Jestli jde o Leykaufa tak ten opravdu mluví o slotech.
Letouny Bf 109 byly na náběžné hraně křídla vybaveny sloty. Pokud rychlost stodevítky příliš poklesla, ať už úmyslně nebo vlivem nepozornosti, došlo k vystřelení slotů z křídel, někdy za hlasitého třesknutí, slyšitelného i přes hluk motoru. Vystřelující sloty velmi často vylekaly mladé piloty učastnící se poprvé vzdušného boje na Bf 109. V boji se často létalo na hranici minimální rychlosti. Nejen při vodorovném letu, ale hlavně při zatáčení a stoupání. Někdy sloty vystřelily s ránou, připomínající zásah do letounu, obvzlášť, když někdo při náklonu prudce zpomalil. Mnoho nováčků si myslelo, že točí příliš ostře, přestože měli sloty stále zasunuty. Pro nás zkušenější piloty, až teprve vystřelením slotů nastalo to pravé manévrování. Je proto možné nalézt mezi piloty z tohoto období (1940) i takové, kteří budou tvrdit, že Spitfire zatáčel lépe než Bf 109. Není to však pravda. Sám jsem se účastnil mnoha soubojů se Spitfiry a vždy jsem je dokázal vymanévrovat.
Zatáčku bylo třeba správně uvést a pak využít motor. Byla to otázka citu. Jakmile pilot zjistil, že se blíží ke kritické rychlosti - letadlo začalo vibrovat - musel povolit a nato znovu přitáhnout, takže i ta nejlepší zatáčka vypadala spíše jako horizontální elipsa, než plynulý okruh. Takto mohl pilot utočit i Spitfire - já jsem jich tímto způsobem sestřelil šest. Tuto výhodu však Bf 109 brzy ztratil, když byly dodány vylepšené Spitfiry.
Koupil jsem BoS a chci ze zeptat, jestli mi neco neunika:
opravdu mam letat QMB mise nazvane "kampan" s letadlem, ktere nemam rad, abych mohl potom letat QMB mise nazvane "kampan" s nejakym jinym letadlem? Vsechno ve smirovacim furt online modu, protoze jinak se to nezapocita?
Otázka je proč by jsi ty mise létal. Potřebuješ po-odemykat letadla?
Já jsem si pořídil preventivně premium verzi jen abych se vyhnul tomuto utrpení a přešel zrovna na online.
Abych mohl létat v letadle které mám rád Tedy příjemnější cesta vede skrze dražší verzi BOS.
Pokud se budeš chtít prokopat k nějakým Jaku nebo géčkovýmu bifteku z té levné verze BOSu tak si připrav pevné nervy ...
Koupil jsem BoS a chci ze zeptat, jestli mi neco neunika:
opravdu mam letat QMB mise nazvane "kampan" s letadlem, ktere nemam rad, abych mohl potom letat QMB mise nazvane "kampan" s nejakym jinym letadlem? Vsechno ve smirovacim furt online modu, protoze jinak se to nezapocita?
Pokud jsi koupil Premium verzi, tak se vše dá odemknout na webu, pokud standardní, tak je to nahovno a jak píší ostatní, je třeba se toho "nějak zbavit offline". Většina lidí prostě pustí autopilota. Naštěstí víc úplně totálních hovadin v BoSu není .
Tak jak to LesniHu pise, oabavam se nejhorsiho, tedy ze sehnal toho uplneho oklestence s pouhymi 2 letouny v zakladu. Snad to tak neni.
A jak to ted je s autopilotem, kdyz se ai schopnosti zlepsuji podle prubehu kampane? Aby autopilot nebyl hlupak v porovnani s nimi a byl stale schopny to odletet na vlastni binarni pest.
Tak tak, koupil jsem to zakladni, mozna jeste mene (pri instalaci to v jednu chvili psalo neco jako "starter kit" nebo neco takoveho). Za 180 korun, coz je castka, kterou jsem byl ochoten za BoS dat.
