April 19 2024 15:13:53
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Kampaně
 Vytisknout diskuzi
Fargo na Čínském nebi
saldy
Šturm je sice nesmrtelný ale není jen o bombardování a lítání v noci, jsou tu i nějaký stíhačky a některý hodně zajímavý. Zdravím příznivce letectva čínské lidově osvobozenecké armády. Ne ne, vraťte své hbitě tasené Rudé knížky zpět do kapes, nebudeme si číst citáty našeho předsedy, jehož převyšují pouze jeho vlastní myšlenky, největšího přítele všech dětí, běžců na dlouhou trať a laskavého kormidelníka. Jistě už ale máte po ruce připravené tužky a notýsky...No tak dobře, tak ale jenom jeden citát: „Každý komunista si musí uvědomit, že veškerá moc pochází z pušky."

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1563/fargo.jpg[/img] is not a valid Image.

Budeme mít tedy taky kampaň pro ruský prouďák s německými kořeny v čínském letectvu, Mig-9 Fargo. Objevil se teprve při posledním vydání hry s přízviskem 1946 a odpovídá tomu i kvalita zpracování, krásně udělaný kokpit, spousta funkčních páček, odklopný kryt a lopatky rotorů v čumáku se pěkně roztáčejí. Ve hře máme hned 2 verze, prototyp I-300 s kanonem 57mm a předseriovou FS, je to ale fakticky již frontová stíhačka. Je škoda, že je Fargo na okraji zájmu, byť mám pro to pochopení. Co tedy s ním? Mig-9 byl zaváděn jako překlenovací na obranu vzdušného prostoru nad SSSR a jeho satelity, sekundárním letounem byl souběžně vyvíjený méně výkoný a pravda trochu divný Jak-15 kdy byl do draku Jak-3 zabudován proudový motor. Legendou se stal ale až Mig-15, který se představil jak všichni víme v Korejský válce. Myslím si, že Šturm není úplně vhodný pro proudové letouny druhé a vyšší generace, což se Migu-9 netýká.

Lehký podzvukový Mig-9 se do boje pravděpodobně nikdy nedostal, přestože létal v jednou možná dvou otevřených konfliktech, nejblíže k tomu měl u čínského letectva. Svou hvěznou hodinu si vybral zřejmě jen na přehlídce nad Rudým náměstím u příležitosti oslav VŘSR, kde 7. listopadu 1947 přelétlo 10 Mig-9 a VVS se tak blýsklo svou novinkou před světem. Později, na návštěvě Mao Ce tunga v Moskvě byla podepsána smlova o vojenské spolupráci. Koncem roku 1950 se do ČLR dodalo postupně 369 Mig-9, vyřazených ze stavu VVS. Čínské osádky nového letectva PLAAF byly přeškolovány na letoun s proudovým pohonem. Do té doby měly pouze všehochuť zastaralých japonských, ruských či kořistních amerických letounů ve všelijakém stavu, rusové začli rekonstruovat i pozemní protileteckou obranu. Fargové byli rozděleni mezi 6 regimentů PVO po celé Číně s úkolem bránit bodové cíle, města a průmysl. Během krátké služby se zde prakticky věnovali pouze cvičným letům a během necelého půlroku už bylo i zdejší letectvo přezbrojeno na Mig-15.

Situace v té době byla taková, že Maovi komouši již vytlačili Kuomintang pod vedením Čankajška z pevniny na ostrov Formoza (Thai-wan). Pozemní boje skončily ale letectvo Kuomintangu CNAF bylo stále silné, aktivní a provádělo bezstarostné výpady na Čínu kde napadalo infrastrukturu. Mig-9 se tak vlastně ocitl ve třetí čínské občanské válce. Sousední válka v Koreji již tou dobou naplno propukla. Jaká bude jeho potrava v kampani? Letectvo nacionalistů CNAF bylo vyzbrojeno stroji B-25, B-24, Moskyto, P-47, P-38 a nejvíce P-51. F-84 v čínských barvách přišel až mnohem později.

