May 19 2024 18:14:59
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 1
Pino1350

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
Tapi
Osobně jsem si nedávno vyzkoušel v herně původní Oculus Rift (hrál jsem CARS 2), abych si udělal představu, jaká ta VR vlastně je. Vcelku se mé očekávání naplnilo: pocit prostoru kolem sebe je skvělý, rozlišení bídné, FOV subjektivně podobný jako na LCD Úsměv Jisté je, že takový "starý" headset první generace bych si rozhodně pro létání v simech nekoupil... Hlavní nedostatek vidím především v příliš nízkém rozlišení.

Letošní rok ale se urodilo více nových headsetů se zajímavými parametry. Zejména HP Reverb s 4K rozlišením a VALVE Index s dvojitými čočkami, mírně vyšším FOV a s perfektním audio. No a pak je zde stále Pimax se svým širokým FOV...

Zajímaly by mne vaše názory na VR pro použití v simech BOX a DCS. Měl by cenu do toho jít už letos (2019) nebo ještě čekat?
Pro diskuzi bych navrhoval předpokládat jako minimální HW CPU přetaktovaný na hodnotu blízkou 5 GHz a grafiku min 1080/1080Ti.

Jako příklad uvádím dvě recenze:
YouTube Video




YouTube Video



Upravil/a Tapi dne 03-06-2019 12:30
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...
 
magot
V DCS zatím není moc co řešit. Všeobecně slabý výkon i na těch nejlepších strojích.
Časem by to mělo být vyřešeno optimalizací pro VR.
Dokud nebude optimalizace je VR pro DCS taková nepoužitelná ..
Pak bych počkal jak dopadne Index VR. OC/ VIVE - nízké rozlišení. Pimax mě zatím neoslnil ..

Takže za mě v rámci DCS rozhodně počkat. BOX netuším, to jde mimo mne ..
 
Aces_Wild
magot napsal:

V DCS zatím není moc co řešit. Všeobecně slabý výkon i na těch nejlepších strojích.
Časem by to mělo být vyřešeno optimalizací pro VR.
Dokud nebude optimalizace je VR pro DCS taková nepoužitelná ..
Pak bych počkal jak dopadne Index VR. OC/ VIVE - nízké rozlišení. Pimax mě zatím neoslnil ..

Takže za mě v rámci DCS rozhodně počkat. BOX netuším, to jde mimo mne ..

Snad už ve středu by v rámci aktualizace mělo dorazit vylepšení podpory VR pro DCS. Díky úpravám enginu terénu nárůst výkonu prý až 50%.
 
magot
Jen aby to nebyla "optimalizace" že našroubujou na VR nějaký defaultní nastavení který oseká grafiku na kost páč není HW kterej by to zvládnul ..
 
petsild
Bych si přál výkon +50% Úsměv pro non-VR uživatele.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Aces_Wild
VR Blog (česky)
[Infographic] 7 New VR Headsets for 2019 (anglicky)
 
LesniHU
@Tapi: koupit nebo nekoupit za tebe nikdo nerozhodne, jde primarne o to, kolik mas rozpocet na delani si radosti. Svuj dojem z VR jsem tu uz psal, nekde tu vlakno o VR bude.

@Magot: optimalizace tim, ze se vyhodi nepotrebne, je ta nejlepsi a bral bych ji vsemi deseti. V grafice pro VR nejde o to, aby tam vsechno bylo, ale aby tam nebylo nic navic, nic, co to bude kazit. Tak jednoduche to skutecne je. Netreba ani textur, kdyz na to prijde.
 
magot
V podstatě souhlasím, ale geometrie, dohlednost, oblačnost, včetně případných odlesků např od skla které tě mohou prozradit letíš-li nízko nad terénem, musí být konzistentní s klasickým non-VR obrazením aby online hra měla hlavu a patu.
Nějaké nadbytečné efekty a textury v nesmyslných rozlišeních jsou jen pro metrosexuály imho
 
Tapi
Díky všem za reakce. Samozřejmě že sleduju zahraniční portály o VR. Nejde mi v žádném případě o to, aby za mn někdo zde na fóru rozhodoval co si koupit (LesniHU), to je nepochopení smyslu vlákna. Parametry jednotlivých headsetů si každý, koho to zajímá najde na webu a recenze na YT.

Jde mi zde o vzájemné sdílení názorů a dojmů z osobní zkušenosti VR v oblasti simů, což je poměrně okrajová záležitost vzhledem ke zbytku populace a proto ani recenzí tohoto zaměření moc není...
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...
 
1stCL_Fucida
V BOX je VR perfektně funkční a zážitek je to parádní. Omezuje ho jen ta současná (končící) generace, jako Vive/Pro, RiftHD, nebo Pimax2K/4K.

