April 18 2024 18:53:23
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 1
Algy

· Registrovaní piloti: 2,744
· Nejnovější pilot: AlecSalinas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
1stCL_Fucida
Barone, tohle zjistíš i sám:

Pokud máš VR, pak se nepoužívá fixování pozice hlavy pomocí F9, nebo jaká je na to zkratka, ale používá se standardní pozice definována tvůrci. V rámci LuaScripts\snapviews\* to lze simulovat tím, že si do prvního řádku v souboru toho daného letadla zadáš tohle:

cvc = 0.000, -0.000, -0.000, -0.000, -0.000, -1.000;

No a A-8 to má posunuté kamsi pod zaměřovač. A jak jsem psal, ještě tam haprovalo prohození os, ale jestli jsou osy jinak i po současném patchi, to jsem neověřoval. Pravděpodobně ano.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Baron
Vyskúšam.
Hals - und Beinbruch!
 
1stCL_Fucida
fsmedia.imgix.net/05/a9/aa/5c/261b/4afa/a99c/ac32c5c1b81e/vault-boy.png
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Baron
Dal som data do luascripts, ukazalo mi takyto pohlad. Vidite to takto?

forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_2018_12/2018_12_8__16_19_10.jpg.d9806c7fc992706985fcb8fdc9057c1e.jpg
Hals - und Beinbruch!
 
Lanc
ked tam nevidis nic tak ano, ani ked sa zdvihnem, nahnem, ohnem a mecom to tam nedostanem
2/JG26_Krak
 
http://squadron.achileus.cz/
Baron
Ok, nahlasene ako chyba.
Hals - und Beinbruch!
 
Rumcajs
Jsem si byl zas jednou zalítat, moc teď na to nemám čas, tak vždycky koukám jak vyvoranej sysel. Šel jsem na WOL, páčto na TAW mi to furt píše, že nesmím letět. No tak nesmím, jdu. Beru 109 G4 a startuju tak na volný lov. Začne houkat siréna a střílet AAA. A koukám, nějaká Lavočka mastí hned u letiště chudáka s FW 190. Tak jdu pomoct. Mám nějakou tu převahu výšky a rychlosti, říkám si, mělo by to jít. No .... Sundal toho s FW dřív, než jsem se přiblížil. Uviděl mě, asi něco nakoupil, ale uhnul a nemohl jsem následovat. Koupil dvakrát od AAA, říkal jsem si, to už by snad mělo jít. Tak jsem zůstal v souboji. Nedokázal jsem si vybudovat střeleckou pozici. Velmi rychle jsem přišel o výhodu, tak s poslední převahou výšky jsem udělal manévr, abychom každý letěli na druhou stranu. Ne, neutekl jsem. Měl jsem ho v zádech během pár vteřin. Sundal mě přímo nad plochou. Jsem se pokusil sednout na louku ale převrátil to. Nejsem nijak velký stihač. Navíc teď nemám moc praxe. Tak není čemu se divit. Ale přiznám se, že jsem se v Německém éru už dlouho necítil tak bezmocně. Nešlo s tím točit, vertikálu jsem taky prohrával. Manévruje to taky rychleji.
Zkrátka druhý let jsem vzal opatrně. Vysoko. Trpělivě. Hlídám příletové cesty k cílům a po 30 minutách se vyplatilo. Vidím Pe 2. Padám na ní a všimnu si, že je s ní i Lavočka. Nějak jsem ji ukousal a musel mizet, nebyl tam sám. Po dalších 10 minutách jsem z výšky spadl na nějakou Pešku a pokropil aniž bych dostal po čuni a zas mizím do oblak. Nějaký Jak ihned v zádech. Sevřená prdel, zda ho urvu ve stoupání či ne. Přistával jsem tedy bych řekl momentálně vyčerpanej a zejména svěrače bolavé od neustálé práce. Nastaly těžké časy pro modré.
 
1stCL_Fucida
Baron napsal:

Dal som data do luascripts, ukazalo mi takyto pohlad. Vidite to takto?


Jop. Ideálně když pošleš ještě screenshot se stejným nastavením třeba z A-5, nebo A-3. Pak je vidět jasný rozdíl.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Baron
Stalo sa. Dufam ze to daju do poriadku co najskor.
Hals - und Beinbruch!
 
petsild
No sláva... po několika letech nátlaku na Dev Boska vyšla experimentální záplata. Nyní je možnost změnit frekvenci dotazování se FFB efektů, hodnotou v souboru startup.cfg 0.5 Hz – 10 Hz.
Všichni co máte stuttering s klacíkem MSFFB2 a TrackIR\OpenTrack\FreeTrack zkuste doporučený parametr na 0.5 Hz.

