May 01 2024 12:33:03
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 1
batoh

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
saldy
Takže jestli to nemá pancíř jako Sturmovik, Fw 190F nebo třeba Henschel, tak k čemu to bude dobré? Třeba pancíř má, nevím. Já jsem ale samozřejmě rád za další dvoumotorák o tom žádná.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
CSW_Cassius Chaerea
saldy napsal:

Takže jestli to nemá pancíř jako Sturmovik, Fw 190F nebo třeba Henschel, tak k čemu to bude dobré? Třeba pancíř má, nevím. Já jsem ale samozřejmě rád za další dvoumotorák o tom žádná.
No je to taková dobrá hračka. Člověk si v tom připadá jako Barney v obkleku. Prostě to vždy mělo na rozdíl od většiny ostatních letadel šmrnc. Úsměv

[img]http://www.fahv.com/wp-content/uploads/2012/11/Barney-Stinson.jpg[/img] is not a valid Image.
 
Rumcajs
saldy napsal:

Takže jestli to nemá pancíř jako Sturmovik, Fw 190F nebo třeba Henschel, tak k čemu to bude dobré? Třeba pancíř má, nevím. Já jsem ale samozřejmě rád za další dvoumotorák o tom žádná.
V modifikacích to má přídavné pancéřování.

Šturmovik lítá na druhé straně.
190F zatím nemáme.
Henshel zatím nemáme.

Tak asi tak.
Non est specifica
 
1stCL_Fucida
U Stalingradu byly v zásadě k ničemu. Obecně to ale byla více než obstojná těžká denní i noční stíhačka s dlouhým doletem Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Baron
saldy napsal:

Takže jestli to nemá pancíř jako Sturmovik, Fw 190F nebo třeba Henschel, tak k čemu to bude dobré? Třeba pancíř má, nevím. Já jsem ale samozřejmě rád za další dvoumotorák o tom žádná.


Mozes si dat pridavny pancier na motory a trup. Navyse unesie 1000 kg bombu. Ak s nou letis ako so stihackou, je to rychly a obratny stroj (na rozmery ake ma). Nuz a vyzbroj je devastujuca. Dozadu je vsak problem, jeden gulomet je zufalo malo.
Hals - und Beinbruch!
 
Rumcajs
1stCL_Fucida napsal:

U Stalingradu byly v zásadě k ničemu. Obecně to ale byla více než obstojná těžká denní i noční stíhačka s dlouhým doletem Úsměv
Tak jistě, touhle optikou byla u Stalingradu celkem k ničemu celá šestá. Nic tam nedokázali a jen hromadně pochcípali.

Hra má v tomhle úhlu pohledu s realitou relativně málo společného a 110 se bude hodit.
Non est specifica
 
1stCL_Fucida
No tak ona tam šestá celkem silně pustila žilou i Ivanovi Úsměv.

Jasně, že se Bf 110 bude hodit Úsměv. Minimálně je frajeřina s tím lítat Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
magot
saldy napsal:
tak k čemu to bude dobré?

Na hon na bombardéry ... aha chyba lávky není tady západní fronta a sověti nemaj ani IL4 ...
 
ZVP Zdenek
...jako cvičný cíl pro švaky... Vyděšený
Die Tschechen sind die lachende Bestien
 
313_Nevo
tanky su celkom zabavne Úsměv
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
 
Ajvn
Myslíš ty vystřižené a slepené z ABC mladých techniků a přírodovědců? (Ábíčko).
Tak ty jo, ty jsou zábavné.Šklebící se
 
Rumcajs
Tak tedy aktuální patch je hezkej. Máme Bf 110 a to se ukazuje jako velmi schopný letadlo a to nejen jako bitevník/bomber. Ono to i velmi slušně stíhá a dogfightuje. Díky tomu, když se člověk připojí na server, je nesmysl jít lítat za modrý, protože není proti komu lítat. Poměr 3:1 ve prospěch modrých je standard a jsou i horší varianty.

Zkrátka lítám teď skoro pořád červený, páčto je mi blbý, jít na mnohem silnější stranu. Jenže ... pořád dostávám na prdel. Nemůžu si pomoct, ale v Jaku už jsem dokázal víc než jen seriově chcípat. Říkám si, asi potkávám pořád tak skvělý piloty, že mi nedaj šanci. Prostě deprese.

