May 03 2024 00:25:48
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jaký joystick si pořídit v roce 2017 ?
petsild
Ten borec klacek X55 natolik zdrbal Úsměv, až mi je výrobku líto.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
1stCL_Novotny
313_Paegas napsal:

Dovolím si doplnit.... všechny co mají centrální pružinu stojí za H.
Od doby co mám Warthoga jsem prakticky přestal létat v letadlech.
Je tak dobrý akorát do vesmíru a pro roury.
O nějaké přesné střelbě se nedá vůbec mluvit.
Zvažuji upgrade základny a to buď od VKB nebo od VirPilu.


Pagasi, včem je ten problém? V té pružině? Já ho mám a není s tím naprosto problém létat. A už vůbec střílet.
Používáš nástavec délky? Pokud ne, zkus vyndat tu hlavní pružinu.
 
AJaromir
Já jsem pořizoval nový joystick právě proto, že už jsem nebyl spokojený s Warthogem. Ano, do té doby to jinak byl nejlepší joystick, který jsem kdy měl a byl s ním velmi spokojený. Nyní mám VPC mongoos T-50, který je kvalitou úplně jinde.

Ve většině simů si vystačíš s precizní manipulací pouze s výškovkou, vše ostatní si vytrimuješ. Ale v DCS, převážně ve vrtulnících a strojích, kde nejde trimovat křidélka, warthog hodně "bolí". Hlavně aretace středu, kde je nutné překonat celkem velkou sílu, kvůli které je pak těžké udělat velmi malé vychýlení páky. Warthog mě vlastně naučil pár zlozvyků, které jsem se u nového joysticku musel odnaučit, ale nakonec mi to hodně zjednodušilo ovládání stroje. Musel jsem se odnaučit cukat s pákou. Protože nebylo možné udělat velmi malou změnu, tak jsem pákou vždy jemně ve velmi krátkých intervalech "cukal" výsledkem byl průměr mezi středem a maximální odchylkou. Taky jsem se díky nové páce odnaučil ji pouštět.

S warthogem není možné udělat přesný pohyb ve dvou osách naráz. Protože jakmile máš páku vyhcýlenou v jedné ose, tak je hodně těžké vychýlit páku i v ose druhé, protože společná pružina již klade nějaký odpor, tak potřebuješ ještě více síly na to, aby jsi vychýlil páku i v druhé ose, než kdyby byla páka ve středové poloze. Když už mám tedy páku v jedné ose vychýlenou a začnu ji vychylovat i v ose druhé, začne růst "vratná" síla i v ose první.
A to byl pro mě opravdu nepřekousnutelný problém. Velmi špatně se kvůli tomu dělala přesná zatáčka, abych v ní neztrácel nebo nenabíral výšku a rychlost. Nyní je to o dost jednodušší.
 
Rumcajs
Jaromír to přesně vystihnul. Jakýkoli systém s společnou pružinou pro dvě osy prakticky znemožňuje výchylku jen v jedné ose. Není pocitově oddělená osa X a Y. Navíc se výchylkou v jednou směru mění i síla v kolmém směru. Já vím, Warthog vás stál hodně peněz. Navíc je to kovový kus HW. Máte důvod si myslet, že to je vrchol technologie. Bohužel není. Je to svým způsobem dost slušný shit. Právě proto, co jsem právě napsal. To je tomu vrozený a nedá se před tím jakkkoli utéct. ... No já vím, budete mi nadávat. Nicméně tomu stejnak neutečete. Jedna pružina na dvou osách prostě funguje asi jako jedna pružina na dvou osách. Tedy v principu blbě. Můžete se přemlouvat, jak vám to vyhovuje, ale to je jen proto, že jste nepoznali fungování podobně kvalitního HW s skutečným oddělením os. Zas musím říct, chápu to. Warthog je furt lepší řešení, než jakýkoli tuctový plasťák. Reálně ale obsahuje sbírku konstrukčních problémů, který se musí projevit. Možná to někomu nevadí, ale zas je to jen náboženství. Ty problémy jsou reálné a jasně zdůvodnitelné. A jsou řešitelné. A jsou řešené lepšíma konstrukcema. Banálně lepšíma konstrukcema. Warthog je prostě velmi kvalitně vyrobený shit. Vomrkněte VKB a ty jejich vačkové kyvné mechanismy. To je cesta jak udělat pohyb ve dvou osách. Není to žádný vynález, tohle svět víc od dob století páry.

