Kampfgruppe na Východě
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 26-10-2016 12:48
|

Uživatel

Příspěvek: 1275
Založený: 04.10.05
|
FCU na těsný cover je samozřejmě logické. Doplní tedy jedna dvojice CL. Skupina C se nejspíš výškově diverzifikuje, ale jinak ok.
Osobně si myslím, že High cover při boji stejně skončí v jedné mele s Close coverem, takže bych je osobně dal na jeden kanál. Ale je to na vás.
Ad TS zvaž model, kdy nemáte šeptání jen mezi vedoucími (ostatní neslyší, vše se musí tlumočit) ale šeptáte na celý kanál + na vlastní kanál. Všichni všechno slyší. Až dojde na jednu melu, dá se komunikovat. Já to mám tak, že kombinace kláves "1" a "2" šeptná na kanály 1 a 2 atd., jednoduché, málo kláves... |
|
|
|
Mira |
Přidané 26-10-2016 13:18
|

Uživatel

Příspěvek: 1668
Založený: 26.04.14
|
Jo tak to bylo myšleno, já to blbě napsal..s tím šeptáním..určitě ne jen na vedoucího, ale všem v určeném kanálu.. |
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 28-10-2016 09:56
|

Uživatel

|
Zúčastnilo 17 pilotů (3 bombardéři, 10 stihačů bezprostředního krytí, 4 stihači předsunutého krytí). Podnikli jsme dva nálety, ztatili jeden Heinkel (flak). Ke svazu se pokusili proniknout tři sovětské stroje, všechny byly spacifikovány.
Stíhači musí poděkovat bombardérům za vysokou, motivující úroveň jejich formace. No předsunutí stíhači nám musí věřit, že to všechno za to stálo :) Jejich čištění cesty a zejména dokonalé hlášení situace před svazem bylo bezchybné.
Pánové díky za účast. Ponecháváme při životě přihlašovací tabulku. Měla by fungovat tak, že kdo chce světu sdělit, že daný den a daný týden (nikoli trvale) by byl schopný / ochotný se zúčastnit, sám se připíše či zase smaže. Prosím, pište se, aby zejména bombardéři věděli, zda pro ně má smysl se organizovat nebo ne. A zejména bombardéry srdečně zveme k účasti, neboť množství stihačů bylo minule na hranici smysluplnosti, zatímco počet bombardérů by šlo znásobit.
https://docs.goog...edit#gid=0 |
|
|
|
lochness |
Přidané 29-10-2016 08:44
|

Uživatel

Příspěvek: 954
Založený: 19.03.10
|
Bylo to super. Jen nevim, proc si vzdycky vybrali za cil me 
Zkusim kontaktovat vsechny bombardaky co znam, jestli by se nekdo nepridal. Kdyz uz je takova pocetna eskorta.
|
|
|
|
Mira |
Přidané 31-10-2016 07:53
|

Uživatel

|
Kluci, FCU se po dobu trvání kampaně na TAW bude primárně orientovat na létání tam. Jsme za axis.. |
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 31-10-2016 16:24
|

Uživatel

|
Asi nás drobně omezí nedostatek Emilů (BoM-ek) v 1stCL, ale minimálně v omezeném počtu jsme s vámi  |
|
|
|
Mira |
Přidané 31-10-2016 22:16
|

Uživatel

|
Kluci Lionáčtí, když jdete na TAW okupujete vaše TSko? |
|
|
|
1stCL_Punkey |
Přidané 01-11-2016 00:10
|

Uživatel

Příspěvek: 560
Založený: 21.01.07
|
Ne, TS SVK - BoS, byli jsme ve složení: Punkey, Jiříček, Hien, Losik, Loch později ještě pbarry. Pro nedostatek BoMkařů jsme nakonec zvolili WoL. |
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 03-11-2016 12:10
|

Uživatel

|
Na dnešek prozatím pozitivní vyhlídky:
5x bombardér
6x cover 1
4x cover 2
https://docs.goog...edit#gid=0 |
|
|
|
Deschain |
Přidané 03-11-2016 12:54
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 348
Založený: 13.02.15
|
přepsal sem se do bombardéru a na taw, WoL nemám rád a nebudu ho tedy podporovat :/
edit: a pozor změnil se planeset heinkel není pouze ju 88 (popřípadě bych klidně letěl i stuky ) |
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 03-11-2016 13:01
|

