September 22 2025 12:58:01
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 1
AB1Richard

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
Rumcajs
Zifi napsal:

Nevím jestli se mi to zdá, ale BOS už asi využívá docela slušně všechny čtyři jádra mého i5-3570K. Je to jen můj dojem?
Je
Non est specifica

Zifi
Jedno jádro 70% a další tři 40%. Offline 8 vs 8 letadel, výška 300 m, letní mapa. Grafika na max. FPS 35-55 (podle toho jestli čumím na zem, CPU netaktováno). Vypnu BOS a CPU prakticky bez vytížení. Ty máš Rume jak vytížený CPU( když zapneš pouze 4 jádra)?

Ajvn
Mám steam verzi - 2.003 Neprémiovou.
Zmáčknu all unlock a furt to po mě chce abych expil.
Ktery mameluck mám kde spustit? Nebo se mě ta změna netýká?

Rumcajs
Zifi napsal:

Jedno jádro 70% a další tři 40%. Offline 8 vs 8 letadel, výška 300 m, letní mapa. Grafika na max. FPS 35-55 (podle toho jestli čumím na zem, CPU netaktováno). Vypnu BOS a CPU prakticky bez vytížení. Ty máš Rume jak vytížený CPU( když zapneš pouze 4 jádra)?
Mám 8 jader a vytížený jsou něco přes 10% v offlinu, když jsem sám. V online je to podobný. Offline 16 letadel a dvě jádra jedou na cca 60 - 70% a zbylý kolem 15 - 20%. Tedy stále je to tak, že mají jedno nebo dvě hlavní vlákna, který dělaj vše podstatný a pak nějaký další, který dělaj něco dalšího. Reálná vícevláknovost by se projevila tak, že by rozbili to jedno či dvě hlavní vlákna. Že by se zátěž rovnoměrně rozprostřela. Je možný, že v tom dělaj nějaký změny a že to vylepšujou, ale ten princip je stále stejný. Pokud grafika není úzké hrdlo a nejsou využitý jádra procesoru, pak pravděpodobně Windows jenom přehazují jedno vlákno mezi jádrama. Když si sečteš celkově procenta vytížení, dostaneš číslo asi 200%. Tedy využije to 2 jádra v součtu. Když já u sebe na 8mi jádru udělám součet, vyjde to taky na cca 200%. BOS reálně využije 2 jádra a možná ještě drobně benefituje z 4 jader. Tohle platí od začátku. Přitom je klidně možný, že BOS používá mnoho vláken. Jenže jsou synchronizovaný na nějaký hlavní vlákno a je to tak celý stejně limitovaný tím jedním "hlavním" vláknem. Zkrátka součet asi 200% a tím to končí.
Non est specifica

Zifi
Díky za vyjádření. Prakticky nemám důvod CPU taktovat. FPS mi to stejně nemůže zvednout. CPU se fláká a grafika jede na 70%

Mira
57_OTU ajvn napsal:

Mám steam verzi - 2.003 Neprémiovou.
Zmáčknu all unlock a furt to po mě chce abych expil.
Ktery mameluck mám kde spustit? Nebo se mě ta změna netýká?

chlape já to mám uplně stejně, a unlock proběhl Zamračený
ale třeba kamarád od kliknutí na unlock hru vůbec ani nespustí a bude muset reinstal..
zajímavé je, že tlačítko activate unlock zůstalo stejné..

Rumcajs
Zifi napsal:

Díky za vyjádření. Prakticky nemám důvod CPU taktovat. FPS mi to stejně nemůže zvednout. CPU se fláká a grafika jede na 70%
Je to trošku jinak. CPU se fláká jen "opticky". Task manager sice ukazuje, že nejede naplno, ale to je trochu klam. Ono to CPU jede naplno. To jedno podstatné vlákno BOSka jede 100% času. Takže zvednutím taktu procesoru se pravděpodobně téměř lineárně zvedne i výkon toho jednoho vlákna. A protože to jedno vlákno je zjevně úzké místo pro FPS, mělo by to zvednout i FPS. Jenže pokud zvedneš frekvenci procesoru o 10%, což je vlastně hodně a FPS máš kolem 50, budeš mít nové FPS tak nějak kolem 55. A to zas až takový odvaz stejnak není, aby se kvůli tomu jeden snažil.

