May 03 2024 18:30:41
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 2
311_Mart, AJaromir

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Opentrack - náhrada FreeTracku?
Ondrej1
Jako filtr by šel použít kotouč z 3,5" diskety (nejlépe s daty účetnictví za rok 2015).
Pokud máš tříbodový clip, tak tři zelená kolečka ve FT jsou správně, podobně jako v OT.
 
kenny_evolution
Kdyz ja pres tyden nemel vubec cas neco delat. Prace,pritelkyne,postel ... Vzdycky sem si k tomu sednul tak na 10-20 min. Kouknul na program a seznamoval se s nim.
Dneska jsem prisel z prace a ze pritelkyne jela k rodicum tak mam na to cely vikend Úsměv Dneska jsem prave vyhrabal ty stare 3D bryle a tak trochu je demontoval Šklebící se Dal jsem pred objektiv tu cervenou folii a fakt je to znat. Mam nyni body o velikosti asi 3-4px (nevim jestli je to hodne nebo malo) kazdopadne kdyz jsem k tomu pridal i tu modrou tak jsem nespozoroval rozdil(tudiz jsem nechal zatim pouze cervenou). Z te tve odpovedi to ale pripada jako kdybych tam mel dat i tu modrou pro lepsi funkcionalitu. Divne vsak je ze kdyz jsem tam chtel dat pouze modrou tak to nedelalo nic. Ale u te cervene tam rozdil je a je vazne velky o proti tomu kdyz tam nebylo nic.

Uz se mi dokonce podarilo rozjet i ten OT Úsměv Akorat musim mit vsechny osy invertovane protoze jak jsem psal(jsem v OT vzhuru nohama) a nechapu proc. A zjistil jsem ze v OT taky nemohu menit filtry kamerky. Jsou sedive jako ze se s nema neda hybat. Divne vsal je ze v tom originalnim SW a i v FT to jde.

Dalsi co sem zpozoroval je ze se mi v urcite poloze hlavy(hlavne pri zvednuti nahoru v pravo) zakryval jeden z bodu a software(at uz OT nebo FT) proste nejel ale zjistil jsem ze ta kamerka musi byt asi v prime rovine stredni diody freetracku a problem jsem eliminoval.

Ja totiz kamerku nejdrive zkousel na monitoru,pod monitorem ...
Problem u mne je ze ja hraji na televizi(LED, 100cm, 144Hz) a nevim kam s tou kamerkou abych nemel stejny problem jak u monitoru :/ To soudruzi z NDR nevychytali.

Ale tak ...
Rekl bych ze dochytat osy a mohlo by to byt uz snad i hratelne. Ja teda hraji prevazne simulatory s auty protoze do vzduchu si jeste netroufam ale co mi opravdu zatim jde je pouze Omsi 2 (autobusovy simulator). Zkousel jsem treba i Project cars nebo Battlefielda 3 ale tam sem to bohuzel nerozjel a nejspis asi ani nerozjedu i kdyz v tom Projectu cars by to melo nejak jet ale tezko rict jak to rozjet. Pak tu mam i ETS2(kamionovy simulator) kde by to frcet melo ale testovani udelam pozdeji. War thunder tu je a na ten jsem zvedavej a pak bych po nem prave rad zkusil i neco slozitejsiho ale to do budoucna
Jediný kdo Tě může změnit ... jsi Ty sám
 
kenny_evolution
Ondrej1 napsal:

Jako filtr by šel použít kotouč z 3,5" diskety (nejlépe s daty účetnictví za rok 2015).
Pokud máš tříbodový clip, tak tři zelená kolečka ve FT jsou správně, podobně jako v OT.

