May 05 2024 22:41:17
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 1
CSW_Rannisokol

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Konec XP?
Joe Hallenbeck
W 8 se daji vypnout snad jedine přes alt F4. Jinak přechází do hybernace.
Já jsem mezi startem rok starých W7 a zbrusu novýma W8 na segřiným zbrusu novém notebooku rozdíl neviděl.
Jo jeden vlastně jo, vzhledem k tomu, že moje W7 valí z RevoDrive 3, tak v podstatě ihned po načtení pracovní plochy můžu začít pracovat ( i po roce používání a instalovaní všech možných záplat), což na jejím notebooku s W8 bylo sci-fi. Ale to je tím diskem.
Nevím, já ze sedmiček asi neodejdu. Konečně kvalitní náhrada za XP a navíc 64bit v češtině. Víc ke štěstí nepotřebuju. Jo něco přeci, přepsat 32bit ovladače mého starého FF joye na 64bit a budu nejšťastnější. Šklebící se
313_FlyBoy
RY-C
 
falkon
Hoper napsal:

@Fuči - není on ten bleskurychlej boot spíše to, že se nevypíná ale jen nějak hybernuje ?

Ale to je predsa pre BFU uzivatela uplne jedno, ci sa hybernuje, alebo ci si uklada obraz kernel-pamate na disk, nie? Ked vsetko funguje ako ma a je to rychle => job done & prinos pre uzivatela.


Hoper napsal:
@Horri vs falkon - hoši (oba dva), co takhle napsat, proč máte tenhle názor ?

Preco si myslim, ze Horrido je tlučhuba? Pretoze ma plno kecov a skutek utek...
Ale ty si sa asi pytal preco nemam problem s Win 8 (8.1)...

Win 8 mam na pracovnom pocitaci uz 1.25 roku, a pouzivam ho ako normalny desktop. Uznavam, ze clovek musi byt zo zaciatku mierne rezistentny a vypnut/odpinovat/nepouzivat tie Metro-style aplikacie, ktorych je plne Start menu po instalacii. Ja som si to vsetko odpinoval, a ziadnu Metro-style aplikaciu nepouzivam. Pouzivam klasicke desktopove aplikacie na ktore som zvyknuty z W7, rovnako ako vy. A okrem toho, ze na tom PC som schopny spravit akukolvek pracu, tak mi na nom bezia servery, Remote Desktop, SSH server, Apache HTTP, Glassfish, IL-2 server, TeamSpeak server, vynikajuci Hyper-V hypervizor (s Virtual PC 2007 dostupnym pre W7 sa to neda zrovnavat, vykon v Hyper-V je fakt ako keby dany virtual bezal na surovom zeleze), mam ho pusteny 24/7 a nie su s nim vobec ziadne problemy.


Win 8.1 mam na svojom domacom PC cca 1 mesiac, takisto stacilo na zaciatku byt "rezistentny" voci Metro (& MS account) sr*ckam, cize z menu odpinovat vsetky Metro-style aplikacie a nainstalovat si tam co potrebujem a pouzivam. Nemam ziadny Microsoft Account a ani ho k nicomu nepotrebujem.

Moj domaci komp je 5 rokov stary AMD Phenom X4, Win8.1 som nainstaloval na SSD-cko. Od toho, co BIOS preda riadenie bootovanemu systemu mi Win 8.1 startuju za 10~12 sekund po login screen. Vypnu sa (od stlacenia tlacitka na klavesnici) za cca 5 sekund.

Jediny rozdiel oproti Win7 je Start menu, ktore som ale aj vo Win7 pouzival len stylom "rychleho vyhladania" -- a tento workflow sa nijak nemeni:
1) stlacim Win klavesu na klavesnici
2) zacnem pisat nazov programu co chcem spustit (staci prvych par pismen)
3) vatsinou mam na 1. miest co chcem -> ENTER a mam spustenu aplikaciu. V horsom pripade kliknem 1-2x na sipku dolu a ENTER.

Takto som to pouzival vo Win7, rovnako to pouzivam vo Win8 a Win8.1. To ci menu vyzera ako male okienko vlavo dolu, alebo je na full-screen, mi je srdecne jedno.


