March 29 2024 09:40:07
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,743
· Nejnovější pilot: Thehealthreviews23
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Thrustmaster T16000M
Fext
Zdravím virtuální letce,
po nějaké přestávce jsem zas dostal chuť se virtuálně proletět, a uvažuju o novém joysticku, zaujalo mě tohle:
http://www.czc.cz/thrustmaster-t-16000m/85429/produkt
mám k vlastníkům dotaz - trpí tento joystick taky mrtvou zónou v neutrální poloze, čili je problém s jemným manévrováním případně zaměřováním? Chtěl bych něco, co by se chovalo jako skutečný knipl, čili i velmi jemný pohyb na páce ve střední poloze se projeví.
Další otázka, jde nějak vyřadit rotaci rukojeti kolem svislé osy? Směrovku chci ovládat pedály.
Upravil/a Fext dne 07-05-2012 14:52
 
Pityy
Smerovku si nastavis ve hre Mrknutí
 
CSL1_Talbot
Tocenie rukojeti vyradit nejde.Joy je naaadherne presny vdaka hall senzoru a nema ziadne vole okolo stredu.Za tu cenu najlepsia kupa.Mne odisla X52 tak som na radu chalanov z 313 sg. kupil a nelutujem!
 
Jenicek
Taky můžu doporučit. Jediné, co mě, jakožto nemajitele pedálů, trochu obtěžovalo, byl malý rozsah směrovky, ale to se dobře dá vyladit přímo v programu nastavením citlivosti.
Prostě spokojenost Úsměv.
 
Pajda
já se potřeboval někde vykecat, a rozhodl jsem, že to dnes odnese toto vlákno Šklebící se

T.16000 je podle mně bohužel jediný použitelný joy bez FF na opravdu rozumné polétání leteckých simulátorů. To bohužel proto, že ostatně jako 99% veškeré současné produkce přináší pár skvělých vlastností, které ovšem zabíjí množstvím hovězin.

Před tímto joyem jsem měl 2x Logitech blabla... Force pro(ten šedý s FF) a 2x Logitech Wingman blabla...(ten stříbrný bez FF). Ty dva se liší FF a rejdem páky. A už snad 10let máme i MSFF2, který je stále funkční a stále překonává vše podobné na trhu (G940 beru jako jinou kategorii, pozn Pajda Úsměv). Ty logitechy jsem měl oba dvakrát kvůli reklamaci vždy stejné věci - u všech se nehorázně přenášela do řízení směrovka(twist) i jen když se člověk páky lehce dotknul.

čili bodové srovnání:

Logitech s FF:
+ jediný levný joy, u kterého je FF použitelné FF (nikoliv obyčejné rattle rattle...)
+ podle mne nejlepší design a ergonomie joye vč. všech ovl. tlač a prvků jaký jsem měl možnost používat. (lepší než MSFF2)
- velmi malý rejd páky (cca 1/2 proti MSFF2)
- velice brzo se mi u obou ks vytvořila slušná vůle kolem středu (potenciometry bez problémů fungovali jen prostě FF ve středu nezabíralo) a to skoro až do půlky už tak malého rejdu.(Fakticky mi to až tak nevadilo, na rozdíl od té směrovky) Jako řešení jsem zkoušel posílit FF až na 150%. Pak sice se vůle zmenšila a joy měl i moc pěkný odpor jenže... ti experti u Logitechu jaksi zapomněli dát na páku snímač přítomné pazoury(MSFF2 ho má), takže se při tomto nastavení páka nekontrolovatelně rozkmitala a kmitala... tj. jsem to stejně musel stáhnout zpět na 100% aby páka sama od sebe nebláznila, což ostatně dělala občas i na default nastavení, když do ní někdo omylem drknul.
- ten zk... potenciometr směrovky!!!

