April 18 2024 16:36:38
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 2
Leroy, Hot_Dog

· Registrovaní piloti: 2,744
· Nejnovější pilot: AlecSalinas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Windows 10
Rumcajs
Tak jsem si řekl, že když už jsou ty nové Windows 10, že to zkusím nainstalovat. Tedy že si udělám upgrade Windows 7 na 10. M$ tomu věnovali spoustu úsilí, aby to bez problémů chodilo, tak by to mělo vyjít, ne? No tak jsem se do toho pustil. Instalaci Windows 10 jsem spustil přes M$ instalační nástroj. Kdo máte zažádáno o upgrade, přijde vám výzva. Nebo se to taky dá stáhnout od M$ hned a spustit a upgradovat hned. Zkraje to vypadalo velmi optimisticky. Vše bylo OK, kompatibilní, nesignalizovalo to žádný problém. Stáhlo se to za 20 minut, za dalších 20 to bylo nainstalované. No a pak přišel první problém. Nefungovala síť. Ne že by nebyl driver síťovky, ten byl. Síťovku to vidělo. Jen na to prostě nechodil IP protokol. Přidal jsme tedy do USB Wifi síťovku, abych to obešel. Ta se nainstalovala a ten samý problém. Sice se to připojilo na domácí Wifinu, ale nechodil na tom IP protokol. Příkaz
Zdroj stáhnutí  Code
ipconfig /all


suše vypsal, že v počítači nejsou žádné síťové adaptery, které by podporovaly IP. Přitom IPv4 i v6 bylo na síťovce nabindovaný. Vyhodil jsem antivirus, Open VPN, firewall ... vše co by mohlo mít nějaký vliv na síť a nic. Posléze jsem nechal shánění opravy a spustil čistou instalaci. Tedy tu bez zachování aplikací, pouze se zachováním dat. Ta byla za 20 minut hotová. No a síť okamžitě naběhla. Zdálo se tedy, že teď už bude vše OK. No bylo do chvíle, než jsem chtěl grafiku. Videokarta běžela na implicitním VGA driveru a neměla NVidiácký driver. Tak jsem stáhnul driver pro Windows 10 a ... bum. Nelze nainstalovat, protože "Již běží konfigurace hardwaru" (nebo tak něco to psalo). Reboot a pokus spustit instalaci hned po rebootu. Ten samý výsledek. Nakonec jsem přišel na to, že v běžících procesech mám nějaký NVidiácký proces. Správce úloh ukazuje ikonky, tedy se to hned poznalo podle tý zelený NVidie. Vystopoval jsem, že si to spouštěj Windows hned při startu a asi to je instalace driveru, která zůstala viset. Killnul jsem ten proces a najednou šel driver nainstalovat. No a od té chvíle to už chodí celé podle očekávání.

Táta zkusil upgrade svého počítače a u něj to bylo celé bez jediného zaváhání. Hned vše funkční.

Takže ponaučení. Problém může nastat. Netuším, co Windows vadilo, že upgrade skončil nefunkční sítí. Řešení jsem nenašel a holt se uchýlil k reinstalaci. S tou NVidií taky úplně nevím. Četl jsem, že NVidia měla s betama Windows 10 nějaké problémy. Ale zatím taky nevím nic určitého. NVidia se ale povedla vyřešit rychle.

Pro lid, co nechtějí podstupovat takovýhle souboje s počítačem doporučuju ještě chvíli počkat. Nějaké ty dětské nemoce k takovéhle akci patří. Ale oni se z toho většinou nějak vyhrabou. Za pár týdnů bude líp.

Samotné Windows 10 se používají celkem normálně. Start menu je sice stále nepochopitelně připitomělé, ale dá se s tím žít. Hlavně že to nejsou Windows 8.

Na závěr pak postřeh s instalacema lítacích věcí.

TIR - bez problémů
vJoy - bez problémů
Jostick Mamba, plynovka CH, pedály MFG - bez problémů
IL2 BOS - bez problémů
TSko - bez problémů

zítra snad zkusím ROF a DCS a dám vědět.

Jo a příjemné je, že si Windows vytvoří na disku prostor s instalací a reinstalaci tak lze spustit kdykoli přímo z disku. Je to v Start -> Nastavení -> Obnovení.
Non est specifica
 
313_Nevo
Super, cakal som, kedy sa niekto podujme za pokusneho kralika. Diki Rume, dobre postrehy Mrknutí som rozhodnuty este chvilku pockat..
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
 
310_Pip
Dík, ještě otestuj CloDa Vyděšený
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
 
http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Tyler Durden
Spyware 10

http://www.rockpa...i-sharing/

http://www.rockpa...-settings/
Když máš dostatek mýdla, můžeš vyhodit do vzduchu celý svět.
 
