May 01 2024 20:58:13
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS SW help me
 Vytisknout diskuzi
HeadTracking na v1.004
310_Pip
přestal chodit freetrack, paráda...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
 
http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Fiks
Nic si z toho nedělej.Je to hotová hra.Track Ir taky nejede Cool
 
Rumcajs
Kluci TIR jede. Stačí stáhnout aktualizace her. Právě jsem to zkusil a není žádný problém.

Zkoušel jsem ještě OpenTrack a ten taky jede. OpenTrack má i profil pro snímání diod. Pokud máte FreeTrack za uchem, není asi nic snazšího než stáhnout OpenTrack a zvolit ten PointTracker. https://github.co...k/releases

OpenTrack s diodovým snímačem jsem nezkoušel, nemám doma WEBkamerku. A v druhém domově mám WEBkamerku ale nemám FreeTrack ani TIR. Zkusím jak to půjde.

Na IL2 foru je navíc vlákno na workaround i s aktuálním Freetrackem.
Non est specifica
 
Baron
Vyjadrenie k Track Ir od Zaka:

Dear pilots,

I'll try to explain to you why Freetrack and similar software is no longer working correctly in BOS. But first of all let me admit that our studio never did anything particularly targeted at limiting your freedom to use original and handmade devices for simming.

Okay, here's the gist:

1) Update 1.004 contains the native TrackIR profile. Natural Point company enabled the IL2BOS profile on their side and added the corresponding compatibility. By the way do not forget to update your NP software and the list of profiles;
2) Freetrack being an unlicensed piece of software is in fact using the API produced by Natural Point. At the same time Freetrack has not added its native profile for BOS. So, in order to have it working correctly the developer of this device/software needs to add an adequate profile for our game and inform us about it;
3) We are obliged to add Natural Point profile as soon as we're using the API of TrackIR;
4) Unfortunatelly, we don't know how to get in touch with the developer of Freetrack and tell them that we could use a Freetrack profile for BOS. We have no information about the company authorized to produce this device/software and provide customer support for it. We are open for conversation and we are ready to discuss adding compatibility of massively and officially used simming devices.
Hals - und Beinbruch!
 
Shadowdeath
Mě TIR funguje, ale rozbilo se mě automatické přiřazení profilu. Původně jsem měl profil nastaven na ROFko a aktivoval se BOSem.
V TIRu jsem dal "Check for Game Updates...", to napíše "Your game list is up to date.", ale v seznamu her BOS nevidím. Tak nevím, kde je problém Smutný
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
 
BP_Iceman
Tak ja sice TIR prubezne updatuji,ale po patchi 1.004 jsem urcite TIR neaktualizoval a vse chodi v pohode.A ani to aktualizaci nyni nenabizi.
 
310_cibule
BP_Iceman napsal:

Tak ja sice TIR prubezne updatuji,ale po patchi 1.004 jsem urcite TIR neaktualizoval a vse chodi v pohode.A ani to aktualizaci nyni nenabizi.


dtto
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
606_JuLB
Sa máte.

Mne síce OpenTrack najprv fungoval (po update na 1.004), potom z ničoho nič prestal (reštartoval som hru lebo som zmenil Vsync) a nič, a teraz niekdy funguje, niekedy nie. Ako sa BoS vyspí. Zaujímavá funkcionalita.

Znova dookola reštartovať hru, a až v kokpite zistiť, či funguje krútenie hlavou, je riadna otrava.

Ďalší úžasný krok s svetlým zajtrajškom na simulátorovom nebi.
 
Baron
Snad ti to pomoze:

http://forum.il2s.../?p=198577

http://forum.il2s.../?p=198578

https://github.co...k/releases
Hals - und Beinbruch!
 
Rumcajs
606_JuLB napsal:

Sa máte.

Mne síce OpenTrack najprv fungoval (po update na 1.004), potom z ničoho nič prestal (reštartoval som hru lebo som zmenil Vsync) a nič, a teraz niekdy funguje, niekedy nie. Ako sa BoS vyspí. Zaujímavá funkcionalita.

