January 21 2026 11:25:03
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 14

· Piloti on-line: 1
Letka13TD_Luky

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
FPS a jiná hlubokomyslná pojednání . . .
ZVP Zdenek

Procik můžu mít i na 5 Ghz na jádro (mám 4.4) ale není to moc znát na FPS výkonu a nebaví mě to extra chladit

stejně se to pořád seká co ? Vyděšený jinak už by tady nějaké konkrétní čísélko dávno bylo...

nicméně, pokud je pravdou že při "7 letadlech v dohledu a 20 tancích, nedaleko letiště a vesnice + sem tam nějakej flak mě to jede stále 55 FPS" tak proč říkáš že nemáš soft (minimálně fraps asi máš) a proč nesdělíš zdejším plebs jak na to ?
Die Tschechen sind die lachende Bestien

Fishbed64
Az na to ze Phenom x4 i v revizi C3 sel taktovat tak maximalne na 4,2 a to jeste musel bejt opravdu zlatej kousek...4,4+ nedal bez dusiku nikdo a hlavne i na 4,4 ghz to porad bude na BOS velice slabi CPU.A nekonvencni GF? ((((-;to snad nePff

1stCL_Fucida
ZVP Zdenek napsal:

no, opět ses projevil. nerad se opakuji ale musím - je to marný, je to marný, je to marný. samozvaný král má vždy pravdu.

Zdeňku, naprosto stejně končí prakticky jakýkoliv tvůj attack na kohokoliv. Buď argumentuj, nebo si podobné poznámky odpusť.

Když to nedokážeš, odejdi odtud.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

ZVP Zdenek
1stCL_Fucida napsal:

ZVP Zdenek napsal:

no, opět ses projevil. nerad se opakuji ale musím - je to marný, je to marný, je to marný. samozvaný král má vždy pravdu.

Zdeňku, naprosto stejně končí prakticky jakýkoliv tvůj attack na kohokoliv. Buď argumentuj, nebo si podobné poznámky odpusť.

Mohl bys citovat onen atak ?

ZVP Zdenek
Fishbed64 napsal:

Az na to ze Phenom x4 i v revizi C3 sel taktovat tak maximalne na 4,2 a to jeste musel bejt opravdu zlatej kousek...4,4+ nedal bez dusiku nikdo a hlavne i na 4,4 ghz to porad bude na BOS velice slabi CPU.A nekonvencni GF? ((((-;to snad nePff

Já jsem se s Phenomem dostal na 3,9 pak už se muselo hodně zvyšovat napětí, takže jsem výš ani nakonec nešel....

magot
Fishbed64 napsal:

Pak mám zlatej kousek Úsměv Uchladil jsem systémem větráků 4.9+, ale byla to tak obludná nástavba a nevelké zvýšení FPS že se to nevyplatilo. Přímo 5 Ghz bylo nestabilních na nižší voltáži a vyší jsem nechtěl riskovat.
Dusík se dával nad 4.8 Ghz až do 6 Ghz. Phenom dal myslím rekord 6.2 Ghz s dusíkem ... ovšem jsou to jen nesmyslné Ghz celkem k ničemu ..

Kde mě Phenom jednoznačně zaostává je DCS. Turnaj Mig vs Sabre už si nezahraju Smutný
Upravil/a magot dne 30-12-2015 19:02

1stCL_Novotny
ZVP Zdenek napsal:

1stCL_Fucida napsal:

ZVP Zdenek napsal:

Zdenku, mám dotaz. Čteš to vůbec než něco napíšeš?

magot
Zifi napsal:

Co si teda povypinal na GF? Taky moc nevím jak poladit ovladač

Dělal jsem to před lety když si ji pořídil podle nějaký manuálu (myslím z Xentax fora) z hlavy si to nepamatuju. Mám s tím ale od začátku problém je to částečně nekompatibilní s aktuální ovladačema a dost často tak 1 až 2x týdně se mi ovladač znova obnoví páč to dojde nějaké smrti. Nikdy jsem to nedořešil ale nějak mě to nezatěžuje páč to sedmičky během několik sekund vždy opraví ... Takovýhle zásahy už na nové grafice nebudu dělat, může to mít i temnou stranu. Ale výkon je super.

ZVP Zdenek
X Novotny napsal:

ZVP Zdenek napsal:

1stCL_Fucida napsal:

ZVP Zdenek napsal:

Zdenku, mám dotaz. Čteš to vůbec než něco napíšeš?

Ano.

1stCL_Novotny
Tak na co se ptáš?! Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se

ZVP Zdenek
Ptám se kde je ten atak.... Cool Smutný

1stCL_Novotny
Tak dobrá. Ten atak je celé tohle nové vlákno a mimo jiné jsi jeho osobním tvůrcem! Jen to stálo čas a sílu mne. Mrknutí

ZVP Zdenek
Není a nejsem. Měj se Mrknutí

magot
Ale jestli někoho trápí micro-stuttering na AMD jsem nedozvěděl Úsměv ...ono už asi tuto archaickou technologii nikdo moc nepoužívá, matně si vybavuju že Tyler měl amd ... ale ten tu srágoru BOS stejně nelítá

1stCL_Fucida
Magote, s nízkým FPS není microstuttering patrný. Stejně tak tehdy, pokud je vypnutá vertikální synchronizace. Je zakrytý právě tím "stabilně nižším FPS". Ale protože nepíšeš, kolik FPS vlastně máš, tak je to těžký Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
Vsync mám vždy zapnutý. FPS mám zhruba 44 u země a vejš těch 50 online, nějaký dropy nepozoruju, stuttering bych snad taky poznal ... ale asi je to o hrubosti záseků a vnímání těch async snímků ..
Přijde mi že to maj dobře optimalizovaný ..

Zifi
Tak to vše vysvětlilo Mrknutí

Fishbed64
magot napsal:

Fishbed64 napsal:

Pak mám zlatej kousek Úsměv Uchladil jsem systémem větráků 4.9+, ale byla to tak obludná nástavba a nevelké zvýšení FPS že se to nevyplatilo. Přímo 5 Ghz bylo nestabilních na nižší voltáži a vyší jsem nechtěl riskovat.
Dusík se dával nad 4.8 Ghz až do 6 Ghz. Phenom dal myslím rekord 6.2 Ghz s dusíkem ... ovšem jsou to jen nesmyslné Ghz celkem k ničemu ..

Kde mě Phenom jednoznačně zaostává je DCS. Turnaj Mig vs Sabre už si nezahraju Smutný
Pff Dlouho sem se takhle nepobavil,nikdo na svete se s Phenomem na 4,4 normalne nedostal,chapes to??...neni to totiz fyzicky mozny,je tam limit kremiku a architektury...stejne sem muzu napsat ze sem pretaktoval svoji i5 na 5,5ghz coz proste nejdeVyděšený ...pokud tahas Phenoma na 4,4 opet staci jednoduchej dukaz ze tipnes obrazek z CPU-Z.

Zifi
Magote nedávno jsi psal, že máš netaktovaný procák

magot
Fishbed64 napsal:
blabla normalne nedostal,chapes to??...neni to totiz fyzicky mozny bla bla

mě je úplně jedno co si myslíš ... btw limit křemíku měl 6,9 Ghz, tím končím tvoje máňa

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,133,163 návštěv