May 05 2024 15:10:35
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Kampaně
 Vytisknout diskuzi
Dotaz na tvůrce map - adminy serverů
Matylda
Toto je dotaz vznesený ve vláknu Sq. challenge, tak si ho dovoluji ještě malinko zobecnit:

K těm hotovým, či rozdělaným misím na JG26 (ale i jinde) mám jeden dotaz, nebo spíš prosbu.
Nedala by se přidat nějaká fakt pěkná noční mapka, tak nějak pro bombry, noční stíhače a vše co k tomu patří? Prostě aby nikdo nepřišel zkrátka a ještě to byl zážitek, což pro mě je třeba i samotný noční let, s vědomím, že nepřítel slídí okolo, aniž by byla celá akce završena úspěšným zásahem. Tohle mi na servrech opravdu žalostně chybí, nebo nemám štěstí. Poprvé a zatím naposledy, jsem si to užil konečně při invazi a má to fakt grády.
Za těch 6 let on-line poletů jsem trefil 3 noční mapy, ale ani jedna nestála za moc. Takový noční nálet přes kanál na fabriky, nebo nádraží, hmmm.... Ono vůbec těch bombardovacích je poskromnu, zatím co DF-jatka kam se podíváš.

Já bych byl teda moc vděčný a myslím, že by se další našli.

PS: Zapojím se do stavby, když bude potřeba.Mrknutí
 
clone9cz
Pokud tí nikdo nebude organizovat bombry, směrovat je organizovaně na cíle označené předešlým průzkumem, a ty se jen tak sejdou, tak to žádnou atmosféru mít nebude. Bude to jen bezúčelný lov něčeho, ale spáše ničeho ve tmě.
Proto se dělají speciálky, protože se to jinak neosvědčilo. A noční mapy na DF serverech zmizely kdy asi, před 6-7 lety. Poslední záchvěv byl v coop kampaních, kdy AI letadla přiblbe svítila pozičkama. Nakonec tedy zmizly i z COOP misí. Zpátky na stromy.
 
http://www.wwii-illusion.net
Matylda
No jasně, rozumím Ti, ale myslím, žes to trošku předčasně pohřbil. Vždyť stačí napsat do hlášení úkol: cíl - továrna/nádraží ve městě xy v sektoru xy, dostaneme nějakou rozumnou výzbroj a ne 2x250lb a tradá. Modří můžou stříhat oblohu v daném čtverci křížem krážem, točit krky proti měsíčnímu svitu a ejhle - jádro mise je na světě. Chce to jen kompromis a chuť nepodvádět. Nehažte hned flintu do žita, protože si jeden pacient z deseti chce upravit gamu na monitoru.
Mě k tomu vede to, že už mi současné mapy připadají trochu jedna jako druhá, hlavně denní doba okolo poledne, tak trochu fádní a bez fantazie.

Mimo to, naše noční lety při invazi, byly spíše samostatné s předem jasným cílem a minimální spolupráci s radarem, ale je pravda, že to občas bodlo. Jenže funguje to i bez něj, tak proč už stahujete kalhoty, když není jisté, jestli ten brod tam vůbec je?Mrknutí
 
BP_Shark_7
jen na okraj .. na doplnění přísvěvku od ,,cloneho9,,
...u nás na BP_servru je v jednom setu map tahle
-> http://www.blackp...acebp.htmlMrknutí
....po krátké době nadšení bych řekl, že došlo k jejímu odmítnutí virtuální komunitou.Naštvaný

...dav žádá body, sestřelyŠklebící se a až na druhém místě zážitky Cool





 
clone9cz
@Matylda To funguje jenom proto, že to umíš ty, ale ostatní to nikdo při stahovani mise za minutu nenaučí.
Upravil/a clone9cz dne 21-01-2012 18:36
 
http://www.wwii-illusion.net
saldy
Je to bohužel tak, mám úplně stejný názor s Matyldou, na AH je myslim taky jedna noční mise, je tam tma jak v ranci, ale jenom s dvouplošníky a malá vzdálenost. Pamatuju že bejvaly alespoň "rozednívací" mise, létalo se např. daleko na moře s Ju-88 či Pe-2, ale servry už tak nestřídám, občas zkusim se připojit na slibnou bitvu ale jak zjistim, že se lítá bez kokpitu a má to venkovní pohled tak prchám zas rychle pryč. Na to že lítám sám jsem si tak nějak už zvykl.