Znova dookola reštartovať hru, a až v kokpite zistiť, či funguje krútenie hlavou, je riadna otrava.

Ďalší úžasný krok s svetlým zajtrajškom na simulátorovom nebi.
Jo, povedl se jim další zásek. Nerozumím tomu, proč najednou začali dělat jednu kravinu za druhou. Nicméně OpenTrack se dá použít i v režimu pohybu hlavou přes myš. Stačí zvolit odpovídajícví protokol. Zkusil bych to být tebou. Odpoledne se snad dostanu k FreeTracku (tuším, že mi leží na poště k vyzvednutí), tak prubnu konkrétně FreeTrack s OpenTrack softwarem. Pak k tomu napíšu nález.
Non est specifica
 
Baron
Tu je vyjadrenie Jasona k problemu s TrackIrom:

http://forum.il2s...ames-list/

Jason_Williams, on 12 Nov 2014 - 18:53, said:
Pilots,

I just spoke with NaturalPoint and they made a small mistake in their last update for BOS that coincided with out 1.004 update. BOS was put in the "development" category and not "released". They have just now updated their Games List to include BOS which may solve some of the issues we see being reported. BOS should be in the list now.

Jason
Hals - und Beinbruch!
 
Rumcajs
Tak dorazil JoskoTrack. Mám teď dva lítací počítače (každej jinde) a nechtělo se mi kupovat další TIR. Tak jsem požádal zkušenějšího lítavce Josku, aby mi postavil taky jeden FreeTrack.

Zkusil jsem nakonfigurovat ten FreeTrack klip s opentrack softwarem. No a závěr je, že to funguje bez problém. Má to několik háčků.
1) Chce to opentrack 2.2a2. Tedy ne poslední RC2, ani poslední stable. Poslední stable má chybku, která znemožňuje pohled 90 stupňů nahoru. Ke stažení zde https://github.co...k/releases.
Tahle informace je pravděpodobně dočasná, protože dnes s autorem začali komunikovat lidi z IL2 fora a reportovali mu problémy, který tam jsou. Takže to snad v dohledné době opraví a pojede nejnovější verze.
2) Nastaví se MainTracker na "PointTracker 1.1"
3) Zvolí se Game protocol "FreeTrack 2.0"
4) Nastaví se "Accela filter"
5) Zmáčkne se "Start".
6) Je třeba nakonfigurovat ten PointTracker pomocí tlačítka "Stettings" pod protokolem. Hned udělejte záložku "Model", je tam velikost klipu a zkuste kalibrovat. Pohrajte si s nastavením kamery, s PointExtraction, aby to chytalo 3 body a ve finále s Camera Orientation. Většinou se kamera dívá pod nějakým úhlem zvrchu, já třeba zada "Pitch" jako -13 stupňů. Tím se koriguje pozice hlavy při otáčení, dokud tamy byla 0, zvedal se mi pohled při otočení hlavy dozadu.
7) Nastavte si horké klávesy na centrování. Dělá to tlačítko "Keys".
8) Ponastavujte křivky pro osy. Dělá to tlačítko "Mappings".
9) Lze si pohrás s povolením a zakázáním os, to dělá Settings toho PointTrackeru.
10) Reverze os lze udělat v mapování na poslední záložce.

No a lítat.
Non est specifica
 
606_JuLB
Moje zistenia z včerajšej borbyŠklebící se.

Spoľahlivo nabieha Bos s posledným nestabilným OpenTrackom (OT) 2.3_rc2. Z cca 10 pokusov štartu Bosa sa zatiaľ chytil vždy. Pretože má úplne iné rozhrania aj configy, nedá sa použiť nič s predošlých nastavení. Čo je dosť otravné a zdĺhavé, nastaviť všetko tak, ak som to mal vychytané na predošlej 2.2.

