April 19 2024 11:21:48
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 1
Tyler Durden

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
ROF 2017
Rumcajs
Ono to WW1 lítání je v lecčem těžší než WW2. A trubkové hraní si na pilotáž už je zcela jinde. První, co je dost podstatný, je rychlost. Ono to prostě neletí. S tím souvisej vzdálenosti. Ono je najednou cokoli strašně daleko. Oč jsou menší rychlosti, o to jsou větší úhlové rychlosti a zmatek v souboji. BnZ je sice použitelné, ale fakt jen velmi omezeně a některé kombinace letadel to přímo vylučujou. Že by s Albíkem člověk BnZooomoval Spada? Hehe, to většinou nevyjde a pilot Spadu si ani nevšimne, že něco nevyšlo. Ze souboje se dá jen velmi blbě utéct. Pokud to jeden neuhraje na stoupavou zatáčku, či nemá Spada, se kterým to může sklopit k zemi, pak může být jakýkoli pokus o útěk rovný sebevraždě. Nemá to padák. To je pro druhoválečné piloty taky překvapení. Když už sestřel, tak většinou rovnou i smrt. Jo a letadla se rozebírají na prvočástice i bez cizího zavinění. Často stačí vzít za páku na vyšší než malé rychlosti. Motor je potřeba hlídat. Ne jak u Jaka, který má automat na vrtuli a snad se nedá uštvat. Tady se dá motor přetočit proudem vzduchu a to tak rychle, že se člověk ani nestačí leknout. Pak je tu známé téma "vařičů párků". Vařič párků je nick name pro pilota Albíka DVa. Páčto je to free letadlo a free piloti často netuší, kde mají namapovaný chladič, tak to do minuty po startu uvařej a lítaj s párovým efektem dokud nevyvařej všechnu vodu a pak někde spadnou. Navíc často střílej po čemkoli, co se hýbe a protože nikdy nedoletěj daleko od vlastního letiště díky tomu zavřenému chladiči, tak střílej alespoň po vlastních. Když to všechno člověk překoná a letí někde někam jako správný hrdina - lovec - samotář, aby si vydobil ostruhy v té velké válce, tak se nějaká svině postará o to, aby si to zas rozmyslel. Je to řehole.
 
PilsnerPilot
Rumcajs to všechno popsal úplně skvěle a pravdivě. Je fakt, že ještě když jsem kdysi lítal MP, tak snad v každým letu jsem psal do chatu upozornění: Albatros – open radiator, protože snad za každým druhým Albatrosem se táhl oblak páry z chladiče. Tak na to pozor. A ne jenom u německých letadel. Třeba SE5A nebo Spad má taky chladič s vodou a je třeba to kontrolovat.
A jak píše Rumcajs. Je to řehole. Protože když tě sestřelí, nebo, když prudkým manévrem přijdeš o obě křídla, jsi v prdeli i se vší, co jsi se do této chvíle naučil, protože nemáš padák. A v tom je WW1 lítání jedinečný.
[img]https://s5.postimg.org/747ued6pj/4x_Gold.png[/img] is not a valid Image.
 
LEON
A snad ze všeho nejdůležitější v ROF je nelétat sám, u nově příchozích to platí několikanásobně. Protože tři sotva průměrní Albíci zkrátka dokážou uštvat i toho pilota uber Camelu, pokud umí alespoň trochu střílet a když nic jiného, tak tři páry očí zkrátka uvidí toho blížícího se enemáka na šestce daleko dřív, než jeden. Ale osamocený pilot, zejména nově příchozí, po několika smrtích, kdy ani nemá šanci zjistit odkud to přilítlo, obvykle dá zklamaně ALT+F4 a uninstall. A přitom v ROF stačí tak málo, nelétat sám. Proto se teď Joska snaží nahnat hráče z SVK na společný server na společné TS, proto =Mannock= před lety realizoval myšlenku volného sdružení =Free Cooperation Unit=, kam může přijít kdokoliv, kdykoliv, ze kterékoliv letky, ze kteréhokoliv simulátoru, kde si člověk může vyzkoušet hru v kolektivu bez jakýchkoliv povinností a prefixů. Opravdu to chce snížit "úmrtnost" nově příchozích, protože staří mazáci válčí už jen na diskusních fórech a nováčci, pokud se o ně nikdo nestará, v ROF většinou dlouho nevydrží.
 
https://www.rcfree.eu
Rapier
Samozřejmě, že jsem nečekal, že ze mě bude letecké eso! Obzvláště ne po desetileté pauze od IL-2 Sturmovik FB online.
TS už mám ready, není ale dostupný přes FQDNPffort ts3.riseofflight.net:7777 (DNS to prostě nepřeloží) ale je dostupný na IP AddressPffort 172.104.131.27:7777
Zvuky jsou super, ovládání chladiče jsem zatím neřešil ale HOTAS a pedály a TIR4 (s 6DOF) už mám ready. Tedy úplně základní ovládaní, žádná další tlačítka jsem dosud nemapoval.
Na TS se stavím, snad zítra. Nikdy jsem WW1 nelétal je to pro mě kompletně nová zkušenost, v každém ohledu. Zajímalo by mě zdali jsou ve hře Zeppeliny a je škoda, že Canal je placená mapa ale chápu, že něco musí vývojáře živit.

