October 20 2025 19:50:03
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 1
CSW_Eda

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Ovládání
koudy
Ahoj,
po delší době jsem se vrátil ke hře CloD-a a něco jsem zkusil změnit na ovládání. Bohužel jsem vše smazal a nevím jak to napravit.
Některé funkce už jsem obnovil, ale třeba přibližování a oddalování pohledu i rozhlížení se z kabiny mi nejde a nevím kde co mám
změnit v nastavení. Taky mi nechce zmizet šipka z obrazovky, dřív stačilo zmáčknout F10 a vše fungovalo.
Můžete mi prosím někdo poradit? Díky.

K

Paulus
Přijď na TS SVK, tam ti určitě poradímeÚsměv
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

606_JuLB
Ako píše Paulus, príď na TS.

Šipka z obrazovky: Camera->Toggle Independent Mode :F10

ostatné tu:http://www.cliffs...i-ovladani

Nepíšeš či máš "Steam=čistú" verziu alebo módovanú TF 4.312. Ten zoom pohľadu je na tom úplne závislý.
i.ibb.co/DRFjqCp/JulB.png

koudy
Ahoj,
díky za radu. Mám to trošku z ruky, jsem z Olomouce.
Píšete o tom dost podrobně, já se v tom tak nevyznám. Netuším kdy bych se mohl zastavit, ale to bych
sebou musel vzít i počítač, jinak to asi sám nedám dohromady.?

K

606_Temp
Zamrzá mi v CLODu ovládání. Mám namapováno, jenže občas to funguje a občas nefunguje. Dělá to u os, i tlačítek, nebo kláves. Zpočátku stačí tlačítko znova pomačkat, nebo osou zavrtět úplně nahoru/dolů, ale čím dýl trvá mise, tím je to horší. Po cca deseti minutách už některé osy (plyn, vrtule, brzda) nereagují vůbec, to samé s tlačítky. Jediné, co pořád funguje jsou osy ovládání letadla, tj křidélka, směrovka a výškovka. Všechno ostatní zamrzá.
Mám originál verzi + TeamFusion z jejich balíku "ALL" a napatchováno postupně.

http://no606.ic.cz/
Fiks
Máš hru mimo program files?Nejlíp mimo systémový disk?S touhle chybou jsme se nesetkali,a nebo o ní nevím.

Aces_Wild
Co máš za hardware?
Zkoušels jiný USB port?

606_Temp
V Program Files není, na systémovém ale je. Je to SSD a systém i hry mám na něm, kvůli rychlosti.
Jiný USB jsem nezkoušel (protože to všechno přemapovávat by byl porod), ale když si otevřu controlsy ve hře, tak tam to normálně všechno jezdí. Ve windowsích nastaveních i ve starém šturmu to normálně jede.
CPU intel C2D 3,2GHz
6GB RAM
AMD HD 6850 1 GB
Zvukovka SB X-Fi
Win 7 originál i s aktualizacemi

Jede to plynule na střední nastavení grafiky. Zkoušel jsem to dát i na minimální a jen to zvedne FPS někam nad 100, ale problém přetrvává.

Aces_Wild
Změnou USB portu by to rozhodně přemapovávat nemělo chtít.
Co máš za joystick? Např. Saitek X52 se vyloženě nemusí s USB 3.0.

Zkoušels vymazat CloD cache? ("%USERPROFILE%\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover\cache") - přejmenuj nebo kompletně smaž celý adresář.
Koukám, že máš AMD GPU. Pak je doporučeno přejmenovat/smazat "logo.wmv" v "Steam\SteamApps\common\IL-2 Sturmovik Cliffs of Dover\parts\core\GUI". Dále, pokud máš povoleno, zakázat ve Steam klientovi "Steam Overlay" (obecně jakýkoliv overlay) a filtr antiepilepsie v nastavení CloD.
Tohle jsou víceméně obecná doporučení. Tvůj problém se mě nepodařilo zatím nikde najít.

Fiks
Zkus reinstal nebo opravu directX,DotNetFx a VCRedist.Jsou ve hře ve složce redist.Jinak TFko nemá moc rádo offlain.A tohle byli kolizní aktualizace
s Clodem-2670838,3004394,3033929,3035583.Ale není to univerzální.
Někomu vaděj,někomu ne.
Promazání cache neuškodí a vypni synchronizaci se Steamem.