Dobrá správa je aj to, že funguje (zatiaľ) malý podfuk Úsměv na veľkého BoS-a. A to:
1. štartnúť hoci úplne nenastavený OT 2.3,
2. nahodiť Bos až za prihlásenie heslom, do hlavného menu hry
3. vyskočiť do okien a ukončiť OT 2.3
4. nahodiť predošlú verziu OT, skúšal som OT 2.0 aj 2.2 (stabilné verzie)
5. vrátiť sa do Bosky a veselo poletovať.

Obdobný postup vraj funguje aj s pôvodným FreeTrackom a možno aj s FTNoiR-om. Skúste, informujte.

Pretože mi to nedalo, skúsil som aj krízové posledné riešenie s výstupom cez myš. Že stratím 6DOF je jasné. Ale skutočnosť predčila všetky očakávaniaNaštvaný

Aj keď pod win7 aj v hociktorom menu BoS-a riadenie kurzora myši fungovalo (celkom sranda), pohľad hlavy/kamery už riadiť nešlo. Aj keď som skutočnú myš odpojil.

A ako bonus už od vtedy nejde riadiť eleváciu v strelcoch ani skutočnou fyzickou myšou. (nemám Stuku ani He-111 vylietané, dúfam že to nie je "ochrana" proti "zneužitiu", pretože pred týmto pokusom som strelcov neskúšalSmutný ). Otáčanie do strán funguje stále.

Všetko testované v QM a/alebo kampani.
 
Rumcajs
JulB a proč to nestartuješ rovnou s OT 2.2a2? U mě se to chytlo taky vždy. Nevidím důvod vůbec nahazovat tu 2.3 RC2. Ten trik s shozením OT se používá, aby se chytil FreeTrack.
Non est specifica
 
606_JuLB
Mal som predtým nahratú verziu 2.0 a 2.2.
Keď už treba experimentovať, tak s najnovšou verziou Šklebící se

Toto rieši "všetko"http://www.panzer...ost_233997

A temporary solution for TrackIR 3 issue wass found and implemented. Start the game, then close it, find the configuration file in <game folder>\data\startup.cfg, find the section [KEY = input] and set the parameter as shown: old_trackir = 1


Je to riešenie aj pre OpenTrack, skúšané 2.0 a 2.2. Pravdepodobne aj pre FT a FTNoIR.

A hneď je svet krajší.Mrknutí

Ešte poriešiť vertikálny pohyb strelcov a bude to dokonalé.

Edit: Napriek tomu, že všetko bolo správne namapované, pomohlo manuálne prepísať bc_head_pitch, mouse_axis_y v .../input/current.action
Upravil/a 606_JuLB dne 13-11-2014 19:20
 
Baron
Rady od BlackHellHounda by mohli pomoct aj dalsim s freetrackom: http://forum.il2s...works-now/
Hals - und Beinbruch!
 
n0emis-
Baron napsal:

Rady od BlackHellHounda by mohli pomoct aj dalsim s freetrackom: http://forum.il2s...works-now/


Potvrzuji, návod od BlackHellHounda je 100% funkční pro Free Track Mrknutí
 
D3JAVUcz
ano , funguje Cool
 
H_Stiglitz
Zdravím pánové snad dobrá sekce...
Zatím jako provizorní věc se snažím rozchodit Facetracknoir V1.70 ale bohužel bez uspěchu..
Používáte někdo tenhle program nebo všichni jedete na Trackir apod.?
V jinných hrách(DCS World, war thunder atd..) mi funguje, ale v BOS bez uspěchu.

Máte někdo zkušenost jak na to??

diky
 
Strangy
H_Stiglitz napsal:

Zdravím pánové snad dobrá sekce...
Zatím jako provizorní věc se snažím rozchodit Facetracknoir V1.70 ale bohužel bez uspěchu..
Používáte někdo tenhle program nebo všichni jedete na Trackir apod.?
V jinných hrách(DCS World, war thunder atd..) mi funguje, ale v BOS bez uspěchu.

Máte někdo zkušenost jak na to??

diky


Jo měl jsem ho, ale na BOS jsem ho nerozchodil. Pak jsem za cca 3 eura koupil Facetracknoir 200 a funguje perfektně. Vyplatí se koupitÚsměv
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,796,968 návštěv