A co se týká Saiteku a jeho implementace toho blbého systému v ještě blbějším plastovém provedení s tím kloboučkem, co se pohybuje po plastové ose a běhá v plastovém kruhu s zemědělskýma tolerancema ... o tom radši ani nemluvit.
 
AJaromir
Co se týče plastů, ty mi ani tak nevadí. I ve skutečných strojích se již používají plastové páky. Navíc plastová páka je lehčí a snáze se tak s ní manipuluje, ale není to běžný plast. Je to kvalitní plast odolný námaze, vysokým teplotám, otěru a potu. Rukojeť od Virpilu je taky plast, ale musím říct, že je velmi příjemný na dotek. Sám virpil psal, že se nejedná o běžný plast, ale o nějaký lepší kvality, aby vydržel to, co má vydržet. Ale Rumcajs myslel zřejmě plastové vnitřnosti. Ty má jak saitek, tak i warthog. No, pokud je to kvalitní plast, tak proč ne. V autě máme taky plastové pastorky. V každém případě CNC vysoustružené díly z hliníku jsou CNC vysoustružené díly z hliníku.
+ kuličková ložiska v poloose.
Upravil/a AJaromir dne 21-11-2017 21:50
 
Rumcajs
Jo jenže u klacíků se plast používá jeko levné řešení a Saitek pro levné řešení s levnou konstrukcí - tedy levné nakvadrát. Plast samozřejmě může být kvalitní a celkem přesně vyrobený. Ale těžko dosahuje přesnosti dosažitelné s kovovou konstrukcí a ještě hůř pak mechanické odolnosti proti otěru. Sice lze obojího dosáhnout, ale zas v případě klacíků je tu otázka "proč?". Když chci precizní klacík, použiju precizní konstrukci a solidní materiál, páčto to prodám za cenu, do který se tohle vejde. Nebo chci levné řešení, který prodávám ve velkým lidem, kteří od toho vlastně nic nečekají a za chvíli to vyhodí. V tomhle úhlu pohledu nerozumím, proč je Warthog udělaný tak, jak je. Je to podle mého názoru zcela kontraproduktivní pokus udělat solidní kus HW, na který se ale použije dost podřadná konstrukce. K čemu dělat solidní a drahý výrobek, když ho konstrukčně zlevním tak, aby to vlastně nebylo úplně dobrý? Nerozumím tomu. Samozřejmě nerozumím všemu, ale to VKB ukazuje zcela jasně, že lze za stejnou cenu vyrábět i HW, který není ošizen ani kvalitou materiálů ani kvalitou konstrukce. Třeba ten Hog funguje v něčem, co není v mém zorném poli. Třeba je prima pro vrtulníky nebo vesmírné simy ... nevidím do všeho. Ale pro lítání je zkrátka konstrukčně limitovaný, i když docela slušně vyrobený.

Mám jeden z těch prvotních VKB kovových klacíků. Má sice dvouosý mechanismus, ale ne s vačkou, ale s tím systémem dvou pák přitahovaných pružinou. Je to o něco lepší řešení, než jedna pružina. Ale stále to kulhá za tím aktuálním systémem dvou os a dvou vaček. To je podle mě vrchol konstrukce pružinových klacíků. Cokoli míň je prostě někde ošizené. Ideální by jistě byl systém s FFB, kde by každá osa byla řízena nezávisle na druhé ose a kde by byla pro každý letoun naprogramovaná ta FFB charakteristika pro každou osu zvlášť. A to tak, aby se to blížilo reálu. No a to je skoro utopie. Takže zase zpátky na zem.
 
Deschain
Jaromire, jak by fungoval Warthog grip (se kterym sem spokojenej a libi se mi zpracovani) s tou VPC zakladnou ? To by mohlo bejt dobry reseni ne ?
 
