May 05 2024 06:15:04
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Plynovka Thrustmaster
Richi
No počkej, ale bavíme se o podpoře TM a vy vytasíte opravu někde z Kanady.
Podle člena Xpendable z DCS mu v roce 2022 poslali novou desku včetně poštovného za 70$ z Francie do jednoho týdne.

https://forum.dcs.../#comments

Obávám se, že Ace14 stáhnul kalhoty hodně daleko před brodem.
 
magot
Já zase jinde četl 75 usd bez poštovného.
Ale i tak 70 vočí, to máš necelý dva litry czk a nevíš zda to bude fungovat a za 5600,- máš novou v záruce.
Takže je to stále loterie zda ušetříš 3600 nebo 2 litry vyleješ do kanálu Úsměv
Upravil/a magot dne 23-04-2024 23:36
 
Richi
Tak fungovat by to snad mělo, nebo máš nějaké jiné info? Co jiného by se pravidelně podělávalo, kabel proměříš za 15 minut.
Tu aktuální cenu by zjistil, kdyby se Ace zeptal.
Ace nepsal jestli má nějaký doklad o koupi, to může být zádrhel, pak koupě nového plynu je jediná rozumná možnost. 3000 za něco od někoho z tramtárie bych taky nedal.
A jestli se to co šest let opravdu sere a nepomůže přeletování, tak si přeci další plynovku od TM nekoupím, protože to vyleju do kanálu 5600.Úsměv
 
magot
Richi napsal:
Tak fungovat by to snad mělo

Teoreticky ano. Teoreticky funguje i komunismus. Teoreticky! Šklebící se
 
Coffin Corner
Můžu se zeptat dotyčných nešťastníků, jestli měli páku neustále připojenou, respektive jestli existuje nějaká kauzalita vedoucí k závadě, nebo je to jen loterie? Já jen se mám teda připravit, že moje osmileté přípusti odejdou do křemíkového nebe...
...taky sem si nemyslel že bych mohl sestřelit německý letadlo. Dva roky po válce se mi to konečně podařilo.
Abraham Simpson
 
AJaromir
Nevím. Nicméně od té doby používám vypínatelný USB hub.
 
Richi
Já mám letos pět let a taky to sleduji s obavami.
Vypínatelný hub nemám, ale připojuji všechno harampádí (poengliš hardware) jen když lítám, takže to bude stejné.
Nedostatečný proud pro spoustu harampádí v USB hubu bez externího zdroje možná také může něco poškodit, ale v tom nejsem odborník, třeba je to blbost.
Ale když jsem četl, jak připojit více HID zařízení než 16, tak možné je na straně uživatele taky všechno.
Joy MS FFB2 mám asi 20 let a když jsem měl jen ten joy, tak byl stále zapojen v USB a vytahoval jsem jen ze sítě. Po delší době bez hraní byl občas joy "nepřipojený" a IL2 1946 se při nahrávání zasekla, musel jsem buď natvrdo restartovat nebo se nějak dostat do Správce úloh.
Dokud jsem fyzicky joy z USB nevytáhl a znovu nepřipojil, nešel. Jestli může dojít k nějakému poškození při podobném nesprávném připojení plynovky taky nemám páru.
Upravil/a Richi dne 25-04-2024 18:48
 
magot
Já ji mám 12,5 roku na přímo tzn. každý den se vypíná a zapíná a stále funguje. Ještě mám druhou zbrusu novou nikdy nepoužitou, co jsem koupil do foroty za korony, kdyby byl konec světa a ta už léta odpočívá v krabici. Šklebící se
 
Ace14
Coffin Corner napsal:

Můžu se zeptat dotyčných nešťastníků, jestli měli páku neustále připojenou, respektive jestli existuje nějaká kauzalita vedoucí k závadě, nebo je to jen loterie? Já jen se mám teda připravit, že moje osmileté přípusti odejdou do křemíkového nebe...

Já jsem ju měl připojenou furt, nenapadlo mně, že to može odrovnat nejaké zařízení. Exterňáky, sluchátka a flash mám taky připojené furt v USB a je to ok.
Nejsu zas až takový znalec, su hlavně uživatel.
 
AJaromir
To může být cokoliv. Třeba vysychající kondíky. Díky nim nepřežije žádná elektronika na věky. Stárnoucí VRM moduly jsou to, co vám jednou zabije základní desku v PC.
 
LesniHU
Ve vysychajicim elytu problem nebude, protoze 1) vysychaji ve vysokych teplotach, v beznych zarizenich se to pocita spis na staleti nez desetileti a 2) moc bych se divil, kdyby v te plynovce byl i jen jediny. Pro to pouziti nedava elyt zadny smysl.

Nicmene, elyty odchazeji na kombinaci jejich lacinosti a vysokych teplot pri provozu. Reseni: snad s vyjimkou umisteni zarizeni, tj. nemit treba televizi nad topenim, zadne. Vymenit az odejdou.
Kabely odchazeji mechanickym pohybem, cim vic za to skubete, tim hur. Reseni: neskubat a hlavne davat pozor na mista, kde to leze z krabicky a ohyba se to nejvic.
No a pajene spoje odchazeji tim, ze se mala trhlinka z vyroby zvetsuje, a to primarne teplotnimi cykly. Castecne potom i mechanickymi vibracemi. Reseni: nepouzivat zarizeni a ulozit ho do sklepa k vinu. To prirozene popira jeho smysl.