Logitech bez FF:
+ podle mne nejlepší design a ergonomie joye vč. všech ovl. tlač a prvků jaký jsem měl možnost používat. (lepší než MSFF2)
- malý rejd páky, ale rozhodně větší než u verze s FF (cca 3/4 proti MSFF2)
- po roce intenzivního létání se vytvořila jen malá vůle (potenciometry fungovali rozumně, až tedy na tu směrovku)
- ten zk... potenciometr směrovky!!!

T.16000M:
+ velký rejd páky (cca takový jako má MSFF2)
+ Hallovy snímače a vůbec velice kvalitní snímání pohybu (žádné zk.. nechtěné přenášení twistu do řízení)
+ "lineární" pružina páky (tj. u středu i při plném rejdu jde páka stejně lehce - u Logitechu od středu roste odpor do plného rejdu)
+ dodávaný sw umožňuje diagnostiku a ladění
- ergonomie (prvních pár týdnů jsem trpěl, než jsem si "zničil ruku" a teď už mi to nepřijde tak hrozné, resp. dokázal jsem se s tím sžít)
- kvůli univerzalitě pro leváka(resp joy v každé ruce) je plynovka uprostřed (opět utrpení viz bod výše - sžil jsem se také)
- kvůli univerzalitě pro leváka je pro praváka v podstatě nepoužitelných pravých 6lačítek na základovce (to mě vůbec netrápí)
- naprosto příšerná tlačítka co se týče jejich provedení i rozmístění (s tímto bojuji pořád <=> alespoň já na tlačítka na páce palcem téměř nedosáhnu a pak je třeba je mačkat uprostřed, páč při stisku na kraji se vzpříčí). Tlačítka na základně se musí také mačkat přesně uprostřed.

- jako poslední mínus si nechám tu zhovadilost s podsvětlením páky (pro mně hovězina nejvyššího kalibru). Kdyby to aspoň svítilo furt, ale ono se to zapne jen když s pákou pohneš a po pár sec bez pohybu se zase samo vypne = naprostá paráda při létání v noci.
---------------------------------------------------------------------

přesto všechno co do přesnosti řízení je T.16000M opavdu dobrý a oba Logitechy kvůli potenciometru směrovce pro mne nepoužitelné. Tj. T.16000M je stejně alespoň pro mne zatím jediná alternativa.

jo a už jsem uvažoval i o tom, že u té T.16000M uříznu páku a naroubuji na její základnu páku z Logitechu, pak by to pro mne nemělo chybu. Šklebící se

EDIT: doplněno o zkušenost s vůlemi
Upravil/a Pajda dne 07-05-2012 16:39
 
CSL1_Talbot
No ja som paku uriznul a nahodil paku z X52 na ktoru som bol zvyknuty.Šklebící se
 
Fext
Dík moc za odpovědi, zejména vykecání Pajdy je velmi vítáno Úsměv a pokud bude mít ještě někdo další nějaké podrobné postřehy, s povděkem je uvítám.
Mě ta ergonomie tak strašná na pohled nepřijde, až na ten plyn na prostředku. Pravda ale je, že mi třeba nevyhovuje jinak celkem oblíbený Cyborg, který se mi někde válí v šupleti, a nahradil jsem ho pak levným joystickem Genius, na který jsem byl relativně zvyklý ještě z dob gameportu a Warbirds.
http://www.czc.cz...68/produkt - neračte se chlámat. Úsměv
 
311_Mart
Já jsem dalším spokojeným majitelem. Za rok a půl žádný problém na rozdíl od Saiteku Cyborg X, kde se odporoučela osa Z asi po 3 měsících a navíc tam byly šílené vůleVyděšený
Ty tlačítka jsou hodně laciné, ale funkci plní. Plynovka by mohla být tužší, ani za ten rok a půl mi tam nezůstalo tolik nečistot, aby to mělo nějaký vlivŠklebící se
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png
 
Fext
A ještě dotaz - tenhle joystick
http://www.czc.cz...60cafnm498
asi nepoužívá ten samý systém snímání pomocí Halových sond?
 