Kampaň bude tedy hypotetická, volná, ale zasazena do v celku reálného základu. Objeví se zde krátce i La-9 (La-9, 11, ty se prokazatelně do soubojů s CNAF dostaly) , a proč ne, bude i jedna mise pro Jak-15 (ten zde nikdy nebyl), v testu mise se mi s proudovým Jakem povedlo sestřelit 2x P-38, nesmí se jen ztratit rychlost protože Jak-15 není schopen žádné akcelerace. Naše letiště 65. IAD bylo umístěno v jižní Číně, zřejmě od poloviny 1950 a větší počet Fargů se sem dostal koncem roku. Počátkem 1951 se divize vyzbrojená Migy přesunula blízko Korejské hranici. Válka v Koreji se totiž pro komunisty vyvíjela dost špatně. Jihokorejská ofenziva s podporou USA je zatlačila až do úzkého severního cípu Severní Koreje. Na to reagoval Mao na nátlak Stalina tím, že hranici překročila půl milionová čínská armáda tzv. dobrovolníků. Společně s nimi se tu objevil i Fargo. Krátce na to se však přezbrojilo na Mig-15, to byl slib Stalina, který dodržel. Téměř jistě se zde Fargo do střetu taky nedostal, byť je někdy milně zaměňován za Jak-9. Zde se Mig-9 v naší skromné kampani setká s US stíhači první generace, z letadlových lodí startujících F9F Panther, P-80 Shooting Star a samozřejmě i F-84 Thunderjet. Podmínky se změní a jestli zde hráč utrhne body, nebo se stane lovnou zvěří se ukáže. V závěrečný misi se vydáte na známou misi s Mig-15, rozbíjet svaz B-29, bude to jen jedna mise s touto stíhačkou. Kampaň bude zpestřena vždy po jedné misi pro I-300 (Úvodní zmíněný přelet nad Moskvou), La-9 (La-7 se třemi kanony pro úvodní bojovou misi), Jak-15 (Dobrovod dopraváku) a Mig-15 pro poslední misi.

Budou mise s Fargem funkční? Budou a s použitých nových featur z dílny DT bych třeba zmínil možnost provádět hromadný start, kdy základna v krátké době expeduje 12 strojů do vzduchu, je na to dimenzovaná, dostatečně široká a dlouhá. Pojíždění z hangárů ale nebude, protože motor se před startem nestačí bezpečně dochladit. Ztratit se nemůžete, Fargo má radiokompas, stačí jen naladit domácí signál. Při testu misí se ukázalo, že AI spolubojovníci vám ulétnou, což je častý nešvar všech kampaní, musel jsem je zpomalit a to i proto, že pokud z lenosti použiju autopilot tak neuhlídá teploty motoru. To dělá mise velmi těžké, každý si rozmyslí udělat chybu a útok na B-24 odbít, nebo se zaplést s Mustangem do kolotoče. Takže opět nic pro křečky.

Herní obsah je o srážení bombrů i soubojích se stíhači a netřeba je podceňovat, dokážou být nepříjemní. Fargo má zhruba dolet 150 km od základny (určitě více když se šetří palivem), při výstupu do 9 km, zde se chvíli může zdržet a svést souboj, velké výšky mu ale moc nesvědší. Palivo je třeba hlídat, stejně tak teploty motorů nesmí přesáhnout 800°. Chce to být neustále na rychlosti, která vám dá převahu a zároveň se uchladí ty dvě sopky so máte pod zadkem. Kopie motorů BMW 003 známe již z Me 262, zde je ale pojistka proti nešetrnýmu zacházení s plynovkou. Kdo má zkušenost z Me 262, bude se to pro boj hodit. Hořící motor lze uhasit při střemhlavém letu, motor hoří jen málokdy, poškození se většinou projeví propadem výkonu a táhnete za sebou černý dým, je to rusák takže rozhodně domů dotáhnete i hodně rozstřílený stroj. Výzbroj je skvělá, ale použití 37mm kanonu je třeba vždy zvážit neboť hodně riskujete vysazení motoru při střelbě nad 4000m, tato závada se v reálu nikdy nepodařila odstranit, způsobovaly to střelné plyny nasáté motorem. Většinou ale bohatě vystačíte s 2x 23mm kanonem.

Letecvo CNAF operovalo z Formosy
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1564/10_1.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1565/10_1_b1.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1566/10_2.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1567/10_3_b1.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1568/10_4.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1569/10_4_b1.jpg[/img] is not a valid Image.

Dochovaný Fargo letectva PLAAF chátrá kdesi v Číně
[img]http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/8/6/0/0577068.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
cyberolas
No, vypadá to dobře, a tedy:
1.Kde jen link?
2.Co musím mít nainstalováno, pokud mám čistou 4.12.2+pár modů?
 
Ondrej1
Mig 9 je moje nejoblíbenější proudový letadlo v Ilovi. Ten krásnej tyrkysovej kokpit. Když už mám dost hluku pístovejch motorů, pak vybírám Mig 9 a jeho sametově hladkej zvuk motorů, to je potom rajská hudba pro uši.

