May 06 2024 12:10:16
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Mapa CSR - Lynx
Nik_cz
Tak jako rozcvičení dělám teď na otextování samotné mapy - hory, řeky, názvy států, případně názvy letišť. Označím samozřejmě jen hlavní pohoří a řeky co jsou na mapě. Na tomhle asi není co zkazit, bude to jen přídavek mnoha názvů a souřadnic v souboru texts.
 
olda Olde maly
Nik napsal:

Ok, celé jsem si to přečetl. A jak daleko jsi tedy ty Oldo s tím letištěm a na čem konkrétně pracuješ? Pochopil jsem to tak že řešíš především (nebo pouze) 3D "výrobu" hangárů a jiných autentických objektů na letišti, a že já bych vytvořil plochu letiště, upravil okolí (návaznost na město, případně obec Neředín) popřípadě pozměnil to letiště na jihovýchodě od města.


Přesně tak. Na tom jihovýchodním letišti jen odstraň ten hangár a věž. Je to aeroklubácký a tyto věci tam nemají být. Ty udělám já. A nezapomeň u toho Neředínskýho letiště udělat místo na ten fortifikační objekt.
 
Nik_cz
Ok tak mám hotový popis vodstva a horstva ČSR + popsané letiště které jste vytvořili na mapě. Přidal jsem tam ještě popisek letišť které na mapě nejsou a to: Borek u Hořovic, Brno - Medlánky a Olomouc - Neředín. Těch letišť co na mapě nejsou ale přesto existovali je víc, ale chápu že prioritou je teď dotáhnout nejdůležitější letiště než to udělat sice všechny ale nekvalitně.

Na Olomouci - Neředíně tedy pracujeme, co se týče Brna máte tam pouze Tuřany, ale nevím jestli nebyly tehdy podstatnější nebo stejně podstatné spíš ty Medlánky - rozhodně to byla mekka počátků československého svahového plachtaření. Borek u Hořovic je přesně ten příklad spíš nevýznamného letiště, kdyžtak to pak vymažu, jen že k tomu místu mám vztah.

Pustím se teď na popis Deutsches Reichu - předpokládám že názvy udělat v němčině, máte tak udělány už např. města (např. Nurnberg - nikoliv Norimberk, ap.).

A hlavně se tedy kouknu na to Olomoucké letiště Neředín, nicméně musím si to nejdřív trochu nastudovat, je to pro mě nové, zatím jsem se hlouběji zajímal jen o Bitvu o Britániim vylodění v Normandii a útok na SSSR, nikoliv o Československo, holt pod svícnem je nejvíc tma..

Napadlo mě že by pak šla udělat kampaň (nebo spíš online mise nebo speciálka) na téma leteckého útoku SSSR na území Moravy. Nevím to teď z hlavy, ale jde o to že někdy zhruba v dubnu 1945 podniklo SSSR jeden den (nebo dva dny po sobě, nebo to byly soustavné několikadenní boje) bitevní útok IL2 Šturmoviků na cíle v okolí Vyškova, potažmo Olomouce, Prostějova, Brna ap. Letěli samozřejmě od východu a útočily na jakési sklady, železniční stanice a podobné vojenské cíle. Odpovědí jim byl jak flak a Luftwaffe (Bf109 a Fw190, i když v malém počtu). Stalo se tak že během jednoho nebo dvou dnů spadlo v okolí Vyškova zhruba 15 Šturmoviků, jeden Bf109 nouzově přistál severně od Vyškova, ap. V leteckém muzeu letiště Vyškova mají k tomu spoustu materiálů a i mapu s přesnými pády těchto Šturmoviků (jednolo se o zřícení nebo nouzová přistání), myslím že je i něco na internetu, pošlu kdyžtak link (malá ukázka např. zde --> http://www.leteckabadatelna.cz/havarie-a-sestrely/detail/286/ ).

Zatím zdar.

Nik
 
magot
Perfektní. Jojo německá jména v němčině.
Pro tu akci na moravě nejsou v dosahu sovětská letiště.
Stejně tak Ostravská operace je zabitá ...
 
olda Olde maly
Brno Tuřany: stálé vojenské letiště. To je ok. Co se Olomouce týče, pouze se podívej kde bylo situovaný, už jsem to sem dával pro Radima. Směr vzletu a přistání, to kvůli opotřebení dráhy. Jinak je tam potřeba odstranit stromy a zástavbu, nic víc. Vše ostatní udělám sám. Úsměv kdyby jsi něco potřeboval, tak PM.
Toto Ti pomůže: https://drive.goo...TE0UEpfd0U
 
Nik_cz
magot napsal:

Perfektní. Jojo německá jména v němčině.
Pro tu akci na moravě nejsou v dosahu sovětská letiště.
Stejně tak Ostravská operace je zabitá ...



Hmm, toho jsem si všiml už na začátku, to je škoda že je ta mapa takto koncipovaná (vlastně nevím proč, raději bych oželel kus Německa na západě než Ostravu, Beskydy ap. na východě) a předpokládám že takhle to leží a nedá se s tím už nic dělat. Je jasný že takhle tu misi nelze vytvořit plnohodnotně, leda s nějakými kompromisy jako starty RED letadel ve vzduchu, imaginární letiště ap.
 
magot
Ta mapa byla koncipována pro fiktivní válku s Německem v r. 38, čili se neřešila situace 1945.
 