[KEY = force_feedback]
amplitude = 1.00000
enabled = 1
force = 1.00000

update_freq = 0.5

img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Golas
Zdravím piloti,

rád bych se zeptal zde zkušených na pár věcí:

Online servery:Na full serverech lítáte jak? Máte vytištěné mapy, nebo se dokážete už orientovat bez mapy, či to řešíte jinak?

Co vše si mám nastavit, resp. co vše je potřeba ovládat při full nastavení(abych neuškvařil motor atd). Zajímají mě zatím jen německá letadla.

Jinak tedy moc serverů na lítání není Úsměv
 
Baron
Ahoj,

za seba môžem napísať, že keď mám čas, lietam na Knights of the Air. Keď potrebujem potrenovať nejakú mašinu, lietam Ch6 server.

Čo potrebuješ mať namapované? Nepoznám tvoj lietací hardware, takže len z hlavy - klapky, trim, nastavenie vrtule, ovládanie žalúzií a chladiča, podvozok, plyn, sýtosť paliva, streľba, odhod bômb a opálenie rakiet Úsměv
Mapu používam priamo v hre, ale pozor - na serveroch s vážnejším nastavením sa zobrazuje pod klávesou O (ako Otto), čo je vlastne brífing a mapa sa zobrazí cez celú obrazovku.

Ostatní poradia ďalšie skúsenosti, u mňa je to takto. Snáď som na nič nezabudol Úsměv
Upravil/a Baron dne 13-12-2018 14:46
Hals - und Beinbruch!
 
Rumcajs
Nepočítám se mezi experty, ale mám pár postřehů.

Mapy
1) Nic netisknu. Asi by to mohlo být užitečný, ale mapa ve hře mi přijde dostatečná. Akorát se defaultně otvírá přes "O" jako "Objectives" a ne přes "M", jak by člověk normálně čekal. Jsou i lidi, kteří si mapu promítají na dalším monitoru. Nicméně na mapě ve hře jsou zachycené právě ty objectives a o ty většinou jde. Takže vytištěná mapa nemusí být až tak užitečná.
2) Orientace je na některých mapách zpočátku těžká. Ale časem si člověk zvykne a naučí se pohledem zjistit, kde vlastně je. Snadná je mapa Kubáně, tak je to moře a hory, tak se podle pobřěží člověk chytí snadno. Těžší je Stalingrad, ale i tam je sbírka zcela charakteristických prvků. Jsou to ty lesy jdoucí o západu na východ. Je to Volha a Don. Je to samozřejmě Stalingrad, ale i Kalač a další města / vesnice. No a Moskva je zkraje potíž. Všude lesy, řeky, jezera.
3) Cíl je, především se neztratit, aby se člověk nemusel hledat. Možná mít dopředu plán, vědět kam poletím, jakou rychlostí, jak dlouho to bude trvat. Jaký záchytný body cestou jsou. Zejména ten čas / pozice kde by člověk měl být, jsou důležité. Ona ta časová představa bývá podceňovaná.

Nastavení?
No všechny prvky, který se na letadlech, který budeš lítat, vyskytují. BOS není tam komplexní jako DCS, ale když už dané éro nějaký ten kroutík či páku má, pak to většinou je k něčemu dobrý.
No Německý letadla je furt široký pojem, ale řekněme Německý stihačky a to ještě jen třeba Bf 109 jsou fajn, protože nepotřebuješ skoro nic nad rámec plynu, kniplu, trimu výškovky, spouště, zavření kabiny a zatažení podvozku. Pokud chceš i přistávat, asi by bylo fajn mít brzdu. Kdybys chtěl skákat na padáku, tak si namapuj vyskočení z letadla, nebo si pamatuj, kde to máš na klávesnici. Padák je ovšem úplně volitelná část výbavy, vlastně není potřeba a někdy dokonce zdržuje.

Serverů je hodně, populace je na několika. Si to dycky setřídíme podle počtu hráčů a třeba já většinou nejdu na server s míň než 10 pilotama. Stálice je Wings of Liberty, ale tam jsou zapnuté ikony. Pak TAW a Virtuální Finové. TAW je otravný s tím, že se musíš registrovat a plnit nějaký švihlý pravidla ohledně spotřeby letadel. Pak nějaký ten DF server, kam si člověk může zajít zvednout srdeční tlak.
 
Golas
Aaaaa děkuji.....o mapě na tlačítku "O" jsem nevěděl, to hned zkusím...a určitě bude stačit...paráda Šklebící se

U ovládání mi šlo hlavně o Bf109 a FW190 - základní věci jsou mi jasné Úsměv. Spíš mi šlo o nastavení náběhu vrtule, směsi paliva a takové ty drobnosti, které na serveru s exterama řešit nemusím.

btw (Th 1600 + plyn X52pro) - základní osy, klapky, trimy, pohledy atd jsem už vyřešil....
 