Pokud má někdo nějakej typ na takovej server sem s tim! Nebo můžem někdy udělat aspoň obyčejnou coopku přes Hyperloby.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
clone9cz
Saldy, problém je v tom, pokud provozuju server, aby z něho lidi neodcházely. Existuje-li tedy mapa, při jejímž spuštění odejde 70 lidí, tak tam skoro nikdo není a server neplní svůj účel. Je zbytečně připojený k Internetu, je zbytečně napájený, zbytečně se o něj někdo stará po nocích atp.
Upravil/a clone9cz dne 21-01-2012 20:58
 
http://www.wwii-illusion.net
magot
noční mise by mohli dostat oživení později s updatem DT nočních stíhačů, radarů, bombardérů a všech těch hejblátek okolo. A nakonec možná přijde i original PF černá vdova (neofiko). To je ale hudba budoucnosti, do té doby se budete nudit u denních misí Šklebící se
Upravil/a magot dne 22-01-2012 02:02
 
Lekk
Aby noční mise měly grády potřebujete radar a palubní radar. Obojí MDS umí a docela si umím představit krátkou 60ti minutovou misi někdy o pulnoci reálného času serveru.

Problem je že abyste aktivovali palubní MDS radar, tak musítre server spustit s jinými parametry obtížnosti - tj. povolit ikony na mapě.

Což znamená uplně jiné nastavení nežli se lítá po celý den a já nevím jestli by to nevyžadovalo ruční přenastavení serveru. Což asi nikdo nebude dělat každý den o pulnoci hned jak začne noční mapa.

Pokud nebudete mít palubní radar tak není polet o ničem, jelikož nemáte výškové odhady cílů.

Pokud je minimapa bez výšky dostatečná, pak to mužeme klidně rozjet, ale pořád zustává otázka:
Kolik lidí by to skutečně lítalo.

Clonaku možná by se mohlo vypsat menší hlasování zda je zájem o noční mapy na DF serveru. Mužeš pls zařídit?
Díkec moc.Mrknutí
 
Matylda
Lekku díky, konečně to i víc chápu po techn. stránce s náročností obsluhy. Co se týče hlasování, jsem pro, ať se každý vymáčkne.

BP_Shark_7 napsal:
jen na okraj .. na doplnění přísvěvku od ,,cloneho9,,
...u nás na BP_servru je v jednom setu map tahle
-> http://www.blackp...acebp.htmlMrknutí
....po krátké době nadšení bych řekl, že došlo k jejímu odmítnutí virtuální komunitou.Naštvaný

...dav žádá body, sestřelyŠklebící se a až na druhém místě zážitky Cool


Jaká škoda Sharku. Smutný A neměli jste náhodou ještě jednu, kde bitevníci za rozbřesku ničili seřadiště techniky protivníka? Myslím, že to bylo rusko, ale možná si to pletu s jiným servrem, je to už pár let.

clone9cz napsal:
@Matylda To funguje jenom proto, že to umíš ty, ale ostatní to nikdo při stahovani mise za minutu nenaučí.

Téhle větě clone moc nerozumím, páč není toho tolik, co jakž takž umím.Úsměv
 
clone9cz
Za prvé tu nemáme žádné hlasování, ale anketu. Za druhé nemám věštící kouli, abych věděl, jaká má být otázka a 10 možných odpovědí.

Pro příště buď prosím nebo chci, a jasně a striktně. Pozor ale na jednu věc zásadní, pokud bude mezi vámi panovat neshoda, tak nebudete mít nejspíš nic. Stejně tak nebudu měnit anktetu po 2 dnech jenom proto, že by se někdo při změně otázky probudil s jistě geniálnějším anketou.
 
http://www.wwii-illusion.net
AH_Cutora
Čau Matyldo

Na public DF serveru není reálné po lidech chtít aby létali noční mise nebo kdo ví jak daleko. Jak už někdo psal (Tyrl?), veřejnost si žádá sestřely a až v druhé řadě zážitky. Samozřejmě je to na adminovi serveru co připustí a kam až to nechá zajít.

