September 22 2025 07:12:30
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 24

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kampfgruppe na Východě
Mira
Mig za 262 to jistí a jako bonus v ceně trojitej odpíchnutej ritberg při přistání Úsměv
Upravil/a Mira dne 14-11-2016 20:34

Deschain
Poletí se dnes ?

Rumcajs
606_Druindin napsal:

jo a zdá se mi, že letadla zdražujou dle toho jak jsou používána - oblíbená. V pátek byl yak za 500+ v sobotu 600+, neděli 700+ a dneska se na to bojim podivat (1000+) Úsměv
Lítej Bf 109G2, včera byla G2 za bratru 260 těch frfníků. A za FW 190 prý doplácej. Pff
Non est specifica

1stCL_Jiricek
Deschain napsal:

Poletí se dnes ?

Já jsem připravený, ale o nikom dalším nevím :(

lochness
ja dnes vyjmecne nebudu, nejak se necitim.
ale o vikendu bych tu mel byt.
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

Baron
Dakujem za polet, bolo to fajn. Škoda že som musel odísť už po prvej misii.
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Jiricek
Provedeny dva vzlety trojice Bf110 s krytím dvojicí Bf109. V obou náletech bylo útočeno hned na několik cílů, celkem bylo zničeno 190 kusů sovětské techniky. Akce téměř stačila k tomu, abychom obsadili sektor - zbývalo zničit několik dělostřeleckých postavení.

Stíhací složky měly těžké ztráty, avšak bitevníky od sovětských stihačů uchránily, všechny se - byť za dramatických okolností - vrtáily domů. K průlomu na frontě, jak vidno, stačí i slabší útočné síly, pakliže a) mají štěstí a nepotkají sověty, nebo b) mají silný cover, který jim udělá prostor. Žel, s příchodem Jaku-1B bude úkol udělat prostor u země značně náročný.

Cíle pro diskutovaný level bombing na mapě skutečně jsou. Nicméně - s ohledem na časovou náročnost takového náletu a poměrně slabý flak, je diskutabilní, zda je level bombing vždy přínosnou taktikou. V podstatě tutéž práci (smazání cíle na jeden nálet) svedly 3 stodesítky, které následně pokračovaly na další cíl. To vše v kratším čase. Jen úvaha... Level bombing rozhodně bude na místě v okamžiku, kdy bude sovětů ve vzduchu hodně, protože s příchodem 1-Béček doba, kdy Luftwaffe dovedla získat lokální dominanci, skončila.

Baron napsal:

Dakujem za polet, bolo to fajn. Škoda že som musel odísť už po prvej misii.

Nápodobně. Já si to užil a bylo to smysluplné. Věřím, že kdybys nemusel do pracovního procesu, sektor jsem si vzali.

Deschain
1stCL_Jiricek napsal:

doba, kdy Luftwaffe dovedla získat lokální dominanci, skončila.

No já nevim 14 sestřelů na jeden život to je docela dominace Šklebící se

606_hayes
...ja som nezazil cas kedy by furt modry nad niecim nerumazgali......ale furt.....od dob stareho sturmovika ....Šklebící se a musim sa smiat na tom....

http://606.klikej.org/news.php
Baron
606_hayes napsal:

...ja som nezazil cas kedy by furt modry nad niecim nerumazgali......ale furt.....od dob stareho sturmovika ....Šklebící se a musim sa smiat na tom....

Mozem povedat presne to iste o cervenej strane. Ale furt...od dob stareho sturmovika.... vratane RoF ....Šklebící se a musim sa smiat na tom....
Hals - und Beinbruch!

CSW_RH_Killer
606_hayes napsal:

Máš asi v paměti i moji smršť nadávek ze včerejška. Je tu jedno ale: říkal jsem si, dobrej server ten random expert. To, že mě dvakrát zhasl ten super Jak na jeden průlet, to bych vynechal, s tím jsem už nějak smířenej. To, že pokropim vyvěšenýho MiGa dvouvteřinovou dávkou, lítá od něj bordel, černý obláčky v kuse a on si odletí, ve statech má pak 6x zásah do 1%, s tím taky umím žít. Co mě ale brutálně nasralo, když několikrát přiletí rusák nad naše letiště, točí nad dráhou s Turbem 3-4 minuty, dva flaky střílí sto metrů za něj a pak sestřelí onoho Turba, kterej je 200m od rusa. Ano, náš flak mu dal 97%! Tak jsme jim to tedy chteli vrátit. Odletíme nad jejich letiště a tam nás dva flak rozebral za 20s. Flaky tam po trojicích v každým rohu. Jako bonus, ten Jak dostal za ty 3min. 6x zásah odnašeho flaku do 1%! A my? Výpis na celou stranu a všechno nad 4% do asi 20%. Ne, nechci brečet nad Jakem a tak. Brečím nad přístupem vylízanejch Rusů, kteří server dokážou domrvit jen tou svojí nadutostí a chorým smejšlením. Pro rejpaly: všechno je vidět ve statech. Největší zlo tedy není Jak, ale vypatlanej Ruskej mozek.

Mira
No nevím..onehdá si nad naším letištěm týpek v Befku taky udělal solidní leteckej den s krásnou přehlídkou akrobacie..a flak jen přihlížel..jako cosi bouchalo, ale nějak bez učinku..