K dotazu: ne, nemyslim, ze nechavat zapnute v pocitaci neco znatelne zhorsuje. Z USB to zere max dva watty a ty teplotni cykly nevytvori. Ten maly broucek uvnitr, mozek zarizeni, se pri sve spotrebe ohriva treba o pet stupnu vic, nez ma okoli. Ale samozrejme, kdyz to nejak odeslo, necim to bude, tezko hadat, ale tisickrat nic umorilo osla. Vsechno je to otazka, kolik pohodli chcete, urcite jsou vsak lepsi duvody, proc to odpojovat - aby vam problem se zdrojem nebo s napetim v siti (blesk) nezrusil vse, co mate, napriklad.
Spis bych se zamyslel nad tim, jestli vam na vase cerne zarizeni nesviti kazdy den oknem slunce, to vam imho nacykluje mnohem vic.

Nedostatecny vykon hubu: ne, to nic neznici. Dovedu si predstavit par veci, co by podpeti mohlo znicit, veci okolo ovladani motoru a podobnych silovych prvku, ale v dnesni dobe ma kazdy pitomy cip na takove veci urceny ochranu pred podpetim. Ono treba kdyby nemel, jak ho potom vubec zapnout, ze, kdyz to pripojite a napeti postupne narusta - strasne rychle pro cloveka, ale pro cip je to mala vecnost.

Hele, nepanikarte, ja myslim, ze tech chciplych kusu jsou urcite jednotky procent nebo min, jen o tom hledate informace, tak jich najdete hodne.

EDIT: jo, a je jeste jedna vec, co nici elektroniku, obleceni. Obleceni z umelych vlaken generuje statickou elektrinu a na co sahnete, dostane malou elektrickou ranu. A zase, elektronicke soucastky, az na vyjimky, jsou tomu relativne odolne, ale vsechno s vami jednou ztrati trpelivost.
Taky to nemusi byt obleceni, ale potah zidle, napriklad, a podobne zakernosti, co by treba clovek na prvni pohled neocekaval.
 
magot
Výroba čipů a procesorů taky ale není 100%.
Čas od času se vyrobí slabší série čipů kde jsou přechody PNP/NPN na tranzistorech slabší než je minimum a časem je proud jednoduše zničí.
Protože: f(t) = 0.1e^(-0.1t) t > 0, 0 t < 0 Šklebící se
 
Ace14
Tak plynovku mám novou.
Dotazoval jsem se na TM kde se dá objednat a za kolik nová deska.
Přemýšlím, že si tu desku nechám poslat a budu mět dvě plynovky, kdysi už jsem uvažoval jak Magot.

In this case we can send you a new circuit board, this should solve the problem. That would be the cheapest solution, but without having the device examined, we cannot 100% guarantee that the problem will be solved.

A new circuit board for your throttle unit costs 36,74 euros. Shipping from France with the standard post costs 8,63 euros and express delivery costs 16,81 euros. Please let us know which shipping method you would like to choose.

Please also confirm the following data (in order to simplify processing, preferably also in this format):

phone number

first name Last Name
Street street number
if applicable company name
Postcode & City
country

Please also send us a photo of the sticker on the cable of the throttle unit in which you can see the product name and its serial number via your cloud folder.

Please upload this information onto the cloud you can find in your customer area - it is imperative that the info is sent onto this link; any attachment sent to any other cloud will not be dealt with.

To log in, please click the following link.

https://support.thrustmaster.com/en/

Click "Sign in", fill in your email address (the same one you used to send your first request; or the one you told our agent by phone or chat) and your password.

If you do not have a password yet or forgot it, click "Forgot password?".

In the Cases menu, click the case number in the subject line of this email.

At the bottom of the case page, you will have a link called Documents that enables you to send the information. Click "Upload file".

Alternatively, you can also send us the device for examination and repair; The examination, repair and return shipment cost 115 euros. Please also find the repair conditions in the appendix.

Please let us know which solution you would like to choose.

Please note that the prices in this price offer are subject to change at any time and as such all prices in this price offer are not binding.

Thank you for your cooperation and patience.

We wish you a nice day and remain at your disposal for any further questions.

Best regards,
Augustin, your Thrustmaster agent.


support.thrustmaster.com
 
petsild
Koupil jsi v roce 2024 stejnou TM plynovku?
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Ace14
Ano, teď v týdnu.
 
petsild
Máš za podobnou cenu na výběr od Virpil, VKB nebo WINWING a přesto pořídíš výběhový model z roku 2010 bez jakékoliv inovace.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Ace14
Su na ňu zvyklý, pasuje mě.
Nemáte někdo zkušenost s tou plynovkou F-16 od TM?
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,818,114 návštěv