Tisíckrát to tady i na ofiko fóru už bylo. Spousta testů to dokazuje. Měl jsem na mysli Intel s odemčeným násobičem. Konkrétně právě i7 9700K je naproto ideální na DCS. Ryzeny jsou úžasné v poměru cena výkon a extrahování rarů. Pokud člověk chce to nejlepší a nehledí na peníze, tak je pořád Intel lepší volba (na DCS)
u mne takto:
R20: Single core/ multi - 516/ 4923 při 3,6 GHz + boost až 5 GHz. (netaktováno)
multikára jede max na 4.7 Ghz per core
Osobně bych stále vybíral, tak jako před časem mezi i9900K a Ryzen 3700X. Tyhle prociky mě přijdou nejlepší .. dostatečný výkon a zároveň platforma která bude ještě nějaký čas v kurzu.
jinak řada 96/97/99K je prakticky výkonově tatáž, jen plus mínus addidas proužky v podobě více core/HT
Diky Magote za odkaz... zaujalo ma tam, ze uz maju v tabulke aj testy pre novu 10. generaciu Intel-u (i9-10900, i7-10700 aj i5-10600)... co uz je zase "nadych cerstveho vzduchu" od Intelu, kedy zacali produkovat viac jadier znovu s povolenym HT (vdaka patri AMD za to, ze ich k tomu dotlacil).
Takze asi uz pockam na tu novu generaciu, snad dojde cim skor a snad bude za nejake rozumne (provnatelne) ceny... zvysene frekvencie, povoleny HT, rychlejsie pamate a vatsia cache u i5-10600 by mohlo priniest +5% v single-thread a +35% v multi-thread, a to mi snad zase nejaky ten piatok vydrzi... :-)
Plus necelý dva litry navíc o proti 3700X, herní výkon navíc mizivý, taky víc žere ... pokud ti to zaplatí zaměstnavatel jako Rumcajsovi why not
3700X je dle mého nejlepší amd na trhu
Proč by měl 3800X žrát víc? Jako že má vyšší TDP? Ty TDP čísla jsou pro srandu králíkům, neodpovídá to ničemu reálnému.
3800X a 3700X jsou vlastně totožné kusy křemíku. 3800X nepřináší vlastně vůbec nic navíc. Ty frekvcence v boostu, co se u toho uvádějí, jsou spíš teoretické a jen za jistých okolností a závislé na dimenzování napájení a chlazení. Takže 3800X v blbé základní desce či s slabším chladičem může být i pomalejší než 3700X. 3800X je nejiracionálnější volba ze všech nových Ryzenů. Ale spotřebu to bude mít cca stejnou jako 3700X stejně tak jako výkon.
Ano, já to kupoval tak jako hipstersky. Ano, platí mi to zaměstnavatel. Zas ale zaměstnavatel moc hezky profituje z mé práce. Rozhodně si nemyslím, že by se do mých výsledků pár set ryzenů nevešlo.
Jinak doporučuji majitelům Ryzenů, aby si vomrkli, na jaký frekvenci jim to běží. Vůbec netuším, kdy a jak se to stalo, možná při poslední aktualizaci BIOSu, ale můj Ryzen teď běhal na 4100MHz. Říkám si, to je ňák málo, ne? Pusím to CPU-Z a porovnám výsledky s těmi z 3700X a fakt, je to nějak nízko. Tak hledám na těch internetech, kolik by to mělo točit a 4.5GHz. No .. ?? Tak tedy po čase otevřu BIOS a tam svítí násobič 41. Jo, 41 * 100 = 4100. No ale kde se to tam vzalo? Netuším. Asi nějaký default vodněkud. Tak jsem tam dal 44 a ejhle, je to lepší.
No vtip je, že kdybych nesháněl čísla, vůbec by mi to nevadilo. I BOSko chodí jak dřív. Není nic poznat, nebejt měření.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.