312_strycekFido
Deschaine zeptej se na TSku Brava proč s tím nelítá, když to má ;-)
www.312raf.com
 
AJaromir
Warthog grip je plně kompatibliní se základnou VPC. U VPC ale musíš počítat s jejich konzolí na stůl nebo jiným upevněním, protože na položení na stůl je základna extrémě vysoká a ani se s tím nepočítá.

Pokud by ti to tedy vadilo, tak raději volit základnu Gunfighter pro od VKB + redukci na warthog.
 
Deschain
jasný i hoga mám na konzoli pod stolem
 
AJaromir
Akorát pokud jej budeš mít hodně prodloužený, budeš na něm chtít vyměnit pružiny za silnější a možná i vačky. Na to budeš potřebovat 3 velikosti imbusu, jeden klasický klíč velikosti 6 (pokud se nepletu) a plochý šroubovák. Návod na výměnu pružin a vaček potom najdeš na youtube. Akorát si musíš dávat pozor při dotahování. Je to hliník, jde snadno strhnout závit. Mám s tím mnohaleté zkušenosti u nekvalitních pneumatických servopohonů pro motýlové mezipřírubové klapky. U těch kvalitnějších dávají do hliníkového těla ocelové vložky se závity, aby to nešlo strhnout. YouTube Video



Upravil/a AJaromir dne 21-11-2017 23:41
 
MatyDry
Tak tohle je herní ovladač:
https://bonusweb....ovinky_Srp
Doufám, že to tu ještě nebylo.
 
LesniHU
Rumcajsi, muzes to prosim trochu rozvest, ja vidim VKB za 282 Ecek plus 21%, coz je vic nez warthog, nehlede na to, ze tak tretina ceny warthoga je pro prodejni retezec. Cili naklady na vyrobu jsou dost rozdilne, ne?
 
AJaromir
Tak ono je taky podstatný rozdíl v tom, jestli máš vnitřnosti z litých plastů a ložiska jsou pouze vazelína (warthog) nebo z hliníku, který se soustružil na CNC+kuličková ložiska(VPC)
Proč by tam tedy neměl být i rozdíl v ceně...
 
Rumcajs
LesniHU napsal:

Rumcajsi, muzes to prosim trochu rozvest, ja vidim VKB za 282 Ecek plus 21%, coz je vic nez warthog, nehlede na to, ze tak tretina ceny warthoga je pro prodejni retezec. Cili naklady na vyrobu jsou dost rozdilne, ne?
Jde o to, že z nějakého důvodu je Warthog již docela drahý špás. Je vyroben většinou ze solidních materiálů. Působí jako docela luxusní zboží a vlastně i do značné míry je luxusní zboží. Je na poměry hracích periferií velmi solidně vyrobený a zpracovaný. Proti tomu mi nejde několik věcí. První je konstrukční. Proč k takovému HW dali ten mechanismus, který je tam použitý. A proč na některé ty části toho mechanismu použili plast. Na internatu se najde sbírka uživatelů, kteří s tím měli různé problémy. Ten kloub s koulí, co tam mají, je jednoduše problematická věc. Navíc to ani nebude nijak snadné a levné na výrobu. A má to nemoc společnou pro všechny konstrukce, kde není oddělené X a Y. Co se týká VKB, tak zde je situace jiná. Konstrukčně tomu není co vytknout. Grip mají sice slabší, ale to vyřešili tak, že se dá s hogem prohazovat.
Teď k ceně. První VKB kovové Mamby bývaly levnější. Ale ukázalo se, že jich prodají víc, než kolik stihnou vyrobit. Konstrukci vylepšili a prodávaj dráž. Nicméně prodejní cena nemusí nijak blízko reflektovat výrobní cenu. Podle mě je to spíš pozice na trhu. Lidi jim trhaj ruce i za tu cenu, za kterou to prodávaj. Vědí, že nemají konkurenci - Hog tomu reálně nekonkuruje. Tak proč by neprodávali draho? Chci říct, že z prodejní ceny cenu výrobní neurčíme. Vzhledem k tomu, že obojí je z dovozu mimo EU, bude stejnak většina ceny mimo výrobní proces.
 
