January 20 2026 12:05:17
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
podvádění v BoS
Permon
Tak teda to se máte čím chlubit.Kdo má potom hrát takovou hru když každý to může hacknout!
Jsem starý,blbý ale snaživý.

Rumcajs
Permon napsal:

Tak teda to se máte čím chlubit.Kdo má potom hrát takovou hru když každý to může hacknout!
Tak hacknout Šturma či CloD je úplně stejně snadný (a díky jistým vlastnostem ještě dramaticky snazší). A neslyšel jsem o tom, že by DCS bylo imunní. Takže ono vlastně není kde brát. Máme, co máme.
Non est specifica

AJaromir
Tak v DCS je jediná ochrana integrity check. Jinak kdysi v FC2 bylo možné se nabourat do online hry a vzdáleně ovládat AI letadla. Do DCS jsem zatím nic nezahlíd. Ony snad ani nejsou třeba. Stačí jeden mikrolag (například printscreen), a veškerá snaha je v čudu.

Mira
Já jsem tady na ty řeči ohledně cheaterů vždy tak trošku imunní, ale když přijdu na DED server kde je to pět na pět, chci si zkusit jaké je to lítat v Ju 87, schválně startuji z letiště co nejdál od frontové linie a do 30 sekund po startu v 500m nad zemí jsem sestřelen dávkou z mojí šesté hodiny, aniž by si můj zadní střelec vubec stihnul zařvat Heil , či nedejbože vystřelit z toho kveru co má u sebe, přijde mi to krajně podezřelé a nasírající což také vyustilo v následnou reakci..odebrat místní soubory Šklebící se

pSipi
To nie je nutne cheater. Ked je malo hracov tak sa kempuje nad letiskami.
A co sa tyka strelca. Dal si mu pokyn aby strielal a na velku vzdialenost?
Nie? Tak to mas hold smolu, potom striela len ked je enemak uz velmi velmi blizko.

Mira
Však já neřekl, že to byl cheater, já řekl, že mně to nasralo a to je pravda.Ale už ta tvoje druhá věta Vyděšený mluví za vše. No přeji hodně zábavy v takové hře..letět přes celou mapu, kroužit pak nad letištěm když ani nevím jestli z něj vůbec někdo poletí a pak si hrdinně toho chudáka co se zrovna odlepil sezobnout..hmm..to musí bavit. Nebrat nijak zle a osobně, ale tohle pro mně prostě není..jako, vypadá to hezky, to jo, nikdy jsem proti BoSku nic neměl jen prostě jaksi..no to by stačilo. A že musím dát střelci povel aby střílel? To taky slyším prvně..nečekal bych, že Hermann má tak silné nervy a čeká se střelbou až uvidí Ivanovi modré oči Úsměv

alfik
Boj s podváděním ve hrách je jako dýchání. Je to ve finiši marné a zbytečné, stejně umřeme.
Ale když přestaneme dýchat, umřeme mnohem rycheji.
Bohužel, mnozí provozovatelé a vývojáři (a nemusí být nutně zrovínka ze země kde předevčírem znamená totéž jako pozejtří) to ještě nepochopili.
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček

pSipi
Mira napsal:
No přeji hodně zábavy v takové hře..letět přes celou mapu, kroužit pak nad letištěm když ani nevím jestli z něj vůbec někdo poletí a pak si hrdinně toho chudáka co se zrovna odlepil sezobnout..hmm..to musí bavit.

To sa deje a dialo v kazdom sime online. Nikto ta nenuti to robit a kazdy o tom vie a dava si na to pozor. Hra specificky upozornuje ze je nepriatelske lietado v oblasti letiska a treba si dat bacha. Par krat ta tak zostrelia a das si pozor aj ty. Ak to nevies tak doporucujem server s ikonami alebo radarom na mape nech ta nic neprekvapi.

Mira napsal:
To taky slyším prvně..nečekal bych, že Hermann má tak silné nervy a čeká se střelbou až uvidí Ivanovi modré oči Úsměv

Herman ma skara silne nervy a ked mu nedas prikaz tak na to serie dokial nemas lietadlo par metrov za zadkom.
Ak bubak strielal zo 100 metrov tak na to Herman kaslal. Opatovne to ze o tom nevies neznamena ze o tom neviedia vsetci ostatny. Ak lietaju primarne stihacky tak to vediet nemusia.

To ze niekoho bavi lovit lietadla u letiska je jeho vec a on riskuje zostrel od flaku, ktory byva docela presny. Osobne preferujem na tie letiska rovno hodit bombu alebo prestrafovat ho. Lietadla po starte nezvyknem strielat.
Ono to vo WW1 aj WW2 bola normalna taktika a casto pouzivana, takze nejak vycitat mu to ani nemozes.
Kazdy ma inu definiciu zabavy.