CSAF_Faintingh
hele, do šturma sa tie 3d modely dajú robiť len cez max však?
 
magot
v podstatě ano
 
olda Olde maly
No tak Jakub to dělal v Metasequoi.
 
magot
Může to udělat v čemkoliv ale bez maxu se nehne.
A to nemyslím jen export.
 
olda Olde maly
Tak o tom žádná. Modelovat se to dá v čemkoli, co má výstupní formát, který vezme 3D Max9.
 
magot
Ty nový P-40 v 4.13 byly dělaný v Maye, sám jsem dělal v Rhinoceros a Right Hemisphere ... ale ten porod s konverzí do maxu byl vždy navýšení pracnosti až na dvounásobek času.
Čili cokoliv mimo max se silně nedoporučuje.
Bohužel max není vůbec user-friendly aplikace a to může leckterého nováčka brzy odradit, je to až pro pokročilejší.
Naproti tomu v Maye by zvládnul krásný model ale je to k hovnu ..
 
CSAF_Faintingh
no ja sa už asi pol roka pokúšam a povedal by som že už nováčikom niesom tak skúsim teda spraviť niečo na túto mapu, bratislavský hrad napr? Šklebící se
 
magot
No můžeš no, bude hrad bude dobrej Úsměv
 
olda Olde maly
CSAF_Faintingh napsal:

no ja sa už asi pol roka pokúšam a povedal by som že už nováčikom niesom tak skúsim teda spraviť niečo na túto mapu, bratislavský hrad napr? Šklebící se


Ten už je na mapě Slovenska, ne?
 
Nik_cz
Skvělý, tak už sem pochopil i princip změny vejšky v mapě pomocí maps_h.tga souboru a funguje mi to, tak už bych měl být schopen připravit ten terén pro letiště Neředín + opravit okolní zástavbu.

Mám už hotové téměř celé otextování mapy (řeky a hory ČSR + řeky a téměř všechny hory Rajchu).

S čím nemám zkušenost je 3dmax, takže bych se asi obloukem vyhnul vytváření nových 3D objektů - ostatně mám pocit že jich je už teď vytvořeno téměř nekonečné množství, že bych z toho ta letiště mohl nějak spatlat. Ale chápu že při větším smyslu pro detail může vadit když by v Kbelých stála budova ze Třech dubů.. Mohl bych se tedy starat o úpravu letišť na úrovni FMB, ale 3D objekty bych potřeboval od někoho jiného.. (např. jak na tom Neředíně teď pracuje Olda..).

Zdar

Nik
 
magot
To je jasný na nové 3D objekty se zatím vyser. Třeba časem ...
Tam je primárně potřeba dokončit celý set těch řopíků a srubů a to má Olda u sebe.

Jo tady je staré vlákno mapy, to se tvořilo ještě pod TJurmoj, tam se řešily i ty 3D objekty:
http://vwings.net...rowstart=0

Některé se dodělaly, jiné ne. Taky můžeš používat Slovenské a Německé domy. Ty by měli sedět.
Upravil/a magot dne 21-03-2016 01:01
 
Nik_cz
Ahoj,

tak mám hotové dodatečné otextování mapy řekněme v beta verzi (texts_Nik_1.0.txt). Jedná se o úpravu souboru texts.txt. Změny se projevují pouze při pohledu na 2D mapu, tj. nejedná se o žádné změny ve 3D světě, přesto si myslím že mapě tímto výrazně mohli. Snažil jsem se abych tam nedělal chyby, přesto je možné že tam k nějakému kiksu došlo, budu jedině rád za případnou korekci. Mnoho věcí tam je také stále otevřených, a tedy pouze nahozených - týká se to zvláště názvů letišť.

Konkrétně jsem přidal tyto popisky:

- názvy států velkými bílými K A P I T Á L K A M I s mezerami
- popis všech řek na mapě malým modrým písmem
- popis významných pohoří malým bílým p í s m e m s mezerami
- názvy letišť malým vínovým písmem

Všechny přidané texty mají hloubku zobrazení projevující se na všech úrovních zoomu.
Česká místa na mapě jsou v češtině, německá v němčině. Místo ostrého S jsem používal ss.
Názvy letišť jsou zatím pouze nahozené a jsou jednoduše totožné s názvy nejblíže položených měst.
Na mapě Československa jsou 3 názvy letišť, které tam fyzicky (zatím) nejsou, a to: Olomouc - Neředín, Brno - Medlánky a Zbiroh (Borek u Hořovic). Počítám s tím, že se buď dodělají letiště, nebo smažou názvy, je to detail.

Změna se aktivuje tak že se přepíše soubor texts.txt tímto novým souborem, ve kterém jsou popisky uloženy (soubor texts_Nik_1.0.txt --> změnit název tohoto souboru na texts.txt --> nahradit tímto souborem starý soubor texts.txt).

Jsem otevřen všem připomínkám, korekcím a změnám! Nejsem autor mapy, ale pouze tohoto upraveného souboru. Posílám ho zatím jen v SZ magotovi, nevím jak to tu máte se sdílením a vydáváním nových verzí, kdyžtak magote pošli ten odkaz ke stažení dál nebo ho zkrátka zveřejni, pokud to je možné, ať je lidem přístupný.

Nik
 
CSAF_Faintingh
olda maly napsal:

CSAF_Faintingh napsal:

no ja sa už asi pol roka pokúšam a povedal by som že už nováčikom niesom tak skúsim teda spraviť niečo na túto mapu, bratislavský hrad napr? Šklebící se


Ten už je na mapě Slovenska, ne?



nie, tá mapa siaha len po piešťany. Celkovo je trocha nezmyselne orezaná, na každej strane chýba kúsok
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

34,825,675 návštěv