Filtr z diskety jsem prave chtel ale doma zadnou nemam a neni zrovna jednoduche ji po znamych sehnat. Mam ji sice od kamarada slibenou ale vis jak to chodi Šklebící se Takze tak provizorne sem tam dal filtr z 3D bryli a az bude disketa tak to asi predelam kdyz by filtr z 3D bryli nebyl dostatecny
Jediný kdo Tě může změnit ... jsi Ty sám
 
Ondrej1
Kameru si dej třeba nad TV. Kvůli zachování viditelnosti diod při otočení hlavy doleva - pokud máš clip na levé straně hlavy - si kameru klidně vyos trochu doleva. Asymetrickou pozici kamery si pak můžeš doladit softwarově.
Je třeba si s tím trochu pohrát.
 
kenny_evolution
Tak sem tomu panove uz konecne prisel na kloub. Uz si delam pro kazdou hru i profily a dokonce jsem prisel na co slouzi ta asymetricka osa pod kazdou tou osou Šklebící se A tak jako vy rikam ...
Na Opentrack zadny jiny software nema a to ani nahodou!!!!!Jedine co se mi vic libi u Freetracku je ta 3D pohybliva lebka. To je udelane lepe nez ta jednoducha chobotnice ale jinak naprosta pecka!Ten vyvojar mi mel dostat metaaaaaal.

(VZHURU NOHAMA)
Jedine k cemu sem nedosel a k cemu asi ani nedojdu ...
Proc jsem v OT vzhuru nohama kdyz v kazdem ostatnim softwaru to bezi jak ma. Je to celkem flustrujici protoze musim potom vsechny osy invertovat a treba se mi i pri prvnich nastavenich stavalo ze sem se potreboval otocit doprava a ono se to otacelo doprava a dolu. Pri pohledu doleva se to tocilo doleva na horu ...

(SCHEMA OS)
Dalsi vec je ze by se mi hodilo nejake schema co a jaka osa dela protoze to pri nastavovani zdrzuje a mam uz vykroucenou hlavu ze zkouseni co jaka osa dela. Nekde sem narazil na internetu na obrazek ale ztratil se mi a uz ho nemohu dohledat :/

(KAMERKA NA LIBOVOLNE MISTO)
a taky nechapu co tim ONDREJ1 myslel ze si asymetrickou pozici doladim softwarove. Jakou polozku myslis?

Je to v tom OPTION -> CAMERA -> CAMERA OFFSET?(NEBO TO PODTIM?)

A pokud se to tedy takto doladit tak se kamerka da dat v podstate kamkoliv a natocit jakokoliv? Dulezite akorat je aby kamerka videla vsechny body i pri otoceni hlavy? Tak jsi to myslel?
Ja jen ze ted ji mam provizorne na leve strane televize tak jako ze na (vytazenym)reproduktoru a je v urovni mych oci. Takze by mohla byt treba i na stole? Jeste jednou totiz radeji pisu ze hraji na televizi(LED , 100cm , 144Hz) takze je to docela s prominutim kraaaava Šklebící se a tu hlavu bych mel zvednutou od kamerky celkem dost a kdybych ji dal zase na televizi tak uz by kamerka byla az nad mou hlavou.

Jinak body se mi ztraci spise pri otoceny hlavy v pravo nez v levo a to mam kamerku na leve strane(jak jsem psal)
Jediný kdo Tě může změnit ... jsi Ty sám
 
petsild
S umístěním kamerky si OT poradí velice dobře. Mám odzkoušeno i v poloze na stole a nepoznal jsem v komfortu pohybu rozdíl. Jestli se ztrácí body při maxi výchylkách, že už nevidíš na monitor (posuň křivky) a za další jako světelné tak i IR led mají pozorovací úhly třeba 90 ° je skvělá hodnota.
Optimální je položit kamerku na monitor a posunout ji přímo proti clipu a žádnou kompenzaci není třeba řešit.
Je naprosto v pořádku že u simů je nutné invertovat několik os, pokud není chobotnice vzhůru chapadel tak to dál neřeš.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
LEON
To kenny_evolution: Tou asymetrickou pozicí bylo zřejmě myšleno stranové umístění FT clipu na hlavě. Pokud máš clip např. na levé straně hlavy na sluchátkách, pak se při otáčení hlavy doleva IR LED vzdalují od kamerky a při otáčení hlavy doprava se ke kamerce zase přibližují. To způsobuje, že výsledná trajektorie pohybu obrazu na monitoru směrem doleva nemusí přesně odpovídat trajektorii pohybu obrazu směrem doprava, např. pohyb doleva může být o něco rychlejší než pohyb doprava, nebo pohyb doleva a doprava budou mít trochu jiný nelineární průběh nebo se obraz při pohybu doprava trochu zvedá a při pohybu doleva trochu klesá apod. Ale tohle zatím neřeš, pokud právě přecházíš z kloboučku nebo z myši, tak budeš při základním odlaďování FT/OT řešit daleko viditelnější věci a dost možná, že si nějaké nelinearity vůbec ani nevšimneš, jako drtivá většina uživatelů FT/OT nebo TIRu. Ale stejně jako někomu trhá oči, když plynulost hry spadne z 90 na 55 FPS, tak existuje malé procento lidí, kterým vadí, že se obraz při pohybu doleva přesouvá trochu jinak než při pohybu doprava. Ti si pak musí pohrát s nelinearitou křivek pohybu, nebo zvolí symetrické umístění klipu v ose hlavy - shora na oblouk sluchátek a nemusejí se s žádným odlaďováním trápit.
 
