September 21 2025 22:12:18
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
3IAP_Dryjo
Vypada to dobře, jen ty casy jsou nic moc.. Vikendy, pravidelne, ee

Baron
Novy DD126 - a oznámenie o 64 bitovom engine Mrknutí ...okrem iných vecí samozrejme Úsměv

http://forum.il2s.../?p=340611
Upravil/a Baron dne 17-03-2016 12:50
Hals - und Beinbruch!

310_JD
310_cibule napsal:

Jo, to vypadá hodně dobře. Kdyby do toho šla nějaká bombardovací skupina, přidal bych se (i když spíš jen občas, protože drtivý většina pátků a prakticky každá druhá sobota jsou pro mne zabité).

NápodobněMrknutí

310_cibule
Výživný DD. Kromě 64bitů mne baví třeba ta schémata letišť na mapě. A že bychom na Velikonoce už měli osmaosmdesátku, když už je v betě?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

606_JuLB
Cislovanie sektrov mapy a schema letiska tiez nie je na zahodenie.
Urcite najviac potesi poriesenie padov hry.

BIVOY
Velkomožní pánkové , prosím o radu ohledně FreeTrack . Mám instalaci hotovou , ale nevunguje mi rozhlížení freetrackem Smutný , zatím mám setings default ..... Děkuji za radu co kde zapout/umazat atd. Máte mou bezbřehou vděčnost předem!!! Mrknutí

310_JD
Čau,

otevři startup.cfg (<adresář BoSka>/data/startup.cfg) a v sekci [KEY = input] edituj parametr old_trackir = 1. V nastavení FreeTracku potom v sekci "Output" odškrtni všechny volby kromě "TrackIR interface". Poté restart FT+BoS. Mrknutí

CSW_RH_Killer
Něco k tomu mrznutí hry. Dnes třikrát a pokaždý stejnym způsobem. Letíme tři a postupně to zamrzalo všem po příletu do jednoho místa na mapě v tom pořadí, jak jsme tam prilítavali. To samý se opakovalo i potom. Nepomáhá nic. Pouštět hru můžu jak chci. Suprová věc, když se to stane za 45 minut třikrát. Možná by to chtělo nejdřív opravu opravy oprav, než věřit v mohutnej prodej drahý Moskvy díky Ju-88.

Rumcajs
Killer napsal:

Něco k tomu mrznutí hry. Dnes třikrát a pokaždý stejnym způsobem. Letíme tři a postupně to zamrzalo všem po příletu do jednoho místa na mapě v tom pořadí, jak jsme tam prilítavali. To samý se opakovalo i potom. Nepomáhá nic. Pouštět hru můžu jak chci. Suprová věc, když se to stane za 45 minut třikrát. Možná by to chtělo nejdřív opravu opravy oprav, než věřit v mohutnej prodej drahý Moskvy díky Ju-88.
V posledním DD kluci vývojáři říkali, že díky těm reportům při pádu, co implementovali, dohledali a opravili několik otravných chyb (neřekli všechny). Tak doufejme, že se situace o poznání zlepší.
Já tedy patřím mezi šťastnější část lítací populce, protože u mě doma to nijak moc nepadá a ani launcher nepůsobí problémy. Sem tam se to ale stane. Na základě pozorování si myslím, že to chce přestartovat hru při každém odpojení se od serveru, při každém otočení mapy. Možná se vyplatí i přestartovávat hru mezi dvěma letama. Taky to chce eliminovat přepínání mezi hrou a dalšíma programama. Alt-TAB někam do Windows to nemá rádo a téměř jistě to po čase lehne. Vím, je to hon na čarodějnice a zkrátka tam maj problémy. Ale tyhle drobné rady můžou pomoct s minimalizací následků, než to vyladěj.
Non est specifica

lochness
Rume, vsechna doporuceni, ktera jsi popsal v poslednim postu, jsem vcera ciste nahodou delal pri FNBF kampani a stejne nam to s El_Martou zamrzlo ve stejnou chvili (tesna formace stuk). Mozna to zamrzani obrazu, kdy menu funguje, bude spis problem nacteni nejakeho objektu, textury?
Ale jinak souhlasim, urcite muze restartovani pomoct (vetsinou restartuju kvuli strelcum). Osobne pady taky spis nepotkavam, jen ten freezing.
Dulezite je, ze na tom porad aktivne delaji, snad se jim to podari brzo vychytat.
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

CSW_RH_Killer
Jak píše Loch a má pravdu, je to něco s texturama. Já třeba Alt-TAB použil. Musim pokaždý, když jdu na cígo. Jak sundam sluchátka a vrátim se, tak freetrack zamrzne. No ale kluci nic takovýho nedělaj a stejnej problém s BoSkem. Dělalo to nejen nám. Před náma Jak-1, potom cizí Bf-109 a pak RH (3x FW). Jak-1 zmizel, potom Bf a pak my postupně v tom pořadí jak jsme letěli do toho místa. Taková tajemná záře nad BoSkem a v čase nás přenesla dokonce taky. Byla půlnoc a šlo se spát. Mrknutí

Art
Úsměv
Upravil/a Art dne 19-03-2016 17:38

Art
Art napsal:

[quote]Baron napsal:

Novy DD126 - a oznámenie o 64 bitovom engine Mrknutí ...okrem iných vecí samozrejme Úsměv

http://forum.il2s.../?p=340611

Díky tomu poběží hra svižněji ?

Tady máte odkaz ze včerejšího streamu. Je tam k vidění Ju 88 v akci (pěkné) a jeden pán, díky kterému uznali Fw 190 ... No a Han a jeho mouse skillhttps://www.youtu...amp;t=4636

Aces_Wild
Art napsal:

Tady máte odkaz ze včerejšího streamu. Je tam k vidění Ju 88 v akci (pěkné) a jeden pán, díky kterému uznali Fw 190 ... No a Han a jeho mouse skillhttps://www.youtu...amp;t=4636
Dokud BoS/BoM poběží na 10 let starým API (DirectX 9), tak nástup FPS nečekej. A hned tak na něčem odpovídajícím nepoběží.

Rumcajs
Art napsal:
Samotných 64 bitů vůči 32 bitům nepřináší procesorový výkon. Tedy jen díky 64 bitům nepoběží nic rychleji.

Nicméně 32 bitová hra je limitovaná pamětí. Nebudu mluvit o limitech 32 bitových procesorů, stejně už všichni máte 64 bitové kousky. Ale 32 bitový proces je limitován na adresování 2GB RAM. Sám jsem BOS nezkoumal, ale z vyjádření vývojářů plyne, že aktuálně díky tomuto limitu musí vyhazovat z paměti textury letadel, který nejsou aktuálně zobrazovaný. Znovunačtení textury pak chvilku trvá. To je ten známý fenomén BOSka (a i ROFka), že když se podívám na letadlo, chvilku má defaultní kamo a následně přeblikne do kamufláže, kterou má skutečně mít.
Ona ta textura sice z paměti úplně nevypadne, páčto M$ kešují vše, co bylo potřeba. Nicméně textura je v keši OS a není v paměti BOSka a není ve tvaru k použití. Je třeba ji znovu deserializovat, protože v keši je ve tvaru, v jakém je v souboru na disku. No a následně je třeba ji dostat do videokarty. Tohle jsou sice celkem svižné operace, nicméně je to zjevně viditelné lidským okem.
Díky 64 bitům odpadne nutnost vyhazovat jednou načtené textury z paměti BOSka. Zůstanou zde pro případ potřeby. A zůstanou tak ve tvaru, který je k okamžitému použití potřebný. Nebude nutné je opakovaně deserializovat. Takže cesta správné kamo na letadlo se významně zkrátí. Navíc odpadne nějaká práce procesoru. Takže kolem a kolem by to jako celek mohlo chodit trochu líp. Ale větší FPS to samo o sobě nepřinese.
Non est specifica

CSW_RH_Killer
A bude to zamrzat dál, nebo si budem rychleji prohlížet skiny? Používám ACDSee a to je dostačující. BoSko jako prohlížeč obrázků je drahý. Jo za další dva litry se kouknu, jak mě Jak-1 rozebere Ju-88 dvěma kulkama na sračku? Tak to beru.

magot
acdsee stojí 50 USD stejně jako bos Šklebící se

CSW_RH_Killer
Jo a nevím co tu furt řešíte nějaký FPS? Jste hmyz, který má tuhle frekvenci 250 až 300? Mě teda sere že: 1.hra mrzne, 2.Jak mě z 95% zabije na první dávku a můžu mít sklíčka a desky a bez desky a Fw. 3. Rus je tajemnej jak hrad v Karpatech a mlží a mele kraviny kolkem Fw.

CSW_RH_Killer
Magote, BoS není na torrentech a to je škoda. ACDSee by za tech 50 doláčů stálo.
Upravil/a CSW_RH_Killer dne 20-03-2016 00:00

magot
Jakou máš grafiku? Kolik Ram?
Mě to mrzlo na 1GB grafárně občas .. tak jsem odškrtl SSAO a HDR a běhá to bez pádu ...

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,074,085 návštěv