November 22 2024 02:32:41
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Prodloužení páky pro Thrustmaster HOTAS Warthog
paorel
V básni Síla pravdy, kterou kdysi napsal jistý Francois Felix Nogaret a která je pojatá jako rozhovor dvou jeptišek u lůžka umírající abatyše, říká ctihodná sestra Dorota:
"Ba ne,
jen délka
způsobí,
aby radost byla velká."

Podobný názor mají někteří uživatelé Warthoga a vymýšlejí a vyrábějí si různě dlouhé nástavce pro joystick. Někteří je i prodávají, ale poměrně draho, a tak jsem zašel s kouskem duralové trubky k jednomu soustružníkovi, elektrikáře v práci jsem poprosil o kousek smršťovací bužírky na Ø40mm a doma jsem našel a upravil prodlužovací kablík PS/2 ... První dojmy jsou dobré.
Nástavce jsem nechal udělat tři. Pokud by to chtěl někdo taky otestovat, tak dva kusy, co jsou na obrázku (délka 75mm a 125mm), rád zapůjčím nebo případně prodám.

[img]http://i1373.photobucket.com/albums/ag365/cmuntj/THW_nast_1_zpsuw5tstki.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://i1373.photobucket.com/albums/ag365/cmuntj/THW_nast_2_zpsebvk6hh4.jpg[/img] is not a valid Image.

LEON
Jaký to je vlastně pls rozměr závitu? (velikost a stoupání)
Díky

https://www.rcfree.eu
paorel
Je tam závit M36x2.
Upravil/a paorel dne 19-07-2015 08:18

magot
Chodemimo, při tomto prodloužení odchází ta centrální koule která není kovová ...
ale už jsem to tady řešily ..
http://www.panzer...ad_id=5025

paorel
Prodloužená páka by mohla přispět k většímu namáhání té koule v případě, že by se člověk snažil rvát páku některým směrem přes krajní polohu danou konstrukcí kloubu, což se samozřejmě může v zápalu boje stát. K tomu by ale mohlo dojít i v případě, že má ten dotyčný originální délku páky a větší sílu v ruce Úsměv . Pokud se páka pohybuje ve vymezeném rozsahu, pak se jejím prodloužením namáhání koule nezvyšuje (tedy pokud nebudeme uvažovat hmotnost nástavce, který je ale třeba v mém případě cca 130g). Ruka sice působí na delší páce, ale menší silou; ohybový moment na krčku pod závitem je stejný jako při původní menší délce, kdy musí ruka zabrat silou větší.

Omlouvám se, že jsem si nevšiml toho starého vlákna a založil další.

clone9cz
paorel napsal:
Omlouvám se, že jsem si nevšiml toho starého vlákna a založil další.

Nesmysl, tam by se to za 2 dny zažvanilo.

http://www.wwii-illusion.net
Rumcajs
paorel napsal:
Prodloužená páka by mohla přispět k většímu namáhání té koule v případě, že by se člověk snažil rvát páku některým směrem přes krajní polohu danou konstrukcí kloubu, což se samozřejmě může v zápalu boje stát.
O to asi jde. Ten mechanismus je dimenzovanej na originální délku páky. V zápalu boje dochází k používání krajních poloh celkem často. Asi ne u výškovky, ale u křidélek běžně. A že to pak praská, to je zkušenost, kterou prošel asi už kdejaký prodlužovač. Proto bych byl s délkou nástavce opatrný. Sahaj dodává taky limitované délky nástavců a delší jen na osobní vyžádání. Předpokládám, že právě kvůli tomu, aby dotyčného varoval.
Jen pro ilustraci si představte, kde v krajní poloze máte působiště síly na páce. Běžně celkem dole u opěrky. A ta opěrka je cca 3 - 4 cm nad tou koulí uvnitř. Kraťounký nástavec o délce 5cm tak efektivně zvedá síly na dvojnásobek a 10cm už na trojnásobek. Myslím, že Sahaj dělá nástavce do délky asi 12cm. Přes tu míru to asi začíná být nebezpečné.
Non est specifica

313_Nevo
to stale neexistuje nahrada tej gulovej casti? uz by ju niekto mohol zacat vyrabat..
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

paorel
Rumcajs napsal:

Sahaj dodává taky limitované délky nástavců a delší jen na osobní vyžádání. Předpokládám, že právě kvůli tomu, aby dotyčného varoval.
Jen pro ilustraci si představte, kde v krajní poloze máte působiště síly na páce. Běžně celkem dole u opěrky. A ta opěrka je cca 3 - 4 cm nad tou koulí uvnitř. Kraťounký nástavec o délce 5cm tak efektivně zvedá síly na dvojnásobek a 10cm už na trojnásobek. Myslím, že Sahaj dělá nástavce do délky asi 12cm. Přes tu míru to asi začíná být nebezpečné.

No, nevím, jestli Sahaj k věci přistupuje až takhle zodpovědně. Já bych si na to nevsadil Úsměv . Pokud bych nabízel nástavce platícím zákazníkům, tak bych je upozornil, že při šroubování takovéhoto jednoduchého bazmeku, který nemá na spodním konci převlečnou matici, ale jen vyříznutý závit, na krček s konektorem, co trčí z koule, je třeba dotahovat s citem a ne moc, nebo páku při dotahování vyklonit a podržet nějak přímo ten krček. Člověku, který by při dotahování zabral víc (úměrně úctyhodným rozměrům závitu) a držel přitom základnu joysticku, by snadno mohlo rupnout v kouli, jak se o tom ostatně mluví v diskusi na SIMHQ, na kterou je odkaz ve zdejším starším vlákně o nástavcích.
http://simhq.com/...ost3908425

1stCL_Novotny
Jaké šroubování?? Snad tlak sil na páce při tahu do strany a následný defekt středového kloubu!!!

paorel
X Novotny napsal:

Jaké šroubování?? Snad tlak sil na páce při tahu do strany a následný defekt středového kloubu!!!

Jaké šroubování???? Třeba to, o kterém byla řeč v té výše zmíněné diskusi na SIMHQ!!!!!!! Úsměv

1stCL_Novotny
To ano, ale 90% zlomenin je tím že to urveš tahem. To šroubování je až druhotný. A diskuzí je o tom víc než o tom šroubování. Mrknutí
Prostě se rozerve ta zvonovitá část dole!

paorel
To je opravdu děsivá statistika, nicméně já zůstávám optimistou. Pevně věřím, že se zapíšu do historie jako první člověk, který používal u Warthoga prodlouženou páku, ale zvonovitou část dole si nerozerval. Mám k tomu dobré předpoklady: s hračkami zacházím odjakživa opatrně a lítám většinou rovně. Úsměv

1stCL_Novotny
Hele já ji tu mám už dva roky. Ale abych někde říkal jak je to v naprosté pohodě si netroufnu. To že se k něčemu chováš opatrně neřeší možnost několikanásobného tlaku který díky nástavci vytváříš na páku a to už jen pro to že na 100% výkyv potřebuješ mnohem menší sílu.. Je to risk a ten se nemá schovávat.
Neboj nejsem jen rejpal, ale letitý uživatel. Mrknutí
Ale věřím že budeš prvním co to nezlomí. Úsměv

313_Nevo
sroubovanie je druhotne? ale Novi, predsa vies ze najprv sa srobuje az potom kvedla Šklebící se
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Buddy282
Ahoj! Náhodou se nějaký to prodloužení domy zbytečně neválí co? Měl bych zájem.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,011,944 návštěv