April 19 2024 02:51:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Sink the Bismarck2!
Kukuloo
Winston Churchill: "I don't care how you do it. You must sink the Bismarck!



Sink the Bismarck 2!


i.imgur.com/S7L3UTv.png


Swordfishe z Victorious vraj Bismarcka zasiahli. Zda sa ze ho to neobtazovalo. Swordfishe z Ark Royal udreli na vlastny kriznik Sheffield miesto Bismarcka... Neboli informovani o pritomnosti inej ako nemeckej lode v sektore utoku... Nastastie zlyhali magneticke rozbusky torped... Pripravuje sa druha utocna vlna torpedovych bombarderov na palube HMS Ark Royal... 15 zastaralych, platnom potiahnutych dvojplosnikov ma spomalit najmodernejsiu bitevnu lod sveta... Hood dokraloval... 1418 chlapov zmizlo spolu s nim... Royal Navy je na tahu...

Zdar piloti!

27.5. bude 75 rokov od potopenia nemeckej bitevnej lode Bismarck. Mame za sebou uz jednu uspesnu minispecku na tuto temu. Nedavno na SAS vydali novy mod lietadlovu lod HMS Ark Royal co ma inspirovalo znova zaletiet Sink Bismarck v trochu pozmenenej forme. Lietadlovku Illustrious nahradi teda Ark Royal, default skin pre swordfisha bude paradny od Ronnca a Bismarckova preddefinovana draha bude mierne zmenena aby reflektovala skusenoti z predoslej akcie. Vsetko ostatne bude ako minule. Bismarcka sa pokusime najst bez radaru a rozdame si to s nim po namornicky... V maji hrozi ze nebudem mat dostatok casu na poletovanie a tak aj vdaka tomuto dovodu som sa rozhodol usporiadat "otvorenie sezony 2016" touto minispeckou.

Datum konania akcie: Nedela 24.1. 2016
Cas: 21:00 CEST (briefing cca 30min pred akciou)
Server: 185.91.117.32:21018
TS3: AOE
Obtiaznost: Full switch, ziadne ikony na mape (vonkajsie pohlady na palube zapnute, bez speedbaru a vysky, kurz zostava)
Verzia hry: HSFX 7.0.3 + modpack Sink the Bismarck2!
Modpack: http://leteckapos.../864005774
Pocet pajlotov: 15
Mapa: Svalbard, autor DF mapy Orel_Erichos
Doba trvania: cca 1,5 - 2hod

Pravidla/podrobnosti (rovnake ako v predoslej misii):
Ak bude niekto z pilotov zostreleny pri utoku na Bismarcka, neplanujem dalsiu vlnu. Nedaleko lietadlovej lode Ark Royal sa bude nachadzat ponorka U-556 (v skutocnosti sa dostala na dostrel ale nemala torpeda - vypalila vsetky proti konvoju HX-126 niekolko dni predtym), zostreleny pilot moze skusit ulovit tento podmorsky cln alebo sa odpoji - to je na nom.
Po vzlete veduci flight nasadi kurz na kriznik Sheffield (kurz bude oznameny v briefingu), ostatne flighty sa drzia nadohlad veduceho flightu. Mraky maju zakladnu v 1000m, poletime pod nimi ked nemame protilodny radar. Po tom co veduci flight ohlasi vizual so Sheffieldom, dostaneme (pomocou chatu) kurz a vzdialenost Bismarcka od Sheffieldu (tak ako to bolo v skutocnosti, utocna skupina najskor letela k Sheffieldu a ten signalizoval udaje Swordfishom). Naberieme kurz k Bismarckovi a pokusime sa o koordinovany utok aby sme rozptylili flak. Flak bude silny preto dorazne odporucam odhadzovat torpeda z vacsej vzdialenosti. Pilot ktory sa priblizi k Bismarckovy tak blizko aby rozoznal ze nema na trupe tie cierne a biele pasy ako ked bol este na kotvach v Norsku bude dozaista rychlo zostreleny. Nasa uloha je spomalit Bismarcka aby ho dohnali bitevne lode King Geoge V a Rodney ktore sa zenu za Sheffieldom a prezit! (Rodney v hre nemame ale zastupi ho USS Iowa s rovnakym kalibrom kanonov ako Rodney - 406mm) Je potrebne si nacvicit odhod torpeda podla pristrojov! Po odhode sa pomocou radionavigacie a jej morzeovky pokusime najst Ark Royal a pristat. Dobrovolnici mozu po pristati zlozit kridla a zaparkovat na prove lode a sledovat pristatia ostatnych. Nemame zachrannu barieru na lodi, tak to bude dost nebezpecne. To je plan, ako to dopadne, uvidime... Pff

