May 02 2024 01:00:02
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Windows 10
falkon
Kde sa da ta samo-reinstalace najst, prosim? Zachova nainstalovane programy, alebo spravi "format" (vymazanie vsetkeho)?
 
Rumcajs
falkon napsal:

Kde sa da ta samo-reinstalace najst, prosim? Zachova nainstalovane programy, alebo spravi "format" (vymazanie vsetkeho)?
Start menu->Nastavení->Aktualizace a zabezpečení->Obnovení-> zvolit "Obnovení do továrního nastavení". Dál podle průvodce instalací. Asi nejčastěji zvolit zachování souborů ale reset aplikací. Aplikace se pak musí znovu nainstalovat, ale to je asi taky cíl celé operace. Tedy postup toho, co se resetuje, je volitelný v tom průvodci.
Non est specifica
 
Aces_Wild
U mne proběhla, jak na PC tak na ntb, instalace Anniversary Update bez problémů, tedy žádné BSoD nebo zpomalení systému. Co ale neproběhlo dle mých představ bylo Rumcajsem zmíněné resetování nastavení. V podstatě jsem byl nucen projít ovládací panely a nastavit si (opět) systém, spustit nadvakrát O&O ShutUp10 (neboť po dalším nevynuceném restartu si Windows telemetrii s klidem povolily), zpět upravit některé klíče v registrech, odinstalovat ten balast z MS Store, co se tam zas bez zeptání napláchnul, apod. Naštěstí u mne mají Windows roli herní konzole, takže mám jen základní soft, ale představa, že pustím tuhle Anniversary sra(j/n)du na produkční mašinu mě poměrně dost děsí.
Tenhle přístup se mi teda ale vůbec nezamlouvá.
 
Ajvn
Takže jsem provedl upgrade z win 7 na win10.
Všem vřele doporučuji.
Systém po spuštění sice nabíhá 10x pomaleji, veškeré nadčítání je pomalejší, Neotevřeš jediný konfigurák, Když jsem si chtěl při instalaci nějaké hry určit cestu kam to chci nainstalovat , tak zapomeň. Všechno to sere svévolně do "céčka" k systému. Ale zato jednou za čas zamrzne. Například při vysunutí a opětovném zasunutí USB , nebo při delší instalaci. Samozřejmě nutný restart. Konkrétně při Instalasi free SC. která se natahovala asi 3hod. Po asi 1hod všechno zmrzlo a čau. Pokoušeel jsem se o tuto, pro Win 10 nepřekonatelnou operaci ČTYŘIKRÁT!!!

Po 4tem restartu jsem obdržel tento bonus:
Na mrtvém monitoru se zjevila hláška:

Hmmm: Vážený zákazníku VYPADÁ TO, že Windows-10 posral sám sebe a proto vyhledejte odborníka. (!!!!!!!!!!!)

Vyhledal jsem: ODJEBAL jsem toho zmetka a to z velkým gustem!
 
petsild
Právě tyhle dobré zprávy jak Win10 fungují Smutný mě od tohoto nedodělku odrazují a lituji chudáků kteří to musí denně používat.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
Aces_Wild
Tak upgrady Microsoftu nikdy nešly a díky filozofii Windows asi ani nikdy nepůjdou. Dobrá zpráva pro tebe je, že pokud máš oficiální licenci Windows 7, pak už po tom vykutáleným upgradu máš i licenci na Windows 10. Pokud by tě zase chytla dobrodružná nálada beta testera, pak doporučuji čistou instalaci Windows 10. Ta bude rozhodně běhat líp než MS představa o aktualizaci Windows.
petsild napsal:

Právě tyhle dobré zprávy jak Win10 fungují Smutný mě od tohoto nedodělku odrazují a lituji chudáků kteří to musí denně používat.

Ale ony fungují, jenom potřebují do začátku trošku péče.
 