1stCL_Punkey
Rumcajs napsal:

TAW je otravný s tím, že se musíš registrovat


To je docela zavádějící informace. Pro let na serveru registrace není třeba. Je to jen lepší z důvodu vybrání si primárně doplňovaného druhu letadla (stíhač, bitevník, bombardér)
 
Golas
Mapa super...díky moc.

Ještě bych potřeboval poradit s grafikou, jak nastavit, abych něco viděl Šklebící se
 
Rumcajs
V BOSku buď vidíš, nebo máš blbej monitor. Nemyslím, že bys nastavením grafiky, pokud tedy používáš nativní rozlišení, dokázal nějak významně změnit viditelnost cílů. Něco vidět je o tom, mít dobrej monitor a taky se to musí trénovat. Když nemáš ten "skill", jak se tomu správně říká, stejně neuvidíš nic a každej tě překvapí. Ale třeba ti někdo poradí líp.
 
datelko
1stCL_Punkey napsal:

Rumcajs napsal:

TAW je otravný s tím, že se musíš registrovat


To je docela zavádějící informace. Pro let na serveru registrace není třeba. Je to jen lepší z důvodu vybrání si primárně doplňovaného druhu letadla (stíhač, bitevník, bombardér)


ale je
Mrknutí
 
1stCL_Jiricek
Golas napsal:

U ovládání mi šlo hlavně o Bf109 a FW190 - základní věci jsou mi jasné Úsměv. Spíš mi šlo o nastavení náběhu vrtule, směsi paliva a takové ty drobnosti, které na serveru s exterama řešit nemusím.

- u Emilů a stodesítek budeš potřebovat olejový a vodní chladič. Ostatní stodevítky mají chladič defaultně automatický, ale jde to vypnout (tedy další tlačítko: přepínač auto/manuál) a hrát si s tím ručně. Drtivá většina lidí to nevyužívá. Já např. jen v situacích, kdy přijdu o motor a chci zmenšit odpor (zavřu chladič) nebo se chci rychleji vybrzdit při přistání (otevřu chladič)

- u F-2 je taková zvláštnost, že buď máš chladič "auto" nebo "max"

- u A-5 potřebuješ žaluzie. S těmi jedině je u německých síhaček potřeba opravdu pracovat a hlídat teplotu. S otevřenými to neletí, se zavřenými to nechladí.

- Vrtuli u Bf109 ani FW190 stavět nepotřebuješ, defaultně je automat. Já ho vypínám opět jen při rozbitém motoru, kdy nastavuju větší úhel stoupání (jakože prapor). Takže zase tři tlačítka: větší úhel, menší úhel a přepínání auto/manuál. Pozor, v manuálu nenastavuješ otáčky konstantspeedky, ale přímo úhel stoupání vrtule.

- Kdybys pokukoval po Bf110, je potřeba přidat přebíjení zbraní a může se hodit praporování

Golas napsal:
Ještě bych potřeboval poradit s grafikou, jak nastavit, abych něco viděl Šklebící se

- Předpokládám, že máš rozlišení aspoň 1920x1080. Není-to jako starý IL, kde horší rozlišení znamenalo větší a viditělnější doty. Tady nižší rozlišení znamená slepotu. Pokud máš monitor s menším rozlišením, přestaň lítat, dokud si ho nepořídíš Úsměv Já tak zpočátku lítal a byl to půl rok frustrace a vzteku.

- Max. antialiazing, který ti to utáhne

- Max. mraky, které ti to utáhne. Mraky mají tu vlastnost, že letadla před nimi (ne v nich) tak jakože "kostičkují" a mizí. Čím horší kvalita mraků, tím mizí více. Ale jakože násobně více. Létat na horších mracích je citelně hendikepující. Bohužel právě mraky jsou zdaleka největším žroutem výkonu. Ani snížení všeho ostatního nastavení o jeden stupeň dolů u mě nedokáže výkonově vykompenzovat zvýšení kvality mraků (o jeden stupeň).

- zapnout "Use 4K textures". Zní to jako čiré estétství, ale bez toho je bohužel hůř vidět.

- Někomu pomáhá zapnout "sharpen", vidí ostřeji. Někomu se to přeostří do nekoukatelna. Vyzkoušej.
- Někomu pohámá zapnout nějaký "landscape filter". Vyzkoušej.

GL
 
Golas
Díky moc Jiříčku,
pěkně podrobně jsi mi to sepsal Úsměv

Počítač už je trošku starý (i3, 8gb, GTX 1050), rozlišení 1920x1080, monitor 23 nebo 24. Měl jsem vše na max a stejně jsem nedokázal sledovat letadlo 500m pod sebou....budu si s tím muset pořádně pohrát. Ve starým Ilovi to šlo lehce, pausnul jsem si hru s pohledem na banditu a měnil grafiku. Bohužel tady, jak něco změním, tak restart hry Šklebící se.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,717,258 návštěv