Proč se zdá, že procesor nejede naplno, a přitom to na něm vlastně stojí? Je to hra. Dám příklad, kdyby byla jednovláknová aplikace na dvoujádrovém procesoru a ta aplikace jela bez přestání, Windows (a asi i jakýkoli jiný OS) udělá to, že tomu vláknu přidělí jádro, třeba hned to první. Aplikace (to vlákno) vesele běží na svém jádru. Jenže po nějakém čase si Windows vzpomenou, že by se mohly podívat na to, co dělá procesor. A přijdou na to, že jedno jádro běží jak o život a druhý se fláká. Tak chytnou paniku a snažej se to nějak vylepšit. No a nenapadne je nic lepšího, než vzít největší zátěž z toho zatíženýho jádra a přepnout ji na to flákající se jádro. To samo s sebou stojí nějaké úsilí a čas, ale když jde o dobrou věc, tak se čas i úsilí najde. Nakonec alespoň se může vykázat aktivita. Spokojeny samy se sebou to Windows nechají tak. Jenže za čas zas přijde nápad, co takhle vomrknout procesor. A přijde další překvapení, druhé jádro jede naplno a první se nemravně fláká. To je nepřijatelné! S tím se něco musí udělat. Tak se to vlákno přehodí zas na první jádro. No a tak to chodí dokola. Výsledkem je pohled na task manager, který docela hezky ukazuje, že obě jádra jedou na 50% a ještě něco navrch. To něco navrch je režije OS. No a tak se může zdát, že procesor není úzké místo výkonu, že to stojí na něčem jiném, ale ve skutečnosti to celé stojí na výkonu jednoho vlákna a tedy na procesoru. To přepínání se děje z pohledu člověka extrémně rychle a často. Task manager ukazuje graf jednou za vteřinu a to je z pohledu procesoru samozřejmě věčnost.

Je to tedy dobře, že to Windows neustále přepínají? Je to dobře. Je to strategie, která funguje úplně správně, pokud o CPU konkuruje víc paralelně běžících vláken. Navíc se tím distribuuuje i tepelná zátěž mezi všechny jádra a není to jen na jednom. Ale je taky fakt, že situaci jednoho vlákna to nezlepší, či lépe řečeno dokonce mírně zhoršuje.

Windows umožňují udělat asociaci mezi procesem a jádry procesoru. Lze tedy předepsat, na kterých jádrech daný proces běží. Takže přepínání by se dalo omezit, nebo dokonce úplně zrušit. Jenže to má háček. Asociace je na proces, ne na vlákno procesu. Takže by to stejnak v případě BOSka nikam nevedlo. Závěr je poměrně lakonický. Bez ohledu na to, jak moc se v tom člověk vyzná, nejlepší strategie z pohledu uživatele je stále stejná "nesahat na to". Prostě nechat to na Windows a Intelu či AMD. Jestli má osud vláken v BOSku někdo v ruce, pak to musí být 777 a ne lítací simulant.
Non est specifica

Ajvn
Člověče ja tam tlačítko activate unlock vůbec nemám. Kde ho tam máš?

Mira
57_OTU ajvn napsal:

Člověče ja tam tlačítko activate unlock vůbec nemám. Kde ho tam máš?

Na ofiko stránkách v profilu ..

Ajvn
Šklebící se

alfik
Deschain napsal:

Fishbed64 napsal:

alfik napsal:

Tak proč to doprčic neudělají sami a u všech najednou???

Tak nekoho treba bavi si to v ty kampani vylitat(nevim teda koho(-Mrknutí...takze takhle jsou spokojeny i lidi co si ty unlocky chtej "vybojovat"Úsměv

mě to třeba baví, je to otázka pár letů, na serveru prázdno tak sednu do mezka, vzlítnu, odnaviguju se, zabojuju si přistanu a mám +3 skiny, nechápu že to někoho rozčiluje

No, nevím proč to rozčiluje jiné lidi, ale můžu ti zodpovědně říci proč to rozčiluje mě osobně.
Protože jsem udělal hloupost. Dnes již to vím... a díky zmrdům z BoS-firmy to už nikdy, nikdy, nikdy, opakuji nikdy, pro žádného vývojáře neudělám. Fakt, čestné pynonýrské. Kdyby ty sfině chcípnout měly za ukrutných bolestí, raději si jejich výtvor ukradnu a vypálím než abych těm zkurvysynům zaplatil. A až uvidím že to funguje, koupím. Ale nikdy už né dřív!
Já jsem totiž byl tehdy takový vůl, že jsem si koupil BoS v předobjednávce. Říkal jsem si - zalítám si hned jak to vyjde a pomůžu chudinkám v Rusku ke skývě chleba.
Výsledkem je, že jsem zaplatil +-totéž co vy ostatní, ale nemám možnost si nic odemknout (ani teď), jedině po zaplacení ceny o dost vyšší než kdokoli z vás, kterou na mě na jejich stránkách vybafnou když kliknu na "odemknout".
Takže - nelítám, a BoS hejtuju a nikomu jej nedoporučím. Ne že by to vylítání obnášelo něco extra těžkého, ale toto jednání mě nasralo jako už dlouho málo co.
Kdyby třeba takový Kingdom Come: Deliverance nebo Star Citizen nikdy nevyšly (obé jsem "backnul" ), nenasralo by mě to jako tahle komoušská vymrdanost - obě firmy stále upozorňují na tuto možnost a také v nabídce na KS to zdůrazňovaly, takže se s tím dá počítat. Tohle je prasárna udělaná na těch pár lidí co si to (jako já) předobjednali.
Howgh.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Deschain
alfik napsal:

Deschain napsal:

Fishbed64 napsal:

alfik napsal:

Tak proč to doprčic neudělají sami a u všech najednou???

Tak nekoho treba bavi si to v ty kampani vylitat(nevim teda koho(-Mrknutí...takze takhle jsou spokojeny i lidi co si ty unlocky chtej "vybojovat"Úsměv

mě to třeba baví, je to otázka pár letů, na serveru prázdno tak sednu do mezka, vzlítnu, odnaviguju se, zabojuju si přistanu a mám +3 skiny, nechápu že to někoho rozčiluje

No, nevím proč to rozčiluje jiné lidi, ale můžu ti zodpovědně říci proč to rozčiluje mě osobně.
Protože jsem udělal hloupost. Dnes již to vím... a díky zmrdům z BoS-firmy to už nikdy, nikdy, nikdy, opakuji nikdy, pro žádného vývojáře neudělám. Fakt, čestné pynonýrské. Kdyby ty sfině chcípnout měly za ukrutných bolestí, raději si jejich výtvor ukradnu a vypálím než abych těm zkurvysynům zaplatil. A až uvidím že to funguje, koupím. Ale nikdy už né dřív!
Já jsem totiž byl tehdy takový vůl, že jsem si koupil BoS v předobjednávce. Říkal jsem si - zalítám si hned jak to vyjde a pomůžu chudinkám v Rusku ke skývě chleba.
Výsledkem je, že jsem zaplatil +-totéž co vy ostatní, ale nemám možnost si nic odemknout (ani teď), jedině po zaplacení ceny o dost vyšší než kdokoli z vás, kterou na mě na jejich stránkách vybafnou když kliknu na "odemknout".
Takže - nelítám, a BoS hejtuju a nikomu jej nedoporučím. Ne že by to vylítání obnášelo něco extra těžkého, ale toto jednání mě nasralo jako už dlouho málo co.
Kdyby třeba takový Kingdom Come: Deliverance nebo Star Citizen nikdy nevyšly (obé jsem "backnul" ), nenasralo by mě to jako tahle komoušská vymrdanost - obě firmy stále upozorňují na tuto možnost a také v nabídce na KS to zdůrazňovaly, takže se s tím dá počítat. Tohle je prasárna udělaná na těch pár lidí co si to (jako já) předobjednali.
Howgh.

Dneska jsem si byl zaplavat a po dlouhý době jsem někomu vynadal, protože co tam chlap předváděl mi hlava nebrala, přijedu domů, hlava už čistá, sednu k počítači a zas se tady objevilo něco co mi hlava nebere.

Za svejch 60 (70,80,90 USD nevím kolik) jsi dostal leteckej simulátor, s propracovaným letovým modelem, 3 mapama, 8 letadlama, multiplayerem a hlavně bezplatným vývojem (letní, podzimní mapy, úpravy v letovým modelu, grafice, optimalizaci atd, atd), po roce ohlásili datadisk, kterej opět posunul ten žánr někam dál (lepší FM, lepší modelování mapy atd), datadisk byl samozřejmě placenej, protože oni skutečně taky musí jíst, jezdit autem a tak, nicméně aby neštěpili komunitu tak umožnili lítat na moskevské mapě i těm co si to nekoupili (takže jako kdyby sis koupil škodovku a oni tě nechali zadarmo jezdit třeba jejich tramvajema), zkrátka za hodiny a hodiny jejich práce, výzkumu, vývoje a strastí ty si zaplatil řekněme těch 80 usd, nevím jak si s tou hrou naložil ty ale já mám asi 341 hodin nalítáno dle steamu, a to lítám pouze některé večery, 341 hodin zábavy za 2000, to se ti nepoštěstí ani v kině, ani v hospodě, ani v bordelu, nikde.

