Saldyho bitevní koutek
|
saldy |
Přidané 14-04-2012 12:12
|

Diskutující

Příspěvek: 3705
Založený: 29.01.09
|
Tak v v pondělí v 8 večer budu čekat na hypku kdo příjde do hry, minule se mi hra nespustila, takže kdyby se to zas opakovalo, musíte počkat cca 4 minuty než to spustim znova.
Nasadim misi "Divoká Betty", jestli vás to bude bavit, můžem jí spustit i několikrát, mise je krátká a asi jí ukončim hned jak bude zřejmé kdo vyhrál. Pak dle dohody můžem pustit něco jinýho.
Jen pár věcí ještě k tomu, protože neděláme žádný tréning, tak ať tam nelítáme jak partička mongoloidů. Skupina Bettek by měla mít stejný "letový režim pro obhoz torpéd". Velitel letky by měl proto vydat zavčasu příkaz, aby se letka ustálila v tomto režimu.
Režim pro odhoz torpeda typ 91 late: Přípusť 80%, chladič otevřený, vrtule 95%, výška 100m, rychlost by se měla ustálit na cca 320-330 kmh. Míříme kousek před příď. Letounem nekvedláme, jinak se torpedo zlomí, všechny korekce jsou jemné, pokud se přiblížíte příliš, torpedo se nestačí odjistit. Po ohozu je třeba letoun strhnout do prudké zatáčky, ještě více klesnout a na plný plyn pryč a měnit směr.
Wildcaty zde pozor na vzlet z paluby, je třeba dodržet pár důležitých věcí: Pozor ať si nezašlápnete brzdy. Po rozložení křídel dát chvilku motoru aby nabral plný výkon, klapky dát na pozici pro přistání-Ne vzlet. Odšpalkovat a letoun by se měl bez problému vznést, nebočí, nepropadá se. Nezapomeňte, že tahle verze má manuální zatažení podvozku.
|
|
|
|
Koty |
Přidané 15-04-2012 10:50
|

Diskutující

Příspěvek: 2868
Založený: 18.07.11
|
Jó, vzlety z letadlovek  To je kapitola sama pro sebe 
Rien n'est parfait; c'est la vie!
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 16-04-2012 19:58
|

Fusioner

Příspěvek: 12131
Založený: 29.09.05
|
BUMP (nevím co to je, ale prý to funguje...)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]

|
|
|
|
saldy |
Přidané 16-04-2012 22:41
|

Diskutující

|
Tak škoda že nepřišel Darktatka a Jeniček. Nedali jsme tak dohromady kompaktní letku. V první misi byla letadlovka potopena. Já i Loch jsme se trefili. V druhý misi loď ubránili, podařil se totiž jen jeden zásah. Koty opět rozséval smrt, Hoper to prej celý dával bez klacku, musí bejt hodně dobrej. Amíci se nechali vyhecovat a předvedli parádní přistání na poškozený lodi  Pak Jsem to dal zpět na Hypko a dali jsme aspoň dohromady kompletní letku Henschelů, i když nakonec vzlétly jen 3
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/553/il2fb-2012-04-16-22-00-32-45.jpg[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
lochness |
Přidané 17-04-2012 00:18
|

Uživatel

Příspěvek: 954
Založený: 19.03.10
|
o5 to bylo super. Svuj zasah torpedem ale hodnotim jako haluz a bez velitelske rady bych miril mnohem vic pred lod, takze diky sefe.
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 17-04-2012 07:35
|

Fusioner

|
Hoper měl včera pech...
Když se k nám připojil na TS ten Fin, tak jsem se přepnul do TS a zamutoval ho. Možná tím (možná něčím jiným) se mi naprosto úžasně rozhodil TiR, takže se s ním nedalo kloudně rozlížet.
Proto jsem se furt ptal na kurz Bettyn, protože jsem se snažil s tím něco udělat a Bettyny lehce ztrácel ;)
Díky vzdálenosti k lodím jsem brzo uviděl střelbu AAA a mazal tam.
Jeden F4F jsem postrašil a on Bettynu pustil. Teď si nejsem jistý, jestli to byl ten samý nebo jiný, ale viděl jsem nějaké F4F lehce stoupat v levé. Na chvilku jsem TiR zapnul, snažil se podívat kam letí, pak TiR zase vypnul a s pohledem "vytřeštěným" přímo před sebe jsem ho dojel a vystřelil...
Pak jsem uviděl dalšího, ale to už byl problém, protože tady to rozhlížení bylo nutné a stále nefungovalo. No a když se k jednomu F4F přidal ještě další, bylo vymalováno - já za chvíli byl jen světlo a teplo :)
Druhý let Bettyn jsem se hrabal v PC (byl při tom restart) a po znovuzapnutí jsem jen "seděl" na TS a poslouchal. Když se mne Farky zeptal, jestli s nima letím Orel, souhlasil jsem.
Vybral jsem si Henschela a narodil se, Pohled byl rozhozený, tak jsem naučeným pohybem šáhl do joye, abych provedl vycentrování TiRu. A ono nic...
Jak jsem po Farkyho hlášce pospíchal, zapomněl jsem natáhnout do joye profil a byl bez ovládání.
Zkusil jsem být statečný a letět jen na klábosnici, ale skončil jsem hned na startu, neb jsem neměl nastavenou vrtuli a bez ní jsem se ani nerozjel...
Takže to byl můj včerejší polet ;)

|
|
|
|
Jenicek |
Přidané 17-04-2012 09:40
|

Nováček

Příspěvek: 74
Založený: 02.10.11
|
Omlouvám se hoši, tak moc jsem se na to těšil. Dělám papíry, tak jsem to úplně zazdil...
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 17-04-2012 11:33
|