Rumcajs
Windows 10 nejsou špatné. Dokonce bych řekl, že to je nejlepší, co M$ zatím vytvořili. Bohužel spolu se změnou licenčního modelu přišla i ta změna ve formě povinného sledování a předinstalovaného balastu nesmyslů. Nicméně balast lze vyházet a sledování víceméně vymítit. Vy, co máte Windows 7, se nijak neradujte, Windows 7 vás sleduje stejně důkladně. Majitelé W8 jsou pak již po sledovací rozcvičce a ničemu se nediví. Navíc ono sledování, pokud se popřepíná na vypnuto, vlastně nic moc do M$ neposílá.

Kdo si myslí, že Linux je na tom líp, pak vězte, že můj poslední pokus upgradovat Linux Mint na verzi 18 skončil ještě větším kolotočem, než tyhle aktualizace Windows. Nezbylo, než vypálit DVD a spustit čistou instalaci. Windows jsou alespoň natolik přívětivé, že mají zabudovaný ten reset systému do továrního nastavení.

Velké upgrady jsou prostě riskatní záležitost a třeba na produkčním prostředí bych se nikdy nesnažil mít server po takovém upgradu čehokoli. Radši čistá instalace aktuální verze. To je prostě princip, to není M$ specifikum.
Non est specifica
 
Ajvn
Prd tomu rozumím, ale taky jsem si všiml, že kdo má čistou instalaci, tak tyhle a různé jiné problémy nemá.
Ještě takový dovětek:
Po upgradu vznikne samozřejmě Windows old. Který však nejde odstranit. (ve Win7 nebyl problém. Takže sebou vláčíš další systém navíc.
A perlička na závěr:
Ještě před tím, než PC totálně vytuhnul ,chtěljsem se vrátit zpátky na 7čku.
A ouha.
Vyběhla mi hláška:

Hmmm vážený zákazníku: Návrat k Win7 není možný, protože "VYPADÁ TO", že NĚKDO odstranil soubory k této operaci potřebné.Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se

PS
VyděšenýVyděšenýVyděšenýVyděšenýVyděšenýVyděšenýVyděšený
 
LEON
Je to tak, já mám čistou instalaci Win10, nic jsem nenastavoval, nic jsem neladil, jsem jen sprostej uživatel... Systém je rychlý, stabilní, rychle nabíhá, funguje mi na něm všechno co potřebuju, můžu si instalovat kam chci co chci... Ale já byl spokojenej i s Osmičkama, taky mě nijak extra neprudily...
 
https://www.rcfree.eu
falkon
Ako sa da zistit, ci je Win10 po tom Anniversary Update? Alebo bez neho?
 
magot
LOL to už je stejná sračka jak za časů W95, to už si snad dělaj prdel ...
http://technet.id...ftware_nyv

vedení M$, defenestrovat, analytiky předhodit lvům, vývojáře na minutu vyhodit, manažery pomazat medem a do mraveniště s něma, sekretářky arabským šejkům, budovy vypálit a buldozery zarovnat, ende.
Upravil/a magot dne 07-08-2016 00:03
 
Ajvn
No, takže dokud Win-10 nedovivinou není pro mě důvod k jejich instalaci a přivodit si tím případně různé další maléry.
Protože v tomto stavu: konkretně pro MOJE potřeby neznamená přechod na tento systém, žádnou výhodu či vylepšení.
 
clone9cz
Mám Windows 10 na dvou strojích a u jednoho je možné udělat image zálohu přes Windows Backup a u druhého nikoliv. Hrkne v tom na nějaký problém s EFI. Veselá věc, když mají vše posírající upgrade.
A jak to bude s obnovou? Mám to testovat já nebo to měl MS ? Bude stačit systémový test na jednom disku, nebo mám otestovat všechny disky po každým upgrade OS?

Tak nevím, abych zas sháněl další soft na zálohování toho, zálohování onoho a nejméně 3 na zálohování Windows 10.

Edge je na hovno, protože na https stránkách neukazuje certifikát a rovnou vrací stránky jako nebezpečné s hláškou za A "di pryč" nebo za A "di pryč".

Konfigurace sítě neumožní nastavit pořádně VPN, takže se musí pustit konfigurátor z jiného místa, kde je "sedmičkové" menu se všema možnostma.

