March 29 2024 08:50:41
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,743
· Nejnovější pilot: Thehealthreviews23
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
Baron
No a to sa potom cudujes?
Hals - und Beinbruch!
 
Tapi
@Míra: mám stejný HW jako ty (i7-7700, 1080Ti, 2560x1440 akorát jedu navíc přes G-SYNC) a měl jsem dříve také stuttering. Zjistil jsem, že příčinou byl TRACKIR a jeho nastavení v kombinaci s hrou. TrackIR totiž ideálně funguje jen na násobcích 60Hz , tj. 60, 120 atd. Co je mezi tím mu moc nevoní a když se do toho přidá vyhlazování a ještě se to tluče s vyhlazováním v BOX, je výsledkem stuttering.

Nyní jedu plynule všude a vždy (tedy kromě případů hoodně nadupadé kariéry) s tímto nastavením:

TrackIR setings: Speed= 1, Smooth = 1 a v Advanced settings na záložce Camera "Precision Mode Smoothing" = 0

IL-2 BOX settings: Smoothness = 75

NVIDIA settings: 60 Hz nebo 120 Hz (podle toho, co umožňuje LCD)
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...
 
Rumcajs
Tapi, sorry, ale tohle zavání fake news. Mám všechny nastavení úplně jinak a nemám žádný stuttering. A pod pojmem úplně jinak mám třeba "Precision Mode Smoothing" = 100, zatímco ty doporučuješ 0. Hele dobrý úmysly, ale bez znalosti, jak to funguje, nebo bez statistiky, co nefunguje, jsou tyhle domácí rady prd platný.
Na tvém PC to může vykazovat souvislost, na jiném ne. Samozřejmě že to stojí za pokus, pokud je člověk zoufalý. Ale rozhodně to není návod.
 
magot
plynulost by s trackIr-em by neměla mít moc společného
a hlavně to lze snadno otestovat, odpote trackIr a zkuste to bez něj ..
Upravil/a magot dne 07-12-2018 09:55
 
Tapi
Rume, rozhodně netvrdím, že se jedná o nějaký univerzální návod. Problém se stutteringem je značně komplexní a příčin (a tedy i řešení) bude celá řada (viz například problém s FF joystikama v BOX, který také stuttering způsobuje a který developeři aktuálně adresovali v posledním update).

Míra má problém, já mám podobný HW a problém jsem u sebe uvedeným nastavením vyřešil, takže tady pouze dávám TIP, co by mohl zkusit, pokud používá Track IR. Nic víc Úsměv

Nicméně, že jsem si to nevycucal z prstu lze zjistit z řady příspěvků na fórech, kde TrackIR stuttering způsobuje. Namátkou:
https://forums.bl...242#p33798
https://forums.na...mp;t=13991

Když si u sebe nahodím vyšší Smoothness v TIR nastavení a ponechám i vyšší smoothness v BOX, mám pak ve hře velmi znatelný stuttering. Pokud v TIR smoothing výrazně omezím a v BOX nastavím na 75 mám rozhlížení ve hře krásně plynulé. Podotýkám ovšem, že to určitě závisí na GK (měl jsem 1070 a žádný problém jsem neřešil, po upgrade na 1080Ti se stuttering objevil a zmizel až po uvedeném nastavení) a také bezpochyby v celém problému svoji roli hraje G-sync.

Co třebas nevím a co by mně osobně zajímalo, je vztah mezi nastavením smoothness v TIR v Basic a Advanced - systémem pokus/omlyl se mi zdá, že se nejedná o totéž a obě nastavení se nějakým způsobem doplňují. Nikde se mi ale nepodařilo dohledat, co přesně dělá Precision Mode Smoothing narozdíl od Smoothing...

Pozn. když TIR nepoužívám, vše ve hře je krásně plynulé vždy.
Upravil/a Tapi dne 07-12-2018 07:28
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...
 
Mira
Nepomohlo nic, snížil jsem i front-line density na medium, letěl jsem za jasné, bezmračné oblohy a nic. Zajímavé, že se problém objevil s poslední aktualizací, do té doby mi vše jelo hladce..večer zkusím nějaký plnější online, jak tam to bude vypadat.
Edit : pokud vypnu TrackIr jede vše hladce a bez nejmenšího zaškobrtnutí..
 
Baron
Nuz je to zvlastne... Asi by som na tvojom mieste vycistil kartu, skontroloval aktualizaciu ovladacov GK (pripadne sa vratil k starsej verzii), tiez by som vyskusal vypnut Antivirus (ak ti robi blbosti, treba dat na IL2 vynimku), pozrel by som, ci mam korektne nainstalovane aktualizacie Windowsu a hlavne co mi bezi na pozadi po spusteni IL2. Predpokladam, ze spustas program z adresara, ak cez launcher, tak skus priamo IL2.exe v adresari IL...../bin/game/. Pricin moze byt viac, ale evidentne to nie je Ilom.
Hals - und Beinbruch!
 
