April 19 2024 08:06:52
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Tflight hotas x a kombinace dvou tlačítek
Tomas 123
Zdravím všechny piloty. Jsem absolutní zelenáč a mám problém s programováním joystiku: chtěl bych v rámci minimalizace klávesnice použít co nejvíce tlačítek na joyi, ale nevím jak ve hře, v nastavení, připsat pro ovládání něčeho dvě tlačítka najednou...stejně jako je to v případě klávesnice se shift nebo alt. Napadá mě jít do textového souboru a napsat to tam ručně - proste mezi dve tlačítka na joyi vložit plus. Díky moc Tomas
 
1stCL_Novotny
Nemám přímé zkušenosti. Pokud jsou plě programovatelná tlačítka v profileru či něčem podobném, bude nutné nastavit nějaké makro funkce či něco podobného. Přidat veškeré klávesy přiřazené ve hře k dané činosti a uložit profil. Před spuštěním hry zapnout profiler, vybrat profil. Ale problém může být ten že ovládání hry má nastaveno ovládání na všechny klávesy a volba Shift je prostě jen další klávesa. Mrknutí
Ale myslím že tu pár jedinců používá Thrustmaster Tflight hotas x a Ti budou vědět přesněji.
 
magot
No existuje programovací sw target pro joye od TM, ale nevím proč to prozatím nepodporuje Tflight.
Mrkni na nějaký fora, třeba se to někomu podařilo rozchodit přes target.
 
Aces_Wild
Thrustmaster T.Flight HOTAS X se dá programovat pouze tak, jak je popsáno v manuálu (viz. obrázek). Není žádný externí software. Je to levný knipl s levným čipem.
Pro tvoje potřeby můžeš chtít zkusit např. JoyToKey.

i.imgur.com/i9bgbbs.png
 
Tomas 123
Díky všem za pomoc. Vidím, že dát to dohromady a naprogramovat joy jako klavesnici bude docela pěkný voser. Upřímě mě to docela překvapuje i když pravdou je, že na elite dangerous sem si stahnul soubor, kdy vse bylo již naprogramovano primo pro hotas, takze s programovanim joye zkusenosti nemam. Kdysi dávno jsem si pořídil Xpadder (něco podobnýho jako Joytokey) pro xbox ovladac, tak to zkusim v tomhle. Snad to pujde.
Jak to funguje u dražších kniplů? Je k nim software, kde se určí co za tlačítko bude shift?
 
magot
U dražších kniplů od TM je k dispozici právě ten sw target
 
Tomas 123
Ted sem našel na jednom fóru, že někdo úspěšně naprogramoval t flight hotas x na tom joytokey pro hru star citizen.
 
Letka 13 Papa
ja pouzivam joytokey na g940 a funguje skvele
shareware,ziadne krony nemusis http://joytokey.n...n/download
 
clone9cz
Těžko tvrdit dražších, protože ani u dražších nemusí SW fungovat dobře, když je blbě napsanej.

Opravte mě, kdybych neuvedl vše
1. varianta directX (tlačítko je tlačítko, mapuje se ve hře)
2. varianta directX s nějakým fake driver/software jako JoyToKey (tlačítko je tlačítko, ale na pozadí běžící SW ho předělá na nějakou klávesu, nebo makro)
3. přes SW jako T.A.R.G.E.T. se přiřazuje tlačítkům klávesa, makro, šifrovací tlačítko, přepínač módů a konfigurace se uloží do paměti joye.
Kde se nenamapuje nic, tak funguje directX (tlačítko ti pak může napsat román a to i po vypnutí T.A.R.G.E.T. software)
S každým spuštěním hry se automaticky do joye nahrává odpovídající konfigurace, byla-li spustitelnému souboru přiřazena (případně se manuální používá loader).