No tak jsem tedy neodolal, a vzal si taky stodevítku a šel na lov. Uvidím Jaka, vrhnu se na něj. Pár manévrů a mám ho před sebou, bum, nemá půlku výškovky, zbytek je už snadnej. Letím dál, La 5 s převahou výšky, uhnu, vyměníme si pár názorů na akrobacii, už nemá výhodu, chvilku ještě vzdoruje a vymýšlí zajímavé možnosti, ale je to marný, jakmile jsem v pozici, nedám mu šanci se rozeběhnout a za chvilku jde dolů. Zkusím ještě pár taškařic a uvědomuju si, že se něco asi stalo. Najednou nemám strach jít s Jakem do manévrového souboje. La 5 beru jako hrozbu, jen pokud ho přehlídnu. Jaku odstoupám, kdykoli se mi zachce. A to jsem měl plnou nádrž.

Nemám žádné zákulisní informace. Nevím nic o změnách v FM. Ale přijde mi, že je ten poměr sil jinej. Oba piloti, co jsem je sundal, jsou známí jak z fora tak z poletů. Nejsou to ořezávátka i když ne esa typu FB. Nakonec já taky nejsem přímo expert. Ale bylo to snadné. Bylo snadné uštvat Jaka na výkon a ve vertikále. Nemohl utéct do zatáčky, kterou bych nemohl následovat. La 5 mělo jen ten roll rate, jinak nemělo v zásadě nic, co by mohl udělat. Upřímně, takhle jsem si podle literatury představoval situaci v roce 1942. Netuším, co se stalo, možná je to jen nějaký dojem, nebo se prostě pletu (to ostatně dělám často), ale přijde mi, že 777 káplo božskou a někde přepli přepínač, aby to lítalo podle reálných vzorů.

Tak teď jen asi bude problém, aby červené někdo lítal. Je tu ale furt možnost, že se nic nestalo a vše byla jen náhoda a moje přesvědčení je jen placebo.
Non est specifica
 
Baron
Ano, je to pekne urobené. Ako hovoríš, asi takto nejak lietali mašiny v roku 1942. Na druhej strane - myslím si, že v ďalšom patchi opäť urobia z nejakej sovietskej mašiny tak trochu uberstroj. Aby vôbec niekto proti modrým lietal. I keď... uvidíme tak o týždeň - dva, keď opadne nadšenie z Bf-110 a červení piloti sa naučia lietať so zatvorenou kabínou bez používania klapiek. Možno budeme prekvapení Úsměv

Osobne som docela zvedavý na výsledok experimentu s tankami. Hneď prvý večer boli myslím dva servery s kombinovanými mapami a bolo tam docela dosť hráčov. K tankom samotným sa vyjadrovať asi zatiaľ nemá cenu, i keď je pekne urobené preratávanie uhlu dopadu na pancier, poškodenie, paľba atď., je vidieť, že je to iba v začiatočnej fáze (napr. roztrhnutý pás znamená konečnú, pretože nie je možnosť ten pás opraviť. Aspoň som teda neprišiel nato, ako). Veľmi fajn je možnosť ovládať tank vo dvoch. To dáva tomu tankovému boju iný rozmer.
Inak teda nie je nič jednoduché tank zničiť s lietadlom, skúšal som to napr. so Stukou vo verzii G1. Ak aj odhliadnem od skutočne vražedného AI flaku, zamerať a trafiť pohybujúci sa a kľučkujúci T-34 je teda docela kumšt. A nestačí jede zásah, treba triafať do motora alebo pod vežu a chce to aspoň 2-3 zásahy. Keďže máme na to celé iba niekoľko málo sekúnd, o to väčšia je radosť zo zničeného tanku. Mimochodom, okrem toho, že treba vyhľadať cieľ (na stepi nič ťažkého), správne naletávať a trafiť sa, je potrebné i kľučkovať pred flakom. Aby som pravdu povedal, zatiaľ sa mi podarilo so Stukou vrátiť sa na základňu iba raz.
Upravil/a Baron dne 26-11-2015 08:00
Hals - und Beinbruch!
 
CSL1_Talbot
Tak to som zvedavy,este som novy patch neskusal,vecer pojdem potestit-tesim saCool
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.
 
Shadowdeath
Rumcajsi, řekl bych spíš, že je to jenom pocit. Já mám zas obrácené dojmy vždy když si vezmu f4 Šklebící se Většinou právě lítám spojence, hlavně z důvodu, že lezu tam, kde je méně lidí a nepočítám teď jenom období po patchy, kdy každej zkouší 110 apod. Takže jednou za měsíc se dostanu do 109, a najednou jde všechno tak nějak snáz, kromě pojíždění tedy :-)
Každopádně jestli to opravdu potunili, tak to se ukáže časem, pár sestřelů je málo na vynášení nějakých soudů. Tam je to spíš na pilotovi a jak se zrovna vyspal Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
 
1stCL_Fucida
Osobně nepozoruju žádnou skutečně významnou změnu v letových modelech.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Rumcajs
Fuči a lítáš online i ty Jaky?