Takze offline obsah je ta kampan slozena z vychoziho bodu trate, akcniho bodu a koncoveho bodu, s pristanim dle libosti, nebo se to v nejake pozdejsi kapitole zlepsi? Treba nejakym dejem, kontinuitou mezi misemi a tak?
[url=https://vwings.net/forum/viewthread.php?thread_id=5289&pid=252953#post_252953]1stCL_Fucida napsal: [b]Většina lidí prostě pustí autopilota. Naštěstí víc úplně totálních hovadin v BoSu není .
Tak tak, koupil jsem to zakladni, mozna jeste mene (pri instalaci to v jednu chvili psalo neco jako "starter kit" nebo neco takoveho). Za 180 korun, coz je castka, kterou jsem byl ochoten za BoS dat.
Takze offline obsah je ta kampan slozena z vychoziho bodu trate, akcniho bodu a koncoveho bodu, s pristanim dle libosti, nebo se to v nejake pozdejsi kapitole zlepsi? Treba nejakym dejem, kontinuitou mezi misemi a tak?
Zas tak hrozný to není, vem si mezka, vypni ikony, vzlítni, odnaviguj se, splň úkol, odnaviguj se domů a přistaň, mezitím tě budou napadat nebo tě budou volat o pomoc. V každý části kterou odemkneš je pak jedna příběhovka která vystihuje danou situaci na frontě.
Není to RPG ani multiplayer ale i tak mě to občas baví.
Fucida, prosimte jak funguje ta tactical air war ? vsim sem si ze to litate a nenasel sem k tomu topic jinej nez registracni
Ufff, je to tak na 10 minutové vysvětlování na TS. Pokud jsi létal ve starém Šturmovi ADW, tak tohle je jeho ideový nástupce. Obecně se jedná o dynamickou válku, kde vývoj fronty závisí na výsledcích předcházejících misí. Každý pilot má omezený počet letadel, které se mu v případě ztráty obnoví až po odlétání určitého počtu misí. Nepřátelskou stranu porážíš ničením a obsazováním letišť a likvidací letecké techniky. Pro konkrétní informace můžeme dát meeting na místním TS, případně zkus položit trošku konkrétnější otázku. Teď jsem trochu v časovém nedostatku, ale chystáme se to trochu propagovat
Fucida, prosimte jak funguje ta tactical air war ? vsim sem si ze to litate a nenasel sem k tomu topic jinej nez registracni
Ufff, je to tak na 10 minutové vysvětlování na TS. Pokud jsi létal ve starém Šturmovi ADW, tak tohle je jeho ideový nástupce. Obecně se jedná o dynamickou válku, kde vývoj fronty závisí na výsledcích předcházejících misí. Každý pilot má omezený počet letadel, které se mu v případě ztráty obnoví až po odlétání určitého počtu misí. Nepřátelskou stranu porážíš ničením a obsazováním letišť a likvidací letecké techniky. Pro konkrétní informace můžeme dát meeting na místním TS, případně zkus položit trošku konkrétnější otázku. Teď jsem trochu v časovém nedostatku, ale chystáme se to trochu propagovat
No, tak to vyzera tak, ze dalsia mapa (tzn. bojisko) bude asi Odesa a obdobie okolo augusta 1941 (casove obdobie su spekulacie z ruskej casti fora). Naznaky mapy vlozil Zeus, a ten potvrdil ze ide o Odesu. To by znamenalo (asi) Ju-87B, I-153, SB-2, IAR, a nejakych Talianov. Plus samozrejme masiny z BoM. Som veru velmi zvedavy.
Špageťáci u Odessy nebyly, jen Rumun a Němec ..co si matně pamatuju.
Jinak další bezútěšná ruská mapa není zrovna nejlepší marketingový tah imho i když přítomnost moře to trochu zpestří
Upravil/a magot dne 16-07-2016 19:08
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.