To se týká tlačítek, obdobné lze ale provádět i s křivkama joye.
 
http://www.wwii-illusion.net
magot
clone9cz napsal:
3. přes SW jako T.A.R.G.E.T. se přiřazuje tlačítkům klávesa, makro, šifrovací tlačítko, přepínač módů a konfigurace se uloží do paměti joye

Myslím že nastavení v rámci TARGET je nastavení uloženo na disku v rámci toho sw a ne v joy paměti.
Není-li aktivován target, není aktivováno rozšířené nastavení a joy používá default nastavení.
 
clone9cz
Ano, uloží se na disk a pak se přes loader nahraje do joye.
 
http://www.wwii-illusion.net
AJaromir
Do čeho že se nahraje? T.A.R.G.E.T funguje tak, že po aktivaci skriptu maskuje herní zařízení a místo nich se vygeneruje jeden virtuální joystick, jedna virtuální klávesnice a jedna virtuální myš, které jsou řízeny několika hw zařízeními. (Např. Joy, plynovka, MFCD panely) Virtualizace je prováděna v SW, ne v HW.
Upravil/a AJaromir dne 29-09-2016 15:06
 
clone9cz
www.falcon40.co.uk/images/CCP.jpg
Download to device spustí loader.

ten má dvě tlačítka
check a download (press this button to select a jostick file TMJ, check it for errors and then download to the device)

a skutečně, když není zařízení připojeno, tak to zfailuje na error E8, nebo tak nějak.

tady je pak příklad TMJ souboru
www.falcon40.co.uk/images/guide4.gif
 
http://www.wwii-illusion.net
AJaromir
Takhle to vypadá při použití T.A.R.G.E.T (verze 3.0.16.520)
[img]https://picload.org/image/rddocria/target.png[/img] is not a valid Image.
 
Rumcajs
Kluci, na rozhřešení otázky, kde se vlastně provádí nahraný skript, postačí, když naprogramovaný klacík připojíte na jiný počítač. Pokud je skript stále aktivní, pak je skutečně v paměti čipu na tom klacíku. Pokud není, pak je asi jasné, že ten skript běží v rámci ovladače na počítači, kde se to konfigurovalo.

Za sebe si umím představit obě varianty. Ten skriptovací jazyk je natolik triviální, že si umím představit, že by se to velice snadno přeložilo do formy zpracovatelné v čipu toho klacíku. Zas ale takové řešení by si vyžadovalo čip, který to umí a to stojí mrzký dolar.

Třeba programovací softík k CH Products HW téměř jistě provádí skripty na procesoru PC, kde je to nakonfigurované. Nedal jsem tomu tu péči, abych to skutečně ověřoval, ale samotná podmínka konfigurace obdobného virtuální spojeného zařízení, jako je tomu u TARGETu, napovídá, že to tak je.

Podobně pak různé softíky na automatizaci kláves či HID fungují v rámci PC, nenahrávají se na daný HW. Včetně tedy mého vJoyMapperu a autopilota k CloDu. Dává to smysl, je to levnější.
Non est specifica
 
petsild
Poradí někdo jak v Joytokey namnožit tlačítka pomocí Shift function děkuji.

edit:
Sice se mi povedlo namnožit nespočet nových čudlů, ale žádná hra nedokáže virtuální shift tlačítko odlišit od fyzického.
Naprosto perfektně to má udělané Úsměv DCS, jen škoda že ostatní tvůrci takovou možnost ignorují.
Upravil/a petsild dne 11-06-2017 11:54
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Rumcajs
A nelze v Joytokey napsat nějaký makro, který by generovalo klikání na ten virtuální čudlík? Totiž pak bys jen spustil makro, přepl se do hry a ta by zachytávala ten generovaný klik. Není to sice moc komfortní, na DCS mapování to rozhodně nemá, ale je to cesta. Taky jsem tohle řešil, když jsem si dělal vlastní ... něco jako Joytokey.
Non est specifica
 
