January 20 2026 07:47:30
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
FPS a jiná hlubokomyslná pojednání . . .
magot
jistě páč tam to moc věcí nepočítá, je celkem přirozené že kde to nic moc nepočítá to poběží hladce a kde je mraky objektů či AI výpočtů tam se to přibrzdí, tohle by se sjednotilo až tak při 50Ghz procesorech na stejné grafice

Zifi
tak jsem nastavil, souboj 17 letounů + ve 300 m. Vše na full nastavení. Grafika si to dávala tak na 50% a procák všechny 4 jádra jely +- na 70%, občas nějaké odskočilo na 85. FPS min 32, převážně 46 až 52. Tak my teda vysvětlete jak mi pomůže taktování CPU, když ani v tomto případě nejede na max. Před rokem jsem zkoušel Dragon Age: Inquisition a tam my jely všechny jádra prakticky na 100%, ale to je extrém. Prakticky nic mi z CPU nevytáhne 85% na každém jádru

1stCL_Fucida
Zifi, trpíme přesně na to samé. Microstuttering.

Spoustě lidí to nijak zvlášť nevadí a nevnímají to. Já ano Šklebící se. Jediným šikovným řešením je G-sync a FreeSync, jak píše Rumcajs. Jen je to strašně drahý.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Zifi
já se na to vyprdnu. Všechno prodám a udělám si základní pilotní kurz. Na těch první 20 letových hodin to bude stačit. ..... jenže jak to nemá kulomet, tak to není letadlo Smutný

1stCL_Fucida
Nic neprodávej, reálný lítání ber jako doplnění virtuálních zážitků, ne jako jejich náhradu Úsměv. Jestli rád kroutíš a užíváš si géčka, jdi do větroně, jestli se rád kocháš, šetři na motor Úsměv

Fishbed64
Zifi napsal:

tak jsem nastavil, souboj 17 letounů + ve 300 m. Vše na full nastavení. Grafika si to dávala tak na 50% a procák všechny 4 jádra jely +- na 70%, občas nějaké odskočilo na 85. FPS min 32, převážně 46 až 52. Tak my teda vysvětlete jak mi pomůže taktování CPU, když ani v tomto případě nejede na max. Před rokem jsem zkoušel Dragon Age: Inquisition a tam my jely všechny jádra prakticky na 100%, ale to je extrém. Prakticky nic mi z CPU nevytáhne 85% na každém jádru
Sledovat vytizeni CPU a odvodit si z toho vykon je naprostej nesmysl,musis koukat jenom na FPS,pro predstavu pokud bys mel osmijadrovy FX8xxx tak budes mit daleko horsi FPS nez mas ted ale CPU bude vytizeny jako celek tak sotva na 50%.Pokud bych svoje i5 podtaktoval ze 4,4ghz na 3ghz FPS pujdou uplne do kopru.Jedina sance jak proste v BOS zvednout vykon je taktovani nekam idealne aspon 4,4ghz a vejs.

Rumcajs
A teď si vem ten průser, vše prodáš, koupíš pořádný letadlo, třeba i doma uřízněš násadu vod koštěte, nabarvíš to na černo a namontuješ na éro jako kulomet. Vše se zdá OK, jen vyrazit. Tak vystartuješ a FPS ti spadnou pod 60! Tak toho bych se nechtěl dožít.
Non est specifica

magot
Se mě to zdá nebo je ten microstuttering jen na intelu? Lítá tady ještě někdo BOS na AMD?

Reálný lítání je super, ale dogfight to nevyřeší Šklebící se

Fishbed64
magot napsal:

Se mě to zdá nebo je ten microstuttering jen na intelu? Lítá tady ještě někdo BOS na AMD?

Reálný lítání je super, ale dogfight to nevyřeší Šklebící se
Ne, nikdo nechce litat BOS na 25 fpsZamračený,na simulatory je pouzitelnej samozrejme jedine intel i na FX 4,5ghz pojede BOS naprosto katastrofalne,slideshow ktery z toho musi bejt na Phenomu kterej je vykonem jeste hluboko pod FX,si ani nedokazu predstavit.Jinak co se tyce AMD GPu tak tam je to uplne stejny,na simulatory jedine Nvidia=podstatne lepsi vykon diky daleko lip odladenejm ovladacum,a specielne u Maxwellu i daleko plynulejsi vykreslovani obrazu.
Upravil/a Fishbed64 dne 30-12-2015 15:04

1stCL_Fucida
magot napsal:

Microstuttering je "všude", jen někdo k tomu citlivý je a jiný to nevnímá. Stejný, jako že někdo slyší sotva 14 kHz a jiný 19 kHz.

