April 18 2024 21:27:32
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Linuxový vlhký sen - kudy cesta nevede
alfik
Aces_Wild: Velký (všesměrově Úsměv ) Gejb může snadno parírovat doděláním SteamOS. A může se pak stát, že naopak cokoli co si koupíš na Widlokšeftě na PC se SteamOSem nepůjde... Úsměv
A taky se snadno a rychle může objevit nějaký šikula který na Unix/Linux dodělá podporu těch našich různých pák a šlapadel, a vzhled obrazovky ála W7, a widle maj po fóglech.
PS: omlouvám se, ve svém dalším příspěvku jsi to sám napsal jinými slovy Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
Ajvn
Už aby to bylo.Úsměv
Jak už jsem řekl potřebuju jen aby šlapaly:
Na extra disku: Hračičky a pačičky sračičky.Šklebící se
 
BP_dFrog
Aces_Wild napsal:...Základ je stejný. Jádro a k tomu nějaký ty serepetičky, co umí komunikovat s jádrem a osobou za klávesnicí. Rozdíly v distribucích jsou převážně ve filozofii, v aplikacích pro nastavení a jak se starat o balíčky, rozumněj soft (DEB, RPM, tar.gz nebo zdroják aneb systém na míru).
Když si nainstaluješ např. Ubuntu, tak to neznamená, že tam nepojede KDE nebo Xfce apod. Je to úplně putna. Z Debianu se dá udělat Ubuntu nebo Kubuntu, Xubuntu, a celá ta velká šťastná rodina pod jednou střechou. Vyzkoušej přes USB flashku a vyber co ti sedne. Výhoda - možnost volby...


O vyzkoušení linuxu jsem už párkrát uvažoval, ale vždy mě odradila ¨nováčkovská nepřívětivost¨ vůči začínajícím nebo se mi to tak aspoň jevilo. Existuje nějaká distribuce, která je de-facto jen OS a launcher bez aplikací ? Rozuměj chci jen systém a např. LibreOffice a přehrávač hudby a videa atd. si pak doinstaluji sám ? Zároveň, ale aby byl proces instalace aplikací jednoduchý a ne složitá kompilace ?

Z mého pohledu chybí linuxu webová stránka, která by popisovala aspoň 10-15 nejrozšířenějších dister a rozdíly mezi nimi. A nebo je a je tak dobře skrytá, že jsem ji nenašel.
 
Rumcajs
Frogu, aby v distru nebylo nic, to asi nenajdeš. Ale instalace jednotlivých distribucí se dá široce parametrizovat a určitě dosáhneš stavu, že tam nebude takřka nic. Jen tak mě napadá, že kdysi v pradávnu byla jedna z populárních distribucí Slackware. A že Slackware stále ještě žije a podle všeho je zaměřen na jednoduchost a standardnost. SuSE nebo Fedora, tuším, poskytují při instalaci taky dost voleb ohledně instalovaného SW, takže si ty defaulty můžeš vyházet.

Nicméně si nemyslím, že by to byl vhodný začátek. Chceš-li k tomu přistoupit nějak uživatelsky jednoduše, pak zkus Ubuntu či Mint. Jak tady teď běží ta diskuze, tak jsem zase po delším čase zkusil i to Ubuntu s tím neštěstím zvaným Unity a ono i to povyrostlo a přiznám se, že když se Unity ponastavuje, že mi to přišlo vlastně docela dobře použitelné. Zkusil jsem si stáhnout i MonoDevelop a načíst tam svoje projektíky z VisualStudia a ono to běhalo skoro bez mrknutí oka. Napoprvé naběhl i klient pro SVN (RapidSVN). Firefox a LibreOffice jsou tam implicitně. VLC na přehrávání videa taky. Remmina v aktuální verzi funguje už bez problémů. Takže krom BOSka tam mám skoro vše, co nezbytně potřebuju k životu.
Non est specifica
 
petsild
Lze tu Unity lištu konečně úplně vypnout?
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Rumcajs
petsild napsal:

Lze tu Unity lištu konečně úplně vypnout?
Nemyslím, ale konečně lze udělat menu součástí okna. Tedy menu okna nemusí být úplně odtržený od reality někde nahoře. Je fakt, že možnosti customizace Unity jsou neuvěřitelně limitované. Ale díky tý jedný podstatný volbě to začíná být použitelné.
Je to vlastně podobný jako problém s BOSkem. Všichni od začátku vědí, že unlocky jsou idiotský nápad. Jenže za tím nápadem sedí vysocepostavený idiot. A ten si to nenechá vymluvit. U Unity je to podobné, někde za tím sedí Mark Shuttleworth a ten je "neomylný".
Non est specifica
 
BP_dFrog
Rumcajs napsal:
Frogu, aby v distru nebylo nic, to asi nenajdeš.

