May 17 2024 05:07:50
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 1
arnysimilar

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
AJaromir
Rumcajsi, bohužel jsem nikde nenašel, jaká je prahová rychlost strojů. Tedy jinak řečeno při jaké dopředné rychlosti má stroj nejvyšší možnou úhlovou rychlost. Potom se teprve můžeme bavit o tom, co je obratnější.
 
310_cibule
606_JuLB napsal:

Opojenie alkoholom netreba nutné vynechať Šklebící se,
ale elegantne sa dá použiť aj JoyToKey, dá sa skúsiť zadar bez limitovanej funkcnosti.
Je to už "hotové" riešenie, s rozhraním pre laického uzivatela, len priradiť gombíky a je to.
Na ten zoom pouzivam gombíky na joyi ktoré JTK transformuje ako kolečko myši. S nastaviteľnou rýchlosťou, teda aj "okamžite na max/min".
http://joytokey.n...n/download


Díky, Julo, určitě vyzkouším. S tou první větou máš recht ;-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
Rumcajs
Nejde jen o nejvyšší úhlovou rychlost. Jde i o poloměr zatáčky. Pokud se s G2 pokusíš následovat IL2, který je bez zátěže, máš problém. Dostaneš se mimo rychlosti, kde je G2 efektivní. A pokud se pokusíš následovat v utažené zatáčce IL2 se střelcem, ten střelec si tě pravděpodobně podá. Ale především je chyba na takový souboj vůbec přistoupit. G2 má rychlost a stoupavost. Točení není jeho nejsilnější zbraň.
Non est specifica
 
AJaromir
Jenomže pokud je nepřítel 10 metrů za ocasem, tak není jiná možnost.
Edit: pardon, myslel jsem protivník.
 
Rumcajs
AJaromir napsal:

Jenomže pokud je nepřítel 10 metrů za ocasem, tak není jiná možnost.
No jasně, to už člověk vlastně prohrál. Ale G2 by mělo mít lepší roll rate. Od IL2 bych tedy spíš zkusil barrel roll a hnát to do vertikály. Tam tě sledovat nemůže. Nicméně pár metrů za vocáskem je IL2 velmi nepříjemný kus železa.
Non est specifica
 
AJaromir
Jo a potom teda ještě jeden dotaz. Pokud, jak píšeš, G2, že je neobratný, tak potom nechápu, který stíhač v BoS od němců je obratný. Pokud vím, tak tam nic obratnějšího u němců není.
 
Mira
Já myslím, že s F4 už uděláš slušnou parádu..ale taky se říká, myslet znamená h...o vědět Úsměv
 
CSW_Cassius Chaerea
Rumcajs napsal:
Proč myslíš? Podívej se na tu nosnou plochu, co ten šturm má. V utažené zatáčce na malé rychlosti se G2 velmi snadno dostane do potíží.
Stíhací verze Il-1 v roce 1944 byla jen o dvě sekundy lepší v ruských testech než Bf 109 G6 (která měla 22 s). Testy Il-2 jsem nenašel. Plošné zatížení má šturm i G2 stejné kolem 160 kg/m2. Není důvod proč by měl točit šturm lépe a nemyslím si ani, že ve hře lépe točí.

Jaromíre, ve hře dobře točí emil, stodesítka, makina a obstojně točí f2 a pak to je f4, g2 a nejhůře klasicky fuckáč.
 
AJaromir
Tak fokáč je energy fighter. S ním se bojuje jinou taktikou. Ale jinak dík. Akorát se divím, že nejlíp točí nejstarší emil.
 
magot
Gustav je těžkej krám, zlatej Fridrich ..
 
Rumcajs
AJaromir napsal:

Jo a potom teda ještě jeden dotaz. Pokud, jak píšeš, G2, že je neobratný, tak potom nechápu, který stíhač v BoS od němců je obratný. Pokud vím, tak tam nic obratnějšího u němců není.
Nepsal jsem, že je G2 neobratný. Jen jsem psal, že jeho hlavní zbraně jsou rychlost a stoupavost. Proč se s G2 pouštět do souboje, který nemusí vyhrát, když se můžeš držet v bezpečí a mít skoro záruku, že neprohraješ? Navíc obratnost není jen turn rate. Jo a F2 a F4 budou točit líp než G2.
Non est specifica
 
AJaromir
To si rovnou mohu vzít fokáče, který byl za tímto účelem (rychlost a stoupavost) stavěný. Ale to není styl, kterému bych moc holdoval, protože na BnZ nic netrefím. BF by měl být jakožto původně závodní speciál velmi obratný stroj s velkým zrychlením.
 
magot
Fokáč byl docela obratný imho. Specielně Anton. Nicméně pokud chceš lítat za němce tak se na "duely" v kruhu vyser. Na to se ty jejich letadla nedělaly ...
 