Mira
Baron napsal:

tak skus priamo IL2.exe v adresari IL...../bin/game/.


Mrknutí tohle vypadá že zabralo..
 
Baron
Som rad ze som pomohol Úsměv
Hals - und Beinbruch!
 
saldy
Těšil jsem se na nařáchnutý noční řádění v karieře. Bf 110 v NJG, ale generuje to jen denní mise, je toto možné? Šklebící se
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Baron
saldy napsal:

Těšil jsem se na nařáchnutý noční řádění v karieře. Bf 110 v NJG, ale generuje to jen denní mise, je toto možné? Šklebící se


Je. Pokiaľ viem, čaká sa na vhodné lietadlo na nepriateľskej strane. Môj skromný odhad je ten, že by to mohol byť Po-2 alebo Dakoty (opäť opakujem, iba osobný názor). Oficiálne ale nie je známe nič, i keď som počul nejaké reči ohľadne nočných stíhačoch. To sa však týka Západného frontu. No, sú to špekulácie, ale taký He-219, Ju-88, Mosquito alebo Lancaster (AI) by som si dal povedať. Uvidíme, je to beh na dlhú trať, pretože korektne nasimulovať vtedajšie radary môže byť docela problematická záležitosť. Nehovoriac o tom, že napr. Bf-110G-2 používali okrem spoločných aj rozdielne radary od Ju-88 alebo He-219 + sieť pozemných radarov, že. Bolo by to fajn, ale keď by niečo také malo byť, myslím si, že až po Pacifiku. I keď kto vie, spolupráca s tretími stranami prebieha veľmi dobre, takže sa možno dožijeme ešte prekvapenia. Netýka sa nutne iba nočných stíhačov.
Hals - und Beinbruch!
 
magot
ona je v BOXu noční 110tka?
 
Baron
Nie, iba NJG1.
Hals - und Beinbruch!
 
Bierglass
Mira napsal:

Nepomohlo nic, snížil jsem i front-line density na medium, letěl jsem za jasné, bezmračné oblohy a nic. Zajímavé, že se problém objevil s poslední aktualizací, do té doby mi vše jelo hladce..večer zkusím nějaký plnější online, jak tam to bude vypadat.
Edit : pokud vypnu TrackIr jede vše hladce a bez nejmenšího zaškobrtnutí..


Mám to po tom patchi furt to samé. Nevím co opravili ale tohle určitě ne. Škubatura při 60 FPS No to jsem nežralNaštvaný
 
Deschain
Dnes jsem to zkusil, 3440x1440, vše na ultra, max vyhlazování, 8 bombardérů, 8 stíhaček, 2000m, 120 fps, bez záseku
 
Mira
Jo, krom toho, že pouštím hru přímo z adresáře, tak jsem nastavil ve hře Smoothness na 75. Ale v TrackIru jsem ho nechal na 50, protože když ho dám na 1 tak se mi ten pohled dost chvěje. Jsem rád, že mi to funguje, ale je zjevné že v rovnici BoX + TrackIr je někde nějaká neznámá..jak u koho a jak kdy.
 
Lanc
Baron, tebe sa este fakt nestalo ze si nedostal zeleny start a musel si odist zo servera a pripojit sa naspat? Hadam este nebolo vecera aby sa to v chate niekto neopytal, u nas v letke je to pravidelne u skoro kazdeho. Gun sight u A8 je tiez niekde inde.
2/JG26_Krak
 
http://squadron.achileus.cz/
Baron
Stalo. Včera zrovna nie, ale predvčerom na KOTA viackrát. Chyba hlavného servera.

Co je so zameriava om na A8?
Hals - und Beinbruch!
 
1stCL_Fucida
Baron napsal:
Co je so zameriava om na A8?


Nic, jen to, co jsem ti psal asi 3 týdny zpátky. V minulém patchi se tvůrcům podařilo rozesrat u A-8 centrální polohu hlavy a nějakým způsobem poplést osy v LuaScripts. Takže se sní například nedá létat ve VR, protože z ní není vidět.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Baron
Aha, no nemam VR, neviem potvrdit ani vyvratit. Nespominam si, zeby niekto z testerov s VR spominal nieco podobne. Kazdopadne zistim, dakujem za feedback.
Hals - und Beinbruch!
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

05-01-2024 17:45
Z 2:5 na 8:5.... zázrak

21-12-2023 16:25
Já jsem rád, že BMW potvrdilo, že moje letitá motorka si s tím poradí a nemusím to řešit :-)

21-12-2023 15:59
Ještě mohu kupovat Natural 98, který má ETBE. Nebo ještě se dá někde sehnat neoriginální těsnění na regulátor tlaku paliva, který bude dělat největší neplechu.

34,601,042 návštěv