Hodně se odhodlávám jít do rizika a objednat si nového Pimaxe 5K z Číny. Jenže mám v poslední době na létání (a vlastně na koníčky obecně) tak strašně málo času, že by mi na něj sedal prach. Nehledě na to, že GTX 1080 by mi určitě nestačila a musel bych refreshnout ještě i grafárnu aspoň na 1080Ti, nebo lépe 2080Ti. A to už je i s tím Pimaxem sranda dohromady za 45 tisíc.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Tapi
@Fucida: bezva, pokud by jsi se přece jen ke koupi nakonec odhodlal, určitě pak napiš své dojmy.
Já zvažuju Index až bude dostupný, ale je to dost drahá sranda a z rozlišení až tak nadšený nejsem. Pimax mě odrazuje údajně horší ergonomií a velikostí (případně nutností dokoupit od VIVE lepší upínaní na hlavu a novou výplň do headsetu) a také jsou smíšené reakce na doručení a následnou podporu z Číny. Ale FOV i rozlišení má zdá se super...
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...
 
1stCL_Fucida
Ta podpora z Číny je naprosto šílená. V podstatě není žádná. Pošleš jim dotaz na support a oni ti za tři týdny odpoví, že děkují za dotaz a tiket zavřou. Tak jim napíšeš, že bys potřeboval odpověď na ten dotaz...a nedostaneš už nic. A to jsem to psal jako redaktor PCT.

Pěna byla špatná už u 4K. Resp. ne špatná, ale po propocení to trochu klouzalo po obličeji. Ergonomie záleží tvář od tváře. No, až hobudu mít v ruce, tak si recenzi určitě nenechám jen pro sebe Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Defacto
Hraji ve VR (DCS, IL2, Elite atd) od 2016 ( HTC Vive) a nedokáži si představit, že bych hrál jinak. Jasně, rozlišení, ale doprdele ta imerze! Od 90 let, kdy jsem poprvé sednul k simu, se mi (skoro) každou noc zdálo o tom jaké to bude až bude technologie dál. VR v té době byla brutální sci-fi. A ehjle je to tu a i přes všemožne nedokonalosti je to kulervoucí záležitost. Od včera mám Oculus Rift S a jsem v topu ( s Nvidii 1080). Rozlišení je o kus dál a ASW 2.0 dělá divy. Prostě žiju svůj sen a to mě baví. Takže za mě doporučuji!
 
Tapi
@Defacto: přesně, o to mi v případě VR jde, prožívat ten pocit, že fakt sedím v kokpitu pár tisíc metrů na zemí. Pořád jsem si říkal, ještě počkej, až headsety dosáhnou určité kvality. Ale možná ten čas už je teď, i když rozlišení a FOV ještě nejsou dokonalé. Protože čekat na headsety se sledováním očí a foveated rendering (a tedy i vyšším rozlišením), které tu budou odladěneé tak minimálně za další dva roky a budou navíc vyžadovat extra drahé karty s jádrem Touring, to mi přijde jako dost dlouhá doba... Tak doufám, že už současná 1,5 generace headestů by mohla poskytovat zážitek s rozumným kompromisem mezi kvalitou zobrazení a výhodami VR.
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...
 
1stCL_Fucida
Ten Rift S budu muset vyzkoušet. Líbí se mi, jak přistupuje k senzorům na 6DOF, které byly tak hrozné u starších Pimaxů a nejsou nijak ideálně vyřešené ani u HTC (=majáky).
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
CSW_Cassius Chaerea
Jestli to chceš pro BoX a chceš honit AIčka, tak jdi do toho. Jestli to chceš pro BoX a chceš se točit na prasomlejnech s živáky, tak jdi do toho. Jestli to chceš pro BoX a chceš si zalétat na normálních válkách a máš masochistické sklony a nevadí ti, že budeš tahat kratší slámku, tak jdi do toho.
 
Tapi
Já to také vidím spíš na single player. Kvalitní LCD dává asi lepší možnost jak uvidět nepřítele. Další nevýhoda VRH je zdá se v problematičtějším sledování šestky oproti TrackIR.
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...
 
Tapi
Co se týká Rift S, za cenu 400$ je to zdá se bezkonkurenčně nejlepší poměr cena/výkon... I na fóru BOX jsou lidé, co si ho nemohou vynachválit a jsou s ním hodně spokojení...
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...
 
Tapi
Wags velmi pozitivně komentuje HP Reverb v DCS:
https://forum.il2...ent=779997
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...
 
Baron
IMHO virtuálne prilby sú fajn vec. Len si myslím, že zatiaľ sú príliš drahé (myslím tie kvalitné) a stále sa laboruje so zobrazovaním rúk (úspešne mimochodom, predpokladám že do dvoch rokov najneskôr to bude na trhu ako súčasť VR) . Pokiaľ nebudú mať rozlíšenie aspoň 8K (myslím, že na trhu je iba jedna VR s takýmto rozlíšením) a nebude vyriešená viditeľnosť rúk, tak zatiaľ čakám. I keď som veľmi zvažoval kúpu tento rok.
Hals - und Beinbruch!
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-05-2024 10:25
Akutní máte někdo fotku Spitfiru 313.SQN s invazními pruhy? A mohl bych ji vidět? Nemám jedinou ...

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

34,909,197 návštěv