alfik
Hele, ty bys to Rumcajsi mohl vědět a poradit (a budu se ptát jako BFU protože právě tohle jsem Úsměv ). Souvisí to s tím na co se ptá Petsild.
Jde o tohle: Existuje "něco", co se pro systém tváří jako tlačítko, ale na klávesnici není? Pro příklad - jakožto gildlídr potřebuju občas třeba mluvit současně do TS a Ventrila - např. když se řeší něco "strašně neodkladného" gildovního a já jsem v jiné hře, třeba lítám. Pro Ventrilo používám ScrollLock protože je to asi nejméně používané tlačítko na klávesnici - potřebuju ho prakticky jen při práci s excelem. Pro TS pak CapsLock, z téhož důvodu a taky proto, že ScrollLock už je zabraný Šklebící se
Pokud by existovalo "něco" na co se ptám, dalo by se to nějak aktivovat když chci? Třeba makrem? Protože to by řešilo jak problém Petsildův, tak i můj, tedy problém s tím, ža na klávesnici a na joyi je prostě málo tlačítek a každé něco dělá - a většinou něco co nechci... rozhodně třeba nechci, aby např. při každém mém mluvení se otevřela pumovnice nebo něco podobného.
Prostě, nevěřil bys jak je pro BFU těžké najít na klávesnici tzv. "any" klávesu... Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
Rumcajs
Kláves je na klávesnici málo od doby, co byla první klávesnice vynalezena. To je jasná věc.

Tedy ten Joytokey je jedna z věcí, která umí mapovat a makrovat klávesy. Neznám přímo možnosti toho softíku, ale umí to makra, umí to zachytávat klávesnici i HID zařízení (klacíky, plynovky atp.) Takže by to v tom mělo jít spíchnout.

Dál bych řekl, že třeba ten T.A.R.G.E.T softík k thrustmasterům by to měl zvládnout taky a ten CH Products manažer CH zařízení jakbysmet.

Já si takovýhle věci řeším ve svých programech, ale to je jako rada celkem nepoužitelné pro neprogramátory.

Takže ten Joytokey by to měl dokázat. Akorát si furt nejsem jist, jak tomu počítači chceš sdělit, kdy "chceš" a kdy "nechceš". Klávesnicí? Hmm. No a další problém, jak ti počítač sdělí, že teď se jemu zrovna chce a teď zas ne? Chápu to tak, že chceš nějaký dvou či vícestavový aparát, abys mohl jedním tlačítkem řídit mluvení tu na TSku, tu na Ventrilu, jindy zas tam i tam. V tom se jeden strašně snadno ztratí a většinou pomáhá, když je někde nějak vidět, v jakém stavu to právě je. Jinak budeš furt ostatním nadávat, že tě neposlouchají.

Za sebe jako ideální řešení vidím nedělat tyhle blbinky. Když něco dělám, soustředím se. Nejsem na dvou různých kecálcích, nehraju současně dvě hry, nemám krom manželky ještě záskok no a tak podobně. Je to mnohem snazší přístup k životu. Člověka to víc baví, páčto má lepšejší ty ... výsledky.
Non est specifica
 
alfik
Nn to je nedorozumění - moje chyba, neměl jsem psát to o dvou "kecálcích", to je totiž naprosto nepodstatné.
Co potřebuji, je jen jedno tlačítko - netlačítko. Takže nový příklad: Mám TS, mám jej na CapsLock, a když pak píšu do chatu, tak velkými písmeny což nechci, musím to občas přepisovat, zdržuje to a nasírá mě to.
Potřebuji tedy poradit, jak spínat TS nějakou klávesou, která NIC nedělá - tedy nic jiného. Ani písmeno, ani funkci klávesnice (jako ty dvě jmenované, tedy CL a SL, které jsou sice málo používané, ale když už je potřebuju tak je potřebuju).
Přitom mám přídavnou klávesnici (a joystick) s funkcí maker - tedy můžu na některou ze svých kláves na této klávesnici (je to Logitech G13 pro úplnost) přiřadit makro. No a tak tedy může toto "klíčování" TS být i makro.
Problém je, že když dám třeba makro (je to jen příklad) "crtl c" tak to bude dělat i něco jiného (v tomto příkladu kopčit), když dám třeba "cokoliv g" tak to bude psát "g", když dám "crtl alt del" tak mi to aktivuje štíty a warp... prostě PC reaguje na jakoukoli část makra (třeba písmeno) jednak jako na makro, a jednak jako na to písmeno. Což je problém. Rozumíme si?
Já vím že to neumím popsat moc dobře, to je právě problém domluvy mezi odborníkem a neodborníkem. Např. dochtoři to znají - pacient kolikrát neumí dost přesně popsat co ho vlastně bolí Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,720,295 návštěv