Rumcajs
FW 109 A3 neměl nijak úžasnou stoupavost. Myslím, že máme 16m/s. To je míň, než má Jak 1. Je to na úrovni LaGG3. A je to úplně mimo výkony G2. G2 má 22m/s. To je úplně jiná liga. S FW bych na stoupavost nesázel. Podobně s rychlostí je třeba být opatrný. FW je rychlý, jen je otázka v jaké výšce. Úplně u země ho překonává La 5 a na krátkou dobu i P40. Vysoko zas není nijak úžasný. Navíc má výkonnostní díru kvůli přepínání kompresoru tuším někde mezi 2200 až 2800 (si to nepamatuju přesně).
BnZ je základ pro lítání Němců. Mě to třeba velmi vyhovuje. Vlastně nerad točím, bo to moc neumím. Navíc, jak člověk začne točit, někdo ho sundá, jak už jsem popisoval. BnZ navíc dává možnost se z boje kdykoli odpoutat. To je pro mě dost zásadní parametr. Nerad chcípám. Ale uznám, že jsou lidi, kterým se to líbí.
Non est specifica
 
1stCL_Fucida
AJaromir napsal:

Počkej, SVK patří lionům. Z toho jsem dedukoval, že je to i jejich TS. Tak to je mi novinka.


SVK nepatří Lionům Úsměv. Já vlastním doménu a trochu to tady zaštiťuju, ale na Lionech to funguje naprosto nezávisle. SVK jsem zachraňoval a následně převzal myslím v roce 2005, když se zakladatelé tohohle nápadu pohádali takovým způsobem, že došlo ke zrušení tohohle webu.

Lionský TS je neveřejný a zaheslovaný, mimo server, na kterém běží TS SVK. Nicméně zájemci o společný polet mohou samozřejmě přijít, stačí skoro kohokoliv z letky kontaktovat a požádat o přístup.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
1stCL_Fucida
On Focke-Wulf hlavně stoupá při podstatně jiné rychlosti, než Bf 109. Zatímco Messerschmitt má maximální stoupavost okolo 250 km/h, Focke-Wulf spíš 290 - 300 km/h. Luftwaffe udává stoupavost na Steig-/Kampfleistung, tedy cca na 85% maximálního výkonu motoru. Je potřeba ale dohromady nemotat právě data pro Steig-/Kampf- a pro Start-/Notleistung. FW 190 není nijak neobratný, jen není schopný, v porovnání se svými současníky, zatáčet na malém poloměru. Obratnost se ale skládá z mnoha parametrů, kde utažená zatáčka je sice důležitým, ale nikoliv jediným aspektem.
Co se rychlosti týče, tak u země (ani nikde jinde) Lavočka Focke-Wulfa nedožene, resp. v té stávající verzi ne. Až jednou přijde La-5FN a La-7, situace se změní ve prospěch Sovětů. Ale ti zase výkonově odpadají s výškou rychleji, než německý stroj.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Mira
Může mi prosím někdo v rychlosti vysvětlit jak na tom DED funguje ten systém zásobování o kterém tady pořád čtu a zda existuje nějaký balík skinu používaných na tomto serveru..
Díky
 
Powerty
Mira napsal:

2. Opravdu nejde nastavit přepínání FOV jak ve starém Sturmovi? Pouze plynulý zoom..


Miro. Pokud ti postačí dvoupolohový zoom (já mám obě krajní polohy - nejvyšší přiblížení / nejširší zorný úhel), tak já jsem to vyřešil takto:

V "pilot head control" jsem přiřadil položkám "pilot head zoom in" a "pilot head zoom out" požadované klávesy a potom jsem v nastavení kamery všechny položky "FOV zoom speed" nastavil na 100 a "FOV zoom inertia" na 0 a přepnutí je prakticky okamžité. Ještě je lepší vypnout "cinematic", protože se mi zdá (ačkoliv by to nemělo ve skutečnosti mít vliv), že pokud to mám zapnuté tak obraz při odzoomování tak nějak poskočí.

PS: Ještě projistotu. Já osobně se rozhlížím TiR, takže nezaručuji, že dané nastavení nebude mít nějaký divoký vliv, pokud používáš na rozhlížení klobouk joye.
 
606_Druindin
Mira napsal:

Může mi prosím někdo v rychlosti vysvětlit jak na tom DED funguje ten systém zásobování o kterém tady pořád čtu a zda existuje nějaký balík skinu používaných na tomto serveru..
Díky


Co vím tak novej hráč začíná se 2-3 letadly. Jak ti dojdou musíš nasbírat 500(?) zásobovacích bodů. Ty získáš tak, že přeletíš ze zásobovacího letiště (najdeš tam letadla s označením supply) na kterékoliv jiné letiště. Jeden přelet zásobovací Pešky ti dá 450(?) bodů, přelet stíhačkou 250 (?) bodů.
Stav bodů zjistís příkazem "status" do chatovacího řádku odeslanej na svoji stranu (odpověď dlouho trvá).
Ty body jsou možná jinak odstupňovany, moc často tam nelítám a oni to maj furt v beta provozu - můžou to měnit.
Ještě tam nějak figurujou battle pointy, ale v tom přehled nemám.
Jo a abys nepřišel o letadlo, tak s ním musíš přistát na spojeneckém aktivním letišti a nesmíš mít úplně v háji motor. Taky dávej refly až ten motor vypneš.
 
Alcapone
Ahoj, pomůže mi někdo jak donutit páčkové přepínače na hotas warthog ovládacím panelu k tomu když ho přepnu do polohy "zapnuto" aby se mi pro příklad vysunul podvozek. Zatím mi to funguje tak že páčkový přepínač musím přepnout s polohy Vypnuto -> Zapnuto -> Vypnuto až po té nastane mnou požadovaná událost. Uff doufám že je text výše pochopitelný :-). Děkuji předem za odpovědi. Pánbůh Vám to vrátí na dětech.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

34,890,359 návštěv