https://www.rcfree.eu
Rumcajs
Ty LEONe, nemá tuhle korekci TIR i OT v sobě? Nestudoval jsem to nijak podrobně, ale OT zjevně umí detekovat polohu klipu vůči hlavě a umí spočítat střed hlavy. Krom toho se to tam dá nastavit. U TIRu si tím sice nejsem jist, ale docela předpokládám, že takovouhle trivialitu maj podchycenou.
Non est specifica
 
petsild
Nemůžu korekci na 100% potvrdit, ale třeba osa yaw se chová na obě strany vychýlením stejně.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
LEON
To Rumcajs: Každý z těch softů se s tím přepočtem pohybu IR Led po kružnici snaží nějak vypořádat a pro drtivou většinu uživatelů je ta manifestace rotace hlavy ve virtuálním kokpitu opravdu víc než přijatelná. Já ale začínal na symetrickém FT umístěném v ose hlavy, nejprve čtyř LEDkovém, později tří LEDkovém a spoustu let si tak moje oko zvyklo na absolutně symetrický pohyb vlevo i vpravo. Takže když jsem pak měl možnost vyzkoušet boční klip v TrackIR 4 PRO a FT s bočním klipem z TIRu, ten rozdíl levého a pravého otáčení mě najednou doslova tahal za oči. Ale když si vedle mě sedne někdo, kdo je naopak zvyklý na boční klip a nemá naopak vůbec zažitý ten symetrický klip a já mu začnu názorně ukazovat, co mi na tom pohybu vadí, tak ten rozdíl vůbec nevidí, to už jsem si ověřil. Jsou to opravdu velice malé rozdíly v pohybu a jsem si skoro jistý, že kdybych já používal roky nejprve ten boční klip a zažil si tenhle systém, tak si toho rozdílu také vůbec nevšimnu.

EDIT: Ale je fakt, že jsem se trápil s těmi korekcemi jen u FT a TIR 4 PRO, u OT jsem už používal jen svůj symetrický klip, na který jsem zvyklý a na starý kolena už neexperimentuju, pouze létám.
 
https://www.rcfree.eu
Ondrej1
Myslel jsem odchylku pozice kamery u FT, kde je možné zadat úhly odklonu kamery od vodorovné i/či svislé osy a docílít tím kompenzace posunutí od osy.
Co se týká poloměru otáčení hlavy - při vzdálenosti HT od TV 100 cm a otáčení hlavou o cca 35° nemůže být deformace dat větší než zhruba 5% (5 cm) a to není špatný. I když chápu, že pokud má někdo nastavenou extra citlivou Z-ovou osu, pak to může být problém.
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD
 
joska
Tak jsem včera známému pomohl rozchodit OPENTRACK a je tu něco divného.
Při posouvání "Thresholdem" tam a zpět mi několikrát OT spadl , zkoušel jsem tedy starší verzi p7 a tam je vše OK
Podíval jsem se na net, že přepošlu odkaz na starší verzi p7 a odkazy asi 3 verzí zpět nefungují.
Nemáte tušení co se děje???
[img]http://www.imgup.cz/images/2015/08/30/FCU.png[/img] is not a valid Image.
 
http://joskapilot.webnode.cz/
magot
Nepoužívá to C++ balíčky?
 