LangMaster
Tak u mě byl problém jen se Saitek Pro Flight Quadrant ale přeinstaloval jsem ovladač a je to OK.
OctalCore AMD FX-8350
MSI 990FXA-GD80
32GB DDR3 Kingston HyperX 1866MHz
MSI N770-2GD5/OC
Samsung SSD 850 EVO 500GB
 
http://www.ok1slm.cz
Baron
Mno... ako to tu tak čítam, budem sa riadiť Rumcajsovou radou a radšej ešte chvíľu počkám (aj keď už mi došlo oznámenie že môžem W10 sťahovať). Zlaté W7...
Hals - und Beinbruch!
 
Paulus
Jaký je přínos 10tek? V čem jsou lepší než 7čky?Zamračený
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
 
1stCL_Fucida
U mě vše bez problému (8.1 -> 10)

Veškerý SW zachován a funkční, pouze grafika potřebovala na vzpamatování jeden restart. BoS je OK. Prakticky veškeré změny, které oproti 8.1 vidím, mi přijdou v celku fajn.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
BP_Madvlk
Stejný jako u Fučiho... z 8.1 na 10 bez problémů....i naisnstalované programy ( hry ) chodí okamžitě,není třeba žádný jejich reinstal,což mě velice příjemně překvapilo Úsměv
 
Permon
Já jako blbý lajk,jsem ty vidle nainstaloval a ono to funguje!
Akorát dělá problém druhý monitor.
Nějak se spolu nemohou dohodnut kdo bude vládnout.Cool
Jsem starý,blbý ale snaživý.
 
Hoper

Tys nepodepsal ? :)


A jinak díky Rumcajsovi; spoléhal jsem, že on bude první, kdo tu hodí report a nezklamal :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Fishbed64
310_Pip napsal:

Dík, ještě otestuj CloDa Vyděšený
Tak Cloda sem ted zkousel ja,jede naprosto bez problemu stejne jako na win 8.1...jinak u me taky upgrade naprosto v pohode z 8.1...ovladacu se nebojte pokud nejsou offiko win 10 ovladace treba pro zvuknu(Sound blaster Z v mem pripade)fungujou bez problemu ty z win 8.1...
 
Fishbed64
Paulus napsal:

Jaký je přínos 10tek? V čem jsou lepší než 7čky?Zamračený
Tak stejne jako Windows 8.1 jsou i win 10 ve vsech ohledech lepsi nez obstarozni win 7,..........Win 8.1 a Win 10 vyuzivaj hardware podstatne lip,u Win 10 je navic velice podstatna zmena v tom ze obsahuje revolucni DX12 ktery konecne resi tu hlavni slabinu DirectX,tedy CPU overhead...od ted bude ve hrach ktere jsou delane pod DX12 vyuzit vykon CPU daleko efektivneji,vyuziji se konecne i 6 a 8 jadra(dobra zprava zejmena pro majitele FX CPU)
 
Rumcajs
Paulus napsal:

Jaký je přínos 10tek? V čem jsou lepší než 7čky?Zamračený
Nejsou lepší z pohledu dneška. Lepší to bude ve chvíli, kdy přijdou DX12 hry a ty na Windows 7 asi nepojedou. Je to jako vždy, zkraje to nemá žádné výhody. Ty přijdou až časem. Nakonec spousta lidí dodnes jede na WinXP a taky jim přijde, že jakékoli další Windows jsou už zbytečné. Svým způsobem to chápu. Z pohled použití čistě jako člověk, který chce spustit nějaký program a používat ho, který potřebuje sem tam něco od souborového systému a tím to tak nějak končí, to tak prostě je. Win XP dospěly plochou, ikonama, start menu atp. do stavu, že to vyhovuje a víc není třeba a je dokonce na škodu (ehm Windows 8). Jenže OS není jen start menu a průzkumník. Třeba pro nás je postatná podporovaná verze DirectX. A určitě se najdou i další programy, který člověk chce používat a který třeba s WinXP mají nebo budou mít problém. Díky aktuální cenové politice M$ je dost pravděpodobné, že v dohledné době W 7, 8 a 8.1 vymizí a 10 se stane standard. A pro ten standard se budou psát programy. Nakonec proč se babrat s laděním simů pro Win 7, když všichni maj stejnak Win 10.
Aktuálně tím člověk nezíská nic. Tohle, co jsem psal, se začne projevovat časem.
Non est specifica
 
Rumcajs
Hehe Saburo, přeci kdybys přečetl celej ten příspěvek Fishbeda, tak to tam máš napsaný.

1) DX12 řeší problém obsažený ve starších verzích Direct X. Neřeší to žádný z problémů her napsaných pro ty starší verze DX.
2) Přínos DX 12 je jen pro hry psané pro DX 12.

