July 01 2024 08:25:06
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Valenok
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Poraďte s kúpou PC
clone9cz
Já bych nekupoval nic z toho co tam vidíš, leda tak jako druhé PC na dělovej tahač do WWIIOnline k mému druhému účtu Úsměv Acht-acht.


 
http://www.wwii-illusion.net
310_Snakes
clone9cz napsal:

Přetaktovávat AMD nebo Intel na desce v sestavě za 12500 (bez oněch Windows 7) se mi nezdá normální.


To nevadí Mrknutí

 
606_Temp
Ještě k tomu, že je Intel jasná volba - Na Webu WWW.PCGH.DE udělali test trochu jinak. Spustili mimo samotných testů na čistém systému i podprogramy a pak měřili výkon ve hrách. Výsledky už tak jednoznačné pro intel nejsou a nové AMD si umí zdá se lépe poradit s výkonem při rozdělení jednotlivým prohramům:
www.ddworld.cz/images/stories/Aktuality/amd/CPU/FX-8000/Multithread-test-1.png

 
http://no606.ic.cz/
Joe Hallenbeck
Pánové,
podělím se tu o těžce získané zkušenosti.
Jak jistě víte, pořídil jsem si nový rig. No šel jsem do platfromy X79 s I7 3930k. No půl roku jsem řešil problémy s nestabilitou, a to takového ražení, že celý systém padal i v BIOSu s minimem hardwarových prvků na desce, po tvrdém restartu se systém zasekl v restart loop. Čas od času pomohlo zresetovat CMOSku, aby se sestava vymanila z restartovací smyčky, jindy to chtělo nechat pc vypnutý ze zásuvky (cca 15 minut). Ať tak či tak, vetšinou zamrzl do pěti minut od zapnutí. Nakonec jsem pln frustrace vyměnil základní desku GB X79-UD5 za ASUS P9X79Deluxe (když nepomohla výměna RAM modulů) a je problém vyřešen. V Alfě mi sice při poslední reklamaci Gigabyteky tvrdili, že deska je dle servisu v pořádku, ale teď je jasné. že problém byl v desce! Takže pokud někdo zvažujete nad platformou s chipsetem X79, volte raději osvědčenou ASUSku. Na Gigabytce sice vše frčelo normálně (s osazením do 16G RAM), ale při více paměti (podpora až 64GB dle výrobce) už to tak bezproblémové nebylo, a navíc pak přestala fungovat i s těmi 16GB RAM. Tak snad to někomu do budoucna pomůže.


PS: jsem zvědavý, jak se Alfa postaví k opětovné již třetí a jak to vypadá tak oprávněné reklamaci této desky. (druhá reklamace byla zamítnuta s tím, že deska je prý v pořádku, no nebyla - stále stejné problémy!)