Uživatel

|
Deschain napsal:
přepsal sem se do bombardéru a na taw, WoL nemám rád a nebudu ho tedy podporovat :/
Dnes určitě TAW, pokud se vlezeme všichni.
a pozor změnil se planeset heinkel není pouze ju 88 (popřípadě bych klidně letěl i stuky :) )
Tak jestli poletíte Ju88, tak proti těm Išakům snad ani cover nebudete potřebovat... Vlastně idkyby, tak mu asi uletíte :) Část Emilů by taky mohla vzít bomby... |
|
|
|
Baron |
Přidané 03-11-2016 16:29
|

Diskutující

Příspěvek: 4845
Založený: 18.02.10
|
Pribudol dalsi stihac I./JG1_Nechy.
...ked bude potreba, vleziem aj do bombarderu. Mozno by bolo fajn mat viac bomberov, bol by to fajn nalet v 10tich Junkersoch 
EDIT: Nechy zial nepride, cestuje a vrati sa az o niekolko dni. Ospravedlnujem sa za nespravnu informaciu.
Upravil/a Baron dne 03-11-2016 19:19
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Baron |
Přidané 04-11-2016 07:59
|

Diskutující

|
Všerajšia coopka fajn, len navrhujem na ďalší polet iný server, TaW nezvláda väčšie skupiny lietadiel.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 04-11-2016 11:33
|

Uživatel

|
Tak včera to žádný úspěch nebyl, co si budeme namlouvat...
Poučení z krizového vývoje:
1) 80% neúspěchu jde za brutálním nestíháním serveru a z toho plynoucími lagy a poloviční rychlostí všech reakcí. V důsledku samozřejmě došlo k rozbití formace bombardérů takovou měrou, že už to nešlo smysluplně coverovat.
2) Pak tam byla nějaká špatná rozhodnutí a pochybení. Jakmile se bombry roztahaly a nebylo v jejich silách se spojit, mělo dojít a) k rozdělení těsného coveru mezi obě skupiny nebo b) k přivolání předsunutého coveru k posílení těsného. To se sice spontánně stalo, ale mělo se to stát dříve z popudu bombrů nebo těsného coveru.
3) Bombardéry měly jeden otočný bod nad našim frontovým letištěm, toho času potenciálním cílem rusů. A taky že se ukázalo, že při letu tam i zpět to bylo kritické místo, vždy tam doslo k napadení. Zaprvé je dle mého chybou vést trasy takto rizikově. Zadruhé když už se takto vedou, bylo chybou předsunutého krytí, že nejdříve nehlídkovalo zde a až po vykřižování bombardérů se nepřesunul nad finální cíl (resp. další kritický bod)
4) Nad cílem byly spatřeny 4 MiGy právě se chystající ke vzletu. Rozhodnutí (předsunutého krytí, toho času těsného coveru zadního voje) přitlačit na rusy při startu ještě než začnou bombardéry dostoupávat považuju v dané situaci (rusové na výkonnějších mašinách než my) za správné. Nicméně šílenosti způsobené nestíháním serveru způosbily, že jsme tam dostali pěně na zadky. Např. já po dajvu z 3000 na úrovni prahu dráhy jsem nedohnal Ivana, který se právě odlepoval od země na opačném konci dráhy. V útoku na bombardéry jsme jim však zabránili (tuším jeden zničený a dva poškození rusové).
5) Od cíle jsem doprovázel Tistara letícího na jeden motor. To jsem si moc užil - těch 500 metrů nad terénem, 250 km/h na rychlměru a 30 km v Rusku. Díky Tistarovi za vytrvalost. Jakmile jsem zaslechl, že bombry sedají, dotázal jsem se, zda by nás volní stihači nepřiletěli podpořit. Představoval jsem si, že vedoucí těsného coveru vyčlení plonkovní stroj(e) a pošle nám ho. Tady došlo zřejmě vlivem kompetenčního nedorozumění k tomu, že "uposlelchli" všichni. Nešlo a nemohlo jít o rozkaz - šlo o prosbu jiné, nezávislé a své úkoly plnící jednotky. Mělo být v kompetenci velitele těsného coveru posoudit situaci a třeba i nevyhovět. Dlužíme bombarďákům panáka.
Díky všem za účast. Nenechme se odradit technickými problémy. Mapa před i po neměla problém a pokaždé byl server plný lidí. Nejpozději za týden naviděnou. Tabulka je při životě https://docs.goog...edit#gid=0
Baron napsal:
Všerajšia coopka fajn, len navrhujem na ďalší polet iný server, TaW nezvláda väčšie skupiny lietadiel.
Nemyslím, že to bylo naší skupinou, ostatně jsme byli 10 letadel roztahaných na 10 km. To není nic hrozného. Na následující mapě jsem byl v oblasti, kde bylo víc letadel na menším prostoru bez nejmenšího problému. Dle mého šlo o neodzkoušenou mapu nebo se jim na sevreru stahoval antivir :D |
|
|
|
pSipi |
Přidané 04-11-2016 13:32
|