Fusioner

|
jsou důležitější věci než polet ve šturmu
ale zahlásit jsi to mohl :))

|
|
|
|
saldy |
Přidané 17-04-2012 18:11
|

Diskutující

|
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/554/oka2.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/555/oka-mapa.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/556/kokpit.jpg[/img] is not a valid Image.
Kokpit BI je velmi složitý
Název mise: Třešňový květ
Místo setkání: Hyperloby
Verze: 4.11
Mody: SM od BP
Maximální počet hráčů: 4
Nabídka letadel: 4x Oka
Obtížnost: Plná, vše zapnuto
Datum a čas:
Hlavní cíl: USS Lexington
Sekundární cíl: USS Saratoga
Skrytý cíl: CA Indianapolis
Info: http://www.palba.....php?t=397
|
|
|
|
DarkTatka |
Přidané 17-04-2012 21:38
|

Uživatel

Příspěvek: 857
Založený: 20.09.10
|
Jak se s tim utoci? Ja s ohkou nikdy nic nepotopil, prijde mi jak kdyby nebouchala. Neni treba neco odjistit nebo tak neco?
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 18-04-2012 07:04
|

Fusioner

|
mno, vždy to bylo tak, že když jsi umřel ty, tak se ten zásah nepočítal
teď už by to mohlo fungovat - prostě to jen napereš do lodi :)

|
|
|
|
saldy |
Přidané 18-04-2012 09:25
|

Diskutující

|
@Darktatka: Je tam taková finta zřejmě, letouny zaparkované na palubě poškození znásobí, takže je velká šance že loď po zásahu se potopí, ovšem je třeba nabrat vysokou rychlost, palubu prorazit pod ostrým úhlem či to namířit do boku. Těžký křižník Indianapolis se mi podařilo zničit taky jedním zásahem, do boku při rychlosti 1000 kmh.
@Hoper: Mise je poměrně obtížná, je třeba se obpojit už 80km přřed cílem, aby Ohka nebyla sestřelena i s Betty. Ve výšce 8000m a mírným klesáním ustálit rychlost na 600 kmh, kdo se loudá toho sejmou stíhači, je nutné držet směr, orientační body jsou dva ostrovy, na levo Ie Šima, na pravo Lovosice.V cílové oblasti je nutné přejít do klesání pod ostrým úhlem a nabrat velkou rychlost, 850km/h minimálně, protože Flak je brutální, stíhačka by tímnle nepronikla.
Upravil/a saldy dne 18-04-2012 09:33
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 18-04-2012 09:33
|

Fusioner

|
saldy, kdysi jsem ten postup vypouštění četl, je bezva, že se ho držíš
Japíci se ho drželi snad jen jeden let, pak od něj upustili :D
vypouštět nás budou AI ?

|
|
|
|
saldy |
Přidané 18-04-2012 09:44
|

Diskutující

|
Ano, hra je pouze pro Ohky, bylo by samozřejmě fajn, kdyby se našli piloti i pro Betty a Hellcaty ale to nepředpokládám, hra je navíc zatížena nutností modu.
|
|
|
|
Koty |
Přidané 18-04-2012 16:34
|

Diskutující

|
jak, že je nutný mód?!
|
|
|
|
Hanss |
Přidané 18-04-2012 16:40
|

Uživatel

Příspěvek: 624
|
na levo Ie Šima, na pravo Lovosice
jak velká je ta mapa? 
|
|
|
|
saldy |
Přidané 18-04-2012 17:18
|

Diskutující

|
Koty napsal:
jak, že je nutný mód?!
Koty, že jsi to ty, můžu ti tam dát nějaký Zera s bombou, ale bez modu v Ohce letět nejde.
|
|
|
|
Koty |
Přidané 18-04-2012 21:47
|

Diskutující

|
Já bych si vzal ten Hellcat (ale kde dosedat?!  )
|
|
|
|
Serza |
Přidané 18-04-2012 23:33
|

Uživatel

Příspěvek: 1217
Založený: 24.09.10
|
Abych pravdu rek... Hellcat zni zajimave. Existuji v 4.11 ty pozdni verze s 2x 20mm? (Ikdyz, ono s tim ze pulpalce neco delaji to mozna tak spatny nebude...)
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 19-04-2012 06:58
|

Fusioner

|
Seržo, a co si takhle požádat o AIM-9X...
Jinak kdysi dávno byla jedna pidispecka taky s Ohkama. Zajímavé na tom bylo, že se Ohky museli nejprve "nalodit" pod Bettyny - docela sranda :)

|
|
|