrt dílku nahoru, pak na to člověk vážně skoro nešahá. Směrovku si netrimuju.

Přistání taky bez problému... skoro... ono mi to furt odskakuje... Smutný Ale prej pomůže trocha tlaku do brzd.

...no, teď ještě tu 14ku spita. Notak, nejlíp s vysokým hřbetem...

Co to znamená - odskakuje? Snaž se přistát na 3 body. Prostě drž kurz a podrovnávej těsně nad drahou, dokud to nespadne samo. Akorát u spita, stejně jako u 109, si musíš dávat pozor, abys už nepodrovnal moc. 190 a mustang začnou padat včas a dosedneš spolehlivě na 3 body, ale u spita a 109 si musíš dávat pozor, abys to nepřehnal a nesáhl si jako první ostruhou, to se potom s tím už nedomluvíš. I po dosednutí dělat korekce pelály. Pokud pedál nestačí nebo pokud je nárúst výchylky moc rychlý, polechtat k pedálům lehce brzdu. Brzda je u spita extrémně účinná. Proto u ní přidali 2 speciální tlačítka - brzdit víc a brzdit méně.

Co se týče trimu, netuším, nekoukám na něj. Pro vzlet používám jeden dílek nahoru. Jinak nevím. Šklebící se
Upravil/a AJaromir dne 20-12-2016 14:16

magot
Spit nemá brzdu na osách?

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,127,950 návštěv