[img]http://www.worldwarphotos.info/wp-content/gallery/germany/kriegsmarine/Battleship_Bismarck_during_maneuvers_in_1941.jpg[/img] is not a valid Image.


Je v plane aj niekolko treningov. Treba nam nadrilovat odhod torped a aj Swordfisha by sme mali znova dostat do ruky. O testoch budem informovat.

Zlozenie flightov sa moze pocas priprav na akciu menit. Zalezi na pocte prihlasenych pilotov.

1. Letka_13/Kukulo
2. Letka_13/Colonel
3. Letka_13/Algy
12. Hoper

5. Orel_Erichos
6. Orel_Balky
7. Orel_Kolibrik
8.

9. Saldy
10. Matylda
11.Tozzifan
12. magot


13. 311_Mart
14. 311_Vont
15.

Zaloha: Vladis

Hlavna tema je na AOE fore: http://acesovereu...t_id=10178

Pisat mozte aj sem, ale urcite sa Vam zide info aj na AOE.
Upravil/a Kukuloo dne 17-01-2016 23:00
Letka_13/Kukulo
 
magot
Takovej postřeh, v šturmoj nese Swordfish MKI torpédo MK12 v nastavení "full speed" 40kts/1.4km dobrý tak akorát na manévrující a lehce ozbrojené torpédoborce.
Na bitevní lodě používali se přenastavené MK12 s rychlostí 37kts/ 3.2km (tento dosah je stěžejní), takže akce na Bismarck s těmito nehodící mi se torpédy bude čistá sebevražda Úsměv

V HSFX7 má ale Swordfish nastaven stock MK12 (v třídách BombGunTorpMk12.class) což je nějaká generická srágora s dosahem 1 km tuším
HSFX obsahuje ale i modifikované torpédo MK12 (v třídách BombTorpMk12.class) které bude možná lepších parametrů ale není přiřazeno na Swordfish.
Tak by to chětlo z editovat a vyzkoušet to mod torpédo zda se nemá lepší parametry. Ideálně vytvořit nové "long range" s dosahem 3.2km/ 37kts.

Btw u Špicberk byl Tirpitz ...
Upravil/a magot dne 12-01-2016 23:58
 
saldy
Našel jsem foto přistání z minulého lovu na bestii, trochu mi tenkrát pokousala křídla ale to se zašije.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1560/bis09.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1561/bis10.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Kukuloo
Natipal som vtedy fotoreport z akcie ale skor ako som mohol spravit report z poletu vsetky screenshoty posli. Asi som ich vymazal pri reinstale HSFX. Matylda vsak spravil z akcie niekolko zaujimach screenshotov.

Megazlbnk bolo suprove. Podarilo sa. Vlastne to bolo najvacsie megazlblnk co sme na nasej akcii usporiadali. Niekto sa rozbil a respawnol sa na palube za zaparkovanymi swordfismi. Potom sa priparkoval k nam a o pat minut ho to koplo. Takto sme prisli na to ze respawnute lietadlo ktore nevzlietne je kickovane z hry. Ostatne lietadla ktore pristali normalne a zaparkovali na prove lode neboli kicknute. To su predosle skusenosti.

