May 01 2024 16:24:06
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
Rumcajs
Tak pak jim fakt blbne přičítání sestřelů. No dějí se i horší věci na světě.
 
pSipi
Veru blbne. Ak ta zostrelia nad nepriatelskym uzemim tak ti to pricita dve smrtky. Jednu za litadlo a jednu za teba. Pff
 
Rumcajs
Nojo, to chápu, mrtvej a navrch zajmutej. Ale tuto bylo tak, že sestřel proběhl už nad modrým uzemím, jsem se musel vracet celej čtverec přes frontu. Zkrátka to funguje magicky. Zas nějakej programátor zafungoval Pff
 
Zifi
Rume klidně postni video. Bylo to velice čtivé
 
ringlett
Taky jsem to sledoval.
Všechny zásahy to vypisovalo včera dvakrát, ale napočítalo jen jednou ...
Ale diskuse tam byla pěkná Úsměv
 
Baron
V najbližšej aktualizácii by mala byť pozícia hlavy vo Fw190A8 opravená (týka sa 3D). Ak nie, dajte mi vedieť.
Upravil/a Baron dne 19-12-2018 16:19
Hals - und Beinbruch!
 
Hot_Dog
Další game update včetně nového sběratelského letadla for flying circusŠklebící se
https://forum.il2...ent=709965
 
CSW_Cassius Chaerea
Kukuružníka za dvacet Euro? Za to si ho nechám v Uzbekistánu postavit...
 
Rumcajs
Tak tedy pro Zifiho. Nejedná se o umění, je to prostě taková banální situace z východní fronty.
Trubka to bohužel dost ořeže i na HD, takže je dost blbě vidět.
YouTube Video


 
Zifi
Mrknutí
 
606_Druindin
Sem měl chuť si něco přikoupit, ale ňák mě přešla Úsměv
 
ringlett
606_Druindin napsal:

Sem měl chuť si něco přikoupit, ale ňák mě přešla Úsměv



Jsem rád, že v tomhle dojmu nejsem sám ...
 
Mira
Tak jak to vypadá, chlapcům se s posledním patchem něco v DM nepovedlo..
 
1stCL_Punkey
Co konkrétně máš na mysli?
 
Mira
TAW forum..

přépadně

https://forum.il2...odel-ahem/


setřely na jeden zásah za 100%..

jeden příklad :

http://taw.stg2.d...=PeterZvan
Upravil/a Mira dne 20-12-2018 08:10
 
1stCL_Punkey
Aha.....

No prej je to v pohodě Úsměv

There is no other change in either FM or DM in 3.009 compared to 3.008, except for those listed in the update list. I specifically did a control check of the code before the release. If something constantly seems to someone from version to version, keep the old versions and do correct comparative tests, because individual cases are not indicative, you need statistics on DM for comparison. And it is better to do these tests offline, if we are talking about DM and not about the network.
 
Rumcajs
To řešení si kucí představujou poněkud úsměvně. Produkují softík, který nepodporuje instalaci jiné než aktuální verze. Tedy komparativní testy jsou řekněme komplikované, protože není jak získat starší verzi. A abychom drželi jejich předchozí verze někde pod zámkem, aby si to nemohlo stáhnout aktualizace, to je pionýrský přístup. Tedy stran vývojáře pionýrský.
Další podobně významná věc je, že uživatel není schopn zajistit komparativní test jiný než statistický. Nemáme možnost, abychom dvakrát po sobě udělali identický zásah. Tohle musí dělat vývojář. Oni si mohou přehrát identický zásah v různých verzích. My žádný takový nástroj nemáme. A dělat statistiku, aby byla pořádně a o něčem vypovídala, to je nesmírně pracné a troufám si říct, že vlastně i mimo smysluplné možnosti komunity. Naše drobné výzkumy mohou odhalit vlastně jen zásadní disproporce, nic víc.
Doporučení dělat testy offline je zdánlivě smysluplné, ale jestliže je potíž online, pak takové testy neřeší nic.
Na závěr je tu ještě jedna věc, kterou mají zas v ruce potencionálně vývojáři. Jestli to souvisí s online, pak by měli správcové serverů mít možnost, poslat jim logy z daného sestřelu, aby si je analyzovali. Z těch logů by se mělo dát vyčíst, jaké parametry mělo poškození, kolik zásahů to bylo atp. A jestli je to tedy problém DM, nebo problém nějak související s onlinem. Ta souvislost s onlajnem může být technického rázu, jako nějaké lagování bůhvíčeho, třeba i master serveru, nebo se třeba zas někomu povedl šikovný hack, kdy může zařídit zásah velkým množstvím projektilů naráz, nebo nějaká podobná vylomenina.
Produkují prostě moc hezký sim, ale taková ta firemní kultura kolem je stále východní.
 
1stCL_Jiricek
1)
Mira napsal:
setřely na jeden zásah za 100%..

No a to já mám po patchi naopak úplně opačný pocit. Všechno je teď odolné jako LaGG, pouze LaGG je odolný jako IL2...