A pak jsou tady ty unlocky, nešťastný řešení, ano, ale rozhodně stravitelný při porovnání co je tam dobrý a co je tam špatný, všechno má mouchy Bos není vyjímka. A co mi právě hlava nebere je to, že seš ochotnej plivat na ty vývojaře, a jejich komoušskou vymrdanost a nelítat jeden z nejlepších WW2 simů současnosti (a ono jich moc dalších nebude, není to zrovna lukrativní trh) kvůli takový blbosti jako jsou 3 hodiny lítání v offline (a kvůli lítání sis to asi koupil) aby sis odemkl nějaký bomby, skiny atd. Přijde mi to jako zbytečně přehnaná zásadovost na nesprávném místě.

Ale samozřejmě máš plné právo na ně nadávat a nikdy to neletět, nicméně by se ti taky mohlo stát že už si nikdy plnohodnotnej WW2 simulátor nezaletíš online, protože časem CLOD i starej šturm, nevyhnutelně zmizí, jako každá hra které se stopne vývoj.

PS: a když se ti to podaří odemknout přes stránku tak se připojíš na Wings of Liberty a zjistíš že ty unlocky jsou stejně zamklý správcem serveru Šklebící se
Upravil/a Deschain dne 11-08-2016 13:02

310_cibule
Alfíku, nebruč, to je přeci zkušenost k nezaplacení (a Tebe stála jen pár euro).

Tvůj dobrý úmysl byl po zásluze potrestán, řád světa tudíž nebyl narušen.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Mira
Může mi prosím někdo polapatě vysvětlit jak si vyložit větu..ohlásili datadisk s lepším FM ( myšleno vážně, nehledat za tím nějaký rejpání )..to jako letadla v BOM maj dělanej FM jinak než v BOS ? Moc toto nechápu Zamračený Nebo v čem je ten jejich FM lepší ? To už Befko nevlaje tak na směrovce Šklebící se ( nic ve zlým, volšový nohy )..zatím se s tím učím v offlinu, protože když vydím ty hordy lidí na serveru mám stažený svěrač při té představě se tam vůbec připojit a dělat ze sebe ještě většího vola než jsem Šklebící se

P.S : ještě by mne zajímalo co ten chudák na bazéně vyváděl, že si zasloužil vyhubovat Šklebící se
Upravil/a Mira dne 11-08-2016 13:41

CSW_Cassius Chaerea
Ano 110 a Emil lítají uvěřitelněji, než g2 a f4. Na druhou stranu mají Heinklelovský syndrom, tedy když po nich kdokoli vystřelí záhoří nebo jim upadne křídlo.

Deschain
Mira napsal:

Může mi prosím někdo polapatě vysvětlit jak si vyložit větu..ohlásili datadisk s lepším FM ( myšleno vážně, nehledat za tím nějaký rejpání )..to jako letadla v BOM maj dělanej FM jinak než v BOS ? Moc toto nechápu Zamračený Nebo v čem je ten jejich FM lepší ? To už Befko nevlaje tak na směrovce Šklebící se ( nic ve zlým, volšový nohy )..zatím se s tím učím v offlinu, protože když vydím ty hordy lidí na serveru mám stažený svěrač při té představě se tam vůbec připojit a dělat ze sebe ještě většího vola než jsem Šklebící se

P.S : ještě by mne zajímalo co ten chudák na bazéně vyváděl, že si zasloužil vyhubovat Šklebící se

Emil lítá super, ale hrozně pomalu
neuměl plavat ale 3x do mě vrazil, v 50ti metrovým bazénu, kde bylo asi 8 lidí Šklebící se ( v plavecký dráze)

Mira

neuměl plavat ale 3x do mě vrazil

takže něco jak já v RoFku, jen místo plavat dosadit lítat Šklebící se
Jsou vůbec na serverech kde běží Moskva v planetsetu potom povoleny letadla z BoS ? Budu muset zkusit.

Fishbed64
Zifi napsal:

No uz to psal Rumcajs,kazdopadne predstav si ze lidi co maj 8 jadrovi AMD FX maj vytizeni CPU kolem 30% ale fps maj daleko horsi nez ty s i5 3570k,chce to co nejvysi vykon na jedno jadro proste,pro BOS CPU taktovat,taktovat,a jeste jednou taktovat...je to dost znat,ale nekdy ani to moc nepomuze, optimalizace BOS je proste porad katastrofa,DX11 tohle zlepsi,a snad konecne zamestna trochu vic i grafickou kartu ktera je v mem pripade vyuzita v BOSu na cca 50%(-; GTX1060+core i7 4770

Zifi
Když si optimalizuji grafické nastavení, tak mi právě zchází těch 5 až 10 FPS ke stabilním 60. Táže taktování CPU asi pomůže

Baron
Mira napsal:Jsou vůbec na serverech kde běží Moskva v planetsetu potom povoleny letadla z BoS ? Budu muset zkusit.

Ano.
Hals - und Beinbruch!

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,083,983 návštěv