Uživatel

Příspěvek: 502
Založený: 10.11.15
|
No problem bol sa vobec na ten server dostat.
A pomer 47 : 15 tiez nie je idealny aj ked bol v nas prospech.
|
|
|
|
saldy |
Přidané 04-11-2016 13:48
|

Diskutující

Příspěvek: 3706
Založený: 29.01.09
|
Poletíte někdy něco od soboty do pondělí? Chci se přidat do He 111H-6, nic jinýho teď ani neumím aspon 3 bombry abysme dali dohromady, co?
|
|
|
|
magot |
Přidané 04-11-2016 14:03
|

Fusioner

Příspěvek: 18155
Založený: 19.06.08
|
1stCL_Jiricek napsal:
Nicméně šílenosti způsobené nestíháním serveru způosbily, že jsme tam dostali pěně na zadky. Např. já po dajvu z 3000 na úrovni prahu dráhy jsem nedohnal Ivana, který se právě odlepoval od země na opačném konci dráhy.
To už "simulace" dostává docela na prdel, když se člověk nemůže spolehnout na fyziku .. |
|
|
|
Mira |
Přidané 04-11-2016 14:11
|

Uživatel

|
Za ten (ne)poměr sil si kluci na TAW můžou tak trochu sami..tím historicky orientovaným planetsetem..zajímavé je, že i přes ten šílený nepoměr, který vládl i první mapě, rusové vedou..
Důvody proč tomu tak je si může každý domyslet..stačí se podívat na počty zničených tanků, na které tu první mapu vlastně modří projeli..a předpokládám že projedou i tu druhou. |
|
|
|
Baron |
Přidané 04-11-2016 16:27
|

Diskutující

|
No, ja to vidim takto - zatial co sa modra strana tlaci do stihaciek (a potom je vidiet napr. jeden He-111 doprevadzany siedmymi Bf-109E-7), cervena strana sa naopak tlaci do ILov a Pe-2 (zvlast Pe-2, vcera nam obidva bombardery zostrelili prave Pesky). Sturmas toci ako stihacka, pri defaulte ma skvely vyhlad na vsetky strany + jeho kanony znicia prakticky cokolvek, Peska je cosi medzi stihackou a bombarderom s tou vyhodou, ze ma dopredu pevne strielajucu vyzbroj (navyse vydrzi ako B-29 ale to je na inu debatu ). Skoda, ze Ju-88 nema dopredu urobenu vyzbroj, bol by to rovnako dobry stroj ako Pe-2. Takze zatial co cerveni bombarduju, modri sa zenu za zostrelmi. No a tym vyhravaju mapy. Iba nazor.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 04-11-2016 16:37
|

Uživatel

|
... a proto se tadyhle snažíme vymyslet a naučit se, jak na mapě něčeho docílit a zároveň při tom okamžitě nechcípnout. Věřím, že modré bombardéry se létají málo proto, že pilotům nenabízejí dostatečnou šanci na život.
Protože alou omegou je fakt, že červení jsou schopni přežít v oblasti cíle mnohem déle než my. A tedy tam mnohem více zaúřadovat. Mám za to, že celé snažení v tomhle vlákně je pokus to zvrátit koordinovanou soustředěnou silou. Jestli má někdo nápad - jiný než sebevražednou misi - jak na frontě zničit stejné množství techniky jako to dovedou rusové, sem s ním. |
|
|