Takže linux je vlastně stejný jako Windows. OS + balast

Rumcajs napsal:Ale instalace jednotlivých distribucí se dá široce parametrizovat a určitě dosáhneš stavu, že tam nebude takřka nic. Jen tak mě napadá, že kdysi v pradávnu byla jedna z populárních distribucí Slackware. A že Slackware stále ještě žije a podle všeho je zaměřen na jednoduchost a standardnost. SuSE nebo Fedora, tuším, poskytují při instalaci taky dost voleb ohledně instalovaného SW, takže si ty defaulty můžeš vyházet.

O Slackware jsem už někde četl, asi na cdr.cz u páně Ježka, ale popisem už mi přišel jako pro zkušeného uživatele.
Fakt by usnadnilo mít stránku s přehledem různých dister. Variabilita je fajn, ale chaos už je moc.
 
magot
BP_dFrog napsal:
Takže linux je vlastně stejný jako Windows. OS + balast

Ani ne jádro vidlý stojí na zašifrovaném - kernelu v kterým nikdo neví co se přesně děje, kdežto linux je open source a k jádru OS máš přístup a můžeš ho i modifikovat.
Tedy aspoň u linuxu typu Suse, Fedora ...
 
falkon
magot napsal:

Ani ne jádro vidlý stojí na zašifrovaném - kernelu v kterým nikdo neví co se přesně děje, kdežto linux je open source a k jádru OS máš přístup a můžeš ho i modifikovat.


Pretoze to je presne to, voč tu běží! Bezny Franta uzivatel si kazdy vecer ladi a upravuje svoj kernel, pretoze tak je to spravne, tak sa to ma! Cool
 
magot
šak ten Franta, sůl země, to je voda na ten strašlivý mlýn MS a vo tom to celý je Úsměv

když by bylo jádro kernelu odemklý, vždycky by se našlo pár chytrolínů který by to to běžnému smrtelníkovi na fórech a blozích přiblížili a vysvětlily kde tečou data do hajzlu nějakejm reklamním hyenám,vládním organizacím a kde to je košér. Pak je snadné takovéto nechtěné aktivity OS kontrolovat.
A hlavně vývoj nového SW na otevřené jádro se dělá 100x lépe.
Upravil/a magot dne 10-08-2016 23:15
 
falkon
magot napsal:
když by bylo jádro kernelu odemklý, vždycky by se našlo pár chytrolínů který by to to běžnému smrtelníkovi na fórech a blozích přiblížili a vysvětlily kde tečou data do hajzlu nějakejm reklamním hyenám,vládním organizacím a kde to je košér.


Toto ale s jadrom (kernelom) OS nema absolutne nic spolocneho!
Ale nebudem ti brat iluzie.. Mrknutí
 
magot
Jen máš možnost mít kontrolu nad systémem?
 
falkon
A aku kontrolu nad Linux systemom praktikujes ty osobne, Magote?

Vies ty sam do podrobna, ako funguje zavadzac? Sprava pamati? Sprava procesov? Riadenie zdrojov? Filesystem? Miliarda inych komponent?

Nie? Tak to si na tom UPLNE ROVNAKO, ako v pripade Windows. Vsetko cim tu argumentujes su len "alibisticke kecy".

Je to rovnake ako tvrdenie, ze "Traktor je najlepsie vozidlo na celom svete, pretoze s nim mozes pohodlne obrobit 1000 hektarove pole!"

Ano, v istych situaciach je lepsi traktor. V inych zase Ferrari. Rovnako tak v niektorych situaciach je lepsi Linux, v niektorych Windows.
 
magot
u open-source os máš vždy možnost přístup ke zdrojovému kódu té které modifikace a máš vždy možnost (i když to běžný smrtleník dělat nebude)
podívat se co které procesy ve skutečností dělají, jak a kam tečou data.
Ale i kdyby tomu běžnej smrtelník nerozuměl stále se může řídit recenzema, diskuzema, kritikama daného OS - kterej je transparentní.
Vidle jsou zlo, systém který nemá uživatel pod kontrolou a nikdy mít nebude.
Korporace jako MS budou s uživatelem zacházet s uživatelem jako s hadrem na podlahu.
Možná ti to přijde jako alibistický kecy ale mě ne.
Upravil/a magot dne 11-08-2016 17:52
 
clone9cz
BP_dFrog napsal:

...
Fakt by usnadnilo mít stránku s přehledem různých dister. Variabilita je fajn, ale chaos už je moc.


Dyť je to krásně přehledné http://futurist.se/gldt/
Linux mi tu neřešte, protože se na letové simulátory se spoustou HW nehodí. Pokud teda někdo neudělal speciální distribuci s podporou herních zařízení.
 
http://www.wwii-illusion.net
falkon
magot napsal:

Vidle jsou zlo, systém který nemá uživatel pod kontrolou a nikdy mít nebude.