Držet se pouze a za každou cenu co největší návštěvnosti, tak to je z toho za chvíli masomlejn s ikonama na 2+km, ikony na mapě, letiště max. 20km od sebe a západní planeset (nrhystorický) 1942-1944 na mapě Kanálu... Zkrátka arkáda.

Nebo jestli cheš mít server který si hraje na něco "lepšího" i za cenu o něco menší návštěvnosti... Cesta jakou jdou BP a AH. No a vyvážit to je to umění.

Noční mise na DF serveru = 0 návštěvnost, jen sem tam se najde jednotlivec nebo malá skupinka která se dopředu domluvila. Ale po většinu doby 0. Stejně tak něco navigačně složitějšího. Nebo z počátku války z východní fronty. Nebo něco kde je komplikovanější počasí s bitevním/bombardovacím cílem. Nebo pacifik. A nedej bože když se to zkombinuje... Dlouhou dobu jsme na AH měly mapu "?Nagasaki?".. spojenci z letadlovek za deště a větrna vzlétali a 20min letěli nad Japonsko. Mraky v 600m nad mořem, letělo se v mracích nebo nad nimi a bombardovalo se v dešti a větru. Vzlety a přistání... Z mého a Krakenova pohledu super mise, ale létali jsme ji pravidelně tak v 5ti lidech...

Prostě takovéto mise jsou vhodné na speciálky jednou za čas - a to se naopak lidi sejdou a jsou ochotni se i něco učit a připravovat, je to taková ta fajnšmekrovina jednou za čas kvůli které přijdou.
 
Koty
Arkáda?! Tak proč někdo neudělá AI-hunt-server Šklebící se Arkády jsou něco, co se s ILem sloučit nedá. IL vtnikl především jako SIMULáTOR třeba i nočních misí.

Tak proč neudělat mapu, kde se to hemží kolonami s naftou, loděmi a vlaky, letiště jsou 15 km od sebe a je to v real time+6h ? Máte tam vše, body na zemi, body ve vzduchu. Ještě dát primární cíle a nastavit, že ten, kdo ho splní dostane kupř. 1000 bodů Šklebící se
Rien n'est parfait; c'est la vie!
 
606_Temp
Simulátor s letišti 15km od sebe? Super vize Cool
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
Koty
Mnooo dobře - tak třeba 25

EDIT: je to vcelku jedno, ale nesmí to být na hodinový lety tam ale ani vzlety, při kterých seš za půl minuty u nepřítele.
Upravil/a Koty dne 22-01-2012 20:04
Rien n'est parfait; c'est la vie!
 
Topper-Czech
Koty napsal:
Tak proč neudělat mapu, kde se to hemží kolonami s naftou, loděmi a vlaky, letiště jsou 15 km od sebe a je to v real time+6h ? Máte tam vše, body na zemi, body ve vzduchu. Ještě dát primární cíle a nastavit, že ten, kdo ho splní dostane kupř. 1000 bodů Šklebící se



Přehlédnu-li tvoji žádost o time+6h, kterou jsi asi myslel noční čas, tak zbytku vyhovuje spousta serverů. A na spoustě běží dokonce easy obtížnost. Mrknutí
 
http://www.e-airport.wz.cz
clone9cz
Koty napsal:
Arkáda?! Tak proč někdo neudělá AI-hunt-server Šklebící se Arkády jsou něco, co se s ILem sloučit nedá. IL vtnikl především jako SIMULáTOR třeba i nočních misí.

Tak proč neudělat mapu, kde se to hemží kolonami s naftou, loděmi a vlaky, letiště jsou 15 km od sebe a je to v real time+6h ? Máte tam vše, body na zemi, body ve vzduchu. Ještě dát primární cíle a nastavit, že ten, kdo ho splní dostane kupř. 1000 bodů Šklebící se

No, proč to Koty neudělá ?


