September 22 2025 08:16:26
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
petsild
Tuhle složitou operaci už bych v dnešní moderní době nedělal a raději použil rovnou OT, ten je kompatibilní se vším a hned bez problémů.
img33.rajce.idnes.cz/d3301/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3301/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Paulus
n0emis- napsal:

petsild napsal:

Paulus napsal:

Přestal mi fungovat FreeTrack. V [KEY = input] mám zapnuté: old_trackir = 1. Co s tím?Smutný

Stejný problém řešil i Joska na OT, po změně hodnoty na old_trackir = 0 vše funguje jak má.

Musí se toho udělat trochu víc. Mě pomohl tento návod:

1. set old_trackir = 1 in [KEY = input] section of game config (data\startup.cfg)
2. rename or make backup copy of original NPClient.dll in FreeTrack installation folder
3. download OpenTrack package opentrack-2.3-rc21p11.zip . Don't install it.
4. unzip file NPClient64.dll from downloaded archive and rename it to NPClient.dll
5. copy this dll to FreeTrack installation folder
6. start FreeTrack; check FreeTrack Interface Output; and inverse Pitch in your BoS FT-profile
7 start the BoS

If you need play another game with FreeTrack (RoF for example) just copy original NPClient.dll from backup.

http://forum.il2s...works-now/

Dík za radu, raději jsem nainstaloval OTÚsměv
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

CSW_RH_Killer
Pár poznatků po dnešním poletu: Hra už nezamrzá, ale rovnou padá s hláškou "program přestal pracovat". Další ze zážitků byl, že si tak letim asi v 500m a najednou rána, výbuch, trosky padající dolů. Zůstal kouř a oheň v místě nárazu. Prostě průhledná stěna. Poté zase hra spadla. Ale lítal tam Ju-88 a všichni z toho radost. Jo a není to mojí NV950 a ani Turbovou NV960 a ani 580. Padalo nám to všem. Další 2000,- za BOM? Ne díky.

magot
CTD napříč QMB - mise - kampaň - MP, všude, co tak čtu na fóru ...

olda Olde maly
Je to zmetek. Úsměv

lochness
ja teda musim rict, ze od patche s Ju88 a hotfixu jsem nepotkal pad ani freeze. A to jsem letel single, kampan, dlouhe i kratke multi lety na ruznych servrech na prumerne sestave. Tim nerikam, ze mi to nemuze padnou hned priste.
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

1stCL_Fucida
Já tedy klepu do stolu, ale od nového patche mi to taky zatím něžuchlo. Dokonce zmizely i celkem obvyklé pády při obyčejném vypnutí simu, kdy mi pravidelně skákala nehezká hláška Úsměv. A možná je to placebo, ale jeví se mi, že 64 bitová architektura poněkud urychlila načítací doby Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Baron
Killer napsal:

Pár poznatků po dnešním poletu: Hra už nezamrzá, ale rovnou padá s hláškou "program přestal pracovat". Další ze zážitků byl, že si tak letim asi v 500m a najednou rána, výbuch, trosky padající dolů. Zůstal kouř a oheň v místě nárazu. Prostě průhledná stěna. Poté zase hra spadla. Ale lítal tam Ju-88 a všichni z toho radost. Jo a není to mojí NV950 a ani Turbovou NV960 a ani 580. Padalo nám to všem. Další 2000,- za BOM? Ne díky.

Mas zle stiahnuty patch - to preto ta neviditelna stena. Pomoze reinstall.

Vseobecna poznamka - niektore antiviry zhadzuju hru pocas behu hry, napr. AVAST, ESET a pod. Treba v nich dat vynimku a potom je to bez problemov.
Upravil/a Baron dne 04-04-2016 09:51
Hals - und Beinbruch!

datelko
Tak s tým antivirom to vyskúšam aj ja , Mrknutí vďaka BaroneÚsměv

CSW_RH_Killer
Dobrá tedy. Mám ESET. Vyzkouším to. K tomu reinstalu. Dá se, nebo musí se nějak zálohovat nastavení? Nerad bych to dělal znovu. Potom otázka pro znalce. Sedlám Fw a útočím na pešku z její 6h. Logicky chrání mě motor, neprůstřelný sklo a její střelec mě zabije první dávkou? K tomu a to už se tu řešilo, letadlo komplet rostřílený. Celej trup, křídla, výškovky, směrovka. Všechno jak cedník. Pak další věc. Z 95% mám mrtvýho pilota, mám-li Rusa na 6h. Je to tedy spíš otázka. Nechcípá právě proto, že si to ty zásáhy prostě umisťuje jaksi samo kam chce? Prostě 5% vyskakuju, 95% mrtvola. Nejde si toho nevšimnout.
Upravil/a CSW_RH_Killer dne 04-04-2016 12:08

310_cibule
310_cibule napsal:

Chtěl bych mít Vaše starosti.