V tom pripade aj Apple Mac OS je zlo, ten uzivatel tiez nema pod kontrolou. iPhone je tiez zlo, pretoze ho uzivatel nema pod kontrolou. Android (jeho vendor-proprietary nadstavby a "ohnutia" ) je takisto zlo, pretoze ho uzivatel nema pod kontrolou. Google a vsetky jeho sluzby su zlo, pretoze ich nemas pod kontrolou. Facebook je zlo, pretoze ho nemas pod kontrolou. Skype je zlo, Google+ je zlo, Dropbox je zlo, 3D Studio Max je zlo, BoS je zlo, DCS je zlo, ... a mohol by som pokracovat donekonecna. Kazda webova stranka je ZLO, pretoze ju nemas pod kontrolou a odosiela o tebe informacie zlym a nenazranym tretim stranam, ktore ti vnucuju reklamu.


Mimochodom, aj Android ako taky je open-source a odosiela do Googlu kilotonu dat a informacii! To priamo dokazuje, ze Tvoje uvazovanie je nespravne. NEPLATI, ze open-source sa rovna bezpecno-a-dobro!


magot napsal:
Korporace jako MS budou s uživatelem zacházet s uživatelem jako s hadrem na podlahu.

Rovnako ako Apple, Facebook, Google, Twitter, LinkedIn, ICQ, ...
RedHat zachadza s uzivatelom takisto ako s hadrem... je to pre nich LEN business a vo tom to cele je.


magot napsal:
Možná ti to přijde jako alibistický kecy ale mě ne.

Ano, alibisticke, hlupe a zaslepene. Malujes si uplne nezmyselnu "duhovu zahradu" v zmysle "co je open-source je posvatne", aby si mal kam utekat od "zlych a vosklivych korporaci". Na tom by nebolo nic zle, keby to bol pravdivy obraz. Ale nie je.


A tie data od teba tecu mnohonasobne viac uz len tym, ze browzdas po internete a vyhladavas na Googli. Tokonca aj tento SVK web k tomu prispieva... Mrknutí

Takze bud aspon korektny, a obvinuj cely internet a cely svet z toho, ze je to ZLO! Pretoze je. :-)
 
clone9cz
Celý si to mohl vynechat a rovnou napsat, že řídící jednotka v autě je taky zlo a ať chodí pěšky. Šklebící se
 
http://www.wwii-illusion.net
magot
@falkon
vůbec jsi mě nepochopil ale to neva, hlavně že není válka ..

clone9cz napsal:

Celý si to mohl vynechat a rovnou napsat, že řídící jednotka v autě je taky zlo Šklebící se

Nepochybně se toho brzy dočkáme ;-)
www.pcdays.cz/wp-content/uploads/2015/03/early-vehicle-lores.jpg
Upravil/a magot dne 12-08-2016 00:11
 
Rumcajs
Muísm se zastat falkona. Magote, v tvém přístupu je zřejmý nesouhlas či nepochopení, jak funguje svět. Je to až klasicky utopistický přístup k věcem. Představa, že proprietární je zlé, je skutečně diagnoza takového stavu. Je to podobný jak s Uzinem, který postuje ty rudé články. On nemá představu, jak a proč funguje náš svět, ale má jasno v tom, že to je blbě. (No jinak by se s těma cancama nechlubil) Falkon jasně poukazuje na nesrovnalosti ve tvém výkladu světa. Jo, nesrovnalosti na tvé straně.

Ono by se dalo pokračovat příkladama donekonečna. Ale povím jen jednu věc. Svět technologicky stojí od A do Z na proprietárních technologiích. Nikde nikdy nevzniklo nic mimořádného jen na základě Open Source, komunitní snahy, kolchozu či jak jinak to chceš nazývat. I ten Linux je postaven na základě proprietárních technologií. A skutečně úspěšným ho učinily až firmy, co pro to produkují uzavřený software. (O hw ani nemluvit) Komunitní projekty jsou bez vyjímky limitované. Tím je nijak neshazuju, nezatracuju, komunitní věci mají svoje místo na slunci, jinak by to nebyly, ale jsou doplňkem pro proprietární technologie. Proprietární technologie se bez komunitních obejdou úplně snadno, naopak to nefunguje. Howgh
Non est specifica
 
magot
Rume, pracuji x let ve vývoji bankovních systémů vidím co je to zač... Pracuji s linuxem, unixem, OSX i vidlema na úrovni bezpečnosti ..
Ale falkon mne nezná ... myslí si cosi o duhách a že mám IQ 5 Úsměv
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,717,859 návštěv