Rumcajs
Jsem teď stánul ZIPy s p5,6,7 bez náznaku problému. Nemůže za problém třeba tvůj antivir?
Non est specifica
 
joska
Ahoj
Znovu zkouším verzi 5,6,7 a chyba "404" verze 8 ok
Možná je opravdu někde chyba u mě , a ta nestabilita nemusí být u ostatních , když testuji třeba 6ks kamerek po sobě , tak může něco kurvit i win10, těžko říct , zkuste stím "treshold" při zapnutým OT posunout doleva a doprava.
Dík
Joska
[img]http://www.imgup.cz/images/2015/08/30/FCU.png[/img] is not a valid Image.
 
http://joskapilot.webnode.cz/
Ondrej1
Kde se skladují informace o nastavení OT? Když si stáhnu a rozbalím novou verzi a přesunu ji kamkoliv na C:\ tak už automaticky obsahuje nastavení z původní verze.
Jde mi o to, že bych si rád zálohoval aktuální vyštelovanou verzi, která by mi chodila ve stylu portable i na jakémkoliv jiném počítači, resp. při reinstalu systému.
 
Mive
Josko, zkoušel jsem OT p7 a posun thresholdu se zapnutou kamerou (PS3) bez problémů. S autothresholdem i bez.

Měl jsem jiný problém s p8. Po určité době hraní WT (nevím přesně, cca 2hod.) jsem se rozhodl, že zkusím CLOD. Po připojení online se mi roztřásl obraz a ustálil se pohledem do světle modré plochy. V offline to samé. Přejdu do WT a na pohyb hlavy to nereaguje. V okně OT vše ok - chobotnice se pohybuje. V BOS je to ale bez závad.
Vrátil jsem se k p7 - v CLOD i WT vše vpořádku.
Dnes jsem zkoušel p8 a překvapivě taky vše vpořádku. Zamračený

V BOS mě p7 zase zlobila po cca 1 hodině hraní záškubama někdy i na několik sekund. Po cca 2 hodinách to 2x skončilo trvalým zatuhnutím obrazu. Přičítám to spíše OT, protože to předtím nedělalo. (může na to mít vliv i verze BOS 1.107, pokud si matně vzpomínám tak tam byly problémy s TrackIRem). Zase p7 mi připadala s autothresholdem míň lačná po výkonu CPU než předchozí verze. S p8 jsem to tak dlouho nehrál.


Pro upřesnění, používám stále ještě Win Vista.
Jinak s OT spokojenost. A s autothresholdem neřeším slunce a odlesky.
 
petsild
Na serveru starší verze krom rc21 nejsou dostupné, pokud by někdo i když není důvod se vracet ke staršímu buildu tak můžu poskytnout. Zkoušel jsem nasimulovat pád na P8 dle Josky, ale nepovedlo se mě to ani jednou.

Na pády zkuste debugger verze https://www.dropb...G.zip?dl=0 výpis snad pomůže najít případnou chybu.

Nepamatuji přesně tuším tak od rc11 je cesta k nastavení na jednom místě: C:\Users\XXXX\Documents\opentrack-2.3
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg
 
LEON
To Joskapilot: Zrovna tento víkend jsem si v OT s Tresholdem chvíli hrál, protože jsem odlaďoval parametry OT pro použití s žárovkou v lustru, kterou mívám za sebou při lítání trvale rozsvícenou a nic mi nepadalo. Snad jen možná v poslední verzi OT jsem přestal věřit AutoTresholdu a přepnul na manuál, protože mi párkrát chytnul právě tu žárovku místo IR LED, což ve starších verzích OT AutoTreshold nedělal. S manuálním nastavením Tresholdu už vše OK.

To Mive: Souhlas, v té odolnosti proti světelným ruchům je OpenTrack bezkonkurenční, oproti TrackIRu.
 
https://www.rcfree.eu
Ondrej1
petsild napsal:

Nepamatuji přesně tuším tak od rc11 je cesta k nastavení na jednom místě: C:\Users\XXXX\Documents\opentrack-2.3


Ano, je to tak, díky.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,809,464 návštěv