Kazdy kto tvrdi, ze Win8.1 su pre ludi ktory chcu "telefon/tabletove" ovladanie, alebo ze Win 8.1 su "zasadne ine/horsie oproti Win7", len ukazuje svoju neznalost a neskusenost. Win 8.1 sa DAJU pouzivat UPLNE ROVNAKO ako Win7, len sa clovek nesmie nechat odradit/znechutit marketingom a vsadepritomymi "predvyplnenymi" volbami na pouzivanie Metro-style aplikacii a Microsoft uctu.

Myslim si, ze som dostatocny priklad "power user"-a, a Win8 mi v nicom oproti W7 neprekazaju => co opat dokazuje, ze Horrido ma len plnu hubu prazdnych kecov.


Hoper napsal:
Mají W8.1 stejně jako W7 "v sobě" zdarma (po doinstalování) virtuálku ? Nebo to na 7čkách bylo skvůli XP módu a teď už toto naopak nechtějí podporovat ?

Aspon v Professional verziach si mozes doinstalovat Hyper-V hypervizora, ktory je dost podareny a ako som uz pisal: vykon virtual masiny je takmer identicka ako keby bezala nativne. V praci si takto bezim "cistu" Win7 masinu na testovanie (podporuje to snapshoty a dalsie prijemne featury).
 
falkon
Joe Hallenbeck napsal:

W 8 se daji vypnout snad jedine přes alt F4. Jinak přechází do hybernace.

Ked updatnes na Win8.1, tak pravym tlacitkom mysi na Start tlacitko, a mas tam hned volbu "Shut down or sign off" -> "Shut down".
Rovnako ako kopu dalsich uzitocnych odkazov, napr. na klasicky Win7 ovladacie panely a podobne...
 
Serza
Pssst, zasvinene 7, cerstve 8. Chovalo se to tak jak rikam.

Ohledne zcela identickeho HW, to budu muset zkusit nekdy - ale nemam duvod (alias osmicky me nepresvedcily ze stoji za tu namahu) aby se mi chtelo. Taktez chcu porovnavat cisty boot up, tzn. zadny workaround v podobe hibernace u 8.
 
WT_Horrido
Ano Hopere, W8 se dají používat. Když si všechno povypínáš a nepoužíváš a upravíš, až si z nich uděláš v podstatě ty W7. Pak nijak nepřekážejí, protože sis povypínal, nepoužils a upravil...

A pak jsou lidi kteří nevidí důvod něco vypínat a upravovat v nepovedeném hybridu který není zadarmo, ba dokonce stojí nemalé peníze, a rovnou použivají ty W7.

Ale jako někdo jistě dá přednost tomu že si koupí OS a pak v něm vypíná/nepoužívá aby mu ten OS "nevadil," stejně jako někdo dává přednost ovcím před holkama. Můžeme je politovat... Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
clone9cz
Hibernace dělá dobře joystickům s FF, že.
 
http://www.wwii-illusion.net
Hoper
@falkon
W8 nemám pevně na PC, ale jsem nucen s nimi občas pracovat, takže jakousi představu o pevných nervech a výdrži v začátku práce na nich mám.
Psal jsem to především proto, aby jste tu pro ostatní nemleli jen naprázdno pantama a vysvětlili, proč máte takový názor, jaký máte :)

Jen ještě dotaz - jak jsi rozchodil BoBka ? Máš pouze čistou instalaci + TF patche bez sweetfx a podobných udělátek ? Občas jsem tu zaslechl, že někomu to nešlo na W8 spustit.
A kromě vývojových aplikací a serverů - používáš něco jako Cisco VPN, Audacity, TagScanner, JDownloader, ViewNX2, VNC Viewer, DupDetector nebo CH Manager ? Takovéhle aplikace mne zajímaly ;)

@clone - ono i moje CH po usnutí PC (tedy nejen hibernaci) mají problém se pak chytit a musím dávat rescan. A to v nastavení HW mám, aby je PC neuspávalo...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
falkon
Tesi ma, ze som sa dozvedel ze Horrido si kupuje operacny system na PC kvoli aplikaciam na Facebook, pocasie, Bing vyhladavanie, Bing mapy, Health & Fitness, a nepozna ziadny iny nez vstavany prehliadac fotiek a videi... to dokazuje, aky to je "power user"... Mrknutí
Odpinovat tych 10 prednastavenych kachli zaberie priemernemu uzivatelovi 15 sekund. To je cela "prestavba" ktoru je treba spravit.