To je zajímavej poznatek; nikdy by mě nenapadlo, že pouhá střelba z kanonů může mít vliv na vyřazení motorů, to je fakt do hry implementovaný, jo?

Předpokládám, že na kampani se ještě pořád pracuje, ne? Právě dokončuju jednu kampaň s Bf-109 G-2, přesněji řečeno mám za sebou už asi 27 misí, takže čekám konec, tuhle kampaň bych v tom případě hned zkusil...
Čína je za modrý?
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD
 
Powerty
To bylo tím, že spalné plyny ze střelby byly horké, zatímco vzduch nad 4000m je velmi studený a motory s axiálním kompresorem (tedy alespoň tehdejší) neměly rády právě tu rozdílnou teplotu nasávaného vzduchu.

PS: Motor mi už párkrát kvůli tomu zhasl.
 
BP_Madvlk
Ondrej1 napsal:
To je zajímavej poznatek; nikdy by mě nenapadlo, že pouhá střelba z kanonů může mít vliv na vyřazení motorů, to je fakt do hry implementovaný, jo?


Na to trpěly také IL-28.Měly kanony v pylonu ve vstupním kalnále motoru a také kvůli tomu častokrát zhasly motory..
 
Ondrej1
Zatím teda cvičím tuhle "Mig alley(???)" kampaň:
http://www.missio...mp;id=3213
Mám rád kampaně, kdy prvním úkolem je oblétnout letiště, vyzkoušet si akrobacii a přistát, předpokládám, že v dalších misích bude přituhovat.
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD
 
saldy
@cyberlolas, ještě dodělávám korejskou část, no vše si tvořim v balíku HSFX se kterým jsem sžitý a nejvíc mi vyhovuje, na druhou stranu se vyhýbám dalšímu žonglování s pidi mody.

@Ondrej1, jo musí být za modrý, VCAF je rudá, HSFX nemá imatrikulaci PLAAF takže je povypínaná a Fargové mají dobový skin. Jinak letmo jsem přeskákal asi 7 misí z té Mig Alley, moc mě to ale nenadchlo, je to spíš akčně pojatý, já se snažim jít na hranici možností FMB, takže to je hodně o samotném letu a méně o tom boji.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Koty
Saldy, vážně tam bude i La-9? Ty totiž v HSFX nejsou...
Rien n'est parfait; c'est la vie!
 
Powerty
Vždyť to tam píše La-9 - v hlavní roli La-7 tříkanón.
 
BP_Madvlk
Saburo napsal:

BP_Madvlk napsal:

Na to trpěly také IL-28.Měly kanony v pylonu ve vstupním kalnále motoru a také kvůli tomu častokrát zhasly motory..

[img]http://i1291.photobucket.com/albums/b546/mslechta1/089_Iljusin_Il-28_zps0f0b3033.jpg[/img] is not a valid Image.
Ten kanon nevypadá, že by byl "v pylonu ve vstupním kalnále motoru"...

sorry Saldy za off..


No,jo,.měl je v čumáku,ale co je potom to v sacáku motoru ?

https://www.googl...1024%3B768

Sorry za OT Úsměv
Upravil/a BP_Madvlk dne 21-06-2014 21:42
 
Koty
Možná sání pro chladič vnitřností motoru...



EDIT: Tak počkat... jak HSFX 8?!
Rien n'est parfait; c'est la vie!
 
saldy
9. srpna 1946 poprvé vzlétl "F-3" třetí prototyp I-300, na draku bylo provedeno několik dalších úprav. I přes některé stále nedořešené problémy (Bylo plánováno do výrobních sérií) byla komise s výkony v zásadě spokojená. Prototyp v továrních zkouškách překonal všechny pístové stíhačky VVS v rychlosti a stoupavosti. Prověřit tak můžete ovladatelnost, stabilitu a rychlostní limity. Autorem skinu je zsoltfireman.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1572/il2fb-2014-06-26-00-49-35-07.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1573/il2fb-2014-06-26-00-51-36-25.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1574/il2fb-2014-06-26-00-52-37-76.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1575/il2fb-2014-06-26-00-57-00-50.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
saldy
Kampaň jsem konečně dotestoval v nejvyšší obtížnosti a doopravil ještě pár chyb, můžete klidně zapnout i Instant succes. Ostatní info v readme. Užijte si to!