AJaromir
Virpil má náhodou dost velkou konkurenci ve VKB. Dělají páky na stejném nebo podobném principu. Mechanismus od VKB má malé plus v tom, že se na něm dá nastavit tuhost páky pomocí teflonového škrtítka. Ovšem ta rukojeť od VKB je oproti virpil a všemu ostatnímu skvělá. A cenově ychází podobně, jako virpil, kde si jenom s pákou a rukojetí nezalétáte, protože ještě potřebujete konzoli k upevnění páky a k tomu vhodný stůl, na který se ta konzole dá upevnit.

https://vkbcontro...-pro-rev-b
https://vkbcontro...vb-mcg-pro
https://vkbcontro...vb-mcg-pro
https://vkbcontro...-base-only
 
313_Paegas
Ou NO! Za 200 let budou pořád lítat s Warthogem....
[img]https://cdn.discordapp.com/attachments/144830739270074369/385162513073045511/expanse-joy.jpg[/img] is not a valid Image.
 
LesniHU
Rumcajs napsal:

LesniHU napsal:

Rumcajsi, muzes to prosim trochu rozvest, ja vidim VKB za 282 Ecek plus 21%, coz je vic nez warthog, nehlede na to, ze tak tretina ceny warthoga je pro prodejni retezec. Cili naklady na vyrobu jsou dost rozdilne, ne?
Jde o to, že z nějakého důvodu je Warthog již docela drahý špás. Je vyroben většinou ze solidních materiálů. Působí jako docela luxusní zboží a vlastně i do značné míry je luxusní zboží. Je na poměry hracích periferií velmi solidně vyrobený a zpracovaný. Proti tomu mi nejde několik věcí. První je konstrukční. Proč k takovému HW dali ten mechanismus, který je tam použitý. A proč na některé ty části toho mechanismu použili plast. Na internatu se najde sbírka uživatelů, kteří s tím měli různé problémy. Ten kloub s koulí, co tam mají, je jednoduše problematická věc. Navíc to ani nebude nijak snadné a levné na výrobu. A má to nemoc společnou pro všechny konstrukce, kde není oddělené X a Y. Co se týká VKB, tak zde je situace jiná. Konstrukčně tomu není co vytknout. Grip mají sice slabší, ale to vyřešili tak, že se dá s hogem prohazovat.
Teď k ceně. První VKB kovové Mamby bývaly levnější. Ale ukázalo se, že jich prodají víc, než kolik stihnou vyrobit. Konstrukci vylepšili a prodávaj dráž. Nicméně prodejní cena nemusí nijak blízko reflektovat výrobní cenu. Podle mě je to spíš pozice na trhu. Lidi jim trhaj ruce i za tu cenu, za kterou to prodávaj. Vědí, že nemají konkurenci - Hog tomu reálně nekonkuruje. Tak proč by neprodávali draho? Chci říct, že z prodejní ceny cenu výrobní neurčíme. Vzhledem k tomu, že obojí je z dovozu mimo EU, bude stejnak většina ceny mimo výrobní proces.
Takze kdyz to shrnu, mainstreamova vec ma kompromisy, a proto se prodava za rozumnou cenu po celem svete. To mi prijde jako dobry kompromis. Mala firma vyrabi niche produkt pro bohaty zlomek procenta uzivatelu a za znatelne vyssi cenu za to kupujici dostane mene kompromisu.
 
AJaromir
Hu, s tím moc nesouhlasím, protože díky technickému provedení VPC prakticky odpadá téměř jakákoliv údržba, které se Warthog prostě nevyhne. (po čtyřech letech už mi to nedalo a musel jsem jej rozebrat a namazat. A vypadá to, že jsem to měl udělat už dávno a mnohem častěji, tedy snad každé 3 měsíce)
Takže teoreticky s dražším a kvalitnějším produktem se nakonec dá i ušetřit, protože má mnohem delší životnost. Peníze se takzvaně vrátí.
 
1stCL_Fucida
Jo to my v Lionech čekáme na čtyři beznadějně vyprodané Gladiatory PRO už tři týdny :-(
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,804,871 návštěv