K torpedam: v popise misie som sice pisal ze AAA bude silne, ale nie je zamerom vyhladit nas pri utoku. V minulej akcii sme vdaka AAA stratili 3 stroje. A sli sme dost blizko. Dostrel torpeda ak je tych 1,4km je uplne v pohode. Na treningoch si to mozme dopilovat.
Letka_13/Kukulo
 
Hoper
Tak jsem chtěl říct, že když je volná 12tka, tak se přidám, ale vlezl mi tam magot...
Pech :/

Magoté, nechceš 8. nebo 15. ? :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Kukuloo
Hopriku, moze byt? Šklebící se
Letka_13/Kukulo
 
magot
Hoper napsal:

Tak jsem chtěl říct, že když je volná 12tka, tak se přidám, ale vlezl mi tam magot...
Pech :/

Magoté, nechceš 8. nebo 15. ? Úsměv

ne nechci, nejsem ani orel ani 311 Úsměv
 
Hoper
Kukuloo napsal:

Hopriku, moze byt? :D

ano, takto mi bude nejlépe :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Kukuloo
Tak zatra, tj. v nedelu 17.1. ak budete mat od 20:00 do 23:00 cas, mozme potrenovat odhody torped, vzlety, pristatia a vsedne poletovanie vo Swordfishovi.

IP: 185.91.117.32:21018

TS: AOE

Letka_13/Kukulo
 
Kukuloo
EDIT: Neaktualny trening.
Upravil/a Kukuloo dne 18-01-2016 21:30
Letka_13/Kukulo
 
Kukuloo
Prvy test za nami. V tyzdni oznamim dalsie terminy.
Letka_13/Kukulo
 
Kukuloo
Testovacia mapa bude k dispozicii na vecerne testy pocas tyzdna. Erichos:

Upravil som tréningovú mapu, doplnil som vzdusny štart blizsie k BLUE Bismarcku, info v Briefingu mapy. Bismarck má nastavenú paľbu - Začiatočník/RoF-4.0
Otestujte to prosím.
Severná lietadlovka na mierumilovné trénovanie ostala :-)
Server pobeží vždy podvečer až do noci, doobeda bude zvyčajne vypnutý.

Su povolene vonkajsie pohlady a neobmedzena municia, takže mozte v jednom lete odhodit viac torped. Ked pojdete na pristatie, treba torpedo odhodit tlačitkom "Jettison Stores/Odhodit podvešenou vyzbroj" čiže nudzovym odhodenim všetkej vyzbroje a potom sa vam uz to torpedo neobnovi a mozte v pohode pristavat. Votovanie je povolene, takže mapu si mozte otocit aj skor ako za 90 minut.

IP: 185.91.117.32:21018

Letu zdar.

Letka_13/Kukulo
 
Kukuloo
Navigacny kolac pre navrat na lod: http://leteckapos.../553611091
Letka_13/Kukulo
 
Kukuloo
Repostujem od Ericha:

Aby si veliteľ 1.roja (alebo ním poverený navigátor z 1.roja) mohol urobiť navigačnú prípravu tak dávam pár dôležitých informácií na výpočet kurzov a časov, doporučujem aby si každý veliteľ roja spravil svoju navigačnú prípravu pre prípad havárie pri štarte alebo pre prípad stratenia kontaktu s hlavnou skupinou alebo pre každý iný prípad. Tiež doporučujem pre záujemcov o útok na ponorku po zostrelení Bismarckom, prerátať si v akom čase sa bude nachádzať v akom približnom sektore.

Takže tu je BRIEFING:

Dátum: 24.5.1941, štart o 19:10 hod

Počasie:
Sneh s dažďom
Východný vietor o rýchlosti 3-4 m/s
Spodná hranica oblačnosti je v 1000 metroch

Bitevná loď Bismarck bola posledne spozorovaná v sektore AW14 a zmizla v hmle na Východo-Juho-Východ.

Kontakt s Bismarckom sa snaží udržať náš ľahký krížnik HMS Sheffield (v hre nahradený loďou HMS Fiji), za ktorým pláva skupina našich torpédoborcov (HMS Cossack). Asi 35 km za nimi pláva dvojica našich bitevných lodí HMS King George a HMS Rodney (v hre nahradený loďou USS Iowa). Posledná známa pozícia HMS Sheffieldu je AT15.4 a pláva rýchlosťou 20 uzlov za Bismarckom vo vzdialenosti asi 35 km Východo-Juho-Východným smerom.