Ale chapem, ze existuju uzivatelia, ktory maju najrades "Windows Fax and Picture Viewer", Internet Explorer, bez Media Player-u nespravia ani ranu a podobne... a ti si bud zvyknu na nove verzie tychto programov, alebo si ich oblubene desktopove varianty doinstaluju. Kazdemu podla chuti.


Hoper napsal:

@falkon
Jen ještě dotaz - jak jsi rozchodil BoBka ? Máš pouze čistou instalaci + TF patche bez sweetfx a podobných udělátek ? Občas jsem tu zaslechl, že někomu to nešlo na W8 spustit.

A kromě vývojových aplikací a serverů - používáš něco jako Cisco VPN, Audacity, TagScanner, JDownloader, ViewNX2, VNC Viewer, DupDetector nebo CH Manager ? Takovéhle aplikace mne zajímaly Mrknutí


CloD-a som zatial nijak nerozbehaval (nepotreboval) - skopiroval som si adresar s nastaveniami do HOME adresara, nainstaloval Steam, a CloD spustam priamo z predchadzajuceho umiestnenia (na povodnom disku -- alias, netreba nic instalovat, len v systeme musi byt nainstalovany Steam).

Z tych aplikacii ktore si vymenoval bohuzial nepouzivam ziadny, takze nemozem sluzit.. Smutný
 
Powerty
Já bych to shrnul takto. Momentálně mám w7 (koupené než vyšly w8) a pokud nepřijde něco podstatně lepšího, což podle mého w8 nejsou, tak nemám důvod měnit.
 
WT_Flan
Mam W7 doma, abych si byl jist, ze neskoncim u neceho co mi nevyhovuje. V praci mam W8.
Jak je kruci mozne, ze nemam rad W8 ???
To bude asi tim, ze tomu taky nerozumim, jsem s temi W8 asi pouze v nejake uplne iracionalni panice postupne udelal vsechno mozne, aby z toho byly co nejmene W8 a co nejvíce W7.
 
Serza
Moment, oni existujou lidi kteri pouzivaji IE k jinemu ucelu nez stazeni jineho prohlizece?

Priznam barvu, jiny nez Mrkvosoftacky prohlizec fotek si nevybavim (nikdy nebyl treba :-/ ), ale WMP pouzivam jen z lenosti (a taky pac ogg, ktere jedine neotevre, otviram pres AudaCity, hehe) - beztak neco z disku posloucham jednou rocne :-D

Jiny system sam budu take schopen nainstalovat az jedine nervy budou souviset s nezkusenosti se systemem, ne s polovinou funkci (Kteryho idiota napadlo ze pohyb na touchpadu otevre Start? Todle me sere kazdy druhy den!) - GG, WP, Microsoft. GG, WP indeed.
 
magot
Satcen napsal:
že prý 8. dubna přijdu o podporu

No a? K čemu potřebuješ podporu? S XPčkama klidně přežiješ i dál pokud budeš jíst dost vlákniny.
 
Hoper
ad magot - jinak řečeno - na starém PC XP nechám dojet, dokud bude sloužit MB nebo HDD. Pak přijde nové PC a na něm budou nejspíš W8.1 (W9).
Nebo klikací Linux :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Safrik
1stCL_Fucida napsal:

Na stolním mám W7, na notebooku W8.1. Jádro obou systémů mi přijde stejný, problémy s kompatibilitou nemám ani na jednom OS. Z hlediska nastavování a správy PC se mi oba systémy zdají prakticky totožné. Z hlediska ovládání se mi líbí W8.1 více - skrz nastavení se dostanu rychle, ale nějaký čas jsem si zvykal. Hodně se mi líbí easy systém aktualizací a identifikace MIME typů. Taky se mi líbí bleskurychlej boot W8.

Jakmile pořídím SSD, tak přejdu i na stolním počítači na W8, díky "dvojlicenci" je můžu provozovat na obou platformách současně. Nicméně chápu, že W8 určitě nemusí sednout každému. Imho přináší nejvýraznější změnu GUI od přechodu z W3.11 na W95, což vyžaduje určitou změnu návyků.


Fuči, můžeš prosím trochu blíže specifikovat tuto "dvojlicenci", díky?
 
1stCL_Fucida
Šafříku, už nějakou dobu jedu přes školní multilicenci.

Nejsem si jistý, jestli to půjde registrovat v rámci OLP NL User (multilicenčního) programu, možná jsem to ale taky pomotal s Office. Když si vzpomenu, tak to večer prozkoumám hlouběji.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

34,821,948 návštěv