Nemůžu odemknout modifikace. Ve svém profilu nevidím příslušný "button". Jen první tři - Accounts, Licences a Purchase Keys. A pak už nic. Ano, mám Premium version BoM a všechna letadla z něj mohu létat.

A teď se ukažte!

V sobotu jsem napsal na Support, dneska mi odepsali, že je to vyřešené. Skutečně teď ve svém účtu vidím všechny "knoflíky" a modifikace jsem si mohl odemknout. To je od nich slušná práce, řekl bych (BlackSix mi navíc odpověděl v příslušném vláknu). Docela dobrá podpora, fandím jim.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_pbarry
Killer napsal:

Dobrá tedy. Mám ESET. Vyskouším to. K tomu reinstalu. Dá se, nebo musí se nějak zálohovat nastavení? Nerad bych to dělal znovu. Potom otázka pro znalce. Sedlám Fw a útočím na pešku z její 6h. Logicky chrání mě motor, neprůstřelný sklo a její střelec mě zabije první dávkou? K tomu a to už se tu řešilo, letadlo komplet rostřílený. Celej trup, křídla, výškovky, směrovka. Všechno jak cedník. Pak další věc. Z 95% mám mrtvýho pilota, mám-li Rusa na 6h. Je to tedy spíš otázka. Nechcípá právě proto, že si to ty zásáhy prostě umisťuje jaksi samo kam chce? Prostě 5% vyskakuju, 95% mrtvola. Nejde si toho nevšimnout.

Subjektivní. Souvisí nejvíc se sílou UB a VJA. Tyhle guny jsou trochu OP.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
kouty
Killer napsal:

Dobrá tedy. Mám ESET. Vyzkouším to. K tomu reinstalu. Dá se, nebo musí se nějak zálohovat nastavení? Nerad bych to dělal znovu. Potom otázka pro znalce. Sedlám Fw a útočím na pešku z její 6h. Logicky chrání mě motor, neprůstřelný sklo a její střelec mě zabije první dávkou? K tomu a to už se tu řešilo, letadlo komplet rostřílený. Celej trup, křídla, výškovky, směrovka. Všechno jak cedník. Pak další věc. Z 95% mám mrtvýho pilota, mám-li Rusa na 6h. Je to tedy spíš otázka. Nechcípá právě proto, že si to ty zásáhy prostě umisťuje jaksi samo kam chce? Prostě 5% vyskakuju, 95% mrtvola. Nejde si toho nevšimnout.

vozíš v befku pancíř a nebo ho sundáváš?

CSW_RH_Killer
To je právě to divný. Neni v tom žádnej rozdíl. Tedy mě to tak připadá. A ve fw je to stejný. Třeba mam prostě smůlu. Nevim

kouty
Na radu kluků lezu do befka jen s pancířem a prozatím mě ze 6h zabila jen jednou lavočka, jinak jsem to vždy přežil. Pamatuju si, že mi jednou rusák odstřelil celý překryt kabiny a pilot neměl ani škrábanec a při druhém útoku mě těžce zranil

lochness
Killere, nastaveni jsou tusim ulozena v souborech v adresari data/input (nevim to presne z hlavy, ale tak nejak to bylo, onehdy jsem na to koukal), neni tam myslim nic vetsiho, tak klidne celou slozku okopci.
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

CSW_RH_Killer
Je fakt, že sundavam, nebo beru sklo. Dám tedy na tebe a nechám to.

CSW_RH_Killer
lochness napsal:

Killere, nastaveni jsou tusim ulozena v souborech v adresari data/input (nevim to presne z hlavy, ale tak nejak to bylo, onehdy jsem na to koukal), neni tam myslim nic vetsiho, tak klidne celou slozku okopci.

Dík

Rumcajs
Mno je tu jedna věc. FW 190 není zezadu chráněná. Nemá tam pancíř. Tedy PKáčka pilotů FW 190 jsou běžný folklor. Na IL2 foru na to bylo taky vášnivé vlákno. Pokud jsem to pochopil správně, je to tak dobře. FW 190 A3 nemělo vzadu pancíř. Nejsem ale expert, třeba by Fučida mohl kápnout božskou a říct, jak to s tou FW 190 je.
Non est specifica

1stCL_Werner
A co myslíš, že je jako to za hlavou ? Zamračený
1st Czech Lions - Resistance is futile...

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,081,345 návštěv