Mira
Tak to by mne zajímalo ( no vlastně už ne ) jak hra specificky upozorňuje, že je letadlo v oblasti letiště. Jestli máš namysli střílející flak, tak neboj, zas takovej vůl nejsem, aby mi nedošlo, že se kolem něco děje. Ale když je všude krásné ticho a nic nestřílí, tak opravdu netuším jak poznat, že někdo se mi u letiště poflakuje. No a když jsi psal že musí dostat povel at střílí na velkou vzdálenost, nedošlo mi že myslíš 100metrů Šklebící se čím dál ,tím lepší..A nikomu nic nevyčítám, jak říkáš - každého baví něco jiného. Ale raději dostanu bombou na dráze do ksichtu od frajera kterej riskuje v palbě flaku a umí se trefit, než do zad od Hrdinu..
Upravil/a Mira dne 06-06-2016 12:18

Rumcajs
Letiště má kolem sebe takový červený půlkruh. Nebo on je to kruh, který horní polovinou ukauje blízkost letadel a spodní pak blízkost pozemních jednotek. Takže když se láduješ na letiště, tak vidíš, zda je čisto nebo zda tam někdo vokouní v dohledu. Když je to zabarvený do červena, tak se tam zrovna něco děje. Flak nemusí střílet, pokud je ten vokuk na hranici dohledu.

V zásadě máš pravdu, nehraj hry, který tě nebavěj. Je to ztráta času. Hraní her je vždy ztráta času, ale abys z toho byl ještě smutnej, to už by bylo trošku moc.
Non est specifica

LEON
BOS je Míro v podstatě jen ROF s druhoválečnými letouny, jinak tam jsou tytéž funkce, které už znáš z ROF a tam jsme prece stravili neco hodin Úsměv. V ROFku jsi přece taky musel před startem každého letu v bombardéru klikat na ikonu maximální vzdálenosti zahájení střelby, případně ještě na zamknutí střelce, aby Ti nějaký záškodník nerozstřílel ze střeliště vlastní stroj. Akorát že v ROFku jsou ty přibližovací rychlosti často nižší, vzhledem tomu, že tam má (hlavně německá) stíhačka kolikrát co dělat, aby vůbec dohnala rychlý nepřátelský bombardér, takže ten AI panďulák má v ROF daleko víc času na to, aby odložil rozdělaný doutník, postavil se ke kulometu a začal střílet, než v BOS.
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE

https://www.rcfree.eu
Mira
Jo Leone ale to je už tak dávno, že se to z té mojí palice vypařilo..jen se zeptám, byl tam i ten magickej půlkruh kolem letiště Šklebící se
A prosím neplést smutek ( kterej sem tady nikde nezmiňoval ) a nasranost. Smutek zůstává delší dobu, nasranost rychle přejde. Ještě se mi nestalo abych byl u hraní hry smutný..nasranej častokrát.

LEON
V ROF zadne magicke pulkruhy ani jine magicke veci nejspis nejsou, nepritele detekuji pouze obycejni pozorovatele v balonech, pokud tedy zrovna nejsou sestreleni, coz vetsinou jsou. Klidne se prijd od stresovani v BoSku kdykoliv zrelaxovat do RoFka, je to stale tezka romantika, vitr ve vlasech, plet neustale hydratovana strikajicim motorovym olejem... A vulcherum tam nadavame, at se kroti, ze letaji v gentlemanske epose Rytiru nebes a ne nejakyho Sturmovika Šklebící se
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

CSW_Cassius Chaerea
Jo ten radar v RoFu byl dobrej.Úsměv

LEON
Ten "radar" měl simulovat telefonická hlášení o polohách letounů, které hlásila osádka pozorovacích balonů na zem. Takže polohu letounů bylo vidět pouze pokud byl člověk v hangáru ve výběru letadel, nikoliv za letu a ještě jen v omezeném poloměru okolo pozorovacího balonu. Jakmile člověk odstartoval, byl odkázán už jen na signální světlice vypálené posádkou balonu. A pokud byl pozorovací balon zničen, neměli hráči na zemi k dispozici ani ten omezený "radar".

CSW_Cassius Chaerea
No prostě aktuální radar. Úsměv Stačilo aby, jeden zůstal na zemi a hlásil druhým kde kdo zrovna je.

LEON
Ale kde najít takového člověka, kterej mi to takhle bude každej večer hlásit Šklebící se

CSW_Cassius Chaerea
To že ty ten radar nedokážeš využít neznamená, že to druhý neumějí...

LEON
Tak v tom případě stačí ten pozorovací balon sestřelit a je po "radaru" Úsměv Však také obě strany drží pozorovací balony svých protivníků permanentně sestřelené, ono je problém ten balon ubránit, rychlý letoun (Spad XIII, Pfalz XII, Fokker VIIF apod.) ho sundá na první steč a na rychlosti zase v bezpečí zmizí...

CSW_Cassius Chaerea
To nezamluvíš. Furt je to radar v I. sv.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,122,396 návštěv