http://www.missio...mp;id=1996

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1584/mig-9-fargo.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1577/il2fb-2014-07-06-01-14-53-05.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1582/il2fb-2014-07-06-16-51-30-58.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/1578/il2fb-2014-07-06-01-21-24-54.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Ondrej1
Po slabý hodince letu jsem dokončil první misi.
Máš, to, Saldy, moc pěkně zpracovaný.
Držel jsem instruktážního Me-262 zuby nehty. Jen tak tak jsem nepřehřál motory, ubrat plyn se ale pak dalo při vletu do 8 km, pak stačilo do ochlazení motorů sledovat jeho trails. Trocha teploty teda padla na různý akrobatický kousky, to jo.
Tahle kampaň se mi jeví jako dost fajnšmekrovská, těším se na další misi (prezentační přelet nad Red Square), kteroužto si jdu hned dát Úsměv

K instalaci:
Obsah jsem nakopíroval do Missions\Campaign\RU, co si myslel tím NN?
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD
 
saldy
Měla by tam být složka NN jako None, ale jestli to fachá i jinde tak by to mělo být ok.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Ondrej1
Jo, fachá, na letadle mám sovětský znaky (v prvních dvou misích asi v pořádku), speech mám českou verzi.
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD
 
Ondrej1
Tak ve třetí misi v La jsem si dal autopilota, kroužil nad chráněnou kolonou dost dlouho, než hra schválila "úkol splněn", sám bych na to nepřišel, čínsky neumim a titulky mám vypnutý. Podle mapy se moc orientovat nedá, není přesná (lesy, řeky), i když některé základní orientační body tam jsou.
Po vypnutí "markings" a nastavení správného skinu je to v pořádku, proběhl i správnej výběr národa (thaj), takže instalováno mám dobře. V Migu-9 mám správně český Actors, jak jsem chtěl. V La-9 pak orientální jazyk, který asi změním, pokud se bude vyskytovat v dalších misích (bude).
Upravil/a Ondrej1 dne 08-07-2014 01:22
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD
 
saldy
Tam je úkolem hlídat prostor nad kolonou, orientace tu není úplně třeba, stačí se držet velitele, či prostě se dostat nad stojící kolonu před to velký jezero, letí se skoro čistý východ. Sekundární úkol jen znamená, že jsi se správně dostal do prostoru působnosti-na mapě je ten úkol značen okem-recon (sekundární cíl fakticky není nutné splnit, hra tě pustí dál i bez jeho splnění). Na kolonu útočí asi po 5 minutách od vašeho příletu Moskyta pod ochranou P-38, je třeba s nimi bojovat a vrátit se zpět za pomocí radiokompasu či navigací od pozemního operátora. Je to rozehřívací mise. Fargové většinou hlídají bodové cíle a krouží zde, hráč se drží na příletu v houfu, během bitvy se to roztrhá a po vystřílení munice se hráč vrací zpět domů.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
saldy
Tak první pokus o skin letounu Kuomintangu, v čistý verzi tyhle znaky nejsou a skiny na to neexistujou. Skin je vypůjčen, přidaný jsou jen znaky (logo na čumáku z nabídky hry). Ještě by to chtělo modrý pruhy na směrovkách, ale do toho už nejdu.

[img]http://www.sturmovik1946.estranky.cz/img/original/2233/saldy.jpg[/img] is not a valid Image.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
saldy
Tak si vede Mig v porovnání s ostatními.


...........rychlost/ dolet/ palebná síla/ stabilita/ pevnost draku/ Dostup/ Radio kompas/ Celkový dojem

Jak-15.....2/5.....1/5..........3/5..........3/5............2/5.............2/5............NE...................2/5 JUMO

He 162....4/5.....2/5..........2/5...........5/5...........1/5.............4/5...........ANO...................3/5 BMW

Mig-9......5/5.....3/5..........4/5...........4/5...........4/5.............4/5...........ANO..................4/5 BMW

Me 262....4/5.....4/5..........5/5...........4/5...........4/5.............4/5..........ANO...................5/5 JUMO

Ho 229....4/5.....5/5..........4/5...........4/5...........4/5.............5/5...........ANO..................4/5 JUMO

Ar 234.....3/5.....5/5..........0/0...........5/5...........4/5.............4/5...........ANO..................5/5 JUMO

Me 163....5/5.....1/5..........4/5...........5/5...........4/5.............5/5............NE...................4/5 WALTER

Do 335....3/5.....5/5..........5/5...........5/5...........5/5.............5/5............ANO.................5/5 DB603
Upravil/a saldy dne 15-08-2017 01:56
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,722,690 návštěv