Fishbed64
1stCL_Fucida napsal:

magot napsal:

Microstuttering je "všude", jen někdo k tomu citlivý je a jiný to nevnímá. Stejný, jako že někdo slyší sotva 14 kHz a jiný 19 kHz.
Ano,viz lidi co hrajou na konzolich kde to vsechno jede sotva na 30fps ,dropuje to na 20 atd,a lidem to nevadi...nechapu, pro me by to bylo proste nehratelny.

magot
Fishbed64 napsal:
Ne, nikdo nechce litat BOS na 25 fpsZamračený,na simulatory je pouzitelnej samozrejme jedine intel i na FX 4,5ghz pojede BOS naprosto katastrofalne,slideshow ktery z toho musi bejt na Phenomu kterej je vykonem jeste hluboko pod FX,si ani nedokazu predstavit.Jinak co se tyce AMD GPu tak tam je to uplne stejny,na simulatory jedine Nvidia=podstatne lepsi vykon diky daleko lip odladenejm ovladacum,a specielne u Maxwellu i daleko plynulejsi vykreslovani obrazu.

jenže já jsem psal o nečem jiném - microstutteringu, šlo mi o to jestli to taky někomu dělá na AMD, tak se do toho nemontuj se svým Haswellem Úsměv
Jak jsem psal u mě se FPS pohybuje výš než předpokládáš tak si svý teorie strč někam ... (třeba do Haswellu)
Upravil/a magot dne 30-12-2015 15:23

magot
1stCL_Fucida napsal:

Já na to citlivý jsem a v DCS 1.2 v posledním update se mi vyskytl microstuttering a bylo to tak otravný že jsem to přestal létat.
U DCS 1.5 už je to OK, je to odladěný je to úplně něco jiného ...
U BOSu jsem nic takového nezaregistroval. (Ani u ROF)
Upravil/a magot dne 30-12-2015 15:26

Fishbed64
Moje zkusenosti s AMD jsou prakticky,a jelikoz ani FX8xxx na 4,5ghz nerozjede BOS(oproti i5 melo FX velkej problem uz ROF) v zadnym pripade pouzitelne,da se z toho velice dobre odvodit jak to asi tak pojede na Phenomu.Nic ti nebrani hodit sem uzitecny video z poletu kde budou videt fps,a ukazat ze melu blbosti.

magot
V čase "krásných lesknoucích se FX-ek", jsem volil nedoceněný stárnoucí Phenom s odlišnou architekturou. Fxka byly a jsou sračky.
Btw ROF mě chodí bezproblémově v plnej palbě.
Samozřejmě dnes i Phenom je kus do muzea ... ale jak říkám v na výkon si dodnes nestěžuju vyjma DCS.
Samozřejmě je to s Intelem nesrovnatelné, ovšem kupoval jsem ho v čase kdy byl, léta páně 2011 Úsměv Bohužel přijdou i takové časy že budu muset prodat jalovici na jaře už nezaseju a pořídím šintel ...
Upravil/a magot dne 30-12-2015 15:50

ZVP Zdenek
magot napsal:

V čase "krásných lesknoucích se FX-ek", jsem volil nedoceněný stárnoucí Phenom s odlišnou architekturou. Fxka byly a jsou sračky.

Šklebící se LoL
Die Tschechen sind die lachende Bestien

Zifi
Magote já ti taky nevěřím, že ti to běhá jak říkáš. Nahraj video s FPS ukazatelem a bude

Fishbed64
magot napsal:

Btw ROF mě chodí bezproblémově v plnej palbě.
Samozřejmě dnes i Phenom je kus do muzea ... ale jak říkám v na výkon si dodnes nestěžuju vyjma DCS.
Samozřejmě je to s Intelem nesrovnatelné, ovšem kupoval jsem ho v čase kdy byl, léta páně 2011 Úsměv Bohužel přijdou i takové časy že budu muset prodat jalovici na jaře už nezaseju a pořídím šintel ...
FX ve hrach na soucasnej intel vubec nema coz ale neni prekvapeni vzhledem k tomu kdy ty CPU prisly na trh,ale i tak je FX podstatne vykonejsi nez Phenom,tvrdit ze Phenom podava lepsi vykon nez FX je cira silenost par dukazu http://www.techspot.com/review/970-homeworld-remastered-benchmarks/page4.html a EvilBender coz je na HW fakt pako,ale v od 9 minuty tam rozebira o kolik mu stouply FPS oproti Phenomu X4 ,rozdily jsou dost zasadni a to i presto ze tam ma jenom slabou GTX570 https://www.youtube.com/watch?v=ZmLXM_FRZ7s no a nejlepsi srovnani je tady https://www.youtube.com/watch?v=6D8Bn56D0V0 kde je hezky videt ze Phenom na stejny frekvenci jako FX vygeneruje casto sotva polovicni FPS(pri pouziti GTX980)

magot
Zifi napsal:

Magote já ti taky nevěřím, že ti to běhá jak říkáš. Nahraj video s FPS ukazatelem a bude

nemám sw na videa a ani neplánuju instalovat .. a ono to máš nakonec jedno, hlavně že jste spokojený s intelem Úsměv Jen mě zaráží vaše jistota že víte co kde přesně chodí ...
Taky mám na GF takovej vlastní hack, kde jsem pozamykal nějaký sračkový procesy, tak by jste to ani nemohli srovnávat s těmi vašimy "konvenčnímy" GF .. tak možná tam bude taky zakopanej ten pes ..
Procik můžu mít i na 5 Ghz na jádro (mám 4.4) ale není to moc znát na FPS výkonu a nebaví mě to extra chladit
Upravil/a magot dne 30-12-2015 17:19

Zifi
Co si teda povypinal na GF? Taky moc nevím jak poladit ovladač

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,119,538 návštěv