Pajda
ještě jsem aktualizoval příspěvek o zkušenosti s vůlemi Úsměv

K tomu t-flight hotas... na webu jsem přímo nic o Hall snímačích nenašel, tj. bych řekl že má potenciometry(což ale nemusí být na závadu, protože u toho Logitechu je podle mého chyba v konstrukci. MSFF2 má myslím taky jen potenciometry a jak po desetiletí běhá pěkně). Na webu pouze píší, že páka má možnost nastavení odporu pružiny.

pro mne je tenhle joy "jiná kategorie" tak jako G940 protože prostě na stole nemám pro plynovku místo Úsměv

EDIT: abych nezapoměl tak k tomu t-flight stick dostaneš i manuál pilota nováčka (a to u jiných útvarů není... Úsměv )
http://www.thrust...ice_en.pdf
Upravil/a Pajda dne 07-05-2012 17:08
 
Vilik
T16000 je zlatej. Ber ho všema deseti.
 
clone9cz
Buďte v klidu, je tam 3D Hall. Nejde o nic jiného než adoptovnání snímání z profi thumb sticků jako here http://www.chprod...php?page=1
Proto budou mít joye s 3D hally i krátký chod. Možná bude třeba lépe stabilizovat napájení (externí zdroj) z MB. Jinak se to nehne a kalibruje se to jen jednou.
 
http://www.wwii-illusion.net
draka
No neviem, oni to volajú "halleffect", na ofic. stránkach Thrustmasteru som o tom našiel zmienku pri HOTAS WARTHOG a T16000M, ale pri T.Flight Hotas X ani slovo, takže by som si tipol, že sú tam len klasické poťáky...
 
Fext
Pánové, old chaps, i vy, Hunové (ve slunci a kdekoli jinde Mrknutí ), dík všem za názory, joystick je objednaný, a až zas zjistím, kterým koncem kulomet střílí, možná se i někde uvidíme na pixelových nebesích.
 
Fext


Šklebící seCoolŠklebící seCool
 
VGR_Terp
Dobrá volba
 
http://www.virtualgrimreapers.cz/
Hoper
jen taková orientační otázka - kdo má joy starší 2005, který používá dodnes a stále stejně dobře funguje ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
1stCL_Fucida
Bumík, Saitek Cyborg EVO Force Úsměv Rv. 2005, nebo dokonce 2004.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
DarkTatka
Logitech Attack 3. Nedam na nej dopustit co se odporu a snimani tyce. Jen jedno tlacitko jsem pri prevozu nekde trochu nakrap.
 
Mech
Ja snad kvuli vam ten t-flight hotas rozsroubuju, ale myslim ze sou tam potenciometry. Sice litam jen obcas, ale zatim sem nejaky opotrebovani nezaznamenal(krome jednoho zlobiciho tlacitka na plynovce ktery sem opravil). Ma docela dost velkou deadzone(to uz od zacatku) a ergonomie za moc nestoji. Joystick je velkej dost(chybi mi tlacitko pod palcem), ale plynova paka je delana pro detskou ruku coz je trochu nepohodlny. Na nektery tlacitka se tezko dostava, zvlast pokud stahnes plyn na nulu.
Jeste bych poznamenal, ze kabel mezi joystickem a plynovkou ma jen asi pul metru a nedaji se rozdelit.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

05-01-2024 17:45
Z 2:5 na 8:5.... zázrak

21-12-2023 16:25
Já jsem rád, že BMW potvrdilo, že moje letitá motorka si s tím poradí a nemusím to řešit :-)

21-12-2023 15:59
Ještě mohu kupovat Natural 98, který má ETBE. Nebo ještě se dá někde sehnat neoriginální těsnění na regulátor tlaku paliva, který bude dělat největší neplechu.

34,601,248 návštěv