Upravil/a Joe Hallenbeck dne 11-07-2013 20:37
313_FlyBoy
RY-C
 
Rumcajs
Joe mám pro tebe plné pochopení. Před časem jsem absolvoval podobnou eskapádu. Ale u mě to dělala jedna RAMka. Průšvih byl v tom, že prošla mem testem pod windows a i fur markem. Tedy jsem nějaký čas nepředpokládal, že to může být RAM. V Alze mi to ale vyměnili obratem. Vyplnil jsem formulář na netu, popsal co to dělá, jaký testy to projde a jaký ne. Přišel jsem tam, dal to tomu technikovi, chvilku koukal na to co jsem sepsal a pak se jen zeptal, zda chci výměnu či peníze. Po výměně mám po problémech se stabilitou a nastala spokojenost.
Chci říct, že někdy je důvod nestability nejaný. Může to být i kombinace několika faktorů. Když dáš tu MB do alzy na reklamaci, asi z toho sestavěj PC, zapnou to a nechaj to chvíli běhat. Jenže to sestavěj z jinejch součástek, než máš doma. Klidně to mohou dělat RAMky, i když jim nic není. Ke každý MB je k dispozici seznam modulů, kde výrobce tvrdí, že to s nima zkoušel a jsou kompatibilní. Potíž je, že modulů je strašně moc a vůbec to tedy neznamená, že otestovanou serii seženeš, nebo že moduly mimo seznam nebudou fungovat. Je v tom poněkud zmatek.
Souboj MB vs RAM je navíc komplikovanej tím, že ne všechny moduly se daj použít pro všechny konfigurace. Mnohdy je to tak, že jsou moduly, který se daj použít 2, ale 4 už ne. Ty máš 8 slotů a 64GB tedy pravděpodobně 8 x 8GB. Pro tu Gigabyte desku je seznam modulů a konfigurací zde http://download.g...79-ud5.pdf. Všimni si, že cca polovina modulů se dá použít pouze se 4 kusama.
Tím vůbec netvrdím, že MB je OK. Spíš asi nebude a v Alze ji netestovali s 64GB RAM. Je nutné jim to výslovně sdělit a nejlépe i s typem pamětí (včetně toho magickýho čísla "Module P/N."Mrknutí. Nicméně i tak se může přihodit, že do toho daj svoje RAMky a testama to projde. Počítače jsou ještě větší zákeřné svině než třeba diskutující na internetových forech.

 
Joe Hallenbeck
Jde o Alfacomputer...
Dal jsem si totiž ze samé odevzdanosti práci a sehnal jsem si moduly z toho jejich seznamu, Patriot G2 Series 2x8GB se stejnym P/N jak v tom seznamu a s těmi to taky padalo = nestabilní + restart loop. Z mého hlediska je deska nepoužitelná. A teď mě tak napadá, nikdy jsem se nesetkal u svých pc s takovým problémem jak tentokrát, ale asi to bude tím, že jsem pokaždé měl základní desku od ASUSu, možná náhoda, možná ne. Konečně mi to ale chodí, tak jsem rád :-)


313_FlyBoy
RY-C
 
Rumcajs
Hele ono to není černobílý. Asus je taky schopnej vyrobit zmetek. Zažil jsem asusácký desky, který nechodily. Stejně jako HW od jakékoli jiné firmy. A vůbec největší jízda na ledu byla, když ještě IBM vyrábělo disky. Osobně jsem "zničil" asi 8 disků. Jeden z těch reklamovanejch odešel ještě dřív, než PC nabootovalo. Zkrátka žádná firma není imunní.

 
clone9cz
Joe popisuje celkem typickej problém GB. Mám týden starou zkušenost s GA-965P DQ6 (2006) revize 1.
Deska automaticky flashovala s neúspěšnou verifikací (dual bios). Opraveno po několika resetech CMOS na asi 150 pokus o flashnutí a nadále funkční.

Nakonec se podařilo flashnout jen s jednou osazenou RAM.


 
http://www.wwii-illusion.net
313_Nevo
Inac, keby sme si dali do podpisu kazdy svoju zostavu, tak potom by ludia 'snad nemali problem' s kupou PC.
Obkukali by nieco v niekoho podpise v ich cenovej a bolo by vystarane Mrknutí


CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
 
clone9cz
To je blbost. Člověk nekupuje počítač tak často, aby si mohl dovolit vyhodit peníze za nějakou dva roky starou "ideální" sestavu. Cokoliv co by bylo starší 2 měsíců by bylo kontraproduktivní.


 
http://www.wwii-illusion.net
313_Nevo
Moze to niekomu ukazat, ze nepotrebuje i7 a N690 aby si dnes pohodlne zahral. Ked ta dva roky stara masina staci jednemu, moze podobna (s aktualnymi komponentami na trhu) stacit aj inemu.

Ked vyjde povedzme BOS, bude treba samozrejme upgrade. Dovtedy asi nebude treba nejak velmi menit.


CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
 
Rumcajs
Já se kloním k názoru clona. Dát si do podpisu můžeš cokoli, ale myslet si, že to je pomoc s nákupem, je iluze. Často už dřív jak za ty dva měsíce jsou na trhu novější verze a každý rok máš nějakou generační změnu. Navíc ty generační změny přicházejí minimálně v oblastech procesoru, MB, GK a disků. Takže i generačních změn máš několik za rok. Ve výsledku je pak snaha dívat se po ostatních zbytečná, nebo dokonce hloupá, páčto na trhu se vždy někdo snaží doprodat již normálně neprodejné zbytky a jeden tak v dobré víře může koupit úplně zbytečně o generaci starší model. A některé generační změny poslední doby byly zajímavé, že? SATA III vs SATA II. USB III vs USB II. Aktualizované AMD FX jsou najednou docela fajn volba. SSD na SATA III jsou o poznání svižnější než SATA II modely. Full HD vs HD ready je taky docela rozdíl. Koukat se dozadu je dobré ve stihačce, ne při nákupu součástek.

 
606_Temp
Hlavně nikde není napsáno, že to co má nějaký trouba v podpisu je super koupě. Tohloe funguje na diskuzácích přímo o hardwaru, kde to víceméně funguje, jako poměřování pindíků. Tady to nemá smysl.

 
http://no606.ic.cz/
313_Nevo
Kazdopadne si to tam uz necham. Aspon ked budem radit, bude trochu zrejme, z coho vychadzam.

A kto by si chcel porovnavat pindika, tak nech sa prida Šklebící se


CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
 
Garrett
Někdy v listopadu plánuju po letech pořídit nový stroj. Vyloženě chci Intel + NVIDIA. Výdaje plánuju v rozmezí 25-30 tisíc. S tím že budu kupovat jen samotnou bednu bez HDD a SSD (ty už mam, stejně jako periferie + monitor)
Nějaké inspirativní nápady? Trh s PC nesleduju už něco přes dva roky, takže jsem úplně mimo...

 
WT_Horrido
http://www.maximu..._july_2014

Jedou teda hovada v Radeonech, ale to se nahradí.


武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Garrett
PC case za 3500? Hej, já s tím nechci balit kočky na lan party Úsměv
Každopádně díky za tip.

 
Rumcajs
Garrett napsal:

PC case za 3500? Hej, já s tím nechci balit kočky na lan party Úsměv
Každopádně díky za tip.
Do case za 3500 můžeš pohodlně kočku zabalit. A pak třeba poslat k babičce na prázdniny. To se vyplatí.


Non est specifica
 
Paulus
Tady bys mohl najít inspiraci:
http://www.svetha...14/39212-5


základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
 
Vilik
Od září budou nove grafiky od nv 8xx a co nevidět tu máme procáky haswell-E od intelu.
Bude z čeho vybírat. =)

 
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

20-06-2024 20:57
Jsem nevěděl, že 5G bylo už v 70. letech urbanizace. Šklebící se

20-06-2024 20:55
Dneska jsem se dověděl, že za vymírání vrabců mohou 5G síťe. No můj kamarád a přední ornitolog Zdeněk Vermouzek má trochu jiný názor.

17-06-2024 15:06

13-06-2024 22:31
nj, hledání žabiček Šklebící se https://youtu.be/.
..33_oGDEzWd


13-06-2024 16:27

13-06-2024 16:27
A tak to jo, na žábu pozor. V Polsku uz zřizují i kultovni místa kde uctívají žábu a Billa Gatese.

13-06-2024 16:06
Konspirace o známce od Rainforest Alliance

12-06-2024 08:18
Za ty politické zcela určitě Úsměv

11-06-2024 18:46
On to pak, "Ten, jenž není", až přijde čas, předsedovi spočítá, za ty všechny bludný balvany Šklebící se

11-06-2024 12:29
Souhlasím s obojím. Jsemť duše mělká a pochybovačná Úsměv

35,139,528 návštěv