Pro CloD, BOS/BOM, DCS atd se nemění nic, tedy dokud vývojáři těch her nezmění engine tak, aby to DX 12 podporovalo. A to se nestani nijak rychle a v případě CloDu nikdy.
Non est specifica
 
Fishbed64
Saburo napsal:

Fishbed64 napsal:


Tak stejne jako Windows 8.1 jsou i win 10 ve vsech ohledech lepsi nez obstarozni win 7,..........Win 8.1 a Win 10 vyuzivaj hardware podstatne lip,u Win 10 je navic velice podstatna zmena v tom ze obsahuje revolucni DX12 ktery konecne resi tu hlavni slabinu DirectX,tedy CPU overhead...od ted bude ve hrach ktere jsou delane pod DX12 vyuzit vykon CPU daleko efektivneji,vyuziji se konecne i 6 a 8 jadra(dobra zprava zejmena pro majitele FX CPU)


čím jsou tedy vlastně přínosem pro hráče CloD, BoS/BoM, DCS atd? když ty hry neběží ani na DX11 natož na revolučních DX12...
A k té zvýrazněné části bych prosil nějaký komentář co tím chtěl básník říci, protože to vypadá jako pěkná blbost

A kolik z těch výše jmenovaných (nebo i jiných) her využívá těch 6 až 8 jader?

celý ten příspěvek vypadá jako CTRL C / CTRL V z nějakého reklamního letáčku nevalné kvality...
Presne jak pise Rumcajs mas to tam napsany,a je snad logicky ze pro DX9 a DX11 hry tam zadnej zasadni prinos neni,DX12 funguje proste uplne stejne jako AMD api Mantle,tedy zasadne ulechci praci procesoru a celkove vypocty pres CPU hodne zefektivni...Z pohledu fandy leteckych simulatoru je to dobra zprava aspon do budoucna(nemuzu za to ze soucasny simi a jejich enginy jsou tak spatne napsany,v pripade DCS je to doslova katastrofa ,kdy engine DCS je dobre znami katastrofalni optimalizaci na moderni hardware protoze zaklad enginu lezi nekde ve starym LOCK ON z roku 2003,BOS a Clod povazuju za celkem slusne optimalizovany simulatory) ,protoze tohle je jedna z veci ktera zrovna v tomhle na CPU dost narocnym zanru opravdu hodne pomuze.Jinak DX12 hry obecne zacnou vychazet uz letos.
 
magot
DCS 2.0 a výš a BOS/BOM/... třeba do budoucna budou umět
DX12 ..
 
Rumcajs
Tak jsem zkusil ROF a podle očekávání je to bez problémů.

Pak jsem nainstaloval CloD včetně TF modu. Nastavil jsem jen základní ovládání a grafiku dal na ten maximální preset a pustil quick mission - záchyt bomberů u Calais. Je to 5 stíhaček a 9 bomberů. Bylo to tedy offline, takže otázka je, co s tím provede online. Ale, jede to úplně hladce. Tuhle misi jsem vždy používal jako takový svůj benchmark. Historicky se v ní projevovalo různé poškubávání. Aktuálně ve verzi 4.312 na Windows 10 to jede bez sebemenšího zádrhele. FPS jsem měl od cca 55 do 130 (i7 4970 + GTX 970 na monitoru 2560*1440 bodů). Jak už jsem psal, nenastavoval jsem na CloDu prakticky nic. Nechal jsem ho čistě nainstalovaný + mody. Takže minimálně offline slušný výsledek. Online býval problém s Windows 8 a 8.1, který se snad dal řešit zapnutím antiepileptického filteru. Nezkoušel jsem, nevím. Možná se odpoledne dostanu k online poletu a dám vědět.

OT:
S CloDem jsem měl největší problém v tom, že FM je jiný než v BOSku. Reaguje jinak páka, trimy, všechno. Jak mi kdysi dělal problém přechod z CloDu na BOS, tak teď mám ten samý problém se vrátit ke CloDu.
Non est specifica
 
Rumcajs
Ještě k potížím s instalací Windows 10. Na ATAGu je taky vlákno k Windows 10 a CloDu. Zaznamenal jsem, že si tam někdo stěžoval na to, že po upgradu na Win 10 nefungovala síť a že pomohla reinstalace driverů síťovky z CD k základní desce. Problém byl možná ten samý, co jsem měl já. Jen já neměl u sebe CD od MB a tenhle krok jsem tedy nezkoušel.

Doporučuju tedy, mít CD od základní desce připravené, nebo mít někde na disku stažené instalace od hardwaru. Jestliže je nebezpečí, že po reinstalaci nebude síťová podpora, je asi jasné, že pak se to z NETu jen tak snadno nestáhne.
Non est specifica
 
petsild
Dík Rumi za odzkoušení Šklebící se všech hlavních simů pod win10.

Je možné instalaci hodit na dévko, jako iso soubor a instalovat je úplně načisto?
Jak je to s ovladačí pro microsoft force feedback 2?
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,716,692 návštěv