Buď je to tím, že "poladili" DM v tom smyslu, že je těžší něco rozebrat ze standardních pozic, ale zvýšili účinnost "lucky shotů"... Což je konzistentní. Nebo je to psychosomatické a prostě je to dáno aktuální střeleckou formou. Jsem už dost starý kluk abych věděl, že nevím, a nedělal si přehnané závěry. Faktem ale je, že jsem od posledního patche nic "nerozebral" tak nekmpromisně, jak jsem býval zvyklý.

2) Vím, že to není věc DM, ale asi jen zobrazování poškození. Ale níže zobrazené poškození mi uštědřil jeden projektil střelce Pe-2. Jako žíly mi to netrhá. Ale požitek to trošku kazí, ne že ne...

[img]http://img24.cz/images/60880841126876881781.jpg[/img] is not a valid Image.

3) Koukám na ten pancéřovaný štítek z Rumcajsova videa a coby technicky letmo vzdělaný nemůžu přijmout ten lom (spíše ne-lom) světla na řezné ploše toho skla. To přece není možné, aby dvě kolmé plochy takto tlustého skla (doslova) nijak nelomily světlo a aby byl obraz takový, jaký tam je. Popravdě si myslím, že na té řezné straně by nebylo vidět buďto nic, nebo obraz odskočený a silně zploštělý... Ale zřejmě už tohle téma někdo proflejmoval přede mnou...

4) Ve věci posledního Rumcajsova příspěvku souhlasím s Rumcajsem :) Výzva ke komparaci s předchozími verzemi a ke statistice na mě působí jako provokace. Ale když si člověk uvědomí např. geopolitické vystupování Ruska, jeho obhajobu všemožných zelených mužíků a zejména jeho argumentaci proti odpůrcům - vlastně to do sebe všechno zapadá. Oni se nám nesmějou, oni to tak asi upřímně myslí.
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 20-12-2018 10:47
 
Rumcajs
Jiřičku, oni lom světla nepočítají. Přeci už když přišlo FW 190, tak se hodně řešilo, že z toho letadla je v reálu vidět mnohem líp, protože čelní sklo funguje jako periskop (lom světla). A že pokud tam lom světla nedají, tak to prostě nejsou schopni věrohodně dohonit. Nějak to obelstili, aby úplně nepokřivili model a přitom aby bylo vidět a nemuseli udělat lom světla. Ale samotný lom světla nedělají. Asi by to byl výkonnostní problém. Podobně v tý Lavočce s takhle tlustým a skloněným sklem by musel být vysloveně skok mezi pohledem mimo to čelní sklo a přes sklo. Ale není tam. Prostě to funguje trochu přibližně.
 
1stCL_Jiricek
Rumcajs napsal:

Jiřičku, oni lom světla nepočítají. Přeci už když přišlo FW 190, tak se hodně řešilo, že z toho letadla je v reálu vidět mnohem líp, protože čelní sklo funguje jako periskop (lom světla). A že pokud tam lom světla nedají, tak to prostě nejsou schopni věrohodně dohonit. Nějak to obelstili, aby úplně nepokřivili model a přitom aby bylo vidět a nemuseli udělat lom světla. Ale samotný lom světla nedělají. Asi by to byl výkonnostní problém. Podobně v tý Lavočce s takhle tlustým a skloněným sklem by musel být vysloveně skok mezi pohledem mimo to čelní sklo a přes sklo. Ale není tam. Prostě to funguje trochu přibližně.

1) Jo, to chápu a respektuju, že lom světla nemají. Sice v něm nevidím o tolik větší problém než v zrcátku a kapkách na skle... A popravdě - tlustých štítků máme ve hře řádově více, než historicky oprávněných zrcátek. Ale chápu a beru. V čase, který na programování měli, prostě upřednostnili něco jiného.

2) Ale... U toho FW šlo o otázku, zda má být viditelný spodní rám nebo ne, resp. jak velká má být průhledná plocha štítku. Navíc nešlo o zásadní procento plochy štítku, byť někdo trpěl při střelbě pod motor. V mých očích ale šlo o třešínku na dortu a někdy až trochu hnidopišství kritiků.

U toho, co ale vídím na tom videu, jde o víc než třetinu zorné plochy šťítku (!), kde pilot vidí, jako by se nechumelilo, a reálně by
a) neměl vidět vůbec nic, jen modro, nebo
b) měl vidět těžce zdeformovaně a uskočeně (zploštělý obraz, z velké části zdvojující obraz v hlavní ploše, tedy bez "nové informace")

Aktuální řešení je jako kdyby někdo viděl za roh o 1/2 čelního štítku. Přijde mi tisíckrát lepší řešení tu hranu udělat neprůhlednou, než takto. Jako bojově mě to netrápí - chcípám na jiné věci než dobrý výhled protivníka. Ale ten pohled z kabiny na "tu věc" by mi asi bránil s tím vůbec lítat. Je to - dle mého cítění - úplně zbytečná újma na kráse simulace. Ale názor na tuto věc se jistě bude lišit podle strany, za níž člověk bojuje... :)
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 20-12-2018 12:42
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,795,410 návštěv