Rumcajs
Kluci, třeba včera se tohle na Expertu dělo vzájemně. Nějak navečer, jakmile začala mapa, se kucí z modré strany rozhodli a vymlaskli jedno rudé letiště. Načež jim to hoši od Červené řeky začali vracet. No a páčto jsem tak nějak poblíž byl jen já, rozhodl jsem se naše letiště bránit, což byl jistě blbý nápad proti tý tlupě Migů, Šturmů a jiných zvířat.

No dělá se to tak, že se přiletí skupinově a nejprve se vyčistí AAA. Když je víceméně pokoj od kulometů, tak si tam člověk může lítat jako na přehlídce. Takže když už někam letím, musím se nejprve postarat o ty kulometčíky s laserem a střeleckým počítačem. A to se dělá ve spolupráci. Ono to pak nějaký čas trvá, než se zase spawnujou a do té doby je to v klídku.
Non est specifica

606_JuLB
Nechcete sa na už vykašľať?

Každý má určite mnoho príkladov kedy neboli okolnosti a vývoj situácie podľa predpokladov, či skorej očakávaní (a potrieb?).

Spoľahnúť sa na vlastný fľak (anglický, il2 1946) znamená istý zostrel. Nepriateľom alebo vlastnými delostrelcami. V BoS/M je to obdobné.

Radšej sa vráťme k téme, organizácia a spolupráca je riešenie. Na koho sa nestrieľa, nemôže byť zostrelený.

CSW_RH_Killer
Máš pravdu. Jen jsem byl trošku rozčarovanej. Pardon. Rádi bombry podpoříme. Bohužel BoM mám zatím jen já.

1stCL_Jiricek
606_hayes napsal:

Ahoj Hayesi. Myslím, že trpíš nějakými předsudky. Široko daleko nad tvým příspěvkem nikdo "nerumazgá". Pokud jsi snad reagoval konkrétně na můj příspěvěk, tak je to pokus o rozbor odletěné akce (do které ti mimochodem houby je). Dále tam tvrdtím, že Jak1B nás teď bude pěkně školit a naše dominance skončila. Nikde jsem neřekl, že je to špatně a už vůbec nad tím nikde nikdo nebrečí.

saldy
Jak lítá Jak 1b ve 4000m ? Budeme se muset učit lítat se stěhovákama?

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Rumcajs
Jak 1b lítá hezky ve 4000m a i v 6000m. V zásadě lítá jako původní Jak 1 +15km/h. U země mu Befka rozhodně neutečou. Ve 4000 jsou Befka rychlejší, ale už ne o moc. Letadlo je to obratnější než Befka, takže ve chvíli, kdy je Jak na 6ti, je už většinou pozdě listovat v letovém manuálu. Kapitola jak utéct Jaku 1b tam není. Může zafungovat třeba vynůžkování, když je to slabší pilot. Převaha stoupavosti je využitelná, jen když je k tomu prostor. Pokud není náskok dostatečný, pak je to problém. Třeba MIGu se dá zdrhnout do rychlého dajvu a využít, že mu ztuhou křidélka, když se pokusí následovat. S Jakem tohle nefunguje, naopak Jak může využít tuhnutí výškovky u Befka, aby utekl. Díky tomu si člověk s Jakem nezalítá. Skoro kdykoli se připojím na expert server, je převaha rudých, takže jdu lítat G2.
Non est specifica

CSW_3IAP_Wolf
Killer napsal:

606_hayes napsal:

Máš asi v paměti i moji smršť nadávek ze včerejška. Je tu jedno ale: říkal jsem si, dobrej server ten random expert. To, že mě dvakrát zhasl ten super Jak na jeden průlet, to bych vynechal, s tím jsem už nějak smířenej. To, že pokropim vyvěšenýho MiGa dvouvteřinovou dávkou, lítá od něj bordel, černý obláčky v kuse a on si odletí, ve statech má pak 6x zásah do 1%, s tím taky umím žít. Co mě ale brutálně nasralo, když několikrát přiletí rusák nad naše letiště, točí nad dráhou s Turbem 3-4 minuty, dva flaky střílí sto metrů za něj a pak sestřelí onoho Turba, kterej je 200m od rusa. Ano, náš flak mu dal 97%! Tak jsme jim to tedy chteli vrátit. Odletíme nad jejich letiště a tam nás dva flak rozebral za 20s. Flaky tam po trojicích v každým rohu. Jako bonus, ten Jak dostal za ty 3min. 6x zásah odnašeho flaku do 1%! A my? Výpis na celou stranu a všechno nad 4% do asi 20%. Ne, nechci brečet nad Jakem a tak. Brečím nad přístupem vylízanejch Rusů, kteří server dokážou domrvit jen tou svojí nadutostí a chorým smejšlením. Pro rejpaly: všechno je vidět ve statech. Největší zlo tedy není Jak, ale vypatlanej Ruskej mozek.

Choré myšlení máš možná ty,když lítáš nad nepřátelské letiště...Šklebící seSuper Jak? nehul to levné a začni lítat hlavou,možná se to zlepší..Mrknutí

CSW_Cassius Chaerea
Až šmoulům přijdou těžké varianty befek a fuckáčů, to budou teprve žně. Člověka už zase napadá jak mohli Němci ten rok 43 s G6tkou na východním nebi přežít.Úsměv

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,080,786 návštěv