Teď ještě zjistím, že explorer nemumí řadit soubory podle abecedy jako Windows 2012 a trefí mě. Ještě že jsem si ty jedny sedmičky virtualizval ve druhých sedmičkách.

Jak to vidím, tak jsou 10 výhoda jen pro lidi, co používaj tak MS Office. Když jednou nabootujou a pak 10x, protože nedetekujou zavadač, tak je to fakt prdel. A obnova z vytvořenýho záchranýho DVD? Ta píše neumíme neumíme neumíme. Tak k čemu to záchraný DVD je.

Čekal jsem, že to po takové době pojede, ale zatím jsme všichni větší testeři než si myslíme a jistě větší než na 7. Sem se nezamiloval, nainstalováno, stále ale jede ze 7.
 
http://www.wwii-illusion.net
Rumcajs
Clone, chápu tvoje rozčilení, ale reálně to tak hrozné není. Edge nemusíš používat, furt ještě tu je třeba Firefox. Na VPN třeba u nás ve firmě používáme OpenVPN. Zálohování W10 normálně funguje, nefungující backup je asi dost řidká vyjímka.

Nakonec pokud nutně nepotřebuješ zrovna DX12 či Cortanu, není asi důvod se kvůli W10 nějak zvlášť přemáhat. W7 poslouží stejně. Svého času jsem byl spokojenej i s Vistama, ačkoli to nebylo zrovna povedené dílo.

Na většinu toho, co potřebuju od počítače, stačí i 10 let staré PC, na kterém mám Linux. A stačil by mi úplně, kdyby ....
1) Ostatní používali taky OpenDocument Format. Jenže jak víme, většina firem jede na M$ Office a tak se jeden musí přizpůsobit. Různé balíky jako Libre Office sice tvrdí, jak jsou kompatibilní, ale prakticky to tak není.
2) Kdyby VisualStudio chodilo na něčem jiném, než jsou Windows. No třeba se časem dočkáme, že na Linuxu bude VS nebo něco podobně plnohodnotného. Zatím MonoDevelop není tak úplně rovnocené.
3) Kdyby BOS, CloD, ROF, DCS lítalo na Linuxu.

Každý si za sebe dosadí svoje tři důvody velmi snadno. Je to tak, většina z nás má ty svoje tři důvody dost jasné.
Non est specifica
 
magot
No kdyby byly ryby, tak by člověk používal linux ... ale třeba nás to časem donutí postavit se tomu centrálnímu zlu..
 
Ajvn
Mým sci-fi snem je mít: Na hry- (letecké simulátoryÚsměv), samostatný disk se specielně vyvinutým HERNÍM operačním systémem. Ktery by neměl na práci nic jiného, než perfektně zvládat zadané "herní ulohy, či ukony"- nebo jak to mám nazvat.
 
Rumcajs
57_OTU ajvn napsal:

Mým sci-fi snem je mít: Na hry- (letecké simulátoryÚsměv), samostatný disk se specielně vyvinutým HERNÍM operačním systémem. Ktery by neměl na práci nic jiného, než perfektně zvládat zadané "herní ulohy, či ukony"- nebo jak to mám nazvat.
Tohle zvol podle konkrétních úkonů a předmětů, se kterýma si normálně hraješ. Správně vyvinutý operační systém vyžaduje metodický přístup. Někdo na to jde pravou rukou, jinej zas levou. A klidně to nazývej úplně přímo.
Non est specifica
 
clone9cz
To není sci-fi, Magot do dá za tejden, ale nepude to po síti, nebude to podporovat myš ani TIR. Tahovka jako lodě, jen tomu vymyslet název ... assembler letadla ?
 
http://www.wwii-illusion.net
magot
Nj, na C64 jsme s kámošem kdysi dělali hopsačky v asembleru, tak teď se to jen lehce upraví pro BOSko a DCS Šklebící se
 
clone9cz
YouTube Video



 
http://www.wwii-illusion.net
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,798,395 návštěv