Já to samozřejmě neměřil. Nemám v ruce čísla. Ale v předchozím patchi a vlastně všech patchích od 1.000 jsem byl s Jakem úspěšný asi tak podobně jako s F4. Když jsem viděl Befko, neměl jsem důvod se nějak zásadně obávat, leda v tom seděl vyjímečný pilot.
V posledním patchi se s Jakem trápím. Tedy ne že bych měl problém s tím lítat, nebo něco trefit. Ale čistě technicky nestačím výkonově na Befka (většinou asi F4) a převaha v zatáčkách je velmi malá, celkem jednoduše zlikvidovatelná, pokud má Befko počáteční výhodu energie. Nestíhám ve vertikále a sledovat Befko do stoupání je skoro sebevražda. Což to je vše ok, si myslím, že tak by to mělo být. Jenže to tak dlouho nebylo. Nebo si to alespoň myslím.

Tedy můj pocit je, že Jak nyní o něco hůř akceleruje. Trochu míň stoupá. Klapky nezvedají turn rate až tak magicky a dost možná vůbec při vyšších rychlostech. Ta změna není dramatická. Ale výsledek je dramatický z pohledu mého skore.

Ale jak říkám, je to jen pocit, třeba se pletu.
Non est specifica
 
Ajvn
Vyborně, takže Bf 110 jakožto totální stíhací propadák WWII, jakožto každá dvoumotorová stíhačka postavená proti klasickému jednomotoráku, vypráská Jaka i Lavinu. Opravdu simulátor. Běžte mi s tím doprdele. Ne tohle mě právě heclo ještě teď si Bosbubáka nainstaluju protože mě fakt moc,moc zajímá jestli mohli udělat takovou hovadinu a nebo jestli tady jenom fanaticky horuješ.CoolCoolCool
 
Baron
Mno, neviem o tom, ze by bola 110 totalny prepadak. Ako tazka stihacka sa rozhodne osvedcil. V com sa neosvedcil, bola uloha bitevniku. To je trochu rozdiel, drahy Ajvne. Ani nikto nepisal, ze so 110kou vypraska Lavinu i Jaka.
Hals - und Beinbruch!
 
Rumcajs
57_OTU ajvn napsal:

Vyborně, takže Bf 110 jakožto totální stíhací propadák WWII, jakožto každá dvoumotorová stíhačka postavená proti klasickému jednomotoráku, vypráská Jaka i Lavinu. Opravdu simulátor. Běžte mi s tím doprdele. Ne tohle mě právě heclo ještě teď si Bosbubáka nainstaluju protože mě fakt moc,moc zajímá jestli mohli udělat takovou hovadinu a nebo jestli tady jenom fanaticky horuješ.CoolCoolCool
Hele Ajvne, a v čem přesně ta 110 vypráská Jaka? V maximálce? Ve stoupavosti? V zatáčce? V roll rate? V palebné síle?

Tak jo, v palebné síle jednoznačně. Je to dvojnásobek.

Podle mých testů má ale
- roll rate proti Jaku slabý a proti Lavině ubohý.
- stoupavost nižší.
- maximálku v malých a středních výškách menší (vysoko jsem to nezkoušel)
- s Jakem to nedokáže točit, ačkoli jinak točí velice hezky na dvoumotorák

No a má to vzadu střelce, který, když tomu budeš parkovat na šestý, tě trefí a trefa zepředu docela bolí.

Tedy čistě parametrama to určitě nevypráská Jaka. Lavinu jsem nezkoušel, tedy úplně nevím.

Jak přesně jsi zkoušel tu podměrečnost? Online nebo offline? Offline jsem testoval proti ace s 50% paliva a Jak s 50% paliva má převahu ve všech uvedených směrech. Online to je jiná, lítáš proti lidem a někteří jsou dobrý svině. Uměj lecjaký trik a jsou to potvory mazaný. Třeba jsi s Jakem následoval 110 po sestupné spirále a divil se, že dokáže utáhnout zatáčku až k blackoutu. Nebo měl převahu energie. Nebo on použil klapky a ty ne. Nebo máš vaklací klacík, který ti neumožní vydolovat z Jaku špičkový turn rate. Nebo ... co já vím.

Jo a zkus si online bojovat Befko versus Pe 2. Třeba budeš překvapenej úplně stejně, potkáš člověka, co to umí a budeš se divit.
Non est specifica
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,793,969 návštěv