Asi jsem udělal chybu s to možností "letim, nějak to dopadne. Hlavně, že bude sranda na TS", teď vidím, že místo ní mělo být: "odpojím se, protože na serveru už nikdo není"
Upravil/a clone9cz dne 22-01-2012 21:12
 
http://www.wwii-illusion.net
Serza
Neumi kliknout na cudl "Full Mission Builder" v hlavnim menu?
 
Matylda
clone9cz napsal:
Za prvé tu nemáme žádné hlasování, ale anketu.

Ech clone, tys věru mistr slovíčkářŠklebící se, obé asociuje jeden cíl, neřku-li? Jinak dík za einketu-buntes a Tvůj čas, je zajímavé znát názory i předsudky ostatních.Mrknutí

Zdar Čutoro,
v zásadě souhlasím, ale pořád přijde potenciál šturma tak nějak nevyužitý, což byl taky popud k debatě.

Třeba:
AH_Cutora napsal:...není reálné po lidech chtít aby létali noční mise nebo kdo ví jak daleko...

Vůle lidu je primární, to je jasné a když si žádá body - budiž, ale vždyť to nemusí být mapa 1:1, aby zůstala jak je + nastrkat větší cíle dál až na samý konec ,,světa", ať si užijí i dálkaři, kam se rychlokvaškám 100% chtít nebude, takže můžou v klidu zobat kolony za linií a taranisti se můžou dál plácat křídly po ocasech v nepřehledných bitkách, zatímco stěhováci proniknou nepozorovaně oklikou k cíli. Teď mám na mysli denní mapy.

Nikdy mi nešlo o body (to už je třešníčka na dortu), v prvé řadě zážitek. Když si je ale většina žádá, tak co třeba vzdálené strategické cíle ,,vyvážit zlatem" a ty bližší v poměru tak, ať mapu neotočí jeden primární nálet na továrnu v pozadí, nebo pár porouchaných sekundárních kolon v popředí? Asi to nebude vždy historicky korektní, ale je to přece pořád simulátor, kde se vlk nažere a bombry zůstanou celé.Mrknutí Stejně se občas někomu zablesknou oči, když zjistí, že se někde plácá pomalý stěhovák = 400 snadných bodů a půjde po něm. Takže ani tento úkol nemusí mít vždycky růžovou cestu a v tom je pro mě to napětí/nejistota = zážitek.

AH_Cutora napsal:...Noční mise na DF serveru = 0 návštěvnost, jen sem tam se najde jednotlivec nebo malá skupinka která se dopředu domluvila. Ale po většinu doby 0. Stejně tak něco navigačně složitějšího. Nebo z počátku války z východní fronty. Nebo něco kde je komplikovanější počasí s bitevním/bombardovacím cílem. Nebo pacifik. A nedej bože když se to zkombinuje... Dlouhou dobu jsme na AH měly mapu "?Nagasaki?".. spojenci z letadlovek za deště a větrna vzlétali a 20min letěli nad Japonsko. Mraky v 600m nad mořem, letělo se v mracích nebo nad nimi a bombardovalo se v dešti a větru. Vzlety a přistání... Z mého a Krakenova pohledu super mise, ale létali jsme ji pravidelně tak v 5ti lidech....


Tyhle náročnější mapy jsem z HW důvodů dříve nemohl, ale dneska by Vás letělo 6.MrknutíŠklebící se
No, všechno nasvědčuje tomu, jak se shoduješ s většinou, že to bude zatím dál (doufám, že ne nadlouho) otázka speciálek. Tím bych to možná ukončil a děkuji za trpělivost.

Počkáme, co nám řekne anketa.Mrknutí
Upravil/a Matylda dne 23-01-2012 09:47
 
BP_Tyrl
U nás na serveru (BP_Dedicated) máme dvě noční mapy. Jednu u kanálu. Angláni bombardují města, ergo velké cíle a pak můžou bitevničit zakempený tanky na vinici. Němci pro změnu bombardují cíle na ostrově, plus lodní konvoj. Druhá je v Rusku. U2 obletí kopeček a ničí obklíčenou německou techniku. Němci v Cr42 (bitevní Henschely) bombardují ruský štáb v jakési děrevně. Z 90% bývají obě převotovány během pěti minut. A to se u nás schází celkem hardcore osazenstvo.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,820,354 návštěv