Ano, všiml jsem si, že něco doletět nebo utočit je mnohem těžší, než u IL-2 FB.
O ALT+F4 a uninstall jsem také uvažoval ale dám tomu šanci. Jak jsem pochopil moc pilotů to už nelátá. Otázka zní zdali tomu věnovat čas.

O vánocích v akci nejspíš koupím IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad + Moscow.
 
LEON
Joskapilot má stránky s návodem pro mapování a nastavování joysticku v ROF: http://rise-of-fl...ebnode.cz/
Zeppeliny se dají do hry přidat pouze jako neoficiální modifikace, takže na online se s nimi nesetkáš.
Dřív se nedalo připojit na server New Wings Wargrounds, pokud tam běžela mapa, kterou jsi neměl koupenou, ať už kanál, nebo ruská mapa. Nejsem si 100% jistý, ale něco mi říká, že pro online už není zakoupení mapy nutné a pustí Tě to tam, pouze nebudeš mít přístupná příslušná letadla. Ale je možný, že se pletu, protože to nemám jak vyzkoušet, mám v ROF totiž nakoupené úplně všechno. Ale i kdyby ne, ta kanálová mapa je na New Wings pouze jediná, takže to není zase takové omezení. S jakýmkoliv nákupem čehokoliv ale rozhodně počkej na slevy, jsou často a vyplatí se na ně počkat.
Pokud chceš WW1 zkusit, tak už mnoho let není jiná volba než ROF, obzvlášť pokud chceš létat online. Je tu sice ještě Wings over Flander fields http://vwings.net...ad_id=4793 ale to běhá na podstatně starším engine s trochu vousatou grafikou, primárně singleplayer a donedávna to stálo nemalé peníze (tam Zeppelin potkat můžeš).
Multiplayer ROF už má ty nejlepší časy dávno za sebou, ale jeho opravdu velká popularita v minulé době byla z velké části způsobena i tím, že v době uvedení ROF na trh se ve stejné době masivně létal pouze IL-2 Šturmovik. Takže mnoho lidí létalo ROF i proto, že nic jiného s "next-gen" grafikou tenkrát prostě ještě nebylo. V současné době je na trhu simulátorů relativně mnoho, takže se komunita dost rozdrobila. V minulosti bylo online v ROF natolik frekventované, že tam byly tři čtyři servery úplně plné, na každém 60-90 lidí a třeba na Syndicate server jsi musel často čekat frontu, až se někdo odhlásí. V současnosti se létá už jen na New Wings Wargrounds serveru, ale když se tam sejde 20 lidí, je to svátek. Na serveru Syndicate se občas pouští předem plánované akce, turnaje nebo specky.
ROF má stále co nabídnout, už jen proto, že to je simulátor, který lze stáhnout legálně zdarma (s omezeným počtem letounů) a létat online, nebo singleplayer kampaň. Každý si ho může vyzkoušet, aniž by kvůli tomu musel cokoliv kupovat.
 
https://www.rcfree.eu
Rapier
Ještě tomu dám šanci. Ze skříně jsem vytáhl od Svojka&co. Letadla 1. Světové Války 1914-1918, do toho si přečtu po létech znovu Letadlo proti Letadlu od Normana Frankse (kniha na 95 stranách probírá jen letecké boje 1sv.) a zakončím to Složitou pilotáží od Jerzy Gotowala. Plus jeden ze zimních speciálu ABC co popisoval Zeppeliny a boje v 1sv, no samozřejmě nesmí chybět Biggless kreslený seriál z ABC.Mrknutí
ROF "next gen" je na místě, grafika je na srovnatelné úrovni se sérii Strike Fighters 2, docela by mě zajímalo zdali BOS/BOM/BOK má taky takovou "next gen" grafiku, protože ve srovnání s DCS World to v mých očích dost bledne. Nic extra.
 
Rumcajs
Si najdi na netu nějaký BOX videa, je tam toho spousta a dost i nasnímaných v Full HD či 2K. Představu si tak uděláš slušnou, i když ne úplnou, páčto YouTube videa s oblibou nějak přemrcasí do svého formátu. BOSková grafika je o něco dál než ROFková. Ale původ se nezapře. Nakonec teď žijeme v očekávání, protože má přijít patch s podstatným zvednutím dohlednosti.
Jinak bych úplně tu DCS grafiku nepřeceňoval. Třeba mě se rozhodně líp druhoválečně lítá s BOX grafikou, protože líp vidím. U trubek to asi bude jedno, páčto tam máš všechny ty radary a senzory a informace o okolí získáš z nich.
 
LEON
To Rapier: Ono co bylo "Next Gen" v době vydání na trh 2009, nemusí být tak úplně "Next Gen" ještě dnes, o necelé desetiletí později. Nicméně ani dnes mě grafika ROF nijak neuráží a kdo létá pouze singleplayer kampaně, může si grafiku opravdu citelně vylepšit modifikacemi, odstranění zubatých okrajů lesů apod. (v multiplayeru je těch grafických modifikací pro MODS OFF bohužel daleko méně).
Pro první světovou těch alternativ v simulátorech moc není, do nedávna se dal hrát zdarma ještě nový Aces High III když byl ještě Betou, teď už se tam asi létá za měsíční poplatky. Ale možná tam mají nějaký trial na pár dní zdarma, takže když bys chtěl zkusit ještě nějaký jiný simulátor pro první světovou, můžeš zkusit pro srovnání ten Aces High III. Takhle to vypadá graficky:
https://www.youtu...UOfBbTH0cO
 
https://www.rcfree.eu
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,721,384 návštěv