Naša lietadlová loď HMS Ark Royal sa nachádza medzi sektormi AS24-23 a pláva na východ rýchlosťou 20 uzlov. Eskortu jej robí bitevná loď HMS Renown (v hre nahradená loďou Warspite).

Cieľ:
1. Nájdite lode našej flotily.
2. Ak ich nájdete, dostanete informáciu o kurze a rýchlosti Bismarcku.
3. Nájdite Bismarck, zaútočte na neho torpédami a potopte ho. Minimálne sa snažte ho aspoň poškodiť a spomaliť. Naše bitevné lode ho doženú a pošlú ho na morské dno.
4. Potom nalaďte rádiomaják materskej lietadlovej lode, nájdite ju a pristaňte.
5. Vedľajšia úloha - nájdite a potopte vynorenú nemeckú ponorku U-556, ktorá pláva zo sektoru AW22-23 na východ rýchlosťou 8,5 uzla.

Mapa operácie:

[img]http://i29.photobucket.com/albums/c259/erichos/Rozne/mapa_bismarck2_zpsym3obagy.png[/img] is not a valid Image.

Letu zdar.
Letka_13/Kukulo
 
magot
pár screenů z akce:
hlední Bismarcku
[img]http://s25.postimg.org/4dsigy827/grab0009.jpg[/img] is not a valid Image.
Bismarck před útokem
[img]http://s25.postimg.org/hlrw9w5lb/grab0011.jpg[/img] is not a valid Image.
Bismarck po útoku
[img]http://s25.postimg.org/6we7hmtsf/grab0013.jpg[/img] is not a valid Image.
Koupání
[img]http://s25.postimg.org/odibcqukv/grab0019.jpg[/img] is not a valid Image.
Zásah U-556 Tozzim
[img]http://s25.postimg.org/8ph45yez3/grab0025.jpg[/img] is not a valid Image.
Tozzi jde po třetí na přistání Šklebící se
[img]http://s25.postimg.org/t5s4o6p8v/grab0041.jpg[/img] is not a valid Image.
řazení na Ark Royal
[img]http://s25.postimg.org/4wxlq7zgv/grab0079.jpg[/img] is not a valid Image.
Ende
[img]http://s25.postimg.org/3vxd13ihb/grab0089.jpg[/img] is not a valid Image.
 
Hoper
Předně - děkuji organizátorům za přípravu a zorganizování akce!

A mám rád takovéhle mise - letíme letíme (ve formaci), najdeme něco, něco s tím (ne)udělám(e) a letíme zpět. Opět ve formaci.
A já se celou dobu nemusím o nic starat :)
Tedy pravda - orientační bod HMS Sheffield jsem úplnou náhodou našel já a tak Bismarck mohl býti nalezen a po zásluze potrestán... :)

Za mě líbilo a na chvíli jsem si zavzpomínal na staré dobré časy.


Moje "fotky" jsou skoro stejné (šedočerné) jako ty magotovo, takže jen link:
http://1url.cz/77ZT
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
311_Vont
Byla to zase si myslím povedená akce, jaká se asi nikdy neomrzí. Díky všem za účast a hlavně tvůrcům, za jejich nasazení a elán.

ps: klidně bych si to dal ještě jednou, ten megažblňk opět nezklamal díky Mrknutí
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
 
http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
Kukuloo
Parada chlapi. Zaujimava akcia. Ked si najdem cas, pisnem ako sme dopadli, kto kolko trafil, kolki sme prezili atd. Myslim ze sme mu dali 6 zasahov. Dvojnasobok oproti predoslej akcii.

Co vsak nepochopim... ako sme mohli do tristrvrte na jednu cucat na Bismarcka cez kamery ci sa konecne potopi...
Upravil/a Kukuloo dne 25-01-2016 22:21
Letka_13/Kukulo
 
magot
Já se spoléhal na royal navy, která dodělala svou práci tak jak měla, tak jsem preventivně netrefil ani Bismarck ani U-556 Šklebící se
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,719,004 návštěv