606_Temp
Plynovku mám z X52, ale zllobí i osa a tlačítka na druhém joy (msff2) a všechno je to v USB1/2. Trojku ani nemám.

Cache vymazána, logo odstraněno, overlay ve steamu vypnut, reinstal DX, dotnet, VCR provedeno.

Problém přetrvává.

Aces_Wild
Taková už střelba ze zoufalosti. Tiše předpokládám, že níže uvedené už máš povypínané, neboť jsou to první věci, co po instalaci CloD udělat.

Máš vypnutý "Anthropomorphic Effects" ( nejsem u CloDa, tak nevím jak je to přeložený, třetí položka v sekci "Main" ) v nastavení realismu? Tahle "fičurka" právě často mj. způsobuje mrznutí ovládání na kniplech.
A dále předpokládám, že vypnutý máš i "Steam Cloud".

Pokud nepomůže ani toto, pak zkusit ATAG fórum.

Edit: Anthropomorphic, ne Anthromorphic.
Upravil/a Aces_Wild dne 28-02-2016 17:21

606_Temp
Jo, bylo to to "Anthromorphic Effects", díky.
To je moc šikovná fičurka. Zaškrtávátko na nemožnost ovldání letadla se jen tak u jiných simů nevidí!

Aces_Wild
606_Tempik napsal:

Jo, bylo to to "Anthromorphic Effects", díky.
To je moc šikovná fičurka. Zaškrtávátko na nemožnost ovldání letadla se jen tak u jiných simů nevidí!

Výborně!

In manual, page 10: Anthropomorphic Control. This option limits the amount of things you can do at one time to realistic proportions, usually to no more than two things at once. As a pilot has only two hands, and as most Battle of Britain era planes did not have HOTAS-style controls with important buttons always a flick
away, moving the throttle and stick will usually mean having no hands to move a flap lever or vice versa.
Ta fičurka je zabugovaná již od vydání. Prostě, pokud pilot hýbe kniplem a plynovkou, nemůže zároveň ovládat klapky, apod.

606_Temp
Jenže já nemoh krom kniplu hýbat ani tím plynem Smutný
Každopádně díky za pomoc. Už jsem z toho tekl.

Valec
606_Tempik napsal:

odskrtni si v nastaveni obtiznosti anrtopomorfni ovladani (chobotnici)

LEON
On to ale není bug, ne? Jestli se nepletu má tato funkce zajišťovat to, že pilot nemůže ovládat více jak dvě osy najednou, protože má v reálu jen dvě ruce a tato funkce to v rámci větší realističnosti hlídá. Problém je spíš ve vašich opotřebovaných potenciometrech, díky kterým ovládací osy trvale kmitají. Antropomorfní filtr si pak myslí, že s nimi hýbete vy a nedovolí vám hýbat s jinými osami... Pokud budete mít herní periferie v pořádku, třeba na HALLech, neměl by ten antropomorfní filtr dělat takový problémy.
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE

https://www.rcfree.eu
falkon
606_Tempik napsal:

To pravdepodobne znamena, ze ti "sumia" nejake dalsie osi... napr. nastavenie vrtule, zmesi, radiatorov alebo klapiek... ked ti sumi osa (= stale sa hybe sem-a-tam), hra si mysli ze s nou neustale manipulujes...a teda ti nezostava volna ruka na ovladanie nicoho ineho.

Ono to nastavenie nie je vo svojej podstate zly napad -- bohuzial ale naraza na technicke nedokonalosti ovladacov (napr. ten sum).

Edit: LEON bol rychlejsi Mrknutí

606_Temp
Ok, hned jak se objeví nový MSFF2 (nebo jeho nástupce) v obchodech, kupuju nový Mrknutí

LEON
Stačí si pořídit joystick s HALL senzory, nebo předělat na HALLy nějaký Tvůj starý oblíbený joystick. Např. Joskapilot tohle začal nabízet jako službu, kolegovi takhle upravil jeho starý